Gönderen Konu: VW Passat 1.4 tsi 160 ps Dsg Comfortline Testi  (Okunma sayısı 18174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: VW Passat 1.4 tsi 160 ps Dsg Comfortline Testi
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2012, 23:45:01 »
Gurkan bey hayırlı olsun kazasız gunlerde kullanın ınsallah,
Toyota konusundaki goruslerınıze katılıyorum,
toyota ya verilen  bu kadar paraya bıraz da donanım gorebilmeliyiz,
ustune ustluk takas ıcın gıdınce de şaka gibi fiyatlar veribiliyor arkadaslar,
toyota nın TÜRKİYE de satış servis pozisyonunu gozden gecirmesinde fayda var bence......
kazasiz saglikli gunler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2012, 23:45:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2012, 01:02:26 »
Sadece sorunsuzlukla olmuyor denilince dahil olmak istedim.

Daha once baska bir baslikta yazmistim eski Opel Corsa'mda degisen parcalari 1 sene 3 aylik surecte. Kisaca deginmek gerekirse; musurler (neredeyse hepsi degisti, fan musuru iki kez degisti), egr valfi, su depo kapagi, mars dinamo komurleri, rot baslari. Tamir gorenler ise; radyator kacagi, fan, far yukseklik ayari.

Ben yeni arac alirken bu nedenle sorunsuzlugu on plana koydum. Benim icin arac tamir ettirmek problem degil, İstanbul'da gunduzleri zamanimin cogunu Bostanci Oto Sanayi Sitesi'nde geciriyorum babamin isinden dolayi, fakat bu isle icli disli olsaniz bile surekli sorun yasamak guzel bir durum degil. Araclarin kendilerine zaten cuvalla para ayiriyoruz, bir de tamirat yuku olmasi hos degil.

Babam ilk defa bir aracini 6 sene kullandi ve degistirmeyi dusunmuyor, araci 2006 Corolla Sedan Dizel, simdiye kadar periyodik bakim disinda tek kurus masraf yapilmadi araca. Bu sebeple ben de 2006 Corolla HB aldim. Ve bu aracla ilgili soyle birsey soylemek isterim; ayni model yilinda, ayni fiyata farkli markanin bir aracini aldiginiz takdirde bircok seyden mahrum kaliyorsunuz donanimsal olarak.

Soyle ki; benim aracimda far sensoru haricinde hersey mevcut. Sunroof ve cruise control de dahil, yani full+full olarak nitelendirilen bir araba. Bu donanimda bir Golf 30,000 TL duzeyinde. Ve herkesinde kabul ettigi uzere Corolla HB'le kiyasladiginizda sorun cikartma ihtimali daha yuksek bir arac.

Bu demek degildir ki Golf alinmayacak bir aractir. On plana konfor koyuyorsaniz Corolla HB yerine Golf koyulabilir. Burdan da yine her zaman her konunun ciktigi sonuca geliyoruz. Arac tercihi ihtiyaca gore yapilmalidir, benim aractan beklentim sorun cikarmamasi oldugu icin sorunsuzlukla oluyor. Sizin icin yeterli olmayabilir, dogaldir, zaten tercih ettiginiz arac bunu gostermektedir.

D segmentinde bana kalirsa Passat rakipsizdir cunku optimum bir aractir. Az veya cok herseyden vardir; ikinci el avantaji, konfor, guvenlik donanimlari vb. Tabi ki bu karsilastirmada BMW 3 serisi, Mercedes C serisi ve Audi A4 gibi araclari ayri tutuyorum, bu araclara odenen fiyatlara iki tane Avensis alinabiliyor.

Zaten Toyota'yi bu sekilde bir elestiriye tabi tutacaksak VW markasini da Mercedes markasini emsal gostererek "Yeterli degil" seklinde elestirebiliriz. Markalarin karakteristigi vardir, bu baglamda herkes kendine uygun karakterde ve segmentte arac alir. Benim arkadasim sedan Corolla'sini satip sifir km C serisi Avantgarde AMG donanim bir arac aldi, simdi ikisini karsilastirmak mumkun mu, degil.

Toyota urun gami incelenirse vizyonu anlasilabilir. Turbo beslemeli benzinli bir araci yok. Size performans vaadeden bir marka degil. Yine de ayni hacimdeki atmosferik motorlari karsilastirirsaniz Toyota motorlari performansta geri kalmaz. Ki 1.8lt atmosferik motordan 192HP guc almayi basaran Toyota'dir. Fransizlar bu guclere 1.6 Turbo besleme motorlarla bile ulasamiyorlar ornek vermek gerekirse. Opel de ayni sekilde Astra GTC'de 1.6 Turbo beslemeli motordan 180HP guc almakta misal verecek olursak. Fakat bu 192HP'lik verim makinasini Toyota guncel araclarina koymuyor. Nedeni ise basit, boyle bir ihtiyac yok Toyota'nin hitap ettigi kesim icin. Corolla C segmenti bir arac, Elantra'da oyle, dunyanin en cok satan araclari C segmenti ve bu segment kesinlikle performans arayanlarin segmenti degil. Dunyada en cok satan bu iki aracin dusuk hacimli turbo beslemeli modelleri yoktur.

1.4 dizel motorda soylediklerimin isiginda bakacak olursak eksik bir motor degildir, sadece teknolojinin biraz gerisinde kalmis olarak elestirilebilir. Zaten Toyota 1.6lt dizel motor icin BMW ile de anlasmis durumda. Hybrid teknolojisini paylasma karsiliginda BMW'den 1.6 dizel motor alacak. Tabi ki bu markaya 1.6 dizel atagindan sonra da baska kulplar bulunacak.

Ayrica belirtmek isterim ki kesinlikle bir Toyota fanatigi degilim, Mercedes'tir benim gozumde "tam bir otomobil" ureten marka. Fakat dikkat ederseniz Mercedes'in benim ihtiyaclarima yonelik bir araci da yok, C segmenti bir HB uretmiyorlar. Bu konuda da Mercedes elestirilebilir, yani her markanin bir zaafi olmasi gayet dogaldir.

Arac seciminiz konusunda sizi tebrik ederim, Passat gercekten "otomobil" kelimesini hak eden araclardan. Zaten bu forumda D segmenti icin yapilan bir ankette 1. cikarak rustunu de ispatlamis bir model ToyotaClubTR uyelerine.

Uzun yazi icin ozur dilerim, kisaca toparlamak isterim:

Yaptiginiz motor tercihinin Toyota'da muadili yoktur. Bu Toyota'nin zaafi olarak gorulebilir. Benim icin de 1.4lt Turbo motorun D segmentinde isi yoktur.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2012, 03:04:27 »
hislerime tercüman oldun valla üşenmeden okudum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2012, 05:12:03 »
Detaylı fikir ve deneyim paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum. Benimde bahsettiğiniz araçtan olan beklentilerime tamamen telafuz olmuşsunuz.
Tabi atmosferik bir motordan sonra bir tsi kullandığınızda, gerek esneklikte olsun, gerek ani tepkimelerde olsun çok farklı zevkler almanız gayet doğal. Bundan 4-5 yıl önce olsa, japon araçlarıyla konforu arasında uçurum olduğunu bende kesinlikle kabul ederdim. Fakat günümüzde artık japonlarda çok konforlu, ama tabiki ses yalıtımında yinede almanlarla mücadele edebileceklerini düşünmüyorum. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, araçtan aldığınız tepkiler ve konforu konusunda araçtan çok mutlusunuz, bunun daimi olarak sürmesini diliyorum. TSI teknolojisinin ömrü ve yıpranması konusunda benim kaygılarım var, ayrıca sizin belirtmiş olduğunuz sorunsuzluk konusunda da aynı şekilde. Ama umarım ben haksız çıkarım ve uzun ömürlü olurlar. Japonların düşük hacim ve aşırı beslemeye geçme durumları , idoolojilerine aykırı bence, fakat değişen emisyon normları, muhtemelen onları da bu duruma mecbur bırakacaktır. Önümüzdeki bir kaç yılda, toyota ve hondanın da aşırı besleme sistemlerine geçeceğini, üzülerek ve kahrederek düşünüyorum. Ben vw markasını hiç sevmem, hatta nefret ederim , fakat objektif bakış açısından da ödün vermemek adına , güzel bir araç satın almışsınız, hayırlı günlerde kullanmanızı diliyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2012, 05:53:07 »
İki gün önce amcaoğlu ile Ankara dışına çıkalım dedik aldık bir tane kros motor 250cc honda dağ tepe devam neyse baktım arabayı değiştirmiş ver bakalım anahtarı dedim al abi dedi yanlız dikkatli ol kalbini yormasın dedi niye ki dedim abi 140 bg bu makina dedi araç 2011 opel  yeni astra 1.4 benzinli otomatik biraz kaptırdım aman Allahım bu ne böyle dedim gazı verdikçe araç zıplıyor direksiyonu yola oturuşu gidişi frenlemeleri benim corolladan daha iyi ha birde otomatik vitesi değiştirmiş opel dsg benzeri yapmış hiç hissedilmiyor astra klasiklerdeki gibi dandik otomatik değil .....valla şunu anladım ki vesselam körü körüne bir arabaya bağlanmamak lazım hangisi iyi ise onu alıp kullanacaksın 1-2 seneye alabilirim yeni astrayı bakalım......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2012, 06:25:50 »
Zaten artık piyasadaki araçların çoğu kaliteli.Bazıları hariç tabi.Mesela yeni kasa Honda Civic malzeme kalitesi bakımından berbat bence.Ama Opel,VW,Toyota vb.. bunların nerdeyse tüm modelleri çok kaliteli.Burada bakılması gereken sanırım fiyatı..İstenilen fiyatı hakediyor mu etmiyor mu ? Bana kalırsa şu anki piyasa şartlarında 55000 civarı bir fiyatı olan Avensis çok mantıklı bir seçenek.Her ne kadar Passat'tan eksik yönleri olsa da fiyat farkı bunu kapatıyor.Aynı paraya C sınıfı araçların olduğu bir piyasada bence çok iyi bir alternatif bence
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mart 26, 2012, 22:27:55 »
Ben toyotanın sorunlu olduğu için bu tsi motorları üretmediği fikrine katılmıyorum.Hibrid motor teknolojik olarak daha karmaşık ve daha fazla sorun yaratabilecek bir makine ama toyota sorunsuz  bir şekilde bu teknolojiyi kullanıyor.sorunsuz bir tsi motoruda çok rahat  yapabilecek bir marka.dsg şanzıman konusundada geç kaldı toyota,duraklama devrine girdi dememin sebebi bu,tsi motorlar geliştirlmeden önce herkes arabaların artık hibrid motorlu olacağını düşünüyordu ama öyle olmadı,tsı motorlar küçük hacimden yüksek güç ve tork ve yakıt ekonomisi sağlayınca çok rağbet gördü,toyota bunu öngöremedi,stratejik bir hata yaptı ve pazar kaybetti,sadece motor değil şanzıman konusundada geç kaldı,corolladaki M/M şanzıman çok sorun çıkardı,kullananlar pek memnun değil,diğer otomatik vitesli makine yanılmıyorsam 4 ileri,birde rakiplerine bakalım,jetta,focus asrtadaki otomatikler çift kavrama,renault edc dediği şanzumanı yaptı,gidip bu araçları kullanın sonrada corolladakileri kullanın,aradaki farkı görün,velhasıl ben tezimde ısrarcıyım,toyota duraklama devrine girdi,böyle devam ederse gerileme döneminede girebilir.Bu haftaki otohaberin kapağına bir bakın 2013 yılında mercedes E serisine 1.6 motor koyacakmış,daha toyotada tık yok,honda civic seneye 1.6 dizel getirecekmiş,toyota 1.4 90 hp ve 2.0 126 hp motorları kime satacak merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 26, 2012, 22:42:57 »
Zaten artık piyasadaki araçların çoğu kaliteli.Bazıları hariç tabi.Mesela yeni kasa Honda Civic malzeme kalitesi bakımından berbat bence.Ama Opel,VW,Toyota vb.. bunların nerdeyse tüm modelleri çok kaliteli.Burada bakılması gereken sanırım fiyatı..İstenilen fiyatı hakediyor mu etmiyor mu ? Bana kalırsa şu anki piyasa şartlarında 55000 civarı bir fiyatı olan Avensis çok mantıklı bir seçenek.Her ne kadar Passat'tan eksik yönleri olsa da fiyat farkı bunu kapatıyor.Aynı paraya C sınıfı araçların olduğu bir piyasada bence çok iyi bir alternatif bence
Katılıyorum.Bir de benzin ucuz olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 26, 2012, 22:54:15 »
Ben toyotanın sorunlu olduğu için bu tsi motorları üretmediği fikrine katılmıyorum.Hibrid motor teknolojik olarak daha karmaşık ve daha fazla sorun yaratabilecek bir makine ama toyota sorunsuz  bir şekilde bu teknolojiyi kullanıyor.sorunsuz bir tsi motoruda çok rahat  yapabilecek bir marka.dsg şanzıman konusundada geç kaldı toyota,duraklama devrine girdi dememin sebebi bu,tsi motorlar geliştirlmeden önce herkes arabaların artık hibrid motorlu olacağını düşünüyordu ama öyle olmadı,tsı motorlar küçük hacimden yüksek güç ve tork ve yakıt ekonomisi sağlayınca çok rağbet gördü,toyota bunu öngöremedi,stratejik bir hata yaptı ve pazar kaybetti,sadece motor değil şanzıman konusundada geç kaldı,corolladaki M/M şanzıman çok sorun çıkardı,kullananlar pek memnun değil,diğer otomatik vitesli makine yanılmıyorsam 4 ileri,birde rakiplerine bakalım,jetta,focus asrtadaki otomatikler çift kavrama,renault edc dediği şanzumanı yaptı,gidip bu araçları kullanın sonrada corolladakileri kullanın,aradaki farkı görün,velhasıl ben tezimde ısrarcıyım,toyota duraklama devrine girdi,böyle devam ederse gerileme döneminede girebilir.Bu haftaki otohaberin kapağına bir bakın 2013 yılında mercedes E serisine 1.6 motor koyacakmış,daha toyotada tık yok,honda civic seneye 1.6 dizel getirecekmiş,toyota 1.4 90 hp ve 2.0 126 hp motorları kime satacak merak ediyorum
dünya devi bir markayı bu kadar acımasızca eleştiremezsiniz bence her markanın kendine has müsterisi var. toyota stratejik hata yaptı diyorsunuz. dikkat ettiyseniz japon markaları genelde aşırı beslemeli turbo motorlar kullanmıyor. sebebi gayet basit arıza çıkarmasın diye. japon felsefesi budur. ben o tsi motorları 150.000 - 200.000 lere gelince göreceğim forumlarda şikayet varda bolca okuyoruz piston kırılmalarını... minnacık motora o kadar güç yüklersen elbet pistonda kırar yatakda sarar. 1.4 tsi 160 hp passatın  şehir içi yakıtı 8,7 litre 1,8 147 hp atmosferik avensisin de şehir içi yakıtı 8,7 litre nerede aşırı  beslemenin yakıt tüketim azlığı. hacim olarak 1.4 cc nerede  1.8 cc nerede vw markası bizim ülkemizde çok rağbet görüyor dünyada yüzüne bakan yok ama şu bir gerçekki vw türkiye pazarına motor hacimi olarak iyi hitap ediyor. ona bakarsanız vw de dizeli çok geride kaldı hala 1.6 cc 105 hp. ayrıca toyotanın hatası dizel değil avrupada elektrikli motorlara ağırlık vermek istedi ama dizel satışları elektriklinin önüne geçtiği için pazar kaybetti . ama heme bmw ve isuzu ile ortaklık kararı aldı http://ekonomi.milliyet.com.tr/toyota-bmw-ile-guc-birligine-gitti/ekonomi/ekonomidetay/02.12.2011/1470054/default.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mart 26, 2012, 23:06:05 »
uğur bey verdiği performansa göre yakıt tüketimi az gerçekten bu tsi ların,ben alanyada yaşıyorum,şehir içi 7,8 tüketiyor,yakıt tüketimini karşılaştırmıssınız ama birde performans rakamlarını karşılaştırın,bahsettiniz motorun 1.6 olanla aynı performans gösterdiğini,otomatik sanzumanın motor gücünü törpülediğini testlerde okumuştum,aracımı almadan önce avensiside bakmıştım,1.8 motorlusu üst vergi dilimine giriyor yılda 2000 TL mtv si var,5 yıl kullansam 7-8 bin vergi ödeyeceğim,performans rakamlarıda vasat geldi,vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 26, 2012, 23:19:13 »
....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 26, 2012, 23:23:40 »
Abi eleştirilerine kesinlikle katılıyorum ama bu söylediklerin sadece türkiye için geçerli türkiye ye gerekli önemi vermiyor toyota yada distribütör kurbanı oluyor . Amerikada bile her yer d cat toyota ile dolu vw görmek neredeyse imkansız dubai içinde böyle mesela(çöl geilerinde ya toyota görürsünüz yada hummer) vw şu an tr deki vergi avantajını çok güzel kullanan bir marka . şanzıman konusunda ise multidrive s şanzıman sonsuz dişli diye nitelendirilen şanzıman dsg den çok daha başarılı bir şanzıman ve geçiş diye bir olay yok . sadece avensis e uygulanan bir şanzımandı (2.0 ve 1.8 avensise oda ötv ve vergilerden dolayı tanınmadı) şimdi yeni yni akıllandı ve yeni yarise bu şanzımanı koydu bir kaç sene içinde auris ve corolloda bu şanzıman kulanılmaya bşlıcak demektir bu toyota için eleştirilerinize kesninlikle katılıyorum ama türkiye için . geçen yaz amerika da o kadar çok toyota görünce (o kadar çok modeli varki sadece görmeniz lazım) iyiki toyota almışım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Mart 26, 2012, 23:49:28 »
arkadaşlar benim toyotayla tanışmam 1993 senesinde oldu,36 yaşındayım 20 yıldır araba kullanırım birazda meraklıyım otomobil dergilerini takip ederim,toyotayı acımasızca eleştirmem toyotayı çok sevdiğimden,sevdiğim için de kızıyorum işte,kaçtane araba alacak arkadaşımı ikna edip toyota almalarını sağlayan ben başka bir marka araç aldım,toyotaya elveda diye bir başlık açmıştım 1-1,5 ay önce,orada arkadaşlar yeni araçla ilgili izlenimlerimi bu foruma yazmamı istemişti,o nedenle yazdım,vw nin reklamını yapmak gibi bir niyetim de yok ama dünyadaki satışlarda toyota 1.likten üçüncülüğe düştü,vw ikinci sırada,tsı ve dsg yi geliştirdikten sonra satışlarını hem türkiyede hem dünyada artırdı,sıfır araç her zaman alınmıyor ve ciddi rakamlar veriliyor,son 6 ayımı araç araştırmakla geçirdim,sorun sadece motorda değil,kullanılan malzeme kalitesinde, işçilikte ve donanımda toyotanın geride kaldığını üzülerek gördüm,vaktiniz olursa sizde karşılaştırın bana hak vereceksiniz,basit bir örnek vereceğim,park sensörü avensiste  ve corollada yok,bayiler eşantiyon olarak veriyorlar,corollayı alırken benimkine de takmışlardı,otomobil reklamlarını izliyorsanız görürsünüz,artık c segmentide bile bırakın park sensörünü kendi kendine park eden araçlar var,toyota kendi kendine park eden araç yapamazmaz mı?En iyisini yapar ama yapmıyor bende buna kızıyorum işte.Toyotanın bmw ile ısuzu ile ortaklık yapacağını yazmşsınız,eskiden toyota kendi motorunu kendi geliştirir diğer markalar toyotayı takip ederdi.Saygılarımla Gürkan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 27, 2012, 00:05:53 »
uğur bey verdiği performansa göre yakıt tüketimi az gerçekten bu tsi ların,ben alanyada yaşıyorum,şehir içi 7,8 tüketiyor,yakıt tüketimini karşılaştırmıssınız ama birde performans rakamlarını karşılaştırın,bahsettiniz motorun 1.6 olanla aynı performans gösterdiğini,otomatik sanzumanın motor gücünü törpülediğini testlerde okumuştum,aracımı almadan önce avensiside bakmıştım,1.8 motorlusu üst vergi dilimine giriyor yılda 2000 TL mtv si var,5 yıl kullansam 7-8 bin vergi ödeyeceğim,performans rakamlarıda vasat geldi,vazgeçtim.
benim yaşadığım yerde 122 lik tsi passatların yakıtı şehir içinde 10 litrenin altına düşmüyor ,sıkıştırılırsa 12-13 leri çok rahat görüyor,kullanan çok arkadaşım var ,bir tanesinde 160 beygirlik 1.4 tsi compressör golf var araba resmen içiyormuş.yani 1.4 motor az yakar düşüncesini bir daha değerlendirmek gerekir.
gelelim vergi olayına ,avansisin 1.8 motorlu aracının yıllık vergisi 1352 tl , 1.4 motorlu passatın vergisi 768 tl  arada 584 tl fark var, 5 yıl kullansanız 2900 tl vergi fazlanız olur ,
sizin dediğiniz gibi 7-8 milyar olmuyor, birde passata lpg uygulanmadığını düşünürsek ,1.4 tsi size işletim maliyeti olarak daha pahllıya maal olur . avansisde 5 yıllık vergi fazlasını  1,5 yılda lpgden dolayı çok rahat çıkarırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 27, 2012, 00:14:26 »
Güle güle kullanın abi aracınızı passat güzel arabadır . Her ne kadar fiyatlarıy mercedese bmw ye rakip çıksada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mart 27, 2012, 00:21:18 »
Ahmet bey haklısınız ben 2.0 hacimli motorların vergisiyle karıştırmışım,yakıt konusuna gelince benim az yakıyor dediğim normal sakin kullanımda ,performanslı kullanınca elbette artıyor,sakin kullanımda benim önceki coralladan az yakıt tüketiyor araç.Performanslı kullanımda 13 lt ortalamayı gördüm,ama araç 0-100 e nasıl çıkıyorsa 100-200 arasıda öyle hızlanıyor,maksimum 210 km yi gördüm araçta hızlanma isteği devam ediyordu.Lpg seçeneğininde yakın bir zamanda yapılacağı söyleniyor,bir arkadaş forumada yazmış bu konuda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 29, 2012, 20:56:14 »
ben vw ye kötü araba demiyorum gerçekten iyi iş çıkarıyorlar. toyota 3 sıraya düştü derken toyota bu yarışta toyota ve lexus markalarıyla yarışıyor . vw ise  Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda... bu markalarla yarışıyor bildiğim kadarı ile ticari araçlar bu klasmana girmiyor. ayrıca toyotanın satışlarının düşme sebebi araçlarının kalitesizliği vs ve donanım azlığı değil tsunami felaketinden dolayı tedarik sorunlarından kaynaklıdır.zaten tsunami olduğunda toyota kendisi açıklamıştı satışlarının düşeceğini. opel ve toyota motor hacmi konusunda nedense türkiyeyi çok önemsemiyorlar. ama doğuş grubu gerçekten bu işi çok iyi biliyor. tıpkı mercedesin türkiye müdürünün türkiye'ye özel 1,6 cc motor istemesi gibi. mesela ben şöyle düşünüyorum toyota camry.... bu model aracı hemen hemen hiç satamadı türkiyede neden motor hacmi yüzünden aynı segmentte audi a6 nın 1.8 t mototları cayır cayır sattı ama camry 2.4 ve 3.5 lt motorlarla anca vitrinleri süsledi o zamanlar camryde 1.8 veya 2.0 lt motolarla satışa sunulsaydı sokaklar camry kaynıyor olacaktı elin amerikalısıyla arabı bu camryleri boşuna almamıştır. amerikada arap ülkelerinde sokakalar camry kaynıyor. birde toyotada şu mantık var bilemem takip ettinizmi ülkelere has motorlar üretmiyor. mesela yine camryden örnek verelim amerikadaki camry de araplardaki camry de asyadaki camry de hep aynı motor var ama vw passat modelini amerikada 2.5 cc motorlar satarken türkiyede 1.4 cc motorla satabiliyor.
tsi konusuna gelecek olursak ben turbo motorlu araç almam çünkü ağzım o turbo yüzünden çok kötü yandı. hep atmosferik taraftarıyım. tsi motoları ne hikmetse şöyle 200.000 250.000 kmlerde birtürlü göremedik. hatta bu konuyu geçen vw konya yetkili satıcısı gökmen otodaki arkadaşımlada konuşmuştuk satışta kendisi oda daha 200.000 kmde tsi motor görmek nasip olmadı diyor. ilanlara bakıyorum 1.4 tsi en yüksek km 160.000 lerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Mart 29, 2012, 21:23:28 »
Toyota söyle en az 500.000 km giden bir tsi yapsada alsak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 29, 2012, 21:31:44 »
Toyota söyle en az 500.000 km giden bir tsi yapsada alsak...
Toyota yaparsa 1.000.000 km giden bile yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Mart 29, 2012, 21:36:54 »
etrafta doblo,kango,transit,florino vb.gördükçe toyota niye bir ticari araç yapmaz diye çok düşünmüşümdür,o pazarda hiç modeli var mı toyotanın?