Gönderen Konu: her seferinde çat diye ses geliyor  (Okunma sayısı 10931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: her seferinde çat diye ses geliyor
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2012, 22:21:35 »
Su sesi geliyor ise tahliye kanallarını kontrol ettirmenizde fayda var.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2012, 22:21:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2012, 22:44:28 »
aldığımdan beri var zaten :)

sabahattin beyle tolga bey şu günlerde avensis konusunu iyice abarttılar bende bir soruyum dedim :) sorun yumağı yaptılar çıktılar arabaları :)

ses bariz duyuluyor çatttt

Sorun olarak söylemiyorum zaten :) bende aldığımdan beri var çünkü avensiste bu ses var, sorun yumağı değilde sıkıntılarını dile getiriyoruz en azından yeni alıcak arakdaşlar bilsinler diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2012, 22:56:17 »
Biraz önce tekrar geldi. 1 e indirdiğimde hafif öne yüklendi araç sesi tekrar duydum :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2012, 23:06:27 »
aman aman bütün şikayetlerimiz ses olsun yeterki.... yaa motor veya elektronik aksam arızalarıyla boğuşuyor olsak ne olacaktıki gerçi ben alışkınım vectradan passattan sorunlarla boğuşmaya....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 17, 2012, 23:11:36 »
Alarm sireninin ayağı kırılmış ve siren motor bloğunun arkasında boşlukta sallanıyor. :)
cidden mi peki neden su sesi çıkıyor.sanki ketıl var arabada :D Bir ara dedim olsa fenada olmaz nescafe falan içedim sıcak sıcak :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2012, 00:43:21 »
cidden mi peki neden su sesi çıkıyor.sanki ketıl var arabada :D Bir ara dedim olsa fenada olmaz nescafe falan içedim sıcak sıcak :D

Her zaman mı çıkıyor? Titreşimli yoldamı acaba :) Öyle bir şey varsa hemen bi torpidoya musluk ohh miss :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 18, 2012, 01:05:11 »
ABS sisteminin kendisini check sesidir.

Kitapçıkta anlatılan fren balata bitme sesi sadece frene basıldığında çıkan metal sürtme sesidir, bu ses hareket halinde frene basınca şimin diske sürtmesiyle oluşan şşşşş sesidir.

:alkis: +1

Tekin bey;
Kesinlikle doğru tespit, size tamamen katılıyorum.

Aracı sorun yumağı haline getirmedim. Tek bir sorunum var titreme onuda halledicem inşallah.

Avensisin çok az sorun çıkardığı ve çözümlerinin basit ve ekonomik olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

Araç kullanıcılarının yaşadıkları büyük-küçük sorunları çözüm bulma amaçlı burada paylaşmalarını faydalı buluyorum. Üyelerin bilgileri ve tecrübeleri nispetinde paylaşılan sorunları çözüme kavuşturma konusunda gayretleri forumun en güzel yönlerinden biri.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 18, 2012, 01:56:08 »
Araç kullanıcılarının yaşadıkları büyük-küçük sorunları çözüm bulma amaçlı burada paylaşmalarını faydalı buluyorum. Üyelerin bilgileri ve tecrübeleri nispetinde paylaşılan sorunları çözüme kavuşturma konusunda gayretleri forumun en güzel yönlerinden biri.

Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, boğaz kelebeği temizliği ve carbon clean 225tl tuttu. Saat gibi olduk maşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2012, 09:43:12 »
Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, boğaz kelebeği temizliği ve carbon clean 225tl tuttu. Saat gibi olduk maşallah.

Bu bakımlar sonunda 100km'de 1L tasarruf sağlayacağınızı düşünürsek 5.000km de paranızı geri almış olacaksınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #29 : Nisan 18, 2012, 10:17:07 »
Arkadaşlar hareketten hemen sonra, arkadan gelen ses abs nin çıkardığı ses. Sorun yok,yola devam :)

Hareketten sonra değil , kontağı açar açmaz tırrık diye gelen ses VSC sesidir demişti bir arkadaş forumda.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Nisan 18, 2012, 11:49:35 »
Hareketten sonra değil , kontağı açar açmaz tırrık diye gelen ses VSC sesidir demişti bir arkadaş forumda.

VSC tamamen elektronik bir sistemdir, ses çıkartması olanaksızdır, kontak açıldığında çıkan ses gösterge tablosundan geliyor olabilir zira içinde birkaç elktro mekanik sistem bulunmaktadır, özellikle hararet göstergesi bu tip ses çıkarabiliyor diye şüphelenmekteyim, diğer taraftan benzinlilerde selenoid yakıt valfları varsa onlarda bu tip sesler çıkarabilmektedir, bunlar seyir halinde ses çıkartmıyorlarsa sorun yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 18, 2012, 11:55:44 »
VSC tamamen elektronik bir sistemdir, ses çıkartması olanaksızdır, kontak açıldığında çıkan ses gösterge tablosundan geliyor olabilir zira içinde birkaç elktro mekanik sistem bulunmaktadır, özellikle hararet göstergesi bu tip ses çıkarabiliyor diye şüphelenmekteyim, diğer taraftan benzinlilerde selenoid yakıt valfları varsa onlarda bu tip sesler çıkarabilmektedir, bunlar seyir halinde ses çıkartmıyorlarsa sorun yoktur.

Seyir halinde değil. Aracı çalıştırmadan önce kontağın ilk kademesinde araca ilk elektrik verildiğinde çıkıyor bu ses tıırrıık diye bir ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Nisan 18, 2012, 12:07:37 »
Seyir halinde değil. Aracı çalıştırmadan önce kontağın ilk kademesinde araca ilk elektrik verildiğinde çıkıyor bu ses tıırrıık diye bir ses

Bende zaten ilk elektrik verilmesi esnasında çıkan seslerden bahsettim, sizi anlamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 18, 2012, 15:40:50 »
VSC ile 5 - 6 kez tanışma fırsatı buldum. Çok yararlı bence. Bir kez dalgınlıkla dar bir viraja hızlı girdim anında sol arkadan tek seferlik bir oturma sesi geldi hiç bu kadar sesli duymamıştım aynı ABS devreye girdiğindeki sese benziyordu. Alışveriş merkezlerinin kaygan zeminlerinde çoğu kez giriyor zaten ama sessizce hallediyordu. Tekin bey bazende uzun bir 'bip' sesi geliyor oda VSC devreye girdiğindemi geliyor? Ve sanırım motor gücüylede bağlantılı bir sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Nisan 18, 2012, 15:51:25 »
VSC ile 5 - 6 kez tanışma fırsatı buldum. Çok yararlı bence. Bir kez dalgınlıkla dar bir viraja hızlı girdim anında sol arkadan tek seferlik bir oturma sesi geldi hiç bu kadar sesli duymamıştım aynı ABS devreye girdiğindeki sese benziyordu. Alışveriş merkezlerinin kaygan zeminlerinde çoğu kez giriyor zaten ama sessizce hallediyordu. Tekin bey bazende uzun bir 'bip' sesi geliyor oda VSC devreye girdiğindemi geliyor? Ve sanırım motor gücüylede bağlantılı bir sistem.

VSC elektronik bir sistem olup ABS ve EBD sistemlerini kullanarak kendi görevini yerine getiriyor, dolayısiyle VSC devreye girdiğinde duyduğunuz seslerin tamamı ABS sisteminin balataları sıkıp bırakırken çıkardığı seslerdir. Hangi tekerin ne kadar süreyle ve kaç defa frenlenmesine VSC karar veriyor. Devreye girdiğinde bip diye uyarı sesi vermesinin sebebi şudur; "bu tarz sürüşten vazgeçin" demek istemektedir, ve elbette devreye girdiğinde hızınızı da düşürmek maksadıyla gaz pedalına müdahalede bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 18, 2012, 15:56:34 »
VSC elektronik bir sistem olup ABS ve EBD sistemlerini kullanarak kendi görevini yerine getiriyor, dolayısiyle VSC devreye girdiğinde duyduğunuz seslerin tamamı ABS sisteminin balataları sıkıp bırakırken çıkardığı seslerdir. Hangi tekerin ne kadar süreyle ve kaç defa frenlenmesine VSC karar veriyor. Devreye girdiğinde bip diye uyarı sesi vermesinin sebebi şudur; "bu tarz sürüşten vazgeçin" demek istemektedir, ve elbette devreye girdiğinde hızınızı da düşürmek maksadıyla gaz pedalına müdahalede bulunuyor.

Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 18, 2012, 16:28:02 »
Çıt değilde corolla 2005 de teker tam dönmeye başladığı anda hıst diye bir sürtme sesi gibi ses geliyordu çözememiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Nisan 18, 2012, 16:43:32 »
Çıt değilde corolla 2005 de teker tam dönmeye başladığı anda hıst diye bir sürtme sesi gibi ses geliyordu çözememiştim.

Oksitleşen fren disklerinden yada elfreni kampanasından gelmiştir, 3 - 5 metre sonra yok oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 18, 2012, 17:10:27 »
Oksitleşen fren disklerinden yada elfreni kampanasından gelmiştir, 3 - 5 metre sonra yok oluyor.
Süreli olarak sürmüyor ilk hareketten hıst edip çok kısa birşey teker tam dönmeye başlarken daha dönmeyi tamamlamadan kesiliyordu çok dikkatli dinlenildiğinde gelen bir ses oksitlenme olsa arada yapar aracı durdurup tekrar çalıştırıp harekete geçincede yapıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Nisan 18, 2012, 20:36:32 »

Geçenlerde önümde gitsemmi kalsammı diye yolun ortasında gezinen birine sağ tarafından feyk atıp gaza yüklenince - tabii kızmıştım baya - arka taraf kayma eğilimine girince devreye girip 3-4 defa bip bip diye uyarı verdi. Ben yaptım siz yapmayın.