Gönderen Konu: t25 benzin deposu  (Okunma sayısı 9590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: t25 benzin deposu
« Yanıtla #60 : Mayıs 05, 2012, 01:13:51 »
valla tam konuyu baştan sona okumadım ama ilk depo ışığı yandığı andan sonra fulledim depoyu 1 km bile gitmedim hemen benzinlik denk geldi tam 51.5 litre benzin aldı fabrika verilerine göre depo 60 litre yani 8.5 litre varken depo ışığı yanıyor .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 05, 2012, 01:13:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
t25 benzin deposu
« Yanıtla #61 : Mayıs 05, 2012, 03:17:46 »
Aslında herkez imzasına aracının model uzantısını , motor hacmini , şanzıman tipini yazsa bu tarz sorular sormamızada gerek kalmayacak .

Ben özellikle bunları imzama yazdım ki insanlar ne tip bir araçtan bahsettiğimi anlasınlar .

Bencede. Ben direk imzaya bakıyorum fikir yürütmeden önce. Çoğumuzun imzasında araç bilgisi var galiba.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 05, 2012, 17:56:18 »
Sebahattin Bey, araç nedir bilgi versenizde bizde bilsek . Hemen 2 üstteki yazıyı okursanız bize daha faydalı olacak açıklamalarınız.

2006 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 06, 2012, 17:04:59 »
imzaya gerek yok arabadan anlayan profil resiminden anlar zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 06, 2012, 17:35:26 »

Buğra bence ya imzada olmalı araba bilgisi yada profil resmi altındaki araç bilgilerinde yazılmalı resim yerinde araba resmi değil kendi resmimiz olursa daha samimi olur kanatindeyim zira buluşmalarda çok işe yarıyor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 06, 2012, 18:12:04 »
Buğra bence ya imzada olmalı araba bilgisi yada profil resmi altındaki araç bilgilerinde yazılmalı resim yerinde araba resmi değil kendi resmimiz olursa daha samimi olur kanatindeyim zira buluşmalarda çok işe yarıyor..

Bence de araç bilgilerinin yazmamızda fayda var.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #66 : Mayıs 06, 2012, 19:42:09 »

Profil resminden anlayacak kadar gözümüz keskin olsa keşke .

1-)Burdan Jant 17 ''  mi    16 '' mi ?  gözükmüyor valla . Executive mi yoksa Elegant mı Comfort mu ? anlayalım . Gerçi sonradan 17 '' taktırılabilir .
2-)şanzıman tipini zaten göremiyoruz . Otomatikmi yoksa  düz mü ?
3-)Donanım belki sadece sunroof gözükebilir . Sonradan açtıranlarda var .

Espiri yaptığınızı varsayarak bir eklemede ben yapmak istiyorum.

Arabadan anlayan Executive Elegant alırdı zaten  :)   ( TAMAMEN ESPRİ ) kimse alınmasın .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 07, 2012, 23:21:50 »
arkadaşlar konuyu buraya açtım hem yakıt değerlerimi siz arkadaşlarım görün hemde aynı araca sahip arkadaşların yakıt durumlarını öğrenmek istedim en azından yakıtın iyi yada biraz fazla gibi yorumlar bekledim açıkçası :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 09, 2012, 15:48:44 »
arkadaşlar konuyu buraya açtım hem yakıt değerlerimi siz arkadaşlarım görün hemde aynı araca sahip arkadaşların yakıt durumlarını öğrenmek istedim en azından yakıtın iyi yada biraz fazla gibi yorumlar bekledim açıkçası :)
kısaca 2.0 elegant executive otomatik vites 17 jant uzun yolda 110-170 km arası sürat yaparsak 7 litre yakıyor(klima açık) ozaman şehir dışı 871 km yapar. 90 km hızla hiç gidemedim o yüzden ne kadar yakar bilmiyorum. şehir içi çok kısa mesafe kullanıyorum şu an 13.5 lt gösteriyor. würth katkı attım kısa zamanda dahada düşeceğine inanıyorum.km 64000'de. seninki 1.6 olduğu için şehir içi daha az yakabilir ama uzun yolda benden fazla yakıyor olabilirsin. ayrıca eskişehir trafiği berbat hem yol çok az hemde ışık çok,her şehir içi bir değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Mayıs 09, 2012, 16:21:46 »
kısaca 2.0 elegant executive otomatik vites 17 jant uzun yolda 110-170 km arası sürat yaparsak 7 litre yakıyor(klima açık) ozaman şehir dışı 871 km yapar. 90 km hızla hiç gidemedim o yüzden ne kadar yakar bilmiyorum. şehir içi çok kısa mesafe kullanıyorum şu an 13.5 lt gösteriyor. würth katkı attım kısa zamanda dahada düşeceğine inanıyorum.km 64000'de. seninki 1.6 olduğu için şehir içi daha az yakabilir ama uzun yolda benden fazla yakıyor olabilirsin. ayrıca eskişehir trafiği berbat hem yol çok az hemde ışık çok,her şehir içi bir değil.

Buğra 110-170 çok geniş bi kavram oldu ..120 km yaklaşık 3000 devir diyelim şuna.Hemde hız ve forum kurallarına uyduğumuzu gösterelim dimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 10, 2012, 14:31:13 »
teşekkür ediyorum buğra 1.6 avensis yakıtını deneyen yokmu aramızda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #71 : Mayıs 11, 2012, 11:57:33 »
sabahattin ben denedim.benim araçta 1,6 2005 elegant.yaklaşık olarak 90-100 km hızda  1 lt benzin ile  15 km yol yapıyor.yani bir depo benzin  ile(60 lt)    900 km yapıyor.lpg de ise  1 litre ile 11,8 km yapıyorum.senin tam degerler nedir.değerlerini yazarsan karşılaştırabiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 17, 2012, 23:39:19 »
900 km şehir içi değil dimi ben yukardada söylediğim gibi ilk ışık yandığında 100 km daha yapıyor ilk ışık yandığında gördüğüm maximum km 640 falandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #73 : Mayıs 18, 2012, 18:26:06 »
şehir içi değil.900 km  şehir dışı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kendi halinde bir Garip Adam
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 01, 2012, 20:08:48 »
Sevgili forum üyesi abilerim ve kardeşlerim konuyu dağıtmak istemem ama 2003 model 2.0 elegant A.T sahibiyim forumu sürekli okumama rağmet rahatsız etmemek adına yazmamaktaydım. İşim gereği sürekli olarak şehirler arası seyahat etmekteyimki haftada en az iki kere istanbul-antalya yada istanbul bodrum arası gidip gelmekteyim. Forumdan Kerem beyi telefonla arayıp lpg hakkında bilgi almıştım kendisine buradan yeniden teşekkür etmek isterim. Nacizane denemelerim ve tecrübem sonucu arabalarımızın en az yakıtı( uzun yol) 110-130 km sabit sürat ile tükettiğini gördüm hatta öyleki 90 km ile 7.3-7-5 arası tüketim yapan arabalarımız 130 km sabit süratle 7.0 - 7.1 lt tüketmektedir. İnebildiğim en iyi değer ise 6.0 litreki araç tamamen boş ve klima hiç açılmadan gitmek suretiyledir.ben genel olarak en fazla ışık yandığında 720-750 km yapmış olabiliyorum bu arada mantıksal ve matematiksel olarak ışık yandıktan sonra 100 km civarı gitmesini hesapladığımız araçlarımız 75 km den sonra kritik hale geliyorki yokuş aşağı stop etme durumunu yaşayabilirsiniz yakıt pompası deponun tam dibini çekememekte ve hava alması durumunda kontağı kapatıp açmadığınızda aracınız çalışmıyor. Oldukça uzun oldu belki sizleri sıkmak istememekle tecrübemi paylaşmak istedim.bu arada aracımın bütün bakımlarını servisten aldığım orjinal parçaları ile kendim yapmaktayım.Uzun yol kullandığım içinde sürekli bakımlı kullanmaktayım uzun lafın kısası maf -  map sensörleri ve hava filtreniz temiz ise agresif olmadığınız sürece 7.5 litreden fazla kolay kolay yakmadığıdır. bir iki deneme neticesinde araçlarımızın forumda kötüye özendirme olmamasi adına yazmadığım sürat değerlerine ulaştığını belirtmek ve 90 yada 100 km ile cc kullanımının yakıtı arttırdığını söylemek(yokuşlarda gereksiz vites değiştiriyor sanki kararsız kalır gibi) ve sizlere iyi forumlar dilemek isterim
Avensisssss 2.0 Elegant A.T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Haziran 01, 2012, 20:42:47 »
Erdinç bey nacizane görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz,
yorumunuzu keyifle okudum teşekkür ederim göstermiş olduğunuz inceliğe ve yakalamış olduğunuz değerler gerçekten sevindirici ve güzel. Çünki avensis hep şehir içi çok yakar deniliyor evet çok yakıyor hatta 12 lt kadar çıkabiliyor ama sizin uzun yol tecrübelerinizde aldığınız değerler gerçekten güzel..  Keşke sizin gibi hep uzu yolculuk yapabilsek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Haziran 01, 2012, 21:16:30 »
Erdinç bey nacizane görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz,
yorumunuzu keyifle okudum teşekkür ederim göstermiş olduğunuz inceliğe ve yakalamış olduğunuz değerler gerçekten sevindirici ve güzel. Çünki avensis hep şehir içi çok yakar deniliyor evet çok yakıyor hatta 12 lt kadar çıkabiliyor ama sizin uzun yol tecrübelerinizde aldığınız değerler gerçekten güzel..  Keşke sizin gibi hep uzu yolculuk yapabilsek..

Ne 12 si benimki 16 lt. yakıyordu   :)  :)  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Haziran 01, 2012, 21:37:00 »
Ne 12 si benimki 16 lt. yakıyordu   :)  :)  :)

İstanbul trafiği :)

Accord ile aynı trafikte kalırsanız yine tüketim değerlerinizi paylaşırmısınız Alperen bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Haziran 01, 2012, 22:38:40 »
İstanbul trafiği :)

Accord ile aynı trafikte kalırsanız yine tüketim değerlerinizi paylaşırmısınız Alperen bey..

Zaten yine aynı trafikteyimde LPG olduğu için 42 kuruş yakıyorum.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #79 : Haziran 01, 2012, 22:42:13 »
Zaten yine aynı trafikteyimde LPG olduğu için 42 kuruş yakıyorum.  :)

Benzinde kullansam Accord da 16 lt. yakar. Ama aradaki fark şu Avensis 2.0 147 HP Accord 2.4 190 HP . Dolayısıyla her halukarda Accord yakıtı daha verimli kullanmış oluyor . Aynı benzinle biri 147 HP üretirken diğeri 190 HP güç üretiyor . Ama Accord un altı yere yakın ve konfor olarak Avensisin bir adım gerisinde kalıyor gibi geldi bana .