0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benzin fiyatına bal satıyorlar.anlamadığım benzin mi pahalı, bal mı ucuz?
ama gerçekten fazla abartıyorlar heryerde reklam radyodan bile sogutuyorlar adamı ya
marketlerde hayvan bağırsağından sucuk yapıp sucuk benzeri ısıl işlemli ürün diye satılan sucuklara benziyor bu.. Bal benzeri işlem görmüş glikoz.ürünlerin sahte olduğu her yerde konuşuluyor buna rağmen hala satılması ilginç . kargolara gidin bakın bir sürü alan var. Yazık kargoculara valla.Birde şunu düşünmüyor millet. Türkiyede yılda 30-80 ton bal üretilebilir yılda . Çiçek florası bu kadarına izin verir. Bu adamlar neredeyse bu kadar balı tek başlarına satıyorlar.. Hiçmi süphelenmiyorlar..bir film vardı Arnold un yargıç.. Yeraltı şehrinde Arnold hamburger yiyiyor.. Sonra inekleri nerde besliyorsunuz diye soruyor yanındaki bayana ..Yanındaki bayan da siz hiç inek gördünüzmü diyor .. Sonrası iğrenç.
Sağlık Bakanlığı buna nasıl izin veriyor gerçek soru bu olmalı..
Can bey, sağlı bakanlığının değil "Tarım ve Gıda Bakanlığı"nın yetkisi ve sorumluluğunda (hoş sağlık bakanlığının da olsa değişen bir şey olmazdı).Bu tür firmalar yasal mevzuatın boşluklarını kullanmaktadırlar. bunları engelleyecek özel yasalar bir yere kadar çözüm üretebildikleri gibi bir yerden sonra dürüst çalışanlar için engel teşkil etmektedir, dolayısıyla yukarıda da yazdığım gibi bu durumların devlet, üretici ve tüketici olmak üzere 3 ayağı bulunmaktadır.Maalesef bizde bu ayakların sadece 1'i değil, 3'üde sağlam değil.
kanunlarımızda açık var evet.. ama bizim halkımız bu kadar mı bilinçsiz tüketici diye geçirmeden edemiyorum aklımdan.. böyle ufak tefek oyunlara çok güzel geliyoruz..
Valla geçenlerde bnede bir yerde okumuştum balın sahte oldugunu .Ben bu tür ürünlerde Atatür Orman Çiftliginin ürünlerini tercih ediyorum zaten fiyatıda ona göre geçen gün kızımın bogazları için bir kavanoz aldım 650 gr yanlış hatırlamıyorsa 18,250 tl olması gereken fiyat zaten budur ortalama gerçek balın satış fiyatı hal de veya piyasada 35-40 tl tabi yöre ve bala göre artış gösterebliyor .Ama aynı markette 850 gram bal 8,25 de vardı hem gramaj fazla hem fiyat ucuz sizce ne kadar mantıklıolabilir.Bazı şeyleri alırken dikkat etmiyoruz .Mesela 12-13 kilo sütten 1 kilo kaşar elde edilirsütün kilosu ayrıca üretim malyeti göz önünde bulunarak kaşarın kilosunun 15 tl ve üzeri olması lazım ki gerçek kaşar olsun.Ama bakıyorsun 10 -11 liraya kiloluk kaşar çalan satmaz derlerya o hesaptan ama halkımız birazda maddi hesaba bakarak mecburen bunları tercih ediyor insanlıktan mahrum kişilerde bu yolla insan ticareti yapmış oluyorlar ma onlar buna peynir işi yapıyoruz diyorlar. Bu tür ürünlerde pınar veya bilindik markaların ürünlerini tavsiye ederim .