0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota'nın servis direktörlüğü düşüncesiz/bilgisiz demekki.Acaba Türkiyedekiler mi sadece yoksa dünya genelinde de mi öyle merak ettim.Araçları çağırmak maliyet getirebilir ama zaten 10 bin km de araçlar servise geliyor en azından rutin servislerde bu değişim yapılabilirdi.
Tekin Bey,Mekanik ve elektronik olarak bosta derken neyi kastediyorsunuz? Yani yola devam edebilecek hale gelmis mi oluyor sanziman?
Arkadaşlar Selam,2010 Model Toyota Corolla D4-D Multimode aracım var. 2008 modelini de kullanmıştım bu aracın bir süre, vites geçişleri sert olduğu için satmıştım. Şimdiki aracı ise sıfır olarak almıştım ve 6 vitese çıkartıp, bazı iyileştirmeler yapıldığı için de gayet memnundum.örneğin hiç balata ısınması veya yokuşta kalma problemi yaşamadım.gerçi yokuşta kalkma olayının nasıl olacağını servis bildirmişti bana.yoksa E konumunda asla dik yokuşta yerinden kalkmıyor.Pazartesi gecesi ışıklarda durdum ve vitesi N ye aldım. yeşil yandı E ye geçirdim ancak ekranda N yanıp sönmeye sol köşede de kırmızı balata ışığı sabit olarak yanmaya başladı. Vites kolu tüm viteslere geçebilmesine rağmen beyin geçmiyor ve araç yerinden kımıldamıyordu. Debriyajın ısındığını düşündüm ama dur-kalka hiç girmemiştim. Kataloğu açıp baktığımda ise sabit yanan kırmızı ışık ve sesli bir uyarı olmaması hatasının karşısında Yetkili Servise götürün yazıyordu.Aracı çektirdim, dün sabah da servis işlemlere başladı. Problem ise inanılmaz derecede komedi...Debriyajın robotunun bir motoru var, balata tozları bu motorun içinde biriktiğinde kısa devreye sebep oluyor. Sisteme zarar vermemesi için de şanzıman kendini kilitliyor. Çözüm: bahsi geçen parçayı söküp içini özel bir sıvı ile iyice temizleyip kurutuyorlar. Sonra bu arızlar çıktıkça geliştirilmiş bir önlem olarak plastik bir kılıf işlevi görecek (4 tl değerindeymiş) kapağı geçiriyorlar, sonra topluyorlar parçayı ve bundan sonra problem yaşanmayacağını, çünkü artık debriyaj tozlarının buraya giremeyeceğini bildiriyorlar. Benim aracım garantili olduğu için ücret falan da ödemedim.Ancak toyotaya olan güvenim tamamen sarsıldı artık. Servis yetkilisine 2012 modellerde bu kapak varmı dediğimde; evet artık yeni araçların hepsine fabrikada takılıyor ve öyle geliyor cevabını aldım.Yahu arkadaş bu problem çıkmış, tespit edilmiş ki böyle bir kapak yapmış olayı çözmüşsünüz, neden çağırmıyorsunuz tüm araçları da şu kapağı takalım gidin demiyorsunuz.Yolda kalıyor insan, çekici ile gidiyor vs bir sürü rezillik çektiriyorlar insana.
ya inanmayacaksınız ama 2009 corolla d4d mmt aracım var dediklerinizin aynısı başıma geldi, sonuçta servis debriyaj setinin debriyaj motorunun ve mmt ecu sunun değişeceğini söyledi bide 5000 tl para istedi. aracım garantili değil ve 170000 de ben bu parayı ödeyemeyeceğimi ve çoğu arabaların bu sorununu kampanyadan değiştiklerini biliyorum bize gelince yok. yani toyota bir aracın ömrünü 170000 km ile sınırlı tutuyor ve o kadar parayı biz arabayı 170000 km kullanalım diye alıyor.
...... servis debriyaj setinin debriyaj motorunun ve mmt ecu sunun değişeceğini söyledi bide 5000 tl para istedi.
Bunları söyleyen yetkili servis mi? Daha önce hiç değişim yapılmış mı?Baskı-balata bitti ise, vites değiştirmede zorluk çekilme sebebi olacağından neye göre MMT motor ve ECU'sunda arızaya karar verildi?
eee arkadaşın yazdıklarının aynısını yaptıysanız zaten debriyajı baskı balatayı zorlamışsınız buda doğal olarak baskı balata ve yan yardımcı elemanlarına zarar vermiş , servisinde bunları değiştirmesi gerekiyor, bu şekilde kullanmadan aracı servise gösterse idiniz servis baskı balata bitmiş değişecek derdi size ama siz araçta debriyaj olduğunu bile öğrenememişsiniz daha.
emre bey geçmiş olsun öncelikle aracınız makyajlı kasamı yoksa bir önceki kasamı? kaç bin kmde oldu bu sorun? ben de 2010 makyajlı kasa mmt kullanıyorum 52 binde aracım bazen bende n den e ye atınca bip sesi ile birlikte dişli işareti görüyorum ekranda ama 2 saniye sonra vites geçiyor ve devam ediyorum yola. sizin duyduğunuz sesten sonra bir daha hiç bir şekilde araca mudahele edilmiyormu servise çekici ile gitmek mi gerekiyor araç kendini tamam devre dışımı bırakıyor bu ne saçma bir iş olduda dağın başında kaldık çekicimi bekliyecez anlıyamadım doğrusu...
Önceki kullanımında her bakımda fren balatalarının değiştiği, bu aracın ya çok yoğun trafikte taksi gibi çalıştığı yada kullanıcı hatası olduğunun ibaresi anlamına gelir.Evet, bu araçlarda debriyaj pedalı yok ama debriyaj balatası var ve yoğun trafikte, yokuş yukarı kalkışlarda, yavaş hareketlerde MMT yarım debriyaj yaparak kalkışı, tutunmayı otomatik ayarlar. Yani aynı düz vites araçlar gibi çalışmaktadır, o nedenle trafik ışıklarında durduğumuzda, ayağımızı frenden çekip tekrar bastığımızda, ilk 2 -3 saniye kavramaya devam edip durduğumuza karar verdikten sonra kavramayı ayırır. Bu gibi durumlarda aynı düz vites gibi vitesi hemen boşa almalıyız. Yoğun trafikte Es modunda kullanmalıdır.Baskı balata bitmiş olabilir, zaten şanzıman indirildiğinde vites değiştirme motorunun değişimi kolaydır ve bülteni vardır. MMT Ecusunun değişmesi gerektiğini düşünmüyorum. Başka bir yetkiliye gidip durumu doğru biçimde anlatıp şikayetinizi dillendirin. Bilinmeyen neler varmış öğrenmeye çalışın.
Tekin bey öncelikle nazik yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. tespitleriniz çok doğru, toyota merkeze mail atmıştım biraz önce yetkili servisten aradılar, onlarda mmt ecu sunun değişmeyeceğini söylediler (ama iki servise girdi iki servis tutanağındada ecunun değişeceği yazıyordu) neden olarak ta araba şoklanmamış yani şok olmamış gibi bişi dediler ama anlayamadım neyse, fiyat olarakta baya bir aşağı çektiler pazartesi hayırlısıyla götürecem.fiyat olarakta debriyaj seti debriyaj aktüvatörü, yağ ve rulman için 1550 tl dediler, sizce uygun mu?
Tekin Bey,Ben bu resimlerde tarif ettiğiniz olayı anlamadım. Vites kolunun kilitlenip E konumuna geçmemesi halinde mi çözüm üretmek için sunuluyor?yoksa vites kolu kilitlenmemiş ve E ye geçiyor ama ekranda halen N ibaresi kaliyorsa da bu söylediğiniz işe yarayacak mıdır?
baskı balata zaten 990tl civarında idi uygundur