0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu felsefede her insan (dini, milliyeti ne olursa olsun) kutsaldır.
valla iyiymiş Japon olasım geldi....
Bu yüzden birebir ilişkilerde çok saygılı davranırlar
Aman ha! Sakın Japon olasın gelmesin. Zaten istesende seni kabul etmezler. Çünkü Japonlar dünyanın (üzülerek söylüyorum) en ırkçı milletidir. Bizdeki Japon imajı ile gerçek Japonya inanılmaz derecede farklıdır. Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir abim oradaki günlerini anlatırken sanki cezaevi yada sürgün günlerini anlatıyor gibi idi. Biraz araştırırsan inan bu ülkeye ve insanlarına sempati dahi duymazsın iddia ediyorum. Haa arabaları güzel ama hakkını yemeyelim...
sivil diktadan iyidir....
Hande Hanım bilmiyorum sivil dikta varmı yokmu ama şuna bir bakın yada Japonyada kadın olmak nasıl bir şey diye araştırın isterseniz.....71 yaşındaki Sağlık Bakanı Hakuo Yanagisawa, Ocak ayında yaptığı tanımlamada bayanları “bebek yapma makinesi” olarak niteledi...
Japonlar kültürlerine bağlı ama aynı zamanda hepsi iş hastası. Kendilerince iş disiplinini bozabilecek hiç bir şeye izin vermezler.
+1907
Evet katılıyorumi, ama bizim dinimizede saygı duymalılar
Doğrusu o tabi ki ciğerim, ona şüphe yok. Fakat şöyle bir gerçek var. Uluslararası şirketler, bulundukları ülkenin yasalarına (vergi, vs) en çok dikkat eden kurumlardır. Fakat iş kültüre geldiğinde esnek olduklarını söylemek zor. Bu konuda genellikle çok katılar ve kendi kültürlerini dayatırlar. Bu şirketlerde çalışan Türk yöneticilerde izah edemeyecekleri durumlarla karşılaşmamak adına bazen gereğinden fazla sert olabiliyorlar. Fakat bu yüzden Toyota'nın üzerine gitmek kesinlikle çok büyük hata olur. Yabancı sermaye ürkektir. Olmuyorsa, kapatmakta fayda var.