0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mümkün olduğunca orjinal parçalar kullanın derimuygun olmayan parçalarda:diskte çabuk aşınma ,ısınmabalatalarda ses ,şişme olabilir ben eski aracımda uygun olmayan balatanın sert olması ve frenlemede abs nin erken devreye girmesine sebep olup öndeki araca toslamama sebep olma tecrübesini yaşadım(kendi yorumumdur)
3. seçenek en mantıklısı,
suanki versoda balataları kamapnaları felan hepsi bosch.Arka fren kaliperinde boşluk vardı.parkede cıkır cıkır ses yapıyordu.tornada boşluklarını alacaklar.Tolga önceki corolla hb nin fren balatalarını el freni balatasını serviste değiştim 210 tl vermiştim.Teknisyen yanımda açtı beyaz bir kutudan trw çıktı.
2 x KYB markalı Amortisör Arka Gazlı 138.72 TL1 x KYB markalı Amortisör Ön Sol Gazlı 173.98 TL1 x KYB markalı Amortisör Ön Sağ Gazlı 173.98 TL 1 x Ferodo markalı Fren Balatası Ön 86.87 TL1 x Bosch markalı Fren Balatası Arka 60.16 TL 2 x Trw markalı Fren Diski Ön - Hava Soğutmalı 87.27 TL 2 x Trw markalı Fren Diski Arka - Dolu 62.34 TL Teslimat Ücreti (Kargo/Kurye vs.) 0.00 TL Ara Toplam:908,17 TL KDV:163,47 TL Toplam:1.071,64 TL %5 ****Card indirimiyle:1.018,05 TL
konuyu daha önce görseydim yardımcı olurdum, ön amortisörlerin tanesini 125 yada 140 a almıştım
KYB marka aldım bende, ama 2.0 motorlar için olanı alın, 1.6 motor için olanlarla farklı. ben çok sorun yaşadım.
Bugün gerçekten süper vakit geçirdim. Öyle birşey yok. Ön diskler üzerlerinde t25 Avensis yazısına rağmen üzerindekilerden küçük boyutlu geldi. Balatalar uymadı bu disklere oradan direkt anladık. Geri kargoladım onlarda bende önce kargoya verdiler aracımın liftte olduğunu ve indirmeyeceğimi söyledim.Arka tarafları hallettik, ön disk ve amortisörleri diskler gelince takacağız. Bakalım bekliyoruz. Diskler inanılmaz erimiş fotoğrafları paylasacagim.
Tolga İzmirde falan yokmuydu yada manisada .. Kargo muhabbeti sıkıntılı oluyo böyle durumlarda..
Amortisor yorumlarınızı bekliyorum. İzlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Tolga bu ara avensisin yürüşünden arızayı tespit edecek noktaya geldin yahu.. bir ara benimkine de binde bir ekspertiz yap bakalım