Gönderen Konu: Aracım Stop etti ve yolda kaldım çok feci.  (Okunma sayısı 10003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracım Stop etti ve yolda kaldım çok feci.
« : Haziran 17, 2012, 20:33:05 »
Arkadaşlar aracım 2005 avesisi BRC sıralı sistem var. aracım la siliviri istikametinde giderken tem de mahmut bey gişelerine 2 km kala sol şeritte stop etti. feci durum allah kimsye yaşatmasın. 2-3 saatlik yoğun trafiğin ardından gişelere yaklaşınca dur kalk esnasın da aracım stop etti ve daha çalışmadı ben stop ettim anlamdım ama neyse çekici geldi yenibosna sonkar toyotaya çektik sonra aklıma toyota acil servis geldi 7/24 aradım geldi saolsun 10 dk da aküye takviye yaptık ve araç çalıştı sonra silivriye gittim sabah da geri pendik e geldim sorun yaşamadım.

şimdi sorum şu  arakadaşlar akü boşalması normal akü 3-4 yıllık ama seyir halindeki aracın aküsü niye boşalsın. anlayamadım.   

Bilgisi olan veya yaşamış arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada dip not allah kimseyi düşürmesin akbabalar üşüşüyor hemen yaşadıklarımıda bi ara anlatırım.

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 17, 2012, 20:33:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım Stop etti ve yolda kaldım çok feci.
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2012, 20:40:53 »
Çok geçmiş olsun.caba yolculuk sırasından kutup başlarımı oynadı.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2012, 20:50:22 »
Yok kutup başlarını elimle sirkeledim tekrar denedim ama malesef ayrıca oynayacak bir durum da yoktu yolda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2012, 20:52:31 »
akü boşalması çalışan arabada olması garip bence başka bir neden den dolayı olamaz mı?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2012, 20:55:45 »
Evet arkadaşlar benim aradığım cevap da bu zaten bir gariplik var bu işte aküyse canıma minnet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2012, 20:59:45 »
Acaba sorun şarj dinamosunda olabilir mi aküyü doldurmuyorsa boşalma olabilir mi?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2012, 21:06:15 »
TOYOTA 7/24 Yol yardım ölçüm yaptı ve şar ediyor denildi.
Alternatör de bir sorun olacağı aklıma geliyor. Acil servis bi baktırırsın demişti en fazla kömürler değişir demişti. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2012, 21:11:29 »
geçmiş olsun..benim de bi ara başıma geldi ama benim polo clasicin benzin göstergesi arızalıymış otobanda benzinim bitmişti ;)) tam da bayram günü...arkadaşlar vasıtası ile çözmüştüm olayı. ama avensisin stop etmesi pekte hoş olmamış. inşallah basit bir durumdur..
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2012, 21:24:57 »
Sorma ma yaşayan bilir. Kasko bir işe yaradı işte geldi çekdi arabayı Arabada hanım la ben varız  sadece  temde emniyet şeridine çekemiyom şükür allaha oradan çıktık ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2012, 09:42:48 »
Geçmiş olsun.4 yıllık akü ömrünü bitirmek üzeredir. Bence sorununuz tamamen aküden kaynaklanıyor. Birde giden araba stop ediyor ise motor isteyebilir ama sonradan bu durumu yapmadıysa bence sorununuz bu değil.Yardıma gelen arkadaşlar kutup başlarını sıkmışlarmıydı? Sorunun tekrarlanmaması akü kutup başlarının gevşek olduğunu düşündürüyor.
Saygılar
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2012, 10:33:47 »
Sorma ma yaşayan bilir. Kasko bir işe yaradı işte geldi çekdi arabayı Arabada hanım la ben varız  sadece  temde emniyet şeridine çekemiyom şükür allaha oradan çıktık ya

Kasko artı bir olay kesinlikle.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2012, 11:40:18 »
Arkadaşlar aracı servise bıraktım bu sabah az önce aradılar hiçbir sıkıntı bulamadık dediler. bütün kontrolleri yaptıklarını akünün voltajının yerinde olduğunu ve akünün şarj edildiğini bildirdiler anlamadım ben bu iş den bişi arkadaşlar. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2012, 14:24:15 »
öncelikle geçmiş olsun. dün benim aracımdada benzer bir durum oldu hemen anlatayım. cumartesi akşama aracımla yaklaşık şehir içinde 40 km gezdim. dünde babamla evden çıkmıştık beni işe bıraktı sonra yıkatmaya gitti ,ondan sonrada dükkana felan gitmiş ordan eve felan. tabi bu aralarda arabayı hep stop etmiş.  sonra evden bir daha çıkıp arabaya biniyor araba çalışmamış.  sonra takviye felan yapmışlar araba yine çalışmamış(piyasa takviye kablosuyla). sonra akşam gittim baktım kontağı çevirdikten sonra lambaların söylemesini beklerden enerji bitiveriyor. sonra arkadaş geldi yine benim kablo ile takviye yapmaya çalıştık olmadı. sonra sanayicilerin kalın akü takviye kablosu var onla çalıştırdık. gece tekrar şarj etsin diye dolaştım biraz, sabahta bastım sonra öğlen yine bastım çalıştı. bende o akünün nasıl bittiğini anlamadım. akü hem 1 senelik hemde varta hemde sürekli kullanıyorken bitmesi garip geldi bana. sonra koltukları yatırıp baktım bagaj lambası felanmı açık kalıyor diye oda açık kalmıyor. sadece alarm çalışıyor başka çalışan bişeyde yok. çarşamba servise götürcem bakalım ne dicekler. geçen senede aynı durum olmuştu aküyü değiştirdim 1 sene gitti bakalım ne olcak. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2012, 08:53:14 »
BUğra bey sizede geçmiş olsun dün aracı servisten aldım ben bişi bulamadılar. Herşey normal dediler bende hiçbirşey anlamış değilim hareket halindeki aracın aküsü niye boşalsın inşallah sizinkinin sebebini bulurlar benide haberdar edersiniz. Aküyü değiştirecem ben şznsımı deneyeyim aynı şeyi yaşamak istemiyorum birdaha bu arada aracınızda lpg varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2012, 09:32:44 »
Arabanın aküsü tamamen bitmiş durumdaysa araba çalıştıktan sonra selektör yapsanız bile araç stop ediyor..D4d corolla da akü arızası vardı bir stop ettim araba çalışmadı bir daha her neyse vurdurarak çalıştırdık 50 km yol gitmem gerekliydi karşıdan gelene selektör yapıyorum araba stop ediyor sellektör yapıyorum araba stop ediyor..Aküyü değiştirdik şimdi böyle bir durum kalmadı çok şükür.Ama bu eculu arabalarda oluyormuş sonradan öğrendim :) geçmiş olsun sizede :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2012, 15:02:41 »
BUğra bey sizede geçmiş olsun dün aracı servisten aldım ben birşi bulamadılar. Herşey normal dediler bende hiçbirşey anlamış değilim hareket halindeki aracın aküsü niye boşalsın inşallah sizinkinin sebebini bulurlar benide haberdar edersiniz. Aküyü değiştirecem ben şznsımı deneyeyim aynı şeyi yaşamak istemiyorum birdaha bu arada aracınızda lpg varmı ?
aracım benzinli.ücretsiz check up varmış perşembe gününe randevu aldım bakalım benimkindede ne çıkacak. benim anlamadığım tek nokta araç birkaç gün yatar sonra çalıştırırsınız çalışmaz felan o zaman derimki aküde problem var. ama sürekli kullanıp, aynı günde sürekli kullanıyorken birden akünün bitmesini anlayamıyorum araç şarj etmese 2 gündür kullanıyorum yine çalışmazdı. açıkcası bende anlamadım gitti:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2012, 15:16:45 »
Benzeri bi olay arkadaşımın başına geldi.debriyaja basınca araba stop ediyor aküyü ölçtürüyor herşey tamam bi sıkıntı yok bir kaç daha tekrarlayınca ölçtürüyor bi sıkıntı yok.Tam akünün servisinden çıkarken stop ediyor ölçtürüyor %3 %4 gibi çıkıyor değer aküyü değişince düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2012, 15:24:34 »

Bu arada dip not allah kimseyi düşürmesin akbabalar üşüşüyor hemen yaşadıklarımıda bir ara anlatırım.

Öncelikle geçmiş olsun... Benzer sorunla ben de karşılaştım... Aracım yolda kalınca yaşadıklarımı size anlatsam aksiyon filmi olur ... :( :(
Çok merak ettim ne tür olaylar yaşadınız işin hikaye kısmında... :-\ :-\

Yaa bu ileti bu kadar kısa değildi kim değiştirdi ve neden??

Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2012, 13:35:27 »
bugün servise baktırdım araçta hiçbir arıza çıkmadı bakalım bu işin sonu ne olcak:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2012, 14:01:27 »

Bu arada dip not allah kimseyi düşürmesin akbabalar üşüşüyor hemen yaşadıklarımıda bir ara anlatırım.
ben şu akbabalar işine takıldım :blink: