0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim anladigim kadariyla B sinifi B1 kullanabilecek fakat B1 sinifi B'yi kullanamayacak.A2 ve A1 ehliyetlerde oldugu gibi.Tabi bu benim anladigim.
Hükümetin yeni bir para kazanma çabasıyla karşı karşıyayız ...Polis kontrolünde viteside gösteririz artık...Tabii memur yanlış anlamazsa...''Buyrun memur bey vitesimiz yoklayabilirsiniz....'' Puhahahahahaha
saçmalık saçmalık saçmalıkB1 di B idi uğraşacaklarına şu trafikteki yontulmamış öküzleri bir temizlemeyi deneseler ? hatta tüm ehliyet kurslarını bir denetleseler ? nasıl ehliyet veriliyor diye ? son olarakta onunla bununla uğraşacaklarına 5 yılda bir en azından 5 yıl oda, insanları tekrar refleks kontrolüne soksunlar
O zaman ikisinide öğrenecek.Otm öğrenmede ne var?
peki özel şoförlük yapan birisi kullandığı araç otomatik, kendi şahsi aracı manuel ise nasıl olacak?
Gökhan bey bu tam olarak dediğiniz gibi belli değil şimdi ama sadece otomatik kullanacak bir adam düz vites araç kullanamayacaksa,sadece düz vites kullanan biri ise her ikisini birden kullanma hakkını kendinde bulacak, bu durumda bir eşitsizlik ortaya çıkar.Yarın birgün keyfiyen bilmeden otomatik araç süren birisi kaza yaptığında birine zarar verdiğinde kanuni bir yol oluşmayacak.Bunun için belkide ehliyet sistemi yeniden şekillenecek ve eminimki bir yerlerden ucu herkese dokunacak.
Onu bilmem ama,ehliyet yine trafik tarafından verilmeye başlansa (Bknz.80'li yıllar) dosya üstüne dosya yakılır Sıkıyorsa duz vites kullanma.Gercekse eğer,B1 sınıfı ehliyet saçma bir sey.Peki o zaman biz E sınıfı ehliyet sürücüleri ne yapacağız?
...Ben bu haberde şunu düşünüyorum millet yine bu haberle ilgilenirken kesin birşey zamlanacak.
Kaldı ki artık kamyonlarda bile otomatik şanzımanlara sıkça rastlanır oldu.Orası kesin.Hadi hepsini geçtim de tiptronic şanzımanlı aracı B1 ile kullanana ne gibi bir yaptırım olacak acaba? Manuele geçmemesi için o kısım mühürlenecek mi acaba?
Hadi hepsini geçtim de tiptronic şanzımanlı aracı B1 ile kullanana ne gibi bir yaptırım olacak acaba? Manuele geçmemesi için o kısım mühürlenecek mi acaba?
sanırım mühürlenir otomatik araç kullanımında bir zorluk yok nasıl bir uygulamadır bu böyle ..!
Gulsum Hanim, mevzuya diger acidan bakmanizi oneririm. Manuel arac kullaniminda zorluk vardir ve herkes bana kalirsa manuel arac kullanmayi bilmek zorunda degildir. Uygulama buyuk bir ihtimalle B sinifinin B1 sinifi tasitlari kullanabilmesi, B1 sinifinin B sinifina dahil duz vites tasitlari kullanamamasi seklinde olacaktir.