Gönderen Konu: Otomatik Vites İçin Yeni Ehliyet Şartı  (Okunma sayısı 6389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Vites İçin Yeni Ehliyet Şartı
« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2012, 13:00:24 »
alın a2-e keyfinize bakın.çekici traktörüde kasasız sürersiniz. Kasalı sürmek için onada d sınıfı lazım.
2001 1.6 terra sol special corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2012, 13:00:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2012, 13:06:16 »
Benim anladigim kadariyla B sinifi B1 kullanabilecek fakat B1 sinifi B'yi kullanamayacak.

A2 ve A1 ehliyetlerde oldugu gibi.

Tabi bu benim anladigim.

+111
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2012, 13:08:54 »
Hükümetin yeni bir para kazanma çabasıyla karşı karşıyayız ...Polis kontrolünde viteside gösteririz artık...Tabii memur yanlış anlamazsa...''Buyrun memur bey vitesimiz yoklayabilirsiniz....'' Puhahahahahaha :D :lol:

bundan sonraki adım galiba vites sayısına göre olur... ;)
5 viteli, 6 ileri otomatik, 8 ileri yarı otomatik vs... :P :P :P
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 03, 2012, 13:10:15 »
bence gayet güzel bir uygulama olur. insanlar tercihlerine göre ehliyet alacağı için araçları ile ilgili seçimide buna göre yapacaklardır . sürekli otomatik vites kullanmış biri düz vites araç kullanırken zorlanacağından olsun öğrenirim mantığı ile araç almaya cesaret edemiyecek etse bile ehliyeti buna yetmeyeceği için alamayacaktır. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2012, 13:24:38 »
Rant Rant Rant...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2012, 13:25:28 »
Hükümetin yeni bir para kazanma çabasıyla karşı karşıyayız ...Polis kontrolünde viteside gösteririz artık...Tabii memur yanlış anlamazsa...''Buyrun memur bey vitesimiz yoklayabilirsiniz....'' Puhahahahahaha :D :lol:

kesinlikle bunun içindir.

saçmalık saçmalık saçmalık

B1 di B idi uğraşacaklarına şu trafikteki yontulmamış öküzleri bir temizlemeyi deneseler ? 

hatta tüm ehliyet kurslarını bir denetleseler ? nasıl ehliyet veriliyor diye ?

son olarakta onunla bununla uğraşacaklarına 5 yılda bir en azından 5 yıl oda, insanları tekrar refleks kontrolüne soksunlar ;)

işte kilit cümle Mesut'a katılıyorum ehliyet verdiğin bunca öküzü temizle yeter
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 03, 2012, 13:28:49 »
İlk önce adam gibi ehliyet versinler,adam gibi yol yapsınlar,adam gibi polis yetiştirsinler adam gibi denetleme mekanizması kursunlar.Gidip bir İngilterede ehliyet alıp bakalım kaç kişi alabiliyor.Sonra bunlarla uğraşsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 03, 2012, 13:31:23 »
peki özel şoförlük yapan birisi kullandığı araç otomatik, kendi şahsi aracı manuel ise nasıl olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 03, 2012, 13:33:47 »
O zaman ikisinide öğrenecek.Otm öğrenmede ne var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 03, 2012, 13:36:18 »
Bir icraat olsun ki vatandaşı yolmaya yönelik olmasın.Dişimi kırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 03, 2012, 13:47:13 »
O zaman ikisinide öğrenecek.Otm öğrenmede ne var?

zaten kullandığını varsayılım demiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 03, 2012, 13:55:38 »
peki özel şoförlük yapan birisi kullandığı araç otomatik, kendi şahsi aracı manuel ise nasıl olacak?

fatih bey B sınıfı varsa otomatiği de kullanabilecek o konuda bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 03, 2012, 14:09:43 »
Bir durum var dikkatimi ceken,

Bu haberi rant ve vatandas yolma ile nasil bagdastirdiniz merak ettim? Ben bildim bileli A sinifi ehliyetlerde olan durum, B sinifina da geliyor. A sinifinda olan bu durumun daha once tartisildigini hic hatirlamiyorum herhangi bir platformda. İnsanlar ihtiyaci olan ehliyet turunu secer ve alir, rahatsiz olunan durum nedir yani? Ve sanirim basliktan dolayi biraz kafa karisikligi yasaniyor, benim haberden anladigim B sinifi ehliyete sahipseniz herhangi bir B sinifi dahilindeki araci kullanabilirsiniz vitesten bagimsiz olarak. B1 alanlar ise duz vites kullanamayacak.

Forum kullanicilarina tavsiyem kendilerini merkeze alarak dusunmemeleri konuyu. Forumdaki herkes duz vitesi rahat kullaniyor olabilir fakat orta yas ve uzeri bir bayani dusunun. İstanbul sartlarinda otobus ve minibuslerin durumlari belli, siz "elinizde imkan olsa" esinizin, kizinizin, ablanizin, annenizin hinca hinc dolu otobuslerde gunluk islerini halletmelerini ister miydiniz? Benim annem 13 yildir ehliyet sahibi, suan duz vites arac verseniz kullanabilir fakat trafige cikabilecek kadar degil. Eger ehliyeti olmasaydi ben tesvik ederdim ve B1 sinifi ehliyet aldirirdim acikcasi. Benim otomatik vites arac alma sebebim annemdir, ben İstanbul'da degilken ihtiyaci oldugunda arabayi alip gidiyor nereye istiyorsa.

Zamaninda ehliyetini almamis birisi icin bu durum avantaj olacaktir. Eger tahmin ettigim gibi B sinifi ehliyet sahipleri icin hicbir durum farketmeyecekse, evham yapmanin bir anlami yoktur. Kimseden fazladan ehliyet almasi falan da istenmeyecektir benim anladigim.

Bir mesajda kaskodan verilen araba konusuna deginilmis. Cok guzel bir nokta, sadece otomatik vites kullanmis birisine duz vites araba verip trafige cikmasina izin verilebilir suanki sistemde. Fakat artik ayni durum olusursa B1 ehliyet sahibi birisi icin otomatik vites arac talebi bir hak olacaktir ve bence bu insanlarin yararinadir.

Ben burada bir fikir ustune konusuyorum ve bu fikri ortaya koyarken suanda yururlukte olan uygulamadan yola cikiyorum. Eger ki B sinifi ehliyet sahibi biri olarak ben suanki aracimi otomatik vites oldugu icin kullanamazsam isler degisir. O zaman herkesin bahsettigi rant ve vatandas yolma durumu olusur. Ama dedigim gibi boyle bir durum olacagina ihtimal vermiyorum.

Ve tabi bence.

Edit : Benim ruhsatimda AT yaziyor, onceki aracimda da AT yaziyordu, polis ruhsata bakinca anlayacaktir aracin hangi tip vites kutusuna sahip oldugunu.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 03, 2012, 16:00:23 »
Gökhan bey bu tam olarak dediğiniz gibi belli değil şimdi ama sadece otomatik kullanacak bir adam düz vites araç kullanamayacaksa,sadece düz vites kullanan biri ise her ikisini birden kullanma hakkını kendinde bulacak, bu durumda bir eşitsizlik ortaya çıkar.Yarın birgün keyfiyen bilmeden otomatik araç süren birisi kaza yaptığında birine zarar verdiğinde kanuni bir yol oluşmayacak.Bunun için belkide ehliyet sistemi yeniden şekillenecek ve eminimki bir yerlerden ucu herkese dokunacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 03, 2012, 16:13:00 »
Gökhan bey bu tam olarak dediğiniz gibi belli değil şimdi ama sadece otomatik kullanacak bir adam düz vites araç kullanamayacaksa,sadece düz vites kullanan biri ise her ikisini birden kullanma hakkını kendinde bulacak, bu durumda bir eşitsizlik ortaya çıkar.Yarın birgün keyfiyen bilmeden otomatik araç süren birisi kaza yaptığında birine zarar verdiğinde kanuni bir yol oluşmayacak.Bunun için belkide ehliyet sistemi yeniden şekillenecek ve eminimki bir yerlerden ucu herkese dokunacak.

Can Bey, bunu eşitsizlik olarak görmeyin. Sadece otomatik kullanabilen sürücü adaylarının işini kolaylaştırmak olarak görebiliriz bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 03, 2012, 16:21:26 »

Can Emre Bey, bahsettiginiz durumun bende farkindayim fakat mesajda bahsettigim hususa tekrar dikkatinizi cekmek isterim. Zaten hali hazirda A2 ehliyeti olan birisi A1 sinifina giren tasitlari kullanabiliyor fakat A1 sinifi ehliyete sahip birisi A2 sinifinda bir tasit kullanamiyor. Ayni sekilde, C, D ve E sinifi ehliyet sahipleri B sinifi arac kullanabiliyor, yani sizin deyiminizle kendinde bu hakki buluyor. Eger bahsettiginiz durum otomatik vitesi kullanmayi ogrenmekle alakali ise, iki pedali da sag ayakla kullanmayi bilmek (ki manuel arac sahipleri bu iki pedali zaten sag ayakla kullaniyor) otomatik vites arac kullanmak icin yeterlidir bana kalirsa.

Hali hazirda isleyen bir sisteme bana gore gereken bir ekleme yapilmis. Ki ben suanki durumdan kaynakli bir probleme rastlamadim yollarimizda, eger karsilasan varsa bize bilgi vererek kafamizdaki fikirlerin netlesmesini saglarsa cok memnun kalirim.

Bir alintiyla mesajimi bitirmek istiyorum;

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı belirtildi. Aynı zamanda hayatı boyunca otomatik vites kullanacak bir kişinin düz viteste eğitim almasının mantık açısından da doğru olmadığı vurgulandı. Bu nedenle sadece otomatik vites kullanacaklara özel bir ehliyetin verilebileceği tespiti yapıldı.

Not : Alinti haberdar.com sitesinden yapilmistir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 03, 2012, 16:42:11 »
Onu bilmem ama,ehliyet yine trafik tarafından verilmeye başlansa (Bknz.80'li yıllar) dosya üstüne dosya yakılır :D Sıkıyorsa duz vites kullanma.Gercekse eğer,B1 sınıfı ehliyet saçma bir sey.Peki o zaman biz E sınıfı ehliyet sürücüleri ne yapacağız?
Kaldı ki artık kamyonlarda bile otomatik şanzımanlara sıkça rastlanır oldu.
...Ben bu haberde şunu düşünüyorum millet yine bu haberle ilgilenirken kesin birşey zamlanacak.
Orası kesin.

Hadi hepsini geçtim de tiptronic şanzımanlı aracı B1 ile kullanana ne gibi bir yaptırım olacak acaba? Manuele geçmemesi için o kısım mühürlenecek mi acaba?
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 03, 2012, 16:47:32 »
Kaldı ki artık kamyonlarda bile otomatik şanzımanlara sıkça rastlanır oldu.Orası kesin.

Hadi hepsini geçtim de tiptronic şanzımanlı aracı B1 ile kullanana ne gibi bir yaptırım olacak acaba? Manuele geçmemesi için o kısım mühürlenecek mi acaba?

sanırım mühürlenir  :lol:  :lol:  :lol:

otomatik araç kullanımında bir zorluk yok nasıl bir uygulamadır bu böyle ..! :blink:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 03, 2012, 16:54:00 »

Ugur Bey, tiptronic sanziman seklinde tarif edilen manuel modu bulunan otomatik veya robotize-mekanik sanzimanli araclarda debriyaj pedali ve vites secme problemleri yoktur. Cok yuklenildigi takdirde bu tip sanzimanlar kendilerini koruma amaciyla manuel modda dahi olsa kendiliginden bir ust vitese gecerler.

sanırım mühürlenir  :lol:  :lol:  :lol:

otomatik araç kullanımında bir zorluk yok nasıl bir uygulamadır bu böyle ..! :blink:

Gulsum Hanim, mevzuya diger acidan bakmanizi oneririm. Manuel arac kullaniminda zorluk vardir ve herkes bana kalirsa manuel arac kullanmayi bilmek zorunda degildir. Uygulama buyuk bir ihtimalle B sinifinin B1 sinifi tasitlari kullanabilmesi, B1 sinifinin B sinifina dahil duz vites tasitlari kullanamamasi seklinde olacaktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 03, 2012, 16:57:09 »

Gulsum Hanim, mevzuya diger acidan bakmanizi oneririm. Manuel arac kullaniminda zorluk vardir ve herkes bana kalirsa manuel arac kullanmayi bilmek zorunda degildir. Uygulama buyuk bir ihtimalle B sinifinin B1 sinifi tasitlari kullanabilmesi, B1 sinifinin B sinifina dahil duz vites tasitlari kullanamamasi seklinde olacaktir.

büyük ihtimal öyle olacaktır Gökhan Bey; tuhaf geldi bu uygulama sadece kezza ehliyet almak çok kolay ülkemizde  ::)
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!