0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar bende 2007 avensis confort var aracımı her çalıştırdığımda sıcak soğuk farketmez hareket ettiğimde 20 saniye sonra sanki teker tarafından çat diye bir ses geliyor daha sonra stop edene kadar bu sesi bir daha duymuyorum sadece 1 defa yapıyor. kullanma kitapçığında okumuştum fren balataları bitmeye yakın ses yaparmış.kullanma kitapçığını aktarıyorumdisk frenlerdeki balata aşınma uyarısı, disk fren balatalarında değiştirme gerektirecek kadar aşıntı olduğunda bir uyarı sesi vermektedir.aracınızı kullanırken bir sürtme veya kazıma sesi duyuyorsanız, fren balatalarını size en yakın yetkili servise vakit kaybetmeden kontrol ettiriniz. bu sesle kullanmaya devam etmeyiniz..... yazıyor resimde teker etrafında şimşek işareti var kulllanma kılavuzu sayfa 178acaba benim araçtan gelen ses bu sesmidir.
Bugün bende de başladı. Bir iki saniye hareketten sonra çaat
benimde teybin ordan lokur lokur sanki u kaynarmış gibi ses geliyor
niye güldünki anlamadım
ABS sisteminin kendisini check sesidir.Kitapçıkta anlatılan fren balata bitme sesi sadece frene basıldığında çıkan metal sürtme sesidir, bu ses hareket halinde frene basınca şimin diske sürtmesiyle oluşan şşşşş sesidir.
bütün avensislerde var o benim bildiğim bugüne kadar nasıl duymadınız o sesi
aldığımdan beri var zaten sabahattin beyle tolga bey şu günlerde avensis konusunu iyice abarttılar bende bir soruyum dedim sorun yumağı yaptılar çıktılar arabaları ses bariz duyuluyor çatttt
Tekin bey araçtan gelen ses sürtme sesi değil. 'şşşşş' değilde 'çat' ve 'çıt' şeklinde bir defa geliyor. Aynı bilyaları dağılmaya yakın yada dağılmış bir arabadan gelen sesler gibi.
aynen ilk çalıltırmada ve ilk harekette hatta şöyle test ettim arabayı çalıştırdım rolantide kalkış yaptım gaza hiç basmadım 40-50 saniye gittim ses yok ne zaman gaza hafif bassam çattttt
Mehmet sana söylim mi ne olduğunu?
söylede bileyim