Gönderen Konu: Bu kafayla trafık kazalarının sonu gelmez  (Okunma sayısı 8000 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu kafayla trafık kazalarının sonu gelmez
« Yanıtla #60 : Mayıs 02, 2012, 20:12:06 »
   Bu kesinlikle mümkün değil.Hız sınırları takografların anakartlarında yüklü haldedir.Bu değerlerle oynayamazsınız.Ve "benim bundan haberim yok" diye bir mazeret,gerçekten haberiniz olmasa bile kabuledilebilir değil
   Bu durumda takografın ancak kalibrasyonu ile oynarsınız.Örnek vermek gerekirse Isuzu marka otobüsümün takograf kalibrasyon değeri 2180'dir.Bu değer ayarlıyken,araç 100 km/h ile gittiğinde takografta aynı değeri 100km/h gösterir.Şaşma olmaz.2180'lik bu değeri örnek(bundan sonra yazdığım değerlerin hepsi örnek nitelikte) 2250'ye çıkarırsak araç 100 km/h ile ilerlerken takograf 90 km/h gösterir.Böyle bir oynama yapan sürücü (bu arada kalibrasyon ayarlarını sadece yetkili servisler yapabilir) diyelim ki bölünmüş bir yolda önünde ki aracı sollarken odiometre'ye göre sollarsa (99 km/h %10 dahil) radara girmez.Trafik kontrolünde de her hangi bir sorun çıkmaz.Önünde ki aracı sollarken odiometre'ye göre değilde takografın gösterdiği 99km/h göre sollarsa radara girer.Yani araç gerçekte odiometre'ye göre 109km/h ile giderken radara giriyor.
   Biraz ilerde çevirmeye girdiğinde görevli memur "109 km/h ile radara girdiniz.Lütfen ehliyet,ruhsat ve takograftan hız-zaman grafiği verin" der.Polis yaptığı kontrol de 109 ile radara giren aracın,takograf'a göre kanuni değerler içinde seyir halinde ilerlediğini tespit etmiş olacak.Bundan sonrasını ne düşünmek ne de yazmak istemiyorum.Kısaca o sürücü (sürücü araç sahibi değilse ayrıca araç sahibi) kocaman bir ayvayı afiyetle yemiş olacak....

açıklamanız için teşekkür ediyorum merakımdan sordum çünkü fabrika çıkışı ayarlarına sahip tempramız ile araç sollama hâlinde kadranımızda 98 km/sa hız görürken polis tarafından 102 km/sa olarak ölçülen hız yüzünden ceza yemiştik. benim bahsettiğim konu da buydu, kendimizin sonradan yaptığı bir oynama değil. fabrika çıkışı her aracın hız göstergesi ölçümünde farklılıklar oluyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 02, 2012, 20:12:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 02, 2012, 21:05:31 »
açıklamanız için teşekkür ediyorum merakımdan sordum çünkü fabrika çıkışı ayarlarına sahip tempramız ile araç sollama hâlinde kadranımızda 98 km/sa hız görürken polis tarafından 102 km/sa olarak ölçülen hız yüzünden ceza yemiştik. benim bahsettiğim konu da buydu, kendimizin sonradan yaptığı bir oynama değil. fabrika çıkışı her aracın hız göstergesi ölçümünde farklılıklar oluyor
   O zaman senin sorunu ayarı bozuk takograf değilde,kalibrasyonu bozuk odiometre diyelim.Aslında aklımda bildiğim tek bir neden var.Başka bilen varsa yazarsa memnun olurum.Orijinal jant-lastik ölçülerinin dışına çıkıldığında kalibrasyon bozulabiliyor.Sizde ki sorunun kaynağı bu olabilir belki...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 02, 2012, 22:08:50 »
     arkadaşlar kazalar, iki tarafın da hatalı olduğu anlarda meydana gelir diye düşünüyorum....bir taraf dikkatli ve anlayışlı olduğunda önleyici olur kanaatindeyim.örnek olarak;iki taraf hızlı olursa hatada, kaza kaçınılmazdır;iki taraf da kuralsız hareket ederse hatada, kaza kaçınılmazdır;iki taraf da dalgınsa kaza kaçınılmazdır.böylece bu örnekleri çoğaltabiliriz.
          tosya yolunda iki kamyonun birbirini aniden solladığı bir anda, yavaş seyrettiğim ve yoldan çıkıp bankette kızaklayarak durduğumdan büyük bir faciayı önlediğim aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor hala.....ya ben de hızlı olsaydım....    aradan üç yıl geçmesine rağmen....   
       bu ilk veya son muydu? hayır....ama bu olay gece saat üç sularında olduğu için çok etkilemişti beni...
       o gün bu gündür geceleri uzun yolculuk yapmıyorum.....sizlere de   tavsiye etmem çok mecbur kalmadıkça....yollarda geceleri trafik seyrek olsa da... araçlarda frenler iptal edilmiş yollar sadece onlarınmış gibi bütün azrailler iş başında....selamlar.
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 02, 2012, 23:34:55 »
   O zaman senin sorunu ayarı bozuk takograf değilde,kalibrasyonu bozuk odiometre diyelim.Aslında aklımda bildiğim tek bir neden var.Başka bilen varsa yazarsa memnun olurum.Orijinal jant-lastik ölçülerinin dışına çıkıldığında kalibrasyon bozulabiliyor.Sizde ki sorunun kaynağı bu olabilir belki...

bugüne kadar kullandığımız araçların hiçbirinde fabrika ayarlarını değiştirmedik, tüm bakımları yetkili serviste yapıldı. 92 model tempra bile 110 bin km bakımını yetkili serviste yaptırdık. eskiden böyle bir şey vardı benim hatırladığım kadarıyla araçların kalibrasyonu arasında 5-6 km oynayabiliyor. o yüzden en iyisi hız sınırı neyse onda kalmak, toleransa falan hiç bulaşmayalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #64 : Mayıs 03, 2012, 07:27:15 »
     arkadaşlar kazalar, iki tarafın da hatalı olduğu anlarda meydana gelir diye düşünüyorum....bir taraf dikkatli ve anlayışlı olduğunda önleyici olur kanaatindeyim.örnek olarak;iki taraf hızlı olursa hatada, kaza kaçınılmazdır;iki taraf da kuralsız hareket ederse hatada, kaza kaçınılmazdır;iki taraf da dalgınsa kaza kaçınılmazdır.böylece bu örnekleri çoğaltabiliriz.
          tosya yolunda iki kamyonun birbirini aniden solladığı bir anda, yavaş seyrettiğim ve yoldan çıkıp bankette kızaklayarak durduğumdan büyük bir faciayı önlediğim aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor hala.....ya ben de hızlı olsaydım....    aradan üç yıl geçmesine rağmen....   
       bu ilk veya son muydu? hayır....ama bu olay gece saat üç sularında olduğu için çok etkilemişti beni...
      o gün bu gündür geceleri uzun yolculuk yapmıyorum.....sizlere de   tavsiye etmem çok mecbur kalmadıkça....yollarda geceleri trafik seyrek olsa da... araçlarda frenler iptal edilmiş yollar sadece onlarınmış gibi bütün azrailler iş başında....selamlar.

Bu genelleme çok yanlış  |-\ |-\. Öyle yollarımız var ki geceleri daha güvenli olduğu kanaatindeyim 8-) 8-). Mesela çok virajlı yollar... Bunlar arasında en iyi örnek Antalya- Mersin sahil şeridi.... ;) kaç km bilmiyorum ama bu yolda gece yolculuğuyla gündüz yolculuğu arasında hiç abartısız 1-2 saat fark oluşturabilirsiniz ;) ;). Çünkü gündüz virajlardan ötürü zaten yavaşsınız bi de buna araçları yol ancak müsait olunca yeterli açıklıkta mesafe görünüce sollama mevzusunu eklersek..... yani kısaca bu yolda gündüz saatte 70-80 km hızla yol alırken virajlı olduğu sadece hızınız değil önünüzde ve arkanızda çok fazla araç birikintisi olacaktır; ama gece siz bu yol hem daha boş olduğundan hem de karşıdaki aracın farlarını daha erken farkedebildiğinizden hızınızı arttırabilirsiniz... ;) ;) bu sadece benim aklıma gelen küçücük bir örnek. bu ve bunun gibi fazlasıyla çoğaltabileceğimiz örnekleri hepimiz çok iyi biliyoruz... ::) ::) Bu arada genelleme yapmak yanlış bana göre dedim... Bişey daha yanlış ( yine bana göre :-[) ' Trafiğin gecesi gündüzü olmaz'..... Saygılar ::) ::)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 03, 2012, 07:56:54 »
Büyük geçmiş olsun Ahmet. Böylelerini adam öldürmeye tam teşebbüsten yargılamak lazım >:(
suan mevcut kanunlarla adam oldurmeye tam tesebussten yargilaniyorlar zaten abi ama kaza yapmasi lazim yani kaza yapmassa yaptigi yanina kar kaliyor

buyuk gecmis olsun bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Mayıs 03, 2012, 13:14:32 »
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Özcan'a güzel yorumları için teşekkürler.

İlk mesajdaki hız değerlerini ben değiştirdim double yol olduğu için 110 km/s + %10 kuralına uydurdum, bilginiz olsun.

tesekkürler

son zamanlarda avcılar-beylikdüzü- silivri arasında sürekli yol çalışmaları var.  karşı tarafı hemen suçlamamak lazım belki   ters şeridi kullanmak zorunda kalmış olabilir, yada yolu bilmiyordur yanlışlıkla ters şeride girmiştir. kimsenin canı bence bu kakadar ucuz değil.. keyfi olarak ters şeridi kullandığını düşünmüyorum... bu yüzden araç kullanırken özcanında dediği gibi sadece kendi aracından sorumlu olmak yerine tedbiri hiçbir zaman elden bırakmamak gerek .. herkes iyi şöför olamıyor..

bizde öyle olabilir dedik ancak 4-5 araba geçti benim gibi selektör atanlar korna çalanlar yani hiçmi insan farketmez

Öncelikle geçmiş olsun, ucuz atlatmışsnınız. Ama urdumuzda bu tür insanlar çok fazla, Özcan'ın da dediği gib onları ne dövmekle ne öldürmekle bitiremezsiniz. Bu saateten sonra onlar yontulmazda, Allah'a havale edeceksiniz. Keşke 155'e de bildirseydiniz, gerçi onlarda pek birşey yapmıyor ama siz en azından ihbarınızı yapmış olurdunuz. Maalesef bir araba kullanmakla kendilerini prof olmuş sanan, işine gelmeyen hiç bir tabela yada kuralı görmeyen zır cahil insanlarımız var. E-5'te bile ilerde trafiğin sıkıştığını gören uyanıklar, metrobüs yüzünden emniyet şeridi olmayan yolda sağdan geri geri bir önceki kavşağa kadar gidiyorlar, bunu polis bile yapıyor. Allah bunları ıslah etsin, ıslah olmuyorlarsa da kendileri gibileriyle karşılaştırsın.

teşekkürler dikkatli olmaktan başka yapacak bişey yok

Ahh ahh bana neden denk gelmez öleleri yapıştır direk arkasından. . . . . .  . .hiç soğuk kanlı değilimdir acayip sinirliyim trafikte..
Geçmiş olsun bu arada..

teşekkür ederim ilk defa böyle birşey yaşıyorum neye uğradığımı şaşırdım

suan mevcut kanunlarla adam oldurmeye tam tesebussten yargilaniyorlar zaten abi ama kaza yapmasi lazim yani kaza yapmassa yaptigi yanina kar kaliyor

buyuk gecmis olsun bu arada
teşekkürler ne bileyim bidaha yaşamam inşallah
2003 subaru impreza  :)