Gönderen Konu: Bal deresi... :D  (Okunma sayısı 17735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Bal deresi... :D
« Yanıtla #20 : Mart 21, 2012, 19:58:45 »
:alkis:
Yücel bey siz olayı çözmüşsünüz, AOÇ'nin ve pınarın ürünleri iyidir. Gıda konusunda tüketiticiler bildikleri marka olmuş gıdaları seçerek ve etiket bilgilerini okuyarak bir çok sağlığı tehdit eden gıdalardan kendilerini ve yakınlarını koruyabilirler.

Çetin abi nerede olduğumu bilirsin izmirde.. Aoc için bişey demiyorum ama kesinlikle diğer markanın et ve et ürünlerini sana tavsiye etmiyorum kesin . Diğer arkadaşlarımın kendi tercihidir ona bişey diyemem seninle muhabbetim olduğu için kesin dedim kusura bakma.. Diğer arkadaşlar alınmasın, marka ismini Çetin abi galiba kullanıyor o yüzden onu uyarmak istedim diğer arkadaşlarım için de geçerli bu durum ...

Valla geçenlerde bnede bir yerde okumuştum balın sahte oldugunu .Ben bu tür ürünlerde Atatür Orman Çiftliginin ürünlerini tercih ediyorum zaten fiyatıda ona göre geçen gün kızımın bogazları için bir kavanoz aldım 650 gr yanlış hatırlamıyorsa 18,250 tl olması gereken fiyat zaten budur ortalama gerçek balın satış fiyatı hal de veya piyasada 35-40 tl tabi yöre ve bala göre artış gösterebliyor .Ama aynı markette 850 gram bal 8,25 de vardı hem gramaj fazla hem fiyat ucuz sizce ne kadar mantıklıolabilir.

Aslında balın normal fiyatının olması gerektiği fiyattır bu rakam. Malesef üreticiler bu fiyatları bulamıyor. Normal üretici çam - çiçek balının kg fiyatı piyasası 15 tl dir.

burda bizim komşu bunları aramış bal var elimde alır mısınız demiş. Cevap hemen alırız kilosunu 7 Tl den alırız demişler. Hiç sorgulamadan.
bir yakınım aldı şekerim yükseldi bu baldan yiyince diyo. Sakın almayın diyo.:)

Aslında normalde toptan fiyatıdır 7 tl civarı. Biz toptancılara satarkende o fiyatlara geliyor ama hemen alırız die atlamıyorlar önce bizden numune istiyorlar. onların hemen alırız deme sebebi ellerindeki bal benzeri (sanayi tipi glikoz)ürünlerle karıştırıp mı yapıyorlar artık nasıl yapıyorlarsa piyasaya mal yetiştirme çabalarıdır.

Sağlık Bakanlığı buna nasıl izin veriyor gerçek soru bu olmalı..

Sağlık bakanlığı değil malsef tarım ve köy işleri bakanlığı izinliler yanılmıyorsam.. Yada şöyle olabilir izin alınan numune ile üretim farklı. Yine burda ülkemizdeki açık ortaya çıkıyor. Denetim eksikliği.

Arkadaşlar bu konu üzerinde durmamın sebebi; çok sinir olduğum ve   bal üreticisi arkadaşlarla yıllardır yapamadığımızı bu adamların milleti göz göre göre kandırarak yapması .. Bi kaşık suda boğasım var ..Gıda üzerinde oyun olmaz arkadaşlar.
son olarak konuya yorum yazan ve okuyan herkese çok teşekkür ederim.

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 21, 2012, 19:58:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 21, 2012, 20:06:39 »
Ellerin dert görmesin Kerem Bey
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 21, 2012, 20:09:09 »
Küçük yerleri bu yüzden seviyorum  çalıştığım iş yerine her ay uğrayan mıhdar emminin doğal mı doğal orjinal mi orjinal büyük kavanoz balı 15 lira gerek yok kasmaya ;) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 21, 2012, 20:13:02 »
Pazarda Bal var - Melda Duygulu ile Türküler - Canlı Performans

Keremcim benden sana olsun... Bu ahlaksızlar senin canını çok sıkmış anlaşılan...Ama haklısın... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 21, 2012, 20:21:33 »
Ellerin dert görmesin Kerem Bey

Doluyum bu konuda kusura bakmayın.. Teşekkürler.

Küçük yerleri bu yüzden seviyorum  çalıştığım iş yerine her ay uğrayan mıhdar emminin doğal mı doğal orjinal mi orjinal büyük kavanoz balı 15 lira gerek yok kasmaya ;) 

En güzeli Acd .. Bildiğin adam olsun yeterki gerçek olsun 20 tl ver. Sağlık için 5 tl sana koymaz...

Keremcim benden sana olsun... Bu ahlaksızlar senin canını çok sıkmış anlaşılan...Ama haklısın... :alkis:

Abi sıkılmamak elde değil.. Biz toptan balı balparmak firmasına veriyoruz tonla.. Markette bakıyorum adam bizim kg fiyatımıza 200 gr satıyor.. Kızıyorum milletimize çünki ptt kargonun araçları sadece bu işe bakıyor artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2012, 00:00:58 »
Çetin abi nerede olduğumu bilirsin izmirde.. Aoc için birşey demiyorum ama kesinlikle diğer markanın et ve et ürünlerini sana tavsiye etmiyorum kesin . Diğer arkadaşlarımın kendi tercihidir ona birşey diyemem seninle muhabbetim olduğu için kesin dedim kusura bakma.. Diğer arkadaşlar alınmasın, marka ismini Çetin abi galiba kullanıyor o yüzden onu uyarmak istedim diğer arkadaşlarım için de geçerli bu durum ...

Aslında balın normal fiyatının olması gerektiği fiyattır bu rakam. Malesef üreticiler bu fiyatları bulamıyor. Normal üretici çam - çiçek balının kg fiyatı piyasası 15 tl dir.

Aslında normalde toptan fiyatıdır 7 tl civarı. Biz toptancılara satarkende o fiyatlara geliyor ama hemen alırız die atlamıyorlar önce bizden numune istiyorlar. onların hemen alırız deme sebebi ellerindeki bal benzeri (sanayi tipi glikoz)ürünlerle karıştırıp mı yapıyorlar artık nasıl yapıyorlarsa piyasaya mal yetiştirme çabalarıdır.

Sağlık bakanlığı değil malsef tarım ve köy işleri bakanlığı izinliler yanılmıyorsam.. Yada şöyle olabilir izin alınan numune ile üretim farklı. Yine burda ülkemizdeki açık ortaya çıkıyor. Denetim eksikliği.

Arkadaşlar bu konu üzerinde durmamın sebebi; çok sinir olduğum ve   bal üreticisi arkadaşlarla yıllardır yapamadığımızı bu adamların milleti göz göre göre kandırarak yapması .. bir kaşık suda boğasım var ..Gıda üzerinde oyun olmaz arkadaşlar.
son olarak konuya yorum yazan ve okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Yorum yazdığım üreticilerin gıda ürünlerinin laboratuvar analiz sonuçlarını ve üretim koşullarını biliyorum (diğer markaları da) bu sebeple yazdıklarım geçerlidir. 
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 23, 2012, 00:11:35 »

Daha önce yazmıştım, tekrar yazmaktan kendimi alamadım, müsaadenle;
Gıdaların üretim izinleri sağlık bakanlığının değil "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı"nın yetkisi ve sorumluluğundadır (hoş sağlık bakanlığının da olsa değişen bir şey olmazdı).

"Gıda Üretim Sicil Belgesi" bir defa alınmaktadır ülkemizde sonrasında yıllık denetimler yapılmaktadır. Eskisine göre iyiye doğru bir gidiş söz konusu olmasına rağmen hala istenilen ve olması gereken düzeye ulaşamamıştır.

Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talebi Türkiye'nin her yerinden 174'ü çevirerek (ALO gıda hattına) çağrı merkezine bildirebilirsiniz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mart 24, 2012, 05:28:28 »
Sevindirici bir gelişme olarak yorumlayabileceğimizi düşünüyorum.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanı Mehdi Eker, son dönemde artan bal reklamlarını abartılı ve şüpheli  bulduğunu belirterek,

“Bal ile ilgili biz şu anda çok ciddi piyasa araştırması  yapıyoruz, numuneler alıyoruz. Hatasını, bunları tespit ettiğimizde de çok ağır  cezalar veriyoruz. Bal reklamlarıyla ilgili olarak da şikayette bulunuyoruz,  takip ediyoruz, ürünleri toplatıyoruz. RTÜK'e şikayet ediyoruz”

"Eskiden bozuk gıda satanları söyleyemiyorduk. Yeni düzenlememizde bu da  var. Önümüzdeki günlerde teşhir edeceğiz. Yani çok kısa süre içinde firma adı  verebileceğiz, Bakanlığımızın internet sitesinden. Çok kısa sürede, bir hafta, 10  gün içerisinde, firma adı verebileceğiz. Mevzuatı değiştirdik"dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20188043.asp
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 24, 2012, 05:36:39 »
Pazarda Bal var - Melda Duygulu ile Türküler - Canlı Performans

:alkis:  :alkis: +1

İbrahim bey, neredeyse unutmak üzere olduğum bu güzel türküyü konumuzla bağlayarak hatırlattığınız için teşekkür ederim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 24, 2012, 10:46:08 »
:alkis: :alkis: +1

İbrahim bey, neredeyse unutmak üzere olduğum bu güzel türküyü konumuzla bağlayarak hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Ne mutlu bana o zaman Çetin bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 24, 2012, 11:04:45 »
Şaka bir yana burada alışveriş yaptığım köylüyle iletişime geçip sizlere bal göndermesinde yardımcı olabilirim malum çoğunuz çocuk sahibisiniz....  Ticari bi amacım yok tabiki adamın numarasını veririm kendiniz iletişime geçersiniz... 1kg bal 15 tl 5 civarıda kargo tutsa Allah bereket versin doğal bal... ayrıca petek bal da 15 tl idi....  (otelde çalıştığım için sık alıyoruz bunlar toptan fiyatlar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 24, 2012, 14:38:47 »
4,5 hiç değil :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 24, 2012, 17:39:36 »
Şaka bir yana burada alışveriş yaptığım köylüyle iletişime geçip sizlere bal göndermesinde yardımcı olabilirim malum çoğunuz çocuk sahibisiniz....  Ticari bir amacım yok tabiki adamın numarasını veririm kendiniz iletişime geçersiniz... 1kg bal 15 tl 5 civarıda kargo tutsa Allah bereket versin doğal bal... ayrıca petek bal da 15 tl idi....  (otelde çalıştığım için sık alıyoruz bunlar toptan fiyatlar)

Sen neredesin ki? otel ? motel?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 24, 2012, 17:41:32 »
Bal yönünden ben de şanslıyım annem babam arı işi yapıyor :)  her geldiklerinde getirirler sağ olsunlar.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 24, 2012, 17:44:04 »
Bal yönünden ben de şanslıyım annem babam arı işi yapıyor :)  her geldiklerinde getirirler sağ olsunlar.

Güzel bir imkan, ne şans.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 24, 2012, 18:02:07 »
hahha:D süper gerçekten, orjinaliyle , beyazın yaptığını peşpeşe izledim, çok güldüm ya.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 24, 2012, 18:36:32 »
Güzel bir imkan, ne şans.

Evet Çetin Bey şans:) tam emekli işi arıcılık keyifli bir iş.Tek risk arı sokması:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 24, 2012, 19:29:43 »
Sen neredesin ki? otel ? motel?

Düzcedeyim otel motel abi ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 24, 2012, 21:08:23 »
Evet Çetin Bey şans:) tam emekli işi arıcılık keyifli bir iş.Tek risk arı sokması:)

Arı sokması genel bir ağrı kesicidir. Bknz. MS hastalığında kullanılan alternatif tıp arı zehiri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mart 25, 2012, 00:48:28 »
Düzcedeyim otel motel abi ::)

Normalde laboratuvar analizi yapılmamış, üretim belgesi olmayan, hiç bir gıdaya rağbet etmem ama,
Ben seni bilirim Ahmet'im eğer sen kefilsen gönder.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL