0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pardon yaaa arada kaldım:))..kusura bakmayın takıldığınızı anlamadım ilk okudğumda yanlş anladm .herkese iyiakşamlar:)
Ahmet bey kardeşim,araba kullanmak sadece pedalları ve direksiyonu kontrol etmekle bitmiyor.Sürücü kişi kendi kullandığı araç ile birlikte,araç içinde ki,trafikte seyir halinde olan bütün araçları ve çevrede ki bütün unsurları düşünerek ve hesap ederek araç kullanmalı.Rampa olduğu için hızım artmış demek direkt tedbirsizliği ön plana çıkarır.Aracın hızı artmışsa,fren adında aracı yavaşlatmaya ve durdurmaya yarayan bir pedal var.Ona basarsın ve araç yavaşlar.Bir anlık küçücük bir ihmal ya da dikkatsizlik çok büyük sonuçlar ortaya çıkarır.Bunları yazmamın nedeni gencecik olman,daha hayat yolculuğunun ilk metrelerinde olmandır.İki sene önce 19 yaşında gencecik bir arkadaşımı ve iki genç fidanı trafik kazasında kaybettik(Avatarım da adı yazıyor bakabilirsin).
Kerem bey Ahmet'i suçladım karşıda ki vatandaşı haklı çıkartacak bur sey yazmadım.Elbetteki hırsızın da sucu var.Hatta konuda ki hırsız bastan sona suçlu.Konusu gecen bölünmüş yolu görmek gerek.Bazi bölünmeler banket,bazıları refüj ve bazi bölünmelerde iki şeritli yollarda bes şerit şeklindedir.Ortada ki serit fosforlu çizgilerle ayrılmıştır.Burasi muhtemelen bes serite bölünmüş yoldur. Burada esas is tehlikeye düşen sürücüye düşüyor.Kisi kendini geliştirmek ve yetistirmekle mukelleftir.Karsimizda genc bir sürücü var.Bura da amacım vukuu bulan olayda karşıda ki sürücüyü anlatırken,kendi sorumluluğunun da farkında olması gerektigidir.
Bende Özcanı Ama Ahmet beyi kınıyorum, sürat felakettiracele eden ecele gidertrafik canavarı olma....
Kısa sürede alışırsın Seden,biz böyle şakalaşmayı seven bir topluluğuzSana da takılan olursa sakın alınma , şakadandır
siz sadece benimi kınıyorsunuz ozaman benım suçum baya ağır
doru söylüyorsunuz ben ınkar etmiyorum ancak yol nasıl olursa olsun en soldan ters yönden gitmenin hiçbir bahanesi olamaz
Elimizde tek sen varsınduble yolda ters yöne giren vatandaşı bulma şansımız olmadığına göreayrıca bulsak bile o tip yaratıklar laftan falanda anlamaz kimecburen sana yükleneceğiz hızlı gidiyordun diyebiz zaten sütten çıkmış ak kaşıklargillereniz, hiç hız yapmayız
en çok trafik kazasını yapan erkekler o kazaların bir kısmını neden yapıyor acaba düşündünüz mü ? direksiyonu iki elini üst kısmında birleştirerek tutan, vites değiştirirken eğilip bakan, aniden amaçsız şekilde şerit değiştiren ya da iki şerit ortasından giden.. sayarken yoruldum kısacası hemcinsleriniz sayesinde oluyor. kadınların araç kullanmasına karşı değilim, hatta destekliyorum ama bazılarını trafiğe bisiklet ile bile sokmamak gerek.
Bu tarz kullanan bir çok insan var.Hemen hemen her gün aynı seyleri yasıyorum.Ve bu oyunda inan ki senaryo hic değişmiyor.Bu tarz insanlar ne dovmekle ne de öldürmekle bitmez.Egitmeye kalksak bu saatten sonra bu tarz insanlar eğitilmez.Bu insanları ancak MUSİBET paklar.
insallah o Musibete masum birini sürüklemez o tarz insanlar
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Özcan'a güzel yorumları için teşekkürler.İlk mesajdaki hız değerlerini ben değiştirdim double yol olduğu için 110 km/s + %10 kuralına uydurdum, bilginiz olsun.
Ali bir düzeltmede ben yapayım.Bölünmüş yollarda yasal hız değeri 100 km/h+%10=110 km/h olması gerekiyor.
Ahh ahh bana neden denk gelmez öleleri yapıştır direk arkasından. . . . . . . .hiç soğuk kanlı değilimdir acayip sinirliyim trafikte..Geçmiş olsun bu arada..
x + %10 diye bir hız sınırı yok. hız sınırı açık ve nettir. %10'unu ve daha fazlasını geçerseniz belirli yüzdelik dilimlere göre ceza işlemi uygulanır.
Normalde yazdığınız gibidir.Ama bu kuralı uygulayan tek bir trafik polisi yoktur.Ellerinde ki çizelge de bütün hız sınırları x + %10 olarak yazılıdır.Buna göre işlem yapıyorlar.Oyle olmasaydı takograflarda ki hız sınırları %10 toleransli kalibre edilmezdi Hakan bey.
peki diyelim ki %10 daha az gösteren bir takografım var (benim bundan haberim yok)
90 km/sa hız limiti olan bir yolda takografım 90'ı gösterecek şekilde ilerliyorum fakat aslında 99 km/sa ile gidiyorum. bir de polis toleransı dediğiniz şeye güvenip araç sollamaya kalkıyorum takografımda 99'u görüyorum fakat radar ölçümünde yaklaşık 109 km/sa çıkıyor ve cezayı yiyorum. şimdi ne olacak ?