0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yücel bey siz olayı çözmüşsünüz, AOÇ'nin ve pınarın ürünleri iyidir. Gıda konusunda tüketiticiler bildikleri marka olmuş gıdaları seçerek ve etiket bilgilerini okuyarak bir çok sağlığı tehdit eden gıdalardan kendilerini ve yakınlarını koruyabilirler.
Valla geçenlerde bnede bir yerde okumuştum balın sahte oldugunu .Ben bu tür ürünlerde Atatür Orman Çiftliginin ürünlerini tercih ediyorum zaten fiyatıda ona göre geçen gün kızımın bogazları için bir kavanoz aldım 650 gr yanlış hatırlamıyorsa 18,250 tl olması gereken fiyat zaten budur ortalama gerçek balın satış fiyatı hal de veya piyasada 35-40 tl tabi yöre ve bala göre artış gösterebliyor .Ama aynı markette 850 gram bal 8,25 de vardı hem gramaj fazla hem fiyat ucuz sizce ne kadar mantıklıolabilir.
burda bizim komşu bunları aramış bal var elimde alır mısınız demiş. Cevap hemen alırız kilosunu 7 Tl den alırız demişler. Hiç sorgulamadan.bir yakınım aldı şekerim yükseldi bu baldan yiyince diyo. Sakın almayın diyo.
Sağlık Bakanlığı buna nasıl izin veriyor gerçek soru bu olmalı..
Ellerin dert görmesin Kerem Bey
Küçük yerleri bu yüzden seviyorum çalıştığım iş yerine her ay uğrayan mıhdar emminin doğal mı doğal orjinal mi orjinal büyük kavanoz balı 15 lira gerek yok kasmaya
Keremcim benden sana olsun... Bu ahlaksızlar senin canını çok sıkmış anlaşılan...Ama haklısın...
Çetin abi nerede olduğumu bilirsin izmirde.. Aoc için birşey demiyorum ama kesinlikle diğer markanın et ve et ürünlerini sana tavsiye etmiyorum kesin . Diğer arkadaşlarımın kendi tercihidir ona birşey diyemem seninle muhabbetim olduğu için kesin dedim kusura bakma.. Diğer arkadaşlar alınmasın, marka ismini Çetin abi galiba kullanıyor o yüzden onu uyarmak istedim diğer arkadaşlarım için de geçerli bu durum ...Aslında balın normal fiyatının olması gerektiği fiyattır bu rakam. Malesef üreticiler bu fiyatları bulamıyor. Normal üretici çam - çiçek balının kg fiyatı piyasası 15 tl dir.Aslında normalde toptan fiyatıdır 7 tl civarı. Biz toptancılara satarkende o fiyatlara geliyor ama hemen alırız die atlamıyorlar önce bizden numune istiyorlar. onların hemen alırız deme sebebi ellerindeki bal benzeri (sanayi tipi glikoz)ürünlerle karıştırıp mı yapıyorlar artık nasıl yapıyorlarsa piyasaya mal yetiştirme çabalarıdır. Sağlık bakanlığı değil malsef tarım ve köy işleri bakanlığı izinliler yanılmıyorsam.. Yada şöyle olabilir izin alınan numune ile üretim farklı. Yine burda ülkemizdeki açık ortaya çıkıyor. Denetim eksikliği.Arkadaşlar bu konu üzerinde durmamın sebebi; çok sinir olduğum ve bal üreticisi arkadaşlarla yıllardır yapamadığımızı bu adamların milleti göz göre göre kandırarak yapması .. bir kaşık suda boğasım var ..Gıda üzerinde oyun olmaz arkadaşlar. son olarak konuya yorum yazan ve okuyan herkese çok teşekkür ederim.
Sağlık bakanlığı değil malsef tarım ve köy işleri bakanlığı izinliler yanılmıyorsam.. Yada şöyle olabilir izin alınan numune ile üretim farklı. Yine burda ülkemizdeki açık ortaya çıkıyor. Denetim eksikliği.
Pazarda Bal var - Melda Duygulu ile Türküler - Canlı Performans
+1İbrahim bey, neredeyse unutmak üzere olduğum bu güzel türküyü konumuzla bağlayarak hatırlattığınız için teşekkür ederim.
Şaka bir yana burada alışveriş yaptığım köylüyle iletişime geçip sizlere bal göndermesinde yardımcı olabilirim malum çoğunuz çocuk sahibisiniz.... Ticari bir amacım yok tabiki adamın numarasını veririm kendiniz iletişime geçersiniz... 1kg bal 15 tl 5 civarıda kargo tutsa Allah bereket versin doğal bal... ayrıca petek bal da 15 tl idi.... (otelde çalıştığım için sık alıyoruz bunlar toptan fiyatlar)
Bal yönünden ben de şanslıyım annem babam arı işi yapıyor her geldiklerinde getirirler sağ olsunlar.
Güzel bir imkan, ne şans.
Sen neredesin ki? otel ? motel?
Evet Çetin Bey şans:) tam emekli işi arıcılık keyifli bir iş.Tek risk arı sokması:)
Düzcedeyim otel motel abi