Gönderen Konu: Bal deresi... :D  (Okunma sayısı 17453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Bal deresi... :D
« Yanıtla #40 : Mart 25, 2012, 07:18:52 »
Normalde laboratuvar analizi yapılmamış, üretim belgesi olmayan, hiç bir gıdaya rağbet etmem ama,
Ben seni bilirim Ahmet'im eğer sen kefilsen gönder.

Dışarda satılan gıdalar için evet öyle haklısın ama abicim, bende köyde yetiştiğim için yere düşen şeyleri bile alır direk ağzıma atar yerim :D Ne alaka diyeceksiniz güven meselesi ve yetişme tarzı işte ::)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 25, 2012, 07:18:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 25, 2012, 09:35:20 »
izmirde amcam arıcılık ile uğraşıyor,tenekeyle bal gönderiyor,çam balı,gayet güzel,kg fiyatı 10 tl ye falan geliyor,"analiz" yapılması gereken birşey ama üreticiden aldıgını "5 kat fazla" fiyata tüketiciye satmakta terbiyesizlik... >:(
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 25, 2012, 10:51:55 »
izmirde amcam arıcılık ile uğraşıyor,tenekeyle bal gönderiyor,çam balı,gayet güzel,kg fiyatı 10 tl ye falan geliyor,"analiz" yapılması gereken birşey ama üreticiden aldıgını "5 kat fazla" fiyata tüketiciye satmakta terbiyesizlik... >:(

Çok haklısın Mertaycım hiç utanma arlanma yok, artık iyice insanları nakit inekleri olarak görmeye başladılar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 25, 2012, 13:03:23 »
Bütün gıdaların son tüketiciye ulaşmadan önce laboratuvar analizleri yapılmalı ve bu süreç izlenebilir olmalı. Bu sürecin sloganı da "Çiftlikten-çatala gıda güvenliği"
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 25, 2012, 17:28:39 »
Arı sokması genel bir ağrı kesicidir. Bknz. MS hastalığında kullanılan alternatif tıp arı zehiri.
10 tane sokunca sıkıntı oluyor..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 25, 2012, 22:45:05 »

Tabi canım onun için kovana çokak sokmamak gerek..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mart 25, 2012, 22:48:17 »
:) haklısınız :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 25, 2012, 23:12:23 »

Arıcılar her ihtimale karşı cebinde kanı sıvılaştıran bir hap var ondan bulundurmalı hatta her şöför. Çünkü açık bir camdan arı hızla içeri girip ilk karşılaştığı yere iğnesini batırır... Bu gibi durumlarda eğer arı alerjisi varsa hapı almak en azından tedbir olarak yapılabilecek en iyi müdahelelerden biridir. Zira arının sokmasına mütakiben 10-15 dakika içinde soluk borunuza giden damarlar şişerek nefes almanızı engeller ve boğulmalara sebeb olabilir. Arı sokmasına karşı alerjiniz yoksa bulundurmanıza gerek kalmaz en kötü 2 sokulma yeri; 1  burun a yakın yerler çok acıtır, 2 Göz kapağınız ve burnumuzun birleştiği yer.. Nasıl denk geliyorsa 2 side çok can yakar. Çok yüzüm şişti bu yüzden.. Alışmıştım ama uzun zamandan beri beni de arı sokmadığı için vucut zehiri unutuyor. Ne kadar sık sokulursanız o kadar bağışıklığınız korunur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 26, 2012, 08:34:40 »
Arıcılar her ihtimale karşı cebinde kanı sıvılaştıran bir hap var ondan bulundurmalı hatta her şöför. Çünkü açık bir camdan arı hızla içeri girip ilk karşılaştığı yere iğnesini batırır... Bu gibi durumlarda eğer arı alerjisi varsa hapı almak en azından tedbir olarak yapılabilecek en iyi müdahelelerden biridir. Zira arının sokmasına mütakiben 10-15 dakika içinde soluk borunuza giden damarlar şişerek nefes almanızı engeller ve boğulmalara sebeb olabilir. Arı sokmasına karşı alerjiniz yoksa bulundurmanıza gerek kalmaz en kötü 2 sokulma yeri; 1  burun a yakın yerler çok acıtır, 2 Göz kapağınız ve burnumuzun birleştiği yer.. Nasıl denk geliyorsa 2 side çok can yakar. Çok yüzüm şişti bu yüzden.. Alışmıştım ama uzun zamandan beri beni de arı sokmadığı için vucut zehiri unutuyor. Ne kadar sık sokulursanız o kadar bağışıklığınız korunur..

Bilgi için teşekkürler Kerem abi, benim alerjim yok ama yıllardırda arı sokmamıştır.Bi kaç defa maruz kaldım köşeye sıkıştırdılar ama bağışıklığım yendi. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 26, 2012, 12:15:17 »

Aynen.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 26, 2012, 13:40:33 »
almanya gıda analizi yapan ciddi labaratuvarlara sahip bir ülkedir, bu laboratuvarlarda 3. analiz sonucunda bizden giden ballarda "mısır şurubu" tespit edilmiş, yani bizdkiler iyi çalışmış... bunu yapan firma piyasadan balları toplatıldı

her yıl dedemin şekerli balını almakdan uzandığımdan "bal deresi" balını tekli kavanozda aldım, fakat reklamındaki "ticari glikoz yoktur" demeleri beni " acaba ticari olmayan başka glikoz olabileceği düşüncsine sevk ettiğinden onuda almayı bıraktım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 26, 2012, 13:42:56 »
Arılara gerek yokmuş!

Türkiye’de bal furyasının yaşanmasının nedeni 2002 yılına dayanıyor. Bu tarihte ‘Nişasta Bazlı Şeker’ üretiminin kotası yüzde 7.5’tan yüzde 15 çıkartıldı. Böylece daha çok arıların yemi olarak kullanılan mısır şurubu üretim kotası artırılmış oldu. Bu tarihten sonra mısır şurubu neredeyse bal üretiminin en önemli malzemesi haline geldi. Öyle ki ‘arı’ya bile gerek olmadığı ortaya çıktı. Bundan sonra da arısız bal üretimine geçildi. Bu durumu BALDER Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak şöyle açıklıyor: “Bal dünyada en kolay taklit edilen ama en zor tahlil edilen bir ürün. Böyle olunca rant var. 2 TL’lik bir ürünü 20 TL’ye satabiliyorlar. Yüksek früktozlu mısır nişastası kullanılabiliyor. Mısır şurubuna, esans, enzim ve polen (balın özellikleri) katılarak sahte bal üretiliyor. Bu teknik ile arıyı devreden çıkardılar. İnsanlar tadarak anlamaya çalışıyorlar ama insan damağı o ürünün sahte bal olduğunun ayırdına varamıyor. Sadece laboratuvarlar farkı tespit edebiliyor.”

http://gundem.milliyet.com.tr/baldaki-korkunc-gercek/gundem/gundemdetay/26.03.2012/1520049/default.htm
Ayrıntılı şekilde. :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 26, 2012, 22:58:22 »
Bilgi için teşekkürler Kerem abi, benim alerjim yok ama yıllardırda arı sokmamıştır.bir kaç defa maruz kaldım köşeye sıkıştırdılar ama bağışıklığım yendi. :)

Sercan şanslısın.Ozaman kuyruklu die tabir edilen akreplere dikkat et. Zehirlerinin zıt olduğu söylenir.
cidden arı sokması hiç umulmadık ve ansızın olan bi şeydir .. Müdahelesi kolay dır zaman çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 28, 2012, 10:27:00 »
"Arkadaşlar elimde BAL GERİSİ marka imalattan halka ballarım var. 5 kg 25 TL. Bizim komşular test etti hala yaşıyorlar. Bodrum kattaki kömürlükte yapıyoruz, bize maliyeti 2 TL. İsteyene gönderebilirim."

Yukarıdaki yazının sadece 2 TL kısmı doğrudur. Adamlara maliyet 2 TL. ve 80 TL gibi kar ediyorlar.

Ben balı arkadaşımdan alırım sık sık görüşürüz arıların güzergahını ne yapıldığını arada anlatır. Fethiye(Muğla) ve Korkuteli(Antalya) ve Çameli (Denizli) arasında yükseklerde geziyor keratalar. Bu sene çiçek balını toptan 10 TL'ye aldım.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 28, 2012, 16:03:50 »
3 markanın bal reklamları durduruldu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tespitleri üzerine, bazı bal markalarının görsel işitsel medya kuruluşlarındaki reklamlarını durdurdu.Haberi KaydetArkadaşına Gönder
28 Mart 2012 16:00 - 0 Yorum - 406 Okunma   

RTÜK'ten bazı bal reklamlarına durdurma kararı

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülen denetim ve kontroller sonucunda medya organları vasıtasıyla satışı yapılan, ''Balderesi, Bal Teknesi ve Osmanlı Bal Evi'' markalı ürünlerin sağlık için tehlikeli madde riski barındırdığı konusunda önemli şüpheli durumlar ve deliller tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu kapsamda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan, 'Gıda, Bakanlıkça belirlenen şartlara uygun olsa bile, gıdanın güvenilir olmadığına dair yeterli şüphe veya sebebin oluşması durumunda, Bakanlık söz konusu gıdanın piyasaya arzını kısıtlayabilir veya piyasaya arz edilen gıdayı toplatabilir' hükmü gereği yukarıda ismi verilen markaların ürünlerinin şüpheyi oluşturan durumlar ortadan kalkana kadar piyasaya arzının durdurulmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca karar verilmiş olup, 'Balderesi, Bal Teknesi ve Osmanlı Bal Evi' markalı ürünlerin görsel ve işitsel medya ortamında tanıtım ve reklamlarının durdurulması için işlemlerin başlatılması talep edilmektedir.

Bu itibarla yukarıda ismi verilen markaların ürünlerinin tanıtım ve reklamlarının yapılması halinde ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında 6112 sayılı Kanun çerçevesinde işlem tesis edilecektir.''
:)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 28, 2012, 16:40:28 »
Sadece rtük reklamı durdurmuş, satışlara devam ediliyor , satışlarıda gerçekten zararlıysa durdurulmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #59 : Mart 28, 2012, 17:25:25 »
Sadece rtük reklamı durdurmuş, satışlara devam ediliyor , satışlarıda gerçekten zararlıysa durdurulmalı.

Serdar bey; sanırım dikkatinizden kaçtı,
piyasaya arzı da durdurulduğu haberde yer almaktadır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL