0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar cumartesi günü yetkili servise giderek arabanın(Corolla 2012 dizel DPF'siz) 50.000 km bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Yetkili servis bu bakım işlemi için benden 450 TL'lik ücret istiyor. Acaba diyorum, diğer servislerde mi bu ücreti alıyorlar, merak ettim. Aracım için Mobil 1 Esp Formula 5W-30 yağ aldım, bunu kullanmayı düşünüyorum. Sizce yağ konusunda doğru tercih yapabilmiş miyim? Birde aracın koltuk destek kenarlarının düzgün yapısı bozuldu. Acaba diyorum, bu sorunu garantiden düzeltebilir miyim. Ya da bu sorunu garantiden düzeltmek için nasıl bir ikna yöntemi kullanmalıyım.
Yağ fiyatı 450 tl'den düşürülecek. Ayrıca dize enjektör temizleyicisini de daha yeni yakıt deposunu koydum. O da verdikleri fiyattan düşürülecek. Yetkili servis bakım ücreti : 450TLYağ benden : 150(düşürülecek)Enjektör temizleyicisi benden : 50 TL düşürülecekHer şey düşürüldükten sonra yetkili servise ödeyeceğim tutar 250TL civarı bir miktar olacak.Aracın garantisi devam ediyor. Koltuk sorunda nasıl bir taktik izlemeliyim.
2012 DPF'siz nasıl oluyor?
Tüm Corolla araçlarda bu sorun varsa kronik bir sorun olmuyor mu? Kronik sorunları da yapmaları gerekmiyor mu? Yapmazlarsa kendileri bilirler, bizde garantisi ve servis olayında müşteri memnuniyetini esas alan başka bir markaya geçeriz.
bizde garantisi ve servis olayında müşteri memnuniyetini esas alan başka bir markaya geçeriz.
Forumdaşlarım aracımın (2011 model, benzinli (LPG), manuel) 80.000 km bakımı geldi çattı malesef. Öncesi bakımda sağolsun Ufuk SÖNMEZ bey yardımcı olmuştu parçaları ondan almıştım orjinal olarak. Şimdi ise bulunduğum yerde yetkili servis olmadığından orjinal parçayı temin etme imkanım yok. Asıl amacım taksit imkanı doğrultusunda parçaları alabilmek. Bu da orjinal veya forumda bildiğimiz kullandığımız Asakashi marka parçaları taksitle temin noktasında imkan olmaması. Beraber görev yaptığımız arkadaşımın tanıdığı var, parçacı. Ondan filtreler FİL marka alsam ne dersiniz, kullananınız var mı?, şanzıman yağı olarak hangi marka önerirsiniz ? Forumda edindiğim tavsiye Mobil Mobilübe 75w90 şansıman yağı ama bu marka o arkadaşta yok. Netice olarak filtreler FİL nasıl ? Şansıman yağı hangi marka? Ufuk SÖNMEZ bey bu konuyu okursa yardımcı olursanız daha bir sevinir sağda solda parça almaya uğraşmam. Teşekkür ederim.
valla bende öyle yapacam 2006 verso dan sonra 2011 corolla d4d c.extra cok kalitesiz bir araba imis.Arabanin heryerinden calmislar cidden.bu kadar da olmazLG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi