0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçenlerde Mazot - Yağ - Polen - Hava filtresi değişimi yaptım Filtrelerin hepsi bosch marka : 100 TLCastrol 4 litre 10/40 yağ : 65 TLDeğişim fiyatı ise :50 TLToplam 215 TL'ye geldi servisin isteği fiyat ise 600 TL eğer extra bir durum yok ise bence dışarıda yaptırmak daha uygun
Filtre markası ve 50TL'lik işçilik konusunda yorum yapmayayım ancak yağ konusunda aracınız benzinli de olsa dizel de olsa yanlış seçim olmuş.
Dune kadar super olan 10/40 simdi tu kaka oldu... Servislerin guzel oyunlarindan biri.
Arkadaşlar merhaba, 2007 model Elegant VSC M/M aracım henüz 13.000 km. de ve 2007'nin 12. ayında 9.000 km. yağ değişimi yapılmış. Yağ değişim süresi olarak 19.000 km. belirtilmiş. yağ değişimi için gerçekten 19.000 km.'yi beklemek mi gerekiyor yoksa 6 ayda bir yağ değişimini gerçekleştirmek mi gerekiyor. Fikri olan varsa bilgi verebilir mi? Ayrıca araç garanti kapsamında yağ değişimi için yetkili servise götürmezsem garanti bozulurmu? Böyle bir işlem için tahminen yetkili serviste ne kadar öderim? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar
Tokullar^da servise girdim ;Değişen sadece , yakıt filtresi.Birde 20 bin km bakım işçilik.Genel kontrol.Motor temizleme ve temizleme için spreylerToplam 250TL.
Sadece yakıt filtresi e12 de 140 lira. 250 lira toplam masraf az gibi geldi bana.
bundan 5 sene öncesine kadar seevislerde hep 10/40 di.Vvt i dual vvti benzinli 10/40 sonra valvematic lere 5/30 dediler partikül filtresiz dizeller 10/40 dediler simdi 5/30 diyorlar.Hakkimizda hayirlisi
kılavuzda 0/20 kullanılmalı diyor, 5/30 kullanılırsa bir sonraki yağ değişiminde mutlaka 0/20 kullanın yazıyor ama 0/20 yağ kullanan kimseyi görmedim daha. Hangi yağı kullanmak doğru niye bu kadar karışıklık var acaba
0w20 kullanabilirsiniz sizde. farkı hissedersiniz bence
Aynı anda yazmışız
Aynen abi ayrıca @Bekir Uğur YAVUZCAN (29160) , @Talat Serkes (28471) te bu yağı kullanıyorlar. memnunlar
E14 Corolla'nın debriyaj baskı balata seti ne kadar, bileniniz var mı yada fikri olan? Bu arada aracım 2009 model ve manuel.
Arabamdan her hangi bir şikayetim yok. Her periyodik bakımda benzin filtresini değiştirmemiz gerekiyor mu. Benzin filtresi ne kadar dır. önceki aracım opel astrada yan sanayi 15-20 civarındaydı.
Aracınız;Dizel mi? Benzinli mi? 5 ileri vites mi? 6 ileri vites mi?Orijinal yada Marka/Model fikriniz var mı?Mustafa bey benzin filtresi eski araçlarda ve eski yakıt kalitesi ile iki bakımda bir değişiyordu ancak yeni teknoloji ve gelişen yakıt standartları ile yeni bir çom araçta depo içindeki kaba süzgeçten başka bir filtre bulunmuyor, bu durum aracın hangi bölge için üretildiğine göre de değişebiliyor.ZRE151 (yada forumdaki adıyla E140 benzinli) araçlarda benzin filtresine sahip olmayan araçlardan.
Ufuk hocam aracım benzinli ve 5 ileri maneul vites. Orjinal yada diğer ürünler hakkında herhangi bir fikrim yok. Yan sanayi parçaların kalitesini bilmediğim için güvenemiyorum açıkçası. Parçaların kalitesi ve fiyatları ile ilgili (orjinal/yan sanayi) bilgi verirseniz çok sevinirim.Kolay gelsin.