Gönderen Konu: Meclis'ten Toyoda'ya namaz mektubu  (Okunma sayısı 4751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Meclis'ten Toyoda'ya namaz mektubu
« Yanıtla #60 : Temmuz 13, 2012, 16:58:29 »
Yönetmelik mi? İnsanların inancını yaşayamamasını sağlayan bir yönetmeliği savunuyorsunuz.

ben de nüdist isem iş yerine çıplak mı gideyim yani ? beni de savunucak mısınız ? inancım bunu gerektiriyor çünkü. yönetmelikler bunun için var işte. bu yüzden ileri görüşlü insanlar ve toplumlar din olgusunu bazı şeylerden ayırmanın ne kadar doğru olduğunun fakrındalar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 13, 2012, 16:58:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 13, 2012, 18:37:55 »
:D komik olmayın.
İslamiyet ile çıplak dolaşmaya eşit mesafede olduğunuzu görüyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 13, 2012, 19:57:46 »
:D komik olmayın.
İslamiyet ile çıplak dolaşmaya eşit mesafede olduğunuzu görüyorum.
Bence yanlış düşünüyorsunuz. İslamiyet dini sizin için çok kutsal olabilir(keza benim için öyle) ama eğer başkasından, inancınıza saygı bekliyorsanız sizde karşınızdaki insanın her hareketine saygı gösterecek kadar geniş biri olmalısınız. Böyle giyimler ve hareketler size komik gelse bile....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 13, 2012, 20:00:50 »
dinin tesettür ile bir bağlantısı yok. kutsal kitapta kimin neresini kapatması gerektiği açıkça yazıyor. bir de din işlerini kamusal alandan ayıran bir ilke vardı. neydi o ben hatırlayamadım tam adını.

Tayland kralligina bir dilekce yazin bence kamusal alanda kimse kapanmasin diye ayrica adini hatirliyamadiginiz seye LAiKLiK deniyor.

Ben yasadigim yerle ilgili gorduklerimi aktardim. Niye konular hep baska yerlere cekiliyor? herkes hemen gruplara ayriliyor sagci-solcu, ilerici-gerici, yukaridakiler-asagidakiler, FBliler-GSliler, iphoncular-androidciler ...........
Din kisi ile inandigi tanrisi arasinda bir bagdir ( biz Allaha inaniyoruz, kimisi kutsal ruha inanir, kimisi budaya inanir, kimisi inege inanir ona tapar, farelere tapanlari bile var) ucuncu sahislari rahatsiz etmedikten sonra herkes inancinin gerektirdigi yasama hakkina sahiptir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 13, 2012, 20:20:56 »
Kadir abi, Tayland'da yazdığınız durumların olması gayet normal. Şimdi Tayland cumhurbaşkanının Sudan gibi medeniyet açısından tarihi 50 yıl geriden takip eden bir ülke olma endişesi var mı? Tabiki yok. Hatta orda belkide, kadınların meclise bile kapalı bir şekilde girmeleri bile mümkündür.

Ama bizim durum farklı, eli verdik mi kol gidiyor. Bizim de AVM'lerimizde de mescitler var. Gayet rahat bir şekilde inançların gereksinimlerini karşılıyor yurttaşlarımız doğal olarak. Fakaaaat konu, bu meseleyi devlet işlerine karıştırmaya gelince orda durmak lazım. Tayland'ın değil ama bizim durmamız lazım. (yanlış anlamayın siz zaten aksini iddia etmediniz, ben sadece görüşlerim belirttim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Temmuz 13, 2012, 20:31:33 »
Kadir abi, Tayland'da yazdığınız durumların olması gayet normal. Şimdi Tayland cumhurbaşkanının Sudan gibi medeniyet açısından tarihi 50 yıl geriden takip eden bir ülke olma endişesi var mı? Tabiki yok. Hatta orda belkide, kadınların meclise bile kapalı bir şekilde girmeleri bile mümkündür.

Ama bizim durum farklı, eli verdik mi kol gidiyor. Bizim de AVM'lerimizde de mescitler var. Gayet rahat bir şekilde inançların gereksinimlerini karşılıyor yurttaşlarımız doğal olarak. Fakaaaat konu, bu meseleyi devlet işlerine karıştırmaya gelince orda durmak lazım. Tayland'ın değil ama bizim durmamız lazım. (yanlış anlamayın siz zaten aksini iddia etmediniz, ben sadece görüşlerim belirttim.)

Durum abartildigi kadar havim degildir konuda cok dagildi fazlada polemige girmek istemiyorum
asil konuya donecek olursak haberin dogrulugu bile kesin degil zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 13, 2012, 20:41:01 »
Konu sapması değilde karşılıklı konuşmlar çok oldu evet, biraz genel yorum yapalım.

Mesela ben şöyle bir şey biliyorumki bizim meclisin Toyota'ya uyarı vermesi gayet normal kalacak :)

Suudi Arabistan'da alfa Romeo araçların satışı yasak. Nedeni ise armasındaki haç işareti... Evet, şaka gibi ama gerçek :)

Ayrıca Chevrolet araçların satışı, uzun uzun düşünüldükten sonra en sonunda zar-zor onaylanmış. Neden uzunca tartışıldığını tahmin ediyorsunuzdur zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Temmuz 13, 2012, 21:01:01 »
Konu sapması değilde karşılıklı konuşmlar çok oldu evet, biraz genel yorum yapalım.

Mesela ben şöyle bir şey biliyorumki bizim meclisin Toyota'ya uyarı vermesi gayet normal kalacak :)

Suudi Arabistan'da alfa Romeo araçların satışı yasak. Nedeni ise armasındaki haç işareti... Evet, şaka gibi ama gerçek :)

Ayrıca Chevrolet araçların satışı, uzun uzun düşünüldükten sonra en sonunda zar-zor onaylanmış. Neden uzunca tartışıldığını tahmin ediyorsunuzdur zaten :)

saudi yonetimi tamemen ABDnin gudumunde bizden daha fazla cok derin bir mevzu bence hic girmeyelim :)
alfanin amblemi hala daha cozulebilmis degil zaten
meclis boyle bir mektup yollamissa bu tamamen gostermekliktir maksat hatirlanmak "van minut" olayi gibi Basbakaniniz bir van minut dedi tum arablar Turkiyeye akin etti piyasa canlandi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Temmuz 13, 2012, 21:54:38 »
Hakan Aydın ve Emir Erdinç Kala, işte M.K.Atatürk' ün Türkiye yi emanet ettiği gençlere örnek, hala ümit var demekki güzel günler için!

sarı saçlı mavi gözlüm nerdey nerdesin dost

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Temmuz 14, 2012, 07:22:25 »

Neden saka gibi?dini görüşü islam olan bir ülkede zaten yabancılar tarafından üretildiği bir malın üstüne dini sembolik simge koymak mantiklida , sattirmamakmi mantıksızlık..

Ben giulietta alicaktim , sırf işaretinden dolayı istemedim..kişisel görüştür bu..ben aracımda amblem taşımak zorunda değilim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Temmuz 14, 2012, 07:42:31 »
Bence yanlış düşünüyorsunuz. İslamiyet dini sizin için çok kutsal olabilir(keza benim için öyle) ama eğer başkasından, inancınıza saygı bekliyorsanız sizde karşınızdaki insanın her hareketine saygı gösterecek kadar geniş biri olmalısınız. Böyle giyimler ve hareketler size komik gelse bile....
İkisinin arasındaki farkı anlayamadığınız kanaatindeyim :)
Başörtüsünü, "bez parçası" olarak gördüğünüz takdirde, ikisi aynı kefeye geliyor. Biri örtünmek, diğeri örtünmemek. Bu durumda ikisi de eşittir.
Başörtüsü, pardesü, vb. gibi kıyafetler, yaratıcının gönderdiği peygamber aracılığı ile bize ilettiği giyim tarzıdır.
Namazın kılınışı, zekatın verilişi, orucun tutulması gibi farz ibadetlerin Kur'an-ı Kerim'de anlatılmadığı gibi tesettür de anlatılmamıştır.
Bu bilgiler, Hz.Muhammed(SAV) aracılığı ile bize bildirilmiştir.
Tesettür, yaratıcının emir ve yasakları doğrultusunda kulluk bilinci ile yapılıyor. Diğerinin ne olduğunu anlatmaya gerek yok.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 14, 2012, 12:08:04 »
Neden saka gibi?dini görüşü islam olan bir ülkede zaten yabancılar tarafından üretildiği bir malın üstüne dini sembolik simge koymak mantiklida , sattirmamakmi mantıksızlık..

Ben giulietta alicaktim , sırf işaretinden dolayı istemedim..kişisel görüştür bu..ben aracımda amblem taşımak zorunda değilim...
:) :) Doğurudur Eyüp kardeşim, mazallah alfa Romeo'nun satışları patlarda Suudi arabistan halkı amblemden etkilenip komple hiristiyan olur, sonra çık işin içinden :D

Vedat abi, ama sürekli bana kendi inancın doğrultusunda yorumlar getiriyorsun ve olaya tek bir pencereden bakıyorsun. Bu da, tartışmayı kısır bir döngüye sokuyor.

Herneyse, ikili konuşmalarda kaçınıcam dedim yine yazdım :) Forum sakinlerini daha fazla bu tartışma ile meşgul etmeyelim. Zaten genel yorumumu daha önce de belirtmiştim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 14, 2012, 12:09:21 »
..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 14, 2012, 12:26:33 »
İkisinin arasındaki farkı anlayamadığınız kanaatindeyim :)
Başörtüsünü, "bez parçası" olarak gördüğünüz takdirde, ikisi aynı kefeye geliyor. Biri örtünmek, diğeri örtünmemek. Bu durumda ikisi de eşittir.
Başörtüsü, pardesü, vb. gibi kıyafetler, yaratıcının gönderdiği peygamber aracılığı ile bize ilettiği giyim tarzıdır.
Namazın kılınışı, zekatın verilişi, orucun tutulması gibi farz ibadetlerin Kur'an-ı Kerim'de anlatılmadığı gibi tesettür de anlatılmamıştır.
Bu bilgiler, Hz.Muhammed(SAV) aracılığı ile bize bildirilmiştir.
Tesettür, yaratıcının emir ve yasakları doğrultusunda kulluk bilinci ile yapılıyor. Diğerinin ne olduğunu anlatmaya gerek yok.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

çok güzel açıklamışsın abi allah doğru yoldan ayırmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 14, 2012, 19:14:27 »
Karsilikli birbirimizi anlayana kadar bu konu tarafimdan kitlenmistir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante