0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normalde laboratuvar analizi yapılmamış, üretim belgesi olmayan, hiç bir gıdaya rağbet etmem ama,Ben seni bilirim Ahmet'im eğer sen kefilsen gönder.
izmirde amcam arıcılık ile uğraşıyor,tenekeyle bal gönderiyor,çam balı,gayet güzel,kg fiyatı 10 tl ye falan geliyor,"analiz" yapılması gereken birşey ama üreticiden aldıgını "5 kat fazla" fiyata tüketiciye satmakta terbiyesizlik...
Arı sokması genel bir ağrı kesicidir. Bknz. MS hastalığında kullanılan alternatif tıp arı zehiri.
10 tane sokunca sıkıntı oluyor..
Tabi canım onun için kovana çokak sokmamak gerek..
Arıcılar her ihtimale karşı cebinde kanı sıvılaştıran bir hap var ondan bulundurmalı hatta her şöför. Çünkü açık bir camdan arı hızla içeri girip ilk karşılaştığı yere iğnesini batırır... Bu gibi durumlarda eğer arı alerjisi varsa hapı almak en azından tedbir olarak yapılabilecek en iyi müdahelelerden biridir. Zira arının sokmasına mütakiben 10-15 dakika içinde soluk borunuza giden damarlar şişerek nefes almanızı engeller ve boğulmalara sebeb olabilir. Arı sokmasına karşı alerjiniz yoksa bulundurmanıza gerek kalmaz en kötü 2 sokulma yeri; 1 burun a yakın yerler çok acıtır, 2 Göz kapağınız ve burnumuzun birleştiği yer.. Nasıl denk geliyorsa 2 side çok can yakar. Çok yüzüm şişti bu yüzden.. Alışmıştım ama uzun zamandan beri beni de arı sokmadığı için vucut zehiri unutuyor. Ne kadar sık sokulursanız o kadar bağışıklığınız korunur..
Bilgi için teşekkürler Kerem abi, benim alerjim yok ama yıllardırda arı sokmamıştır.bir kaç defa maruz kaldım köşeye sıkıştırdılar ama bağışıklığım yendi.
Alın size balderesi... http://gundem.milliyet.com.tr/baldaki-korkunc-gercek/gundem/gundemdetay/26.03.2012/1520049/default.htm
Yukarıda paylaştım yaa la ben.
Sadece rtük reklamı durdurmuş, satışlara devam ediliyor , satışlarıda gerçekten zararlıysa durdurulmalı.