0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yayları 35mm yapalım tamamda amortisörler uyum sağlayacakmı acaba
Zaten 45mm den sonrası stock amortisörler için uygun değil. 35mm aradığınız değer bence. Uyum sağlamama gibi bir problem olmaz. Bildiğim kullanan kişiler var. Kimse de uyum sağlamama gibi bir şey söylemedi, ki bunuda ilk sizden duydum.
Murat bende okadar fazla irdeleme üreticisi bile 3.5 luk yay tavsiye ediyor TTE sayfasına bakarsan orjinal modifiye parça tedarikçisidir onlarda 35mm öneriyor, ben kendi aracımda tam 5 yıl 35 lik yay kullandım 130,000 km sorunsuzca bu yeterli bir bilgidir sanırım
heh şimdi oldu:) kulanan birinden duymak çok önemli ağzına sağlık, yay takma çıkarma işlemi ne kadar sürüyor her tamirci yapabilirmi pekiayrıca neden pug 206+ tercih ettin sonradan merak ettim valla
Murat bey her tamirci yapamaz mağlesef yay amortisör işi ile uğraşanlar yapar çünkü yayları amortisörlerden çıkartırken yayları presleyip sıkıştırdıkları bir alet kullanıyorlar .206+ tercih etmemin sebebi tamamen eşim yüzünden ben dizel araç arıyordum oda ufak sevimli olsun istemişti corolladan sonra attan inip eşşeğe bindik ama yakıt konusunda inanılmaz cimri ve araç şuan 40,000km ye geldi herhangi bir sorun sıkıntı çıkartmadı 1 depo ile 1240 km yaptım geçen hafta bu hafta ise 100TL lik mazot ile tam 724km şehir içi yol yaptım sanırım bunlar yeterli bir sebep
http://www.modifiye.com.tr/tuning/5400-243-H-R-Toyota-Corolla-01-06-45mm-Spor-Helezon-Yay.aspx Yay var da siteden alınca pahalı oluyo.
süper değerler 0.140 kr ediyor hemen hemen off çekiyorum insanın yerinde durası gelmez valla, aile arabası olarak B sınıfını konforsuz ve güvenliksiz bulurum genelde ama pug 206+ dizeli denemek lazım sankiçıkmacıdan alsam yayları nasıl olur, ben aracı indirmek değil normale çekmek istiyorum 35mm çok aşağıda kalabilir belki bana göre:)benim aracım 2003 model ilk üretilen kasa, 2004 te makyaja girdi mesela onlar yüksek değil bu kadar.. çıkmadan yine 2003 ün yayı denk gelirse ugrastırır. ..veya 30mm alsam amortisörlere zararı olurmu 2003 lerinki farklımıdır senin araca görearkayı dörtlediğim zaman tekere otururmu? konforu ne kadar etkiliyor zırt prt heryerde altı değiyormu?
zaten konfor çok yok,her çukuru hissediyorum, amortisörlermi bitti anlamadım?2004 modeli arkadaşımda var yol çukurları ve engebelerinin sesi bile az geliyor sarsmayı bırak.amortisörmü yenilesem nerde nasıl yaparız bu işi ucuzu ve iyisi:)kullanılmışta olur sağlam olacaksa
murat bey, bendede aynı aracın 2005i var. Ön ve arka tamponu orta noktalardan, yerden yüksekliğini ölçermisiniz. Ayrıca lastiğin iç merkeziyle çamurluğa olan mesafeyi. Bende ölçeyim, aracınızın yaklaşık olarak normalden ne kadar yüksek olduğunu bulalım.
Eğer normalden 6cm yukarıda ise bence yay takmadan önce bunun neden o kadar yüksek olduğunu bulmalısınız. Nasıl bir işlem yapılmış? Bunu belirlemelisiniz.