Gönderen Konu: Toyota ile tanışma hikayeniz :)  (Okunma sayısı 5357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Toyota ile tanışma hikayeniz :)
« : Mart 08, 2012, 12:30:17 »
Arkadaslar toyota ile tanışma hikayelerinizi paylaşmak istedim.

Kendimden başlıyorum...

Babamla oto pazarına gitmiştik.Tabi babamın kafasında 1.6 reno19,magane1 ve ae101 corolla vardı o zaman ben hiç istemiyordum toyotayı :D 1 tane 1.3 xe bulduk arabaya o kadar hayran kaldım ki anlatamam sahibi sakallı hacı :D içinde ses sistemi cam filmi celik jant vs. donanımlıydı. herneyse kapora falan verildi p.tesi günü satışı yapcaz ben okula gitmedim :) babam benden önce gitmişti noterliğe bi baktım ki almamış arabayı,arabayı usyata götürmüş araba motor istiyormuş vazgeçmiş,eve geri dönerken bir tane galerinin önünde efsane yatıyordu 1.3 xl 1995 model araba cok temizdi anlaştılar fiyat konusunda arabayı aldık benim şöförlüğümü pişirdiğim arabaydı... şimdi ise 1.6 xei 97 corolla var istediklerime de yaptım hiçbir arabada gözüm bile yok, benim için hayalimin arabası ve onada sahibiz :) iyi ki varsın tuyuta corolla :D

Tek hedefim GLİ speciel...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

Toyota ile tanışma hikayeniz :)
« : Mart 08, 2012, 12:30:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ile tanışma hikayeniz :)
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2012, 12:44:58 »
abim çok ısrar etti...o kadar.. :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2012, 12:51:53 »
abim çok ısrar etti...o kadar.. :)

abla ya benim yazdığıma bak senin yazdığına bak kendimi tuhaf hissettim şimdi :D pişmanmısın peki ::)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2012, 12:56:55 »
abla ya benim yazdığıma bak senin yazdığına bak kendimi tuhaf hissettim şimdi :D pişmanmısın peki ::)

bu araca 40 küsür bin vereceğime 2. el bi A3 alaydım iyiydi diye düşünmüyor değilim kimi zaman  :) ::)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2012, 13:08:32 »
faild?

çöktüm :) sistemler öle yapar ya hani :D çökünce faild diye hata verir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2012, 13:09:02 »
bende araç  almaya  karar  verdiğim zamanlarda aklımda  civic vti vardı ama   babam  olacakları önceden  tahmin ettiğinden   gidip ae101 aldı.  bir  aksam  iş  dönüşünde   kapı  önunde  kimin  bu  tipsiz  şekilsiz araç dediğimde  hayallerimin  bir süre daha  ertelendiğini anladım ... sevmek zorunda  kaldık  birbirimizi  ve sevdik te , zaman  içerisinde  bu bir  bağlılığa  aşk'a  hatta  adını  koyamadığım bir  çok  şey'e   dönuştü.

yinede birgün   STi a  terfi  edicem :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2012, 13:10:30 »
bende araç  almaya  karar  verdiğim zamanlarda aklımda  civic vti vardı ama   babam  olacakları önceden  tahmin ettiğinden   gidip ae101 aldı.  bir  aksam  iş  dönüşünde   kapı  önunde  kimin  bu  tipsiz  şekilsiz araç dediğimde  hayallerimin  bir süre daha  ertelendiğini anladım ... sevmek zorunda  kaldık  birbirimizi  ve sevdik te , zaman  içerisinde  bu bir  bağlılığa  aşk'a  hatta  adını  koyamadığım bir  çok  şey'e   dönuştü.

benim sebebimde aynen buydu :D ama cıvıc falan hikaye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2012, 13:21:33 »
ılk toyotaya 1993 yılında bındım kuzenım almıstı o zaman cok hosuma gıtmıstı... babamında cok hosuna gıtmıstı corolla yıllar gectı sene 1997 kasım ayı oldu... okuldan geldım babam dedıı araba alcaz yarın dedı:) aha dedımm ne oluyo:D ertesı gun ızmır akdemıre geldık,ıcerı bı gırdık gırıste benımkının rengınden var:D yukarı cıktık baktık falan araclara xei speciale karar verdı babam.. ben o arada arabada oturuyom orasına burasına bakıyorum.. tabı o zaman hava yastıgından bı haberım dıreksıyondakı dugmeler ıcın kendı kendıme adamlar nasıl yapmıslar korna ıcın ozel dugme koymuslar demıstım.... arac ayrıldı ıslemler yapıldı 1 hafta sonra teslım almaya gıttık aracı.. plazada asansorun kapısı bı acıldı karsımda sımdının usdm corollası karsımda:D aracı aldıkk alasehıre goturduk garaja bı koyduk o koyus babama yalvarıyodumm cıkartalımm gezelımm dıye ayda 1 kere cıkıyodu araba:( 2004 e kadar araba 46.000 km olmustu:) ama babamdan bır devraldım pır devraldım arabayı.... bızımde bole bı hıkayemız oldu.... cok uzadı ama kusura bakmayım...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2012, 13:25:11 »
ilk sahibisin yani abi ne güzel :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2012, 13:26:19 »
2004 te bir Lada almıştım 2 yıl sonra Hyundai ile takas ettim.... Hyundai yi alırken bile az daha param olsa da Toyota alsam diyordum 2 yıl sonra Hyundai yi satıp paramın yettiği Toyotama kavuştum neden Toyota bilmiyorum ama o zamanlarda da Sanayi ustaları ile aram iyiydi bunun yanısıra Toyota takıntılı arkadaşlarım da vardı belki de onlardan etkilendim.... İyiki de etkilenmişim.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2012, 13:37:16 »
ilk sahibisin yani abi ne güzel :D
evet kardesım ılk sahıbıyım ılk gordugum anı hıc unutmuyorum:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 08, 2012, 13:41:14 »
evet kardesım ılk sahıbıyım ılk gordugum anı hıc unutmuyorum:D

ilk görüşte AŞK diyorsun abi hee :D inş.yakın bir zamanda da bize de görmek nasip olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2012, 13:50:34 »
a
ilk görüşte AŞK diyorsun abi hee :D inş.yakın bir zamanda da bize de görmek nasip olur :)
amın kardesım ınsallah en kısa zamanda snada nasıp olur....;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2012, 14:05:07 »
Sene 2006. Babam kendine araba alacakti. İlk arabasi Ford Taunus'tan sonra 3 tanesi sifir olmak uzere 4 farkli Renault almisti. Bu kez iyi bir piyasa arastirmasina giriselim dedik, sanayide olmanin avantajiyla araclarin artilarini eksilerini ustalarin yorumlariyla ogrendik, sonra showroom gezmeye basladik. Jetta ve Corolla kalmisti yaptigimiz elemelerden sonra. Jetta 1.6 TDi o zamanlar 40bin lira, Corolla 1.4 D-4D ise 33bin lira. Bir gun okuldayken aradi babam (lise son sinif ogrencisiydim o donem) aldik dedi Corolla'yi, icimde bi yandan heyecan diger yandan Jetta'da gozum kaldigi icin burukluk. Heybeliada'da okuyordum liseyi, saatler ilerlemez, vapur iskeleye yanasmaz oldu. Vapurdan inince firladim Bostanci-Dudullu dolmusuna, geldim sanayiye, cila icin hazir bekleyen bir Toyota Corolla Sedan, showroom'daki parlak goruntulerinden daha guzel geldi gozume o an, anahtari aldim, kontagi actim, arac 8 km'de :) Ozellikle ehliyetimi aldiktan sonra gezmeye baslayinca aracla hic yanlis bir tercih olmadigina ikna oldum Jetta karsisinda. Zaten bu arac dogru bir tercih oldugunu bize bir de Corolla HB aldirarak ispatladi :) Artik Toyota'dan baska bir arac alir miyim... Zor... Mercedes'i istisna tutuyorum, icimdeki Mercedes heyecani yillar sonra bile degismez buna eminim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2012, 14:10:39 »
mercedes'i araba olarak görmüyorum ben :) bu düşücelerinde sonuna kadar hak veriyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2012, 14:48:09 »
mercedes'i araba olarak görmüyorum ben :) bu düşücelerinde sonuna kadar hak veriyorum :)
İmkanın olursa bi gün, w140 kasa S320'ye binmeni tavsiye ederim
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2012, 14:53:35 »
İmkanın olursa bir gün, w140 kasa S320'ye binmeni tavsiye ederim
sl600,e200 2011 model ve 1980 model e230 ve manda kasa 96 model 124 kasa'ya binmek nasip oldu.:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 08, 2012, 15:18:28 »
La Alpi, Serdar araba olarak görmüyorum derken arabadan daha iyi birşey demek istemiş :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #19 : Mart 08, 2012, 15:22:38 »
ilk 2003 senesinde babam babam tarla karsılıgında takas ederek 2001 açık mavi toyota corolla sol special almıstı o zamanlar daha 0 opel vectramız olduğundan yüzüne bile bakmamıstım.:D zaten çok durmadı oda bızde 5-6 gün sonra babam sattı bır defa binmiştim içine, çok alçak bu araba alınmaz demiştim :D 2009 'da  95 xl corollam oldu onuda satınca biriktiridiğim parayla berbaber elimde 22.000 tl  falan param vardı ben punto, megane 2 falan bakarken rahmetli dedem bana çıkma yapıp kendıne 0 araba al ama söz ver annenin beğendığı arabayı alıcaksın dedi. O zaman tam kargaşa oldu, Ben civic diyorum o corolla diyor, Beyaz renk dıyorum, O füme diyor, Ben benzinli diyorum, O dizel diyor dediklerinide yaptırdı :) şimdiki corollamdan çok mutluyum ama :)