Gönderen Konu: VW Passat 1.4 tsi 160 ps Dsg Comfortline Testi  (Okunma sayısı 18175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
VW Passat 1.4 tsi 160 ps Dsg Comfortline Testi
« : Mart 22, 2012, 00:50:32 »
        Arkadaşlar 2004 ve 2008 yıllarında sıfır alarak kullandığım corollalardan sonra 2012 model vw passat 1.4 .tsı 160 ps dsg sanzuman  comfortline satın aldım,(75.900 TL)toyotalarımı büyük bir zevkle kullandım,ancak son yıllarda toyota ve diğer japon markaların tsi,tdi vb motorlar,(küçük hacimli ancak güçlü ve ekonomik benzinli yada dizel motorlar) ve dsg,powershift vs (çift kavrama şanzumanlar)konusunda gelişmelere duyarsız kalması  Toyotadan kopmama sebep oldu.
     Aracı iki kelime ile anlatacak olsam bu kelimeler çok sessiz ve konforlu olurdu,daha önceki kasalara göre araç çok sessizleşmiş ve kullanılan malzemenin kalitesi yükseltilmiş,kullanımı avensise çok benziyor,direksiyon ve pedallar çok yumuşak,araç dsg sanzıman,7 ileri vitesli,vites geçişleri çok hızlı ve sarsıntısız,vitesin değiştiğini anlamıyorsunuz bile diyebilirim,araç sürekli vites yükseltiyor ya da düşürüyor,şehir içinde 40 km hızla giderken 4.viteste,50 ile giderken 5.viteste,60 km ile giderken 6.viteste,70 ile giderken 7.viteste ....ilerliyor,sürekli yüksek viteste gittiği içinde devir saati 1200-2000 devirde dolaşıyor,performanslı kullanmazsanız 3000 deviri görmüyorsunuz bile,buda size yakıt ekonomisi sağlıyor.
     Araç normal kullanımda önceki aracım olan 1.6 corolladan az yakıt tüketiyor,Alanya-Konya arasındaki uzun yol yolculuğumda corolla ile 3.viteste zorlanarak tırmanabildiğim rampaları 6.viteste gaza çok az basarak çıktım, 3-4 tane arka arkaya giden tırları yada kamyonları sollarken hiç zorlanmadım hatta büyük keyif aldım,ani hızlanmalarda dip gaz yapıldığında araç hemen vites küçültüp bir ok gibi ileri fırlıyor,gidişte daha çok rampa olduğu için ortalama 7,3 lt,dönüşte 6,6 lt benzin yaktı,fabrika verisi 0-100 km hızlanması 8,5 sn, son hızı ise  220 km olarak ,yakıt tüketimi ise sehir dışı 90 km sabit hızda 5.5 lt,şehir içinde ise  8,7 lt olarak  belirtilmiş,ben şehir içinde sakin kullanımda daha düşük değerleri gördüm.Şanzumanda birde performanslı kullanım için ''S'' konumu var,bu konum seçildiğinde araç vitesleri yüksek devirde (kırmızı bölgeye geldiğinde)değiştiriyor ve daha yüksek devirde vites küçültüyor,elbette yakıt tüketimide artıyor ama bir spor araba kullanıyormuşcasına keyif veriyor.İsterseniz manuel olarakta vitesleri vites kolundan yada direksiyon üzerindeki kulakçıklar yardımı ile değiştirebiliyorsunuz.
     Aracın frenleri çok iyi,dozlama hassasiyeti yüksek ,durma mesafesi çok kısa,yüksek süretteyken yaptığım sert ve ani frende araç hiç yalpalamadan ve çok kısa bir mesafede durdu.süspansiyon konfor odaklı,yoldaki bozuklukları ve değişimleri iyi filtre ediyor ve içerdekilere hissettirmiyor,Yol tutuş konusunda bir zayıflık göstermedi, ancak bir mondeo gibi de iyi değil.
     Aracı almadan önce toyota avensis 1.6 132ps,ford mondeo 1.6 ecoboost 160 ps,opel insignia 1.6 180 ps ve 1.4T 140 ps ,peugeot 508 1.6 156 ps modellerini inceledim ve test sürüşlerini yaptım,otomatik vites seçeneği sadece passat ve peugeot 508 de vardı ancak 508 deki şanzıman çift kavrama değildi ve yakıt tüketimi passata göre çok fazlaydı.
   İncelediğim araçlardaki işçilik ve malzeme kalitesinde bir sıralama yapacak olursam 1.508,2.passat ,3.insignia,4.mondeo ve 5.avensis şeklinde sıralama yapabilirim,(peugeot kendisini aşmış incelemenizi tavsiye ederim),avensis malzeme kalitesinde ve özellikle turbo desteği olmadığı için performansta  rakiplerinin çok gerisinde kaldı.Vw nin marka algısı Türkiye de ederinden fazla olduğundan en pahalısı da vw,ancak ikinci eldede değer kaybı en düşük olanı,bu nedenle tercihim vw oldu.Sorunsuzluk konusunda toyotanın yanına yaklaşamayacağının farkındayım bu nedenle ilave ücret  karşılığında garanti uzatma seçeneğini kullanmayı düşünüyorum,,toyota söyle küçük hacimli turbo bir benzinli yada küçük hacimli  iyi bir dizel otomatik bir makine yapıncaya kadar toyotaya dönmeyi düşünmüyorum.
    Arkadaşlar araç ile ilgili söyleyebileceğim bu kadar,merak ettiğiniz konular olursa cevaplayabilirim.Test kısmında konu açamadığım için bu bölüme yazdım,yazım test kısmına taşınırsa sevinirim.Saygılarımla Gürkan.......

Toyota Club Türkiye

VW Passat 1.4 tsi 160 ps Dsg Comfortline Testi
« : Mart 22, 2012, 00:50:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: VW Passat 1.4 tsi 160 ps Dsg Comfortline Testi
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2012, 01:04:13 »
Tebrikler Gürkan bey çok iyi bir inceleme yazısı olmuş abartı yok neyse onu yazmışsınız bravo......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2012, 07:08:06 »
Avensis'in bu sıralamada sonuncu olmasına şaşırdım..Bu kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum malzeme kalitesi açısından..Tamam belki motoru turbolu falan olmadığından eski teknoloji diyebilirsiniz ama..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2012, 09:37:48 »
Detaylı inceleme için teşekkürler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2012, 10:04:14 »
Gürkan Bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bence avensisin en büyük avantajı LPG takılabilmesi. Zannedersem diğer araçlarda LPG takılamıyor yada sorunlu çalışıyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2012, 10:35:37 »
Gürkan bey'in bu çok güzel detaylı açıklamaları için teşekkür ederim,
Corolla'da 1.4  D-4D  DPF'li  6 ileri  M/M (kasnak/kayış) tam sorunsuz ve değişimleri hissettirmeyen otomatik şanzıman var, elbette Passat/Avensis kalitesinde olan bir model değildir ama en az onlar kadar donanımlı ve onlardan çok daha ekonomik olduğu kesindir. Bu aracın Bahadır bey tarafından da incelenmesi faydalı olur. En üst donanımlı Elegant versiyonu 63.300TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2012, 11:34:04 »
Avensis'in bu sıralamada sonuncu olmasına şaşırdım..Bu kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum malzeme kalitesi açısından..Tamam belki motoru turbolu falan olmadığından eski teknoloji diyebilirsiniz ama..

Bu söylediğinizi Son kasadan bi önceki kasa için söylemiş olsaydınız katılabilirdim size ama son kasa için söylüyorsunuz kesinlikle gürkan beye katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2012, 13:12:19 »
İzlenim güzel olmuş..Dizel araçlar bitti gibi herkes benzinliye yönelmeye başladı..Bakalım mazot pompa fiyatları ne zaman düşücek..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2012, 14:32:33 »
güle gle kullanın aracınızı he sonuçta o 160 bg lik bir araç kazasız belasız inşallah. İç mekan kalitesine gelince nasıl anlyorsunuz bir kerette bakarak kalitesiz olduğunu yada dokunarak bende senelerdir bunu anlamıyorum sonuçta yıllar sonra kalitesi belli oluyor bu tarz malzemelerin.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2012, 21:27:57 »
 Arkadaşlar bende 508 hakkında izlenimlerimi söylemek isterim sonuçta ileri de düşünenler olabilir... Ben aracı 400 km. lik bi mesafede kullandım şehir içi ş. dışı karışık... Gürkan beyin test ettiği araçlar arasın da en ilgi çekici olan en çok donanıma sahip ve yine en lüx olan peugeot 508... İç dizayn zaten sizi alıp götürüyor bu arada benim kullandığım 508 en full allure modeli ve 1.6 e-hdi dizel triptronik vites... Aracın iç kalitesi mükemmel kaporta da gayet dayanıklı ve sağlam görünüyor içi oyuncak dolu uzunları yakıyorum karşıdan araba geldiği zaman oto. kısa fara alıyor kocaman bi yol bilgisayarı herşey var ücretsiz nav. en ilgi çekeni yol bilgisayarında herşey süper güzel mükemmel ama gelelim olumsuz yönlerine..
 Tek olumsuz yönü otomatik vitesi berbat bi vites tüm vites geçişlerini hissettiriyor.. Araç durur vaziyetteyken D'ye aldığınız zaman gaza basıldığı an araç gitmiyor gazı yarıya kadar basıyorsunuz ondan sonra gazı görüyor ve gitmeye başlıyor bunun hepsi oto. vitesi yüzünden...
 Benim de bu araç için diceklerim bu kadar ha bu arada en önemli noktayı unuttum ş.içi 5.5 lt mazot tüketiyor süper ötesi bi değer :)

2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2012, 21:33:48 »
Gürkan bey'in bu çok güzel detaylı açıklamaları için teşekkür ederim,
Corolla'da 1.4  D-4D  DPF'li  6 ileri  M/M (kasnak/kayış) tam sorunsuz ve değişimleri hissettirmeyen otomatik şanzıman var, elbette Passat/Avensis kalitesinde olan bir model değildir ama en az onlar kadar donanımlı ve onlardan çok daha ekonomik olduğu kesindir. Bu aracın Bahadır bey tarafından da incelenmesi faydalı olur. En üst donanımlı Elegant versiyonu 63.300TL
Teşekkür ederim öneriniz için..zaten avensis için bayiye gittiğimizde corollayı da inceleriz zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2012, 21:38:55 »
zevkler ve renkler tartışılır yeni kasa passatı kullanmadım ama bir önceki kasayı çok fazla kullandım şu an avensisim var bana avensis daha konforlu geliyor. bu arada toyota gibi bir dünya devi turbolu ufak hacimli motorları yapabilecek tecrübeye sahiptir. turbolu ufak hacimli motorlar heran için arıza çıkarma olasılıkları çok yüksektir ve maliyetleride bu oranda çok yüksektir. şunu her zaman söylerim atmosferik candır kandır. eminim toyota da benim gibi düşünüyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2012, 21:54:46 »
kesinlikle katılıyorum..ama sanılmasın ki turbbolu motorlar zırt pırt arıza yapıyor..ancak yaptım mı da tam yapıyor..Avensis fiyat/kalite oranına göre bence Passat'tan üstün bir otomobil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2012, 22:08:19 »
Teşekkür ederim öneriniz için..zaten avensis için bayiye gittiğimizde corollayı da inceleriz zaten :)

bahadır bey şu an avensisleri 53.500 TL ye bırakıyorlar,(park sensörü ve boya koruma dahil)63.000 tl rakamları corollaya vermek bence çok mantıksız,aralarında sınıf farkı var,bence sıfır km coralla yada diğer c segmenti araç almayı düşünenler avensise bakmadan karar vermesinler,dizel alacaklarda dahil olmak üzere.corallanın seneye kasa değiştireceğini ve avensisinde yazın hafif bir makyaj yapılacağını söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2012, 22:17:20 »

bahadır bey şu an avensisleri 53.500 TL ye bırakıyorlar,(park sensörü ve boya koruma dahil)63.000 tl rakamları corollaya vermek bence çok mantıksız,aralarında sınıf farkı var,bence sıfır km coralla yada diğer c segmenti araç almayı düşünenler avensise bakmadan karar vermesinler,dizel alacaklarda dahil olmak üzere.corallanın seneye kasa değiştireceğini ve avensisinde yazın hafif bir makyaj yapılacağını söylediler.
Avensisin makyajlı halini de gördüm ama bu kasa bence çok daha güzel..D sınıfı konforu,genişliği de cabası bence..Bana lazım olan iç mekan genişliği,bagaj genişliği ve sorunsuzluk..Bu yüzden de Avensis'de karar kıldım..Ama bundan eşimin haberi yok..Bakalım yazın Avensis alalım dediğimde ne diyecek :) sonuçta patron o :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2012, 22:19:25 »
ne araçmış yahu öve öve bitiremediniz...
79.500 lirayı hangi araca verseniz benzer sonuç alırdınız  zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2012, 22:24:53 »
kesinlikle katılıyorum..ama sanılmasın ki turbbolu motorlar zırt pırt arıza yapıyor..ancak yaptım mı da tam yapıyor..Avensis fiyat/kalite oranına göre bence Passat'tan üstün bir otomobil

valla 1.4 turbo ve 160 hp bir motor 1500 kg bir araya gelince araba resmen saatli bomba taşıyor gibi bence... bu arada bugun kardeşime yeni auris aldık gönlü tsi golften yanaydı ama yoğun ısrarlarım sonunda sıfır km 132 hp aurisi aldık atomosferik olsun kafamız takılı kalmasın allahtan bir mani gelmezse yarın teslim alacağız ... nasip olursa yaz aylarında bende sıfır km avensis almayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2012, 23:06:34 »
arkadaşlar;
ben toyotanın duraklama devrine girdiğini düşünüyorum,mercedes,bmw,opel,ford,vw,fiat,peugeot,tüm bu markalar artık küçük hacimli turbo destekli araçlar üretmeye başladılar,dizel motorlara bakalım,toyota 1.4 90 hp dizel araç satmaya devam ededursun artık renault 1.5 de 130 hp satmaya hazırlanıyor,güney koreli 1.6 dizeller 140 beygirden bahsetmeye başladılar,toyota söyle adam gibi bir 1.6 dizel yapıp avensise koyamadı.Avensisdeki 2.0 dizelin kaç beygir olduğunu biliyormusunuz? 126 ps.
Ben son sekiz yıldır toyota kullanıyordum ve bir toyota fanatiğiydim,hala da öyleyim, tsi motor  ve dsg sanzumanı geliştirmeden önce vw saygı duyduğum bir markada değildi,toyotanın dünyadaki satışlarına bakalım,birincilikten üçüncülüğe düştü,evet japonyadaki depremin etkisi oldu ama olmasaydı da  toyotanın satışlarında azalma vardı,yıllardır dünyanın en çok satan modeli olan corallanın hemen ensesine yerleşen  model beğenmeyip burun kıvırdığımız  hyundai elantra,belki seneye corollayı geçecek,demek istediğim şu,sadece sorunsuzlukla olmuyor,toyotanın bir şeyler yapması lazım,bu konuda tüm forum üyelerinin görüşlerini bekliyorum,ben passatı almadan önce diğer bütün rakiplerinide inceledim ve hatır sayılır kmler boyunca kullandım,bazıları ile uzun yol yaptım,sizede diğer markaları detaylı incelemenizi öneririm.Eğer incelerseniz toyotanın duraklama devrine girdiğini görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 22, 2012, 23:16:15 »
arkadaşlar;
ben toyotanın duraklama devrine girdiğini düşünüyorum,mercedes,bmw,opel,ford,vw,fiat,peugeot,tüm bu markalar artık küçük hacimli turbo destekli araçlar üretmeye başladılar,dizel motorlara bakalım,toyota 1.4 90 hp dizel araç satmaya devam ededursun artık renault 1.5 de 130 hp satmaya hazırlanıyor,güney koreli 1.6 dizeller 140 beygirden bahsetmeye başladılar,toyota söyle adam gibi bir 1.6 dizel yapıp avensise koyamadı.Avensisdeki 2.0 dizelin kaç beygir olduğunu biliyormusunuz? 126 ps.
Ben son sekiz yıldır toyota kullanıyordum ve bir toyota fanatiğiydim,hala da öyleyim, tsi motor  ve dsg sanzumanı geliştirmeden önce vw saygı duyduğum bir markada değildi,toyotanın dünyadaki satışlarına bakalım,birincilikten üçüncülüğe düştü,evet japonyadaki depremin etkisi oldu ama olmasaydı da  toyotanın satışlarında azalma vardı,yıllardır dünyanın en çok satan modeli olan corallanın hemen ensesine yerleşen  model beğenmeyip burun kıvırdığımız  hyundai elantra,belki seneye corollayı geçecek,demek istediğim şu,sadece sorunsuzlukla olmuyor,toyotanın bir şeyler yapması lazım,bu konuda tüm forum üyelerinin görüşlerini bekliyorum,ben passatı almadan önce diğer bütün rakiplerinide inceledim ve hatır sayılır kmler boyunca kullandım,bazıları ile uzun yol yaptım,sizede diğer markaları detaylı incelemenizi öneririm.Eğer incelerseniz toyotanın duraklama devrine girdiğini görürsünüz.
Kesinlikle katılıyorum..Toyota modellerinin için girince çok daha fazla şey görmeyi umuyorsunuz.Çünkü beklenti çok yüksek..Ama malesef beklentileri boşa çıkartıyor Toyota..VW,Ford,Opel..Bunlara binince 'vay be hakkaten o parayı hakeder' diyorsun..Ben Astra'yı incelemiştim..Belki bazıları beğenmez ama ön konsol benim acaip hoşuma gitti..Aynı hissi Toyota'da bulamıyorum..Ama dediğim gibi,Renault Megane denen teneke yığınından sonra benim en büyük arzum SORUNSUZ bir otomobil..Bu yüzden de Avensis :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2012, 23:23:11 »
A.B.D.de Corolla 1.8 motor.Türkiye'de satılan Toyotalar maalesef daha düşük vasıflı ve donanımlı.Bizim parayla taktırdıklarımız orada standart.A.B.D. de 16.130 dolar Corolla fiyatı.Passat iyi araba ama çok abartmaya da gerek yok.Toyotanın ürün gamı daha fazla.Arkadaşım 0 km Astra aldı.Araba tipsizlik abidesi.Toyota dünya genelinde itibarlı.Merak etmeyin satarlar ve beğenilirler.