0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten artık piyasadaki araçların çoğu kaliteli.Bazıları hariç tabi.Mesela yeni kasa Honda Civic malzeme kalitesi bakımından berbat bence.Ama Opel,VW,Toyota vb.. bunların nerdeyse tüm modelleri çok kaliteli.Burada bakılması gereken sanırım fiyatı..İstenilen fiyatı hakediyor mu etmiyor mu ? Bana kalırsa şu anki piyasa şartlarında 55000 civarı bir fiyatı olan Avensis çok mantıklı bir seçenek.Her ne kadar Passat'tan eksik yönleri olsa da fiyat farkı bunu kapatıyor.Aynı paraya C sınıfı araçların olduğu bir piyasada bence çok iyi bir alternatif bence
Ben toyotanın sorunlu olduğu için bu tsi motorları üretmediği fikrine katılmıyorum.Hibrid motor teknolojik olarak daha karmaşık ve daha fazla sorun yaratabilecek bir makine ama toyota sorunsuz bir şekilde bu teknolojiyi kullanıyor.sorunsuz bir tsi motoruda çok rahat yapabilecek bir marka.dsg şanzıman konusundada geç kaldı toyota,duraklama devrine girdi dememin sebebi bu,tsi motorlar geliştirlmeden önce herkes arabaların artık hibrid motorlu olacağını düşünüyordu ama öyle olmadı,tsı motorlar küçük hacimden yüksek güç ve tork ve yakıt ekonomisi sağlayınca çok rağbet gördü,toyota bunu öngöremedi,stratejik bir hata yaptı ve pazar kaybetti,sadece motor değil şanzıman konusundada geç kaldı,corolladaki M/M şanzıman çok sorun çıkardı,kullananlar pek memnun değil,diğer otomatik vitesli makine yanılmıyorsam 4 ileri,birde rakiplerine bakalım,jetta,focus asrtadaki otomatikler çift kavrama,renault edc dediği şanzumanı yaptı,gidip bu araçları kullanın sonrada corolladakileri kullanın,aradaki farkı görün,velhasıl ben tezimde ısrarcıyım,toyota duraklama devrine girdi,böyle devam ederse gerileme döneminede girebilir.Bu haftaki otohaberin kapağına bir bakın 2013 yılında mercedes E serisine 1.6 motor koyacakmış,daha toyotada tık yok,honda civic seneye 1.6 dizel getirecekmiş,toyota 1.4 90 hp ve 2.0 126 hp motorları kime satacak merak ediyorum
uğur bey verdiği performansa göre yakıt tüketimi az gerçekten bu tsi ların,ben alanyada yaşıyorum,şehir içi 7,8 tüketiyor,yakıt tüketimini karşılaştırmıssınız ama birde performans rakamlarını karşılaştırın,bahsettiniz motorun 1.6 olanla aynı performans gösterdiğini,otomatik sanzumanın motor gücünü törpülediğini testlerde okumuştum,aracımı almadan önce avensiside bakmıştım,1.8 motorlusu üst vergi dilimine giriyor yılda 2000 TL mtv si var,5 yıl kullansam 7-8 bin vergi ödeyeceğim,performans rakamlarıda vasat geldi,vazgeçtim.
Toyota söyle en az 500.000 km giden bir tsi yapsada alsak...