0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat Abi, tesbitin, iş yerinde cuma namazı kılmak isteyen kişinin "mağdur edebiyatı yapan kişi" olarak algılanması olarak da örneklendirilebilir.
Bu konuyu bence boşuna tartışıyoruz. Yerel menfaat gruplarının Toyota gibi büyük firmalardan "menfaat" kopartmak için uydurdukları yalanlardan biridir bu da.
Anlamaya mı çalışıyoruz?
Aynı kavram karmaşası, dindar kesimin de baş belası. Bu yanlış bir tesbit mi? Yazınıza bunu ekledim ama yine de kabul etmediniz.
Bence bu insanlari kategorize etmekten kaynaklaniyor. Burda da ben dindar olmayan kesim olarak kategorize edilmisim. Son zamanlarda bir biz ve onlar basladi. Bunu bir miktarda LOST dizisine bagliyorum. Dizinin sonunda bile "biz ve onlar" diyorlardi ama onlarin kim oldugunu bir türlü anlayamadilar.
Yasadigim ulkede (tayland) devletin resmi dini budizm ve halkin 90% budist 7% musluman 3% hiristiyan yahudi ateist ve diger dinlerden Bangkokta 400e yakin mescid var ayrica her AVM'de "muslim prayer room" (mescid gibi namaz kilmak icin odalar) var hemde her katta Kamuda ve ozel sirketlerde tesetturlu bayanlar calisiyor ve kimse yadirgamiyor cunku dininin geregini yapiyor herkes saygi duyuyor Katildigim yemekli arkadas toplantilarinda domuz ve domuz urunu yiyecekler benim ve baska musluman uyeler oturmadigi tarafa servis ediliyor. Her urunun ustunde icerigi yazili domuz yada dana yemek istemeyenler kolaylikla ayirtedebilsin diye (muslimanlar domuz budistlerde dana eti yemezler) saygi ve hosgoru boyle birsey olsa gerek
dinin tesettür ile bir bağlantısı yok. kutsal kitapta kimin neresini kapatması gerektiği açıkça yazıyor. bir de din işlerini kamusal alandan ayıran bir ilke vardı. neydi o ben hatırlayamadım tam adını.
Çok enteresan tespitleriniz var.Açıkça ne deniyor?Din sadece evde mi yaşamalı? Zira kamusal alan, ev dışındaki her yer.
Yine bende kabahat anladım .Ben kimseyi öteki diye nitelemem. Size dindar olmayan da demedim. Aynı sıkıntıyı herkes çekiyor diyorum, ama bir türlü "Evet, bu herkesin ortak problemi" diyemiyoruz. "Dindar olmayan diye kategorize edilmişim" diyoruz.
Estagfurullah. Bunu bende yapiyorum; eminim herkes de yapiyor. Ama bu yaklasimdan uzaklasmamiz gerekiyor.
Kimsenin gücü, inancını yaşamaya çalışanlara engel olamaz.Kamusal alanda haç da yasaktır o zaman. Gücü yeten, haç takanları ayıklasın Yok eğer ayıklayamıyorsanız, dini simgeye değil, islami simgeye karşı olduğunuzu düşünürüm.Katılıyorum.
Din kıyaslaması yapmıyorum ki. Samimiyetinizi merak ediyorum. Zira haç işaretini dini simge olarak kabul etmeyişiniz, samimiyetsizliğinizi ispatladı.Göz zevkinize göre yasa çıkarmanız, çok enteresan.Dini sosyal alanda yaşayamamanın bir mantığı yoktur.