Gönderen Konu: Otomatik Vites İçin Yeni Ehliyet Şartı  (Okunma sayısı 6382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Otomatik Vites İçin Yeni Ehliyet Şartı
« : Nisan 02, 2012, 19:26:58 »
'Ehliyetlerde yeni dönem. Otomatik vitesli araçlar için artık özel ehliyet alınacak. Yeni ehliyetlerin sınıfı ise B1 olarak adlandırılacak.'

Yeni bir haber sanırım..Bir çok haber sitesinde var bu haber..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Otomatik Vites İçin Yeni Ehliyet Şartı
« : Nisan 02, 2012, 19:26:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Vites İçin Yeni Ehliyet Şartı
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2012, 19:54:25 »
hay allahım, demek heralde, en güzel tepki olacaktır, inş şanzıman tipine göre vermezler ehliyetleride, dsg , cvt, smg vs. gibi, b1dsg ehliyetimi yeni aldım başlıklarını görür gibiyim , bari eski zamanlar gibi, ehliyeti bakkallar verse, yoksa, arbede oluşur ülkede, milyon üzeri otomatik araç vardır
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2012, 19:57:00 »
Benim anladigim kadariyla B sinifi B1 kullanabilecek fakat B1 sinifi B'yi kullanamayacak.

A2 ve A1 ehliyetlerde oldugu gibi.

Tabi bu benim anladigim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2012, 20:06:51 »
Benim anladigim kadariyla B sinifi B1 kullanabilecek fakat B1 sinifi B'yi kullanamayacak.

A2 ve A1 ehliyetlerde oldugu gibi.

Tabi bu benim anladigim.

Gökhan bey, eğer böyle birşey olacaksa dediğiniz gibi olacaktır, dolayısiyle otomatik araçla da direksiyon imtihanına girilebilmenin önü açılmış olacaktır, doğru bir karar olarak görüyorum. Zaten otomatik araç kullanan biri, bir daha normal şanzımana geri dönmüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2012, 20:11:29 »
Hükümetin yeni bir para kazanma çabasıyla karşı karşıyayız ...Polis kontrolünde viteside gösteririz artık...Tabii memur yanlış anlamazsa...''Buyrun memur bey vitesimiz yoklayabilirsiniz....'' Puhahahahahaha :D :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2012, 20:15:48 »
düz vites kullanan zaten otomatik vites kullanabiliyor, otomatik vites kullanan hiç düz vites kullanmamış biri zaten düz vitesli araçla trafiğe çıkmaz, yani ''ben sadece otomatikçiyim ama de hele dur bakayım düz vitesle de kullanabilecekmiyim'' düşüncesiyle trafiğe çıkan kaç insan var allah aşkına, herkes bildiği yöntemle bildiği aracı alıyor zaten, polis çevirip ''sakın seni otomatik vitesle görmeyeyim buralarda'' mı diyecek.Baştan aşağı safsata, işgüzarlık başka bir şey de değil..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2012, 20:21:15 »
ben 8 yıldır otomatik kullanıcısıydım, ilk defa düz vites aracım oldu, atla deve değil yani kullanılıyor, 8-9 yaşındayken ben peder bey anlatıyordu, debriyajdan ayağımı yawaşça çekip gaza basabiliyordum, atla deve değil sonuçta, 0-400mt süresi içinde zorlamadıkça, bence burda bölünme, ibrahim beyin dediği gibi, sadece yontma politikası, zaten, bütün sürücüler ehliyetlerini düz vites araçlarda alıyor. Düz vites aracıda hiç kullanamayan, maddi durumu varsa şöför tutsun yoksa, otobüse binsin yani. Milyonlarca sürücü var türkiyede, demekki düz vites kullanmak için, normal bir insanın, becerileri fazlasıyla yeterli.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2012, 20:42:57 »
Benim ehliyetim "E" sınıfı alayını kullanırım.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2012, 22:02:12 »
düz vites kullanan zaten otomatik vites kullanabiliyor, otomatik vites kullanan hiç düz vites kullanmamış biri zaten düz vitesli araçla trafiğe çıkmaz, yani ''ben sadece otomatikçiyim ama de hele dur bakayım düz vitesle de kullanabilecekmiyim'' düşüncesiyle trafiğe çıkan kaç insan var allah aşkına, herkes bildiği yöntemle bildiği aracı alıyor zaten, polis çevirip ''sakın seni otomatik vitesle görmeyeyim buralarda'' mı diyecek.Baştan aşağı safsata, işgüzarlık başka bir şey de değil..

Katıldım +1

Hükümetin yeni bir para kazanma çabasıyla karşı karşıyayız ...Polis kontrolünde viteside gösteririz artık...Tabii memur yanlış anlamazsa...''Buyrun memur bey vitesimiz yoklayabilirsiniz....'' Puhahahahahaha :D :lol:

Abi iyi yerden yakalamışsın..

Bu devlet daha nelere gebe daha neler göreceğiz.? Güzel günler göreceğiz çocuklar şarkısını da değiştirsin Edip amcam..

Arkadaşlar gereken yorumu yapmış benim yerime .. :)

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2012, 22:07:43 »

+1
ahahhahaha :D cem yılmazın alkol muayenesinin tam tersi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2012, 22:24:44 »
+1
ahahhahaha :D cem yılmazın alkol muayenesinin tam tersi ;)

Gerçekten yaa ilginç yaklaşım....Bu arada alkışları görelim...Amma yüzsüzüm dimi... :lol: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 02, 2012, 22:29:44 »
her şeyden önce ehliyetin verilme sisteminin değişmesi gerekiyordu sanırım. 100 metrelik parkurda dur kalk yapıp dümdüz yolda (onu bile yapamayanlar var) ehliyet alıyor insanlar. ayna, koltuk ayarı yapmakla olmuyor bu işler. 70'li yıllarda babam ehliyet alırken barbaros bulvarına götürüyorlarmış adayları. yokuşta durdurup arabanın 20 cm arkasına çubuk koyuyolarmış ve otomobili kaldırırken deviri aşırı yükseltirsen veya çubuğu devirirsen olduğun yerde bırakıyorlarmış (stop etmeyi söylemiyorum bile). bu sadece bir kısmı sınavın. ne günlere geldik. sırf bu yüzden müsait olduğum bir zaman ehliyetimi c sınıfına yükseltmeyi plânlıyorum. paralel park yapmasını bilmeyen adamın da b sınıfı ehliyeti var benim de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2012, 22:43:36 »
Amerika'da düz vites bile yok işi biliyor adamlar:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2012, 22:47:40 »
   Onu bilmem ama,ehliyet yine trafik tarafından verilmeye başlansa (Bknz.80'li yıllar) dosya üstüne dosya yakılır :D Sıkıyorsa duz vites kullanma.Gercekse eğer,B1 sınıfı ehliyet saçma bir sey.Peki o zaman biz E sınıfı ehliyet sürücüleri ne yapacağız?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2012, 22:50:55 »
her şeyden önce ehliyetin verilme sisteminin değişmesi gerekiyordu sanırım. 100 metrelik parkurda dur kalk yapıp dümdüz yolda (onu bile yapamayanlar var) ehliyet alıyor insanlar. ayna, koltuk ayarı yapmakla olmuyor bu işler. 70'li yıllarda babam ehliyet alırken barbaros bulvarına götürüyorlarmış adayları. yokuşta durdurup arabanın 20 cm arkasına çubuk koyuyolarmış ve otomobili kaldırırken deviri aşırı yükseltirsen veya çubuğu devirirsen olduğun yerde bırakıyorlarmış (stop etmeyi söylemiyorum bile). bu sadece bir kısmı sınavın. ne günlere geldik. sırf bu yüzden müsait olduğum bir zaman ehliyetimi c sınıfına yükseltmeyi plânlıyorum. paralel park yapmasını bilmeyen adamın da b sınıfı ehliyeti var benim de. 
   Yasınız da musait bence E sınıfı alın.C'nin fazla bir numarası yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2012, 23:18:28 »
   Yasınız da musait bence E sınıfı alın.C'nin fazla bir numarası yok ;)

amacım sadece b'den farklı olması c-d-e fark etmez e olsa güzel olur tabi de onu almak için kursun derslerine iştrak etmem gerek ağır vasıta tecrübem sıfır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2012, 00:49:26 »
Çok gereksiz bir ayrıştırma olduğunu düşünüyorum. Otomatik vites ile rahat kullanan biri ile düz vites rahat kullanan birinin trafikte bir farkı yok zaten. Normalde otomatik kullanıp düz vites kullanamayan birisi aksiyon olsun diye böyle bir iş yapmayacağına bence gereksiz. Lakin yukarıda bir arkadaş yazmış otomatik kullanan tekrar düz vitese dönmez diye bu noktada imkanlar ve şartlar uygun olduğu sürece dönmek istemeyecektir ama mecburi durumlarda geri dönülebilir (dizel araca binmek isteyip MMT tarzı yarı otomatikleri otmatik olarak kabul etmeyen ben gibi :) benzin parası derdim olmasa 2.0 Avensis'i hayatta satmazdım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2012, 00:54:59 »
  Duz ve otomatik vites kullanan biri istediğinde istediği vitesi oyle rahat kullanır ki... Ben bazen 5 ayrı karakterde 5 ayrı şanzimanli araç kullanıyorum.Hic birinde de bir sıkıntı olmuyor.İnsan istedikten sonra....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2012, 12:20:32 »
Arkadaşlar farzedin ki otomatik araç kullanıyorsunuz ve Allah korusun yolda araç arıza yaptı. KAsko şirketi yerine düz vites araç gönderdi.
Ben bi koşu gidip ehliyeti değiştireyim. Ya da şöyle her sınıf ehliyet alıp yanımızda taşıyalım polis hangisini isterse onu gösteririz. :)

Ben otomatik vites arabamı sattım. Çok temiz fiyatı da çok iyi bir araç denk geldi. Olmaz ehliyetim yok diyip bunu kaçırmak.

Ben bu haberde şunu düşünüyorum millet yine bu haberle ilgilenirken kesin bişey zamlanacak.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2012, 12:32:36 »
saçmalık saçmalık saçmalık

B1 di B idi uğraşacaklarına şu trafikteki yontulmamış öküzleri bi temizlemeyi deneseler ? 

hatta tüm ehliyet kurslarını bi denetleseler ? nasıl ehliyet veriliyor diye ?

son olarakta onunla bununla uğraşacaklarına 5 yılda bir en azından 5 yıl oda, insanları tekrar refleks kontrolüne soksunlar ;)