0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aısın marka olup dışarda satılan debriyajlarda 5 ileri olanlarda bu sıkıntılar oluyor.tem toyota tavsiye etmiyor.5 ileri 2008-2010 arası mmt lerin hepsinde bizzat servis malı set kullanılmalıdır diyorlar.haklılar sanırım.kendileri servis malı bulup takıyolar aksi halde olmuyor...sanırım sebebi de bu...https://www.youtube.com/watch?v=BhTSZjPJvhU
mmt nin bende sıkıntısını yaşadım 2 kez yaptı aracı stop edip çalıştırınca düzelmişti ve 3. kez yaptı düzelmedi hep n yanıyor ve alt köşede dişili arızası içinde ünlem işareti mevcut toyata gibi bir firmanın boyle bir fabrikasyon hatayı neden yapar ve düzeltmezki çekici ile servise gönderdim yarın ne olduğunu servis dönecek kayserde bildiğiniz özel servis varmıdır. bazı arkadaşlar debriyaj robotunun motoru var balata tozları içinde biriktiğinden yapmaktadır diye yazmış ve temizlendikten sonra yeni çıkan kapakla değişiyorlarmış bunun aslı varmıdır. bunu emre bey paylaşmış emre bey bilgilerinizi paylaşırsanız tekrar aynı sorunla karşılaştınızmı
MMT şanzımanın Gidiş gelişli bölünmemiş yolda sollama yaparken de bu arızayı verme ihtimali var mı. Varsa durum çok vahim.
ben not aldım aracım 2010 model benden önce her 20,000 km bu problemi yapmıs temizlenmiş düzelmiş benden önceki sahibi 100,000 yapmıs ben 120.000 binde aynısı yaptı simdi bende temizlettim 140.000 binde bir daha yapacak mı diye bekliyorum
Örneğin dağın başında kaldınız ve yanınızda gerekli anahtarlar ve uzun olmayan geniş ağızlı düz tornavidanız var.Önce Vites kolunu boşa alıyorsunuz,Aküyü söküyorsunuz, sonra şu alttaki tapayı söküyorsunuz,İçerde bulunan mekanizmayı düz tornavida ile dik (I) konuma getiriyorsunuz.Vitesiniz artık mekanik ve elektronik olarak da boşta.Tapayı kapatın, sıkın, akünüzü yerine takın, camlarınızın otomatiklerini ve saatinizi ayarlayın.İyi yolculuklar.Daha yakından,
Teşekkürler, sanzuman yağıyla ilgili olabilir mi, debriyajin değişmesi gerektiğini anlayabileceğimz bir yöntem var mi ( el freni çekip vitese takıp gaza bastigimizda ki tepkisine baktığımız klasik yöntem mmt debriyaji içinde geçerli midir)?