aracım 1998 toyata corolla 1.6 xei sw
Aracım düşük devirlerde silkeleme yapıyor
gaz verdiğimde ve gazdan ayağımı çektiğimde araç silkeleme yapıyor
1500-1700 devir'i geçince sorun oluşmuyo çekişte hiç bir problem yok
Ustanın birisi disbrator kapağı ve tevzi makarası dedi değiştirdik
Birisi Buji ve buji kablosu dedi değiştirdik
Başka bir tanesi baskı balata dedi onuda değiştirdik
( Baskı balatasını değiştirdikten sonra 2-3 sorun düzeldi gayet güzel çalışıyordu ama sonra daha belirgin bir şekilde ortaya çıktı )
Bu sorunu nasıl çözebiliriz
daha önce yaşamış olan veya bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun
Debriyaj değiştiğinde bu sorun bi süreliğine değiştiğine göre sıkıntı motorda değilde sanırım aktarmada bence bir flywheel (sanayide ayna) denilen parçadada sorun olabilir bi kontrol ettirmenizi öneririm
Gaz kelebeği ve Carbon Clean işlemi yaptırınız.
Bilgili abilerim çok özür dileyerek araya girmek istiyorum Subaplarla alakası olabilirmi?
Bilgili abilerim çok özür dileyerek araya girmek istiyorum Subaplarla alakası olabilirmi?
subaplar sıkı olsa hararet yapar gevşek olsa ses yapar sorunun subaplardan kaynaklandığını sanmıyorum
Gaz kelebeği ve Carbon Clean işlemi yaptırınız.
gaz kelebeğini temizledik ama bir faydası olmadı
Debriyaj değiştiğinde bu sorun bir süreliğine değiştiğine göre sıkıntı motorda değilde sanırım aktarmada bence bir flywheel (sanayide ayna) denilen parçadada sorun olabilir bir kontrol ettirmenizi öneririm

anladığım kadarıyla volan'dan bahsediyorsunuz
bunda ne gibi bir problem olabilir
yüzeyinin kayganlaşması böyle bir sorun doğurur mu
volan'ı inceledik başka bir şey gözüme çarpmadı
senin bahsettiğin aynı sorunu ben eski aracımda 96 gli de yaşadımgaz kelebeğine bağlı otomatik jigle nin bulunduğu parça ben onu kafama göre sökmüştüm temizlemek için taktığımda senin bahsettiğin aynı sorunu yaptı . O parçanın iki aden yıldız uçu civatası var sağa ve sağa çevirerek rölantideki karışım ararı yapılıyor ben yapamadım yetkili servise götürdüm onlar ince bir ayarla o parça üzerinden düzelttiler eski haına döndü eğer senin bahsettiğin sorun mekanik değilse yani mesut abinin dediğigibi baskı veya volan yüzeyinden kaynaklanmıyorsa bu olması muhtemel.
senin bahsettiğin aynı sorunu ben eski aracımda 96 gli de yaşadımgaz kelebeğine bağlı otomatik jigle nin bulunduğu parça ben onu kafama göre sökmüştüm temizlemek için taktığımda senin bahsettiğin aynı sorunu yaptı . O parçanın iki aden yıldız uçu civatası var sağa ve sağa çevirerek rölantideki karışım ararı yapılıyor ben yapamadım yetkili servise götürdüm onlar ince bir ayarla o parça üzerinden düzelttiler eski haına döndü eğer senin bahsettiğin sorun mekanik değilse yani mesut abinin dediğigibi baskı veya volan yüzeyinden kaynaklanmıyorsa bu olması muhtemel.
bizde temizlemek için gaz kelebeğini söktük

tahmin edersem sizin bahsettiğiniz parçayı bizde söktük
parçayı sökerken ayarını kaybetmiyelim diye parçanın üzerine ve gaz kelebeğinin üzerine bi işaret koyduk
aynı yere getirmeme rağmen defalarca ayarlama girişiminde bulundum ama bir değişiklik olmadı
sizin verdiniz bilgiden yola çıkarak ayarlamaya çalışacağım ayarlayamazsam yetkili servis'e mi götürüyüm ?
emin olmak için soruyorum gaz kelebeğinin sağ tarafındaki 3 kablo girişi olan siyah parçadan mı söz ediyorsunuz
tekrar teşekkkürler
benim araçtada aynısı oluyor 2000devir üzerine çıktığımda olmuyor. Ama bu silkelenme lpg'de oluyor benzinde böyle bir sorun yok sebebi lpg çok dandik bi marka, beyini sorunlu.
benim araçtada aynısı oluyor 2000devir üzerine çıktığımda olmuyor. Ama bu silkelenme lpg'de oluyor benzinde böyle bir sorun yok sebebi lpg çok dandik bir marka, beyini sorunlu.
o sorun benim bir yakınım da da olmuştu
gaz mixer'i mi ne varmış ondan kaynaklanıyormuştu galiba
Aracınız hakkında Dörtnal Sadık ustaya bilgi verdim."Bu silkeleme durumunun bir çok nedeni olabilir dedi.Aracı görmeden,gerekli testleri yapmadan bir şey söylemem söz konusu değil,yapılması gereken şeyler yapılmış ama yinede sıkıntı giderilememiş" dedi
Bu yorumdan hareketle siz en iyisi Dörtnal'a,Sadık ustaya bir uğrayın derim.Aşağıda ki numarayı arayıp kendisi ile görüşmenizi ve atölyeye gitmenizi tavsiye ederim.Aysun hanıma da bilgi verdim.Ararsanız yardımcı olacaklar.
Dörtnal Toyota Özel Servisi
03122785969
Zor bir durum geçmiş olsun işin içinden ççıkılmaz bir hal almış.
evet dediğiniz siyah parça çok hassas ayarlanabiliyor

tecrübeyle sabit sizin sorununuz bu parçada kesinlikle kendinizde yapabilirsiniz ama uğraşmanız lazım
birde silkeleme araç boşta iken gaz verildiğinde kendini hissettiriyormu.
evet dediğiniz siyah parça çok hassas ayarlanabiliyor
tecrübeyle sabit sizin sorununuz bu parçada kesinlikle kendinizde yapabilirsiniz ama uğraşmanız lazım
birde silkeleme araç boşta iken gaz verildiğinde kendini hissettiriyormu.
çok belirgin olmasada hissettiriyor
hareket halinde çok daha belirgin bir biçimde
Aracınız hakkında Dörtnal Sadık ustaya bilgi verdim."Bu silkeleme durumunun bir çok nedeni olabilir dedi.Aracı görmeden,gerekli testleri yapmadan bir şey söylemem söz konusu değil,yapılması gereken şeyler yapılmış ama yinede sıkıntı giderilememiş" dedi
Bu yorumdan hareketle siz en iyisi Dörtnal'a,Sadık ustaya bir uğrayın derim.Aşağıda ki numarayı arayıp kendisi ile görüşmenizi ve atölyeye gitmenizi tavsiye ederim.Aysun hanıma da bilgi verdim.Ararsanız yardımcı olacaklar.
Dörtnal Toyota Özel Servisi
03122785969
bugün görüşmeye çalışırım
bugün görüşmeye çalışırım
Dörtnal'da şimdiye kadar çözülmemiş sorun olmadı.İnşallah sizden de güzel haberler duyarız Muzaffer bey...
aracım 1998 toyata corolla 1.6 xei sw
Aracım düşük devirlerde silkeleme yapıyor
gaz verdiğimde ve gazdan ayağımı çektiğimde araç silkeleme yapıyor
1500-1700 devir'i geçince sorun oluşmuyo çekişte hiç bir problem yok
Ustanın birisi disbrator kapağı ve tevzi makarası dedi değiştirdik
Birisi Buji ve buji kablosu dedi değiştirdik
Başka bir tanesi baskı balata dedi onuda değiştirdik
( Baskı balatasını değiştirdikten sonra 2-3 sorun düzeldi gayet güzel çalışıyordu ama sonra daha belirgin bir şekilde ortaya çıktı )
Bu sorunu nasıl çözebiliriz
daha önce yaşamış olan veya bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun
araçta lpg var ise lpg enjektörünü kontrol ettirin. böylebir sorun benim başıma VW Bora'da gelmişti. enjektör ve lpg filtrsini değiştirdik sorun hallaldu.
takmayın kafaya olsun bitsin...
aracım 98 toyota corolla 1.6 xei sw
bir kaç usta bana arabanın bilgisayara bağlanıp düzeltilebileceğini söyledi
ama nereye sorduysam adamlar ya bağlamak istemiyor yada bu arabalar bağlanmaz diyor
ama koca bir soket var bana pek inandırıcı gelmedi bağlanamayacağı
gerçekten de bu arabalar bilgisayara bağlanmıyor mu ?
aracım 98 toyota corolla 1.6 xei sw
bir kaç usta bana arabanın bilgisayara bağlanıp düzeltilebileceğini söyledi
ama nereye sorduysam adamlar ya bağlamak istemiyor yada bu arabalar bağlanmaz diyor
ama koca bir soket var bana pek inandırıcı gelmedi bağlanamayacağı
gerçekten de bu arabalar bilgisayara bağlanmıyor mu ?
Dörtnal Toyota servisine gittiniz mi?