0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar.bende sizin sohbetinize bende katılayım.ben bir defasında 58 litre doldurmuştum.sizlerinde dediği gibi yol bilgisayarına kalsa bu avensis bir depo benzin ile 700 km den fazla gitmez ama benzin bitinceye kadar denemek lazım.benim hesaplarıma göre 1 litre benzin ile 15 km rahat yapıyor(ama sakin kullanımla 90-100 km sürat)
bu değerler ağırlıkta şehir dışı değerleri.daha önce okumuştum da avensisi olan bir arkadaşımız bir depo benzin ile 1000 km den bahsediyordu.ama bir anlam veremedim tabi.arkadaşın arabasıyla benim araba aynı 1,6 elegant.
Ben aracı Ankara'dan ilk aldığımda çanakkale ye yola çıkmadan tam doldurdum.Şehir içi yaklaşık 20km kullanmıştım.Araç yağ vs tarzı bakıma girmemişti ve acilen değişmesi gerekiyordu.O haliyle Çanakkaleye geldim yaklaşık 700 km.Geldiğimde çeyrek deponun iki çentik üstü benzin vardı.CC açık 90km sabit hızla.Eminim ki 1000 km çok rahat görürdüm.Şuan aracın tüm bakımları yapıldığı için menzil dahada uzun olacaktır.
Kerem'cim her araçla 90 km geçmem.Benim için yokuşta yığılmasın,sollamaya çıkarken tırstırmasın yeter.
Nasıl yani show?
Konuda resimleri görmüşsündür orada görünmeyen bir tane de lacivert avensis vardı birtek siyah yoktu.
Lacivert avensis ustanın değil mi?
Tamer bey burada konuşulan t25 kasa depolarının ölçüsü evet ama yukarıda arkaşadaşların verdiği km ler ve menziller Sabahattin beyin de belirttiği gibi 2.0 motor D4 araçların verileri.Sizin veriler de buna yakın olduğuna göre biz mi az yakıyoruz sizmi çok yakıyorsunuz ?
tam anlayamadım ama benim bahsettiğim veriler kendi aracım 2006 1.6 elegant verileri
Avensis 2.0 da dolu depoyla 700 km civarı yapıyor da o yüzden bir karmaşa oldu kusura bakmayın konunuzu bölmek istemezdim..
Kerem Bey ben 80 Km sabit hızla E-5 te denedim ortalama 7.6 litre yaktı trafiksiz ortamda cumartesi sabah erken saatte. Normalmidir şehirdışı değeri olarak ?
Eğer daha uzun yola çıkarsanız daha da düştüğünü göreceksiniz..