0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Can Bey, bunu eşitsizlik olarak görmeyin. Sadece otomatik kullanabilen sürücü adaylarının işini kolaylaştırmak olarak görebiliriz bence.
büyük ihtimal öyle olacaktır Gökhan Bey; tuhaf geldi bu uygulama sadece kezza ehliyet almak çok kolay ülkemizde
Eski e ehliyeti olan arkadaşlar bilirler belli bir seneden sonra D ile E sınıfını ayırdılar. E sınıfı otobüs D sınıfı da tır kullanıyor yanılmıyorsam .. Bahsettiğim eski E ehliyeti olanlar hepsini kullanıyor ama yeni çıkan E ler tır kullanamıyor.. Bu konuya uyarlama yaparsak eğer ; belli bir tarihten sonrakiler B daha öncekiler B1 gibi olabilir.
D sınıfı otobüs kullanıyor, onun da kendi içinde D1 D2 diye sınıflandırması var; E sınfı ise her şeyi kullanabiliyor.
her şeyden önce ehliyetin verilme sisteminin değişmesi gerekiyordu sanırım. 100 metrelik parkurda dur kalk yapıp dümdüz yolda (onu bile yapamayanlar var) ehliyet alıyor insanlar. ayna, koltuk ayarı yapmakla olmuyor bu işler. 70'li yıllarda babam ehliyet alırken barbaros bulvarına götürüyorlarmış adayları. yokuşta durdurup arabanın 20 cm arkasına çubuk koyuyolarmış ve otomobili kaldırırken deviri aşırı yükseltirsen veya çubuğu devirirsen olduğun yerde bırakıyorlarmış (stop etmeyi söylemiyorum bile). bu sadece bir kısmı sınavın. ne günlere geldik. sırf bu yüzden müsait olduğum bir zaman ehliyetimi c sınıfına yükseltmeyi plânlıyorum. paralel park yapmasını bilmeyen adamın da b sınıfı ehliyeti var benim de.
Çok gereksiz bir ayrıştırma olduğunu düşünüyorum. Otomatik vites ile rahat kullanan biri ile düz vites rahat kullanan birinin trafikte bir farkı yok zaten. Normalde otomatik kullanıp düz vites kullanamayan birisi aksiyon olsun diye böyle bir iş yapmayacağına bence gereksiz. Lakin yukarıda bir arkadaş yazmış otomatik kullanan tekrar düz vitese dönmez diye bu noktada imkanlar ve şartlar uygun olduğu sürece dönmek istemeyecektir ama mecburi durumlarda geri dönülebilir (dizel araca binmek isteyip MMT tarzı yarı otomatikleri otmatik olarak kabul etmeyen ben gibi benzin parası derdim olmasa 2.0 Avensis'i hayatta satmazdım.