0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dostum frene basmadan vitese atamazsın zatensakın böyle birşey deneme robot debriyaja zarar verirsin
Efsane bunlaryıllardır hep peygamber vitesine atıyorum, bir tek arıza dahi görmedim
Düz viteste de hep boşa atardım Otomatikte de sallıyorum N yeYakıt sarfiyatı duruyoraraç rahatlayıp akıyor hızlanıyormotor sesi susuyor , kendimi uçan halıda gibi hissediyorumkaç sene oldu, kaç otm. araba geçti elimden hiç birinde hiç bir sorun da yaşamadım
bende 2011 model dizel mmt şanzıman kullanıyorum. zaten yokuş aşağı inerken algılama probleminden ötürü şanzıman vitesi büyütmüyor ve araba bağırmaya başlıyor. Servis bunun güvenlik önlemi olduğunu söylesede bence bu üretim eksiği. Bu yüzden yokuşlarda boşa alıyorum ve arabam yakıt tüketmediği gibi motorda aşırı yüklenmiyor ve manuel vites büyütmek zorunda kalmıyorum. 1,5 yıldır da hiç bir sorun yaşamadım. Tam tersine vitesteyken daha çok zorlanıyor arabam... Bu arada boşta inerken istediğim zaman vites moduna geçebiliyorum bir sorun yok...
Bence de bu bir güvenlik programıdır, üretim hatası değildir. Yokuş aşağı inişlerde motor devri 4.000d/d yı geçmediği sürece bağırmasında bir sorun oluşmaz, frene daha az basmış olup hem güvenli hemde ekonomik inmiş olursunuz, hızınızı artırma ihtiyacınız varsa zaten gaza basacaksınızdır.
Evet Tekin bey ancak gaza basınca da araç vites büyütmüyor takılı kalıyor ve motoru zorluyor bu yüzden çözümü ya manuel olarak büyütmekte yada boşa atmakta bulabildim...
Kemal abi, affına sığınarak bir konuda yanıldın diyorum. Vites boşta veya N olunca yakıt sarfiyatının durduğunu mu söylüyorsun? Motor boşta iken iman gücüylemi çalışıyor? Şayet senin araba böyle ise biz heme naraççarımızı satıp seninkinden alalım. Şaka bir yana, Tekin beyin dediği gibi bu konu tamamen güvenlik konusu, araç viteste iken motor freni tabir edilen motor gücü ile yavaşlatılır, ancak boşa attığınızda aracı durdurmak için fren balatalarını kullanırsınız. Hiç bri şey olmasa bile fren balataları aşınır ve masraf açar.