0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen 3.viteste iner ki mmt araçlar benim ki iniyor =/ Neden 10 dan fazla yapmasın anlayamadım.. Ben hiç tam otomatikte kullanmadığım için mi yadırgıyorum acaba :/
Boşta 50 ile indiğiniz bir yokuş diye anlamadım ben, 50 ile inelebilecek bir yokuş diye baktım olaya. 4.vites için 50 çok az bir hız rampada diye düşünüyorum. Bu arada frene biraz sert bastığınızda vitesin düştüğünü biliyorsunuz değil mi?.. Belirtmek istediğim bir nokta da ben sizle inatlaşmıyorum, öyle bir intiba bıraktığımı hissettim de..
Benim bahsetmeye çalıştığım şey cut off sistemi ve bu sistemin mantığına göre bahsettiğiniz yakıt tüketimi duruyor. Kaldı ki bir sarfiyat varsa rölanti devrinden bile daha az harcadığı yönünde bilgiye sahibim. Eğer cut off sistemi hakkında bilginiz varsa düzeltebilirsiniz.
Bu durumun oluştuğu yol şartını anlatabilirmisiniz?
Onur Bey,mmt nin robotik mantığı sizin kullanımınız taklit etmeye eğilimlidir. sert frenaj yaptığınız zaman size yardımcı olmak için vitesi küçültüp kompresyon yapıp sizin yavaşlamanıza yardımcı olur ve eğim düzleşince kadar vitesi büyültmez. bunu engellemek için sizin yapmanız gereken yokuş aşağı inişlerde güvenliğiniz el verdiği sürece frene ani basmaktan kaçınmaktır. bunu yaptığınız sürece araç sizin tepkilerinizi dikkate alıp - eğimi algılamış olsa bile bir risk görmediği için vitesi küçültmeyecektir. yokuş aşağı inişlerde ani frenajlardan kaçındığınız sürece, araç zaten hızlandığı için belirli devir aralıklarında direksiyondan bile vites büyültebilirsiniz. ayrıca siz bunu yapmaz ve ani frene basmazsanız bile araç kendiliğnden hızlanıp vitesini kendisi büyültücektir. eğer sert frene basıp aracınız vitesini küçültmüşseniz, yapacağınız şey; vitesi manuele alıp büyültmek ve tekrar e moduna geçmektir. bu sayede mmt nin hafızasını reset edip kompresyon yapmasını engellemiş olursunuz.
Peki bu, baskı balatanın ömrünü yemiyor mu Kemal Bey?Hâliyle boştan vitese geçirince baskı balatanın üzerine bir yük biniyor.Baskı balatayı yemektense fren balatalarının erimesini tercih ediyorum ben.Yani önce fren, sonra vites.
Baskı balata dediğinizin ne olduğunu bilmiyorumaracım tam otomatik debriyaj falan yoksanırım baskı balata dediğiniz şey de yokYokuş aşağı inerken araç fazla hızlandığında vites küçülterek yavaşlıyorumbu her zaman tavsiye edilen bir yöntemdir , hem fren balatalarınız ve diskleriniz gereksiz aşınmazhemde Tekin beyin bahsettiği gibi motor içinde birikmiş olması mümkün kurumları atarFrenleri acil durumlarda kullanıyorum, gerek olmadıkça hep vitesle yavaşlıyorumsizede tavsiye ederim, "önce fren" mantığını boş verin
Baskı balata dediğinizin ne olduğunu bilmiyorumaracım tam otomatik debriyaj falan yoksanırım baskı balata dediğiniz şey de yok
benim anlamadigim su nedir bu n ye yada vitesi bosa alma meraki araban otomatikse otomatik sisteme gore manuelse manuel sisteme gore kullan.bence gereksiz bir merak.mmt kullanim sekli bellidir bosa aldiginda cokmu kar ediosun yakittan mesela 200e dolan depoda sana 50 tl kar ettiriomu tas catla 1 litre bilemedin 2 litre kar ettirir buda litresi 3,77 olan mazotta sana 8 tl kar ettirecek yuvarlama hesaplamayla eger sen bunun pesindeysen hic binme arabaya dimi BU bir YARGILAMA YADA ELESTIRI OLARAK ANLASILMASIN SADECE DUSUNCEMI PAYLASMAK ISTEDIM
Selam aranıza yeni katıldım. Aracım 2008 model corolla d4d mmt elegant 68.000 km de. Ankara'da çankaya yokuşlarında kullanıyorum. İnşaat yük. mühendisiyim. Kamuda denetçiyim.Onur bey ben boyle bir durumda manuele alıp tekrar otomatiğe alıyorum. (vitesi sol sağ yapıyorum.) Özellikle Ankara Çankayada fren çok gerekiyor. Reşitgalipten inerken mesela. uzunyolda da pozantıdan toroslardan inerken frene bastığınız zaman araç vites dusuruyor bazen. Ama bu işlemle tekrar resetleme gibi bir sey oluyor. Vites değiştirmeden devir yükselmesi ortadan kalkıyor. Galiba araç fazla fren yapınca guvensiz ortam olarak algılıyor ve hızlanmanızı engellemeye çalışıyor.
MUSTAFA TOK abim,,,benim dile getirmek istediğim kullanılan şeyin amacında kullanılması hakkında tabiri caizse bu soru çorbayı çatallada yesem gibisnden olmuş gibi bunu derken kesinlikle bunu soran arkadaşımızı kırmak adına sölemiyorum. sonuçta manuel gibi mekanik bir aksam değil hapsi kul icadı mmt elektronik bir sisteme sahip Allah(c.c) göstermesin sistem bozulurda vites geçişi yapamayıp başına ağzdımdan yel alsın ama kötü bir sonuçla karşılırsa acaba vebali kime kalır yoksa kendinden emin olan kullansın tabikide karışmam çünkü bunun bilincinde olupta yapılmak istenen bir hareket... herkese saygılar sevgiler