0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5000 tl den 1550 tl ye düşmüşler sizce uygun değilmi yoksa? siz arabayı kullanıp kullanıp servise götürünce herşeyi bedavadan yapsınlar diyemi bekliyorsunuz mesut bey eğer aldığınız araç bir wv grubu dsg şanjuman olsaydı 16 17 bin lira gibi bir masraf çıksaydı ne yapardınız acaba?kısaca bu araçlar güzel mmt bütün parçalar değişse bile ekonomik motor ömrü uzun 1550 tl masrafla en az 50 bin kim götürür sizi sizde akrabalarınıza aracı kötülemekten vede kümes yapmayı düşünmekten vazgeçin artık:))
1200-1300 km yapacağım acaba mm da uzun yolda bir sıkıntı yaşayabilir miyim. forumda mm la ilgili konulara baktığımda pek içi açıcı şeyler paylaşılmamış,gözüm korkmadı değil,
Aracım Corolla 2012 model 2011 kasım çıkışlı 39000 km de. 2 gün önce yağ yakma sorunu ile ilgili piston ve sekman takımı değişti. Şimdi ise yolda kaldım. Çekici yardımı ile servise gittim.
Sıkışık trafikte durunca boşa alın, es modunu kullanın yada manuelde kullanın
Sıkışık trafikte manuel kullanmak çok daha faydalıdır şöyle ki araç sürekli vites değiştirmeyecek buda şanzımanın ısınması geciktirilebilir. Geçen gün dur kalk trafikte tam 3 saat ilerledim aracım DSG ve D sürüş modunda idi ısınma olmadı vs uyarı ışığı yanmadı durdukça N moduna almıştım ama dün yine sıkışık trafikte 2 saat kaldım ve sürekli manuel modda kullandım ve daha rahat oldu çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. DSG MMT ile aynı karakterlerde bir şanzıman tek farkı çift kavrama olması sıkışık trafikte kesinlikle manuel mod ile kullanınız. Park ederken frene bastığınızda ve durduğunuzda önce el frenini çekiniz sonra vitesi N konumuna alıp ayağınızı frenden kaldırıp aracın ağırlığını el frenine yükleyip sonra frene basarak P alıp stop ediniz.
MMT de neden P yok? Anlayamadığım nokta o. Citroende otomatikleştirilmiş manuel şanzıman var onlardada yok Toyotada yok diğer bazı markalardada yok , neden?
E de iken vites zate 1 de bekliyor.Tork konvertörlü araçlarda yağ basıncı olmadıgında (motor stop ettiginde) viteste araba durmaz.Bu nedenle şanzıman çıkışında mekanik kilitdi kilitlemek için P ye alınır.