0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yönetmelik mi? İnsanların inancını yaşayamamasını sağlayan bir yönetmeliği savunuyorsunuz.
komik olmayın.İslamiyet ile çıplak dolaşmaya eşit mesafede olduğunuzu görüyorum.
dinin tesettür ile bir bağlantısı yok. kutsal kitapta kimin neresini kapatması gerektiği açıkça yazıyor. bir de din işlerini kamusal alandan ayıran bir ilke vardı. neydi o ben hatırlayamadım tam adını.
Kadir abi, Tayland'da yazdığınız durumların olması gayet normal. Şimdi Tayland cumhurbaşkanının Sudan gibi medeniyet açısından tarihi 50 yıl geriden takip eden bir ülke olma endişesi var mı? Tabiki yok. Hatta orda belkide, kadınların meclise bile kapalı bir şekilde girmeleri bile mümkündür. Ama bizim durum farklı, eli verdik mi kol gidiyor. Bizim de AVM'lerimizde de mescitler var. Gayet rahat bir şekilde inançların gereksinimlerini karşılıyor yurttaşlarımız doğal olarak. Fakaaaat konu, bu meseleyi devlet işlerine karıştırmaya gelince orda durmak lazım. Tayland'ın değil ama bizim durmamız lazım. (yanlış anlamayın siz zaten aksini iddia etmediniz, ben sadece görüşlerim belirttim.)
Konu sapması değilde karşılıklı konuşmlar çok oldu evet, biraz genel yorum yapalım. Mesela ben şöyle bir şey biliyorumki bizim meclisin Toyota'ya uyarı vermesi gayet normal kalacak Suudi Arabistan'da alfa Romeo araçların satışı yasak. Nedeni ise armasındaki haç işareti... Evet, şaka gibi ama gerçek Ayrıca Chevrolet araçların satışı, uzun uzun düşünüldükten sonra en sonunda zar-zor onaylanmış. Neden uzunca tartışıldığını tahmin ediyorsunuzdur zaten
Suudi Arabistan'da alfa Romeo araçların satışı yasak. Nedeni ise armasındaki haç işareti... Evet, şaka gibi ama gerçek Ayrıca Chevrolet araçların satışı, uzun uzun düşünüldükten sonra en sonunda zar-zor onaylanmış. Neden uzunca tartışıldığını tahmin ediyorsunuzdur zaten
Bence yanlış düşünüyorsunuz. İslamiyet dini sizin için çok kutsal olabilir(keza benim için öyle) ama eğer başkasından, inancınıza saygı bekliyorsanız sizde karşınızdaki insanın her hareketine saygı gösterecek kadar geniş biri olmalısınız. Böyle giyimler ve hareketler size komik gelse bile....
Neden saka gibi?dini görüşü islam olan bir ülkede zaten yabancılar tarafından üretildiği bir malın üstüne dini sembolik simge koymak mantiklida , sattirmamakmi mantıksızlık.. Ben giulietta alicaktim , sırf işaretinden dolayı istemedim..kişisel görüştür bu..ben aracımda amblem taşımak zorunda değilim...
İkisinin arasındaki farkı anlayamadığınız kanaatindeyim Başörtüsünü, "bez parçası" olarak gördüğünüz takdirde, ikisi aynı kefeye geliyor. Biri örtünmek, diğeri örtünmemek. Bu durumda ikisi de eşittir.Başörtüsü, pardesü, vb. gibi kıyafetler, yaratıcının gönderdiği peygamber aracılığı ile bize ilettiği giyim tarzıdır.Namazın kılınışı, zekatın verilişi, orucun tutulması gibi farz ibadetlerin Kur'an-ı Kerim'de anlatılmadığı gibi tesettür de anlatılmamıştır.Bu bilgiler, Hz.Muhammed(SAV) aracılığı ile bize bildirilmiştir.Tesettür, yaratıcının emir ve yasakları doğrultusunda kulluk bilinci ile yapılıyor. Diğerinin ne olduğunu anlatmaya gerek yok.