0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aldığımdan beri var zaten sabahattin beyle tolga bey şu günlerde avensis konusunu iyice abarttılar bende bir soruyum dedim sorun yumağı yaptılar çıktılar arabaları ses bariz duyuluyor çatttt
Alarm sireninin ayağı kırılmış ve siren motor bloğunun arkasında boşlukta sallanıyor.
cidden mi peki neden su sesi çıkıyor.sanki ketıl var arabada Bir ara dedim olsa fenada olmaz nescafe falan içedim sıcak sıcak
ABS sisteminin kendisini check sesidir.Kitapçıkta anlatılan fren balata bitme sesi sadece frene basıldığında çıkan metal sürtme sesidir, bu ses hareket halinde frene basınca şimin diske sürtmesiyle oluşan şşşşş sesidir.
Aracı sorun yumağı haline getirmedim. Tek bir sorunum var titreme onuda halledicem inşallah.
Araç kullanıcılarının yaşadıkları büyük-küçük sorunları çözüm bulma amaçlı burada paylaşmalarını faydalı buluyorum. Üyelerin bilgileri ve tecrübeleri nispetinde paylaşılan sorunları çözüme kavuşturma konusunda gayretleri forumun en güzel yönlerinden biri.
Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, boğaz kelebeği temizliği ve carbon clean 225tl tuttu. Saat gibi olduk maşallah.
Arkadaşlar hareketten hemen sonra, arkadan gelen ses abs nin çıkardığı ses. Sorun yok,yola devam
Hareketten sonra değil , kontağı açar açmaz tırrık diye gelen ses VSC sesidir demişti bir arkadaş forumda.
VSC tamamen elektronik bir sistemdir, ses çıkartması olanaksızdır, kontak açıldığında çıkan ses gösterge tablosundan geliyor olabilir zira içinde birkaç elktro mekanik sistem bulunmaktadır, özellikle hararet göstergesi bu tip ses çıkarabiliyor diye şüphelenmekteyim, diğer taraftan benzinlilerde selenoid yakıt valfları varsa onlarda bu tip sesler çıkarabilmektedir, bunlar seyir halinde ses çıkartmıyorlarsa sorun yoktur.
Seyir halinde değil. Aracı çalıştırmadan önce kontağın ilk kademesinde araca ilk elektrik verildiğinde çıkıyor bu ses tıırrıık diye bir ses
VSC ile 5 - 6 kez tanışma fırsatı buldum. Çok yararlı bence. Bir kez dalgınlıkla dar bir viraja hızlı girdim anında sol arkadan tek seferlik bir oturma sesi geldi hiç bu kadar sesli duymamıştım aynı ABS devreye girdiğindeki sese benziyordu. Alışveriş merkezlerinin kaygan zeminlerinde çoğu kez giriyor zaten ama sessizce hallediyordu. Tekin bey bazende uzun bir 'bip' sesi geliyor oda VSC devreye girdiğindemi geliyor? Ve sanırım motor gücüylede bağlantılı bir sistem.
VSC elektronik bir sistem olup ABS ve EBD sistemlerini kullanarak kendi görevini yerine getiriyor, dolayısiyle VSC devreye girdiğinde duyduğunuz seslerin tamamı ABS sisteminin balataları sıkıp bırakırken çıkardığı seslerdir. Hangi tekerin ne kadar süreyle ve kaç defa frenlenmesine VSC karar veriyor. Devreye girdiğinde bip diye uyarı sesi vermesinin sebebi şudur; "bu tarz sürüşten vazgeçin" demek istemektedir, ve elbette devreye girdiğinde hızınızı da düşürmek maksadıyla gaz pedalına müdahalede bulunuyor.
Çıt değilde corolla 2005 de teker tam dönmeye başladığı anda hıst diye bir sürtme sesi gibi ses geliyordu çözememiştim.
Oksitleşen fren disklerinden yada elfreni kampanasından gelmiştir, 3 - 5 metre sonra yok oluyor.