Gönderen Konu: Toyota ile tanışma hikayeniz :)  (Okunma sayısı 5358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
Ynt: Toyota ile tanışma hikayeniz :)
« Yanıtla #40 : Nisan 08, 2012, 00:17:40 »
mezuniyet hediyesi olarak babam aldı... kendi paramla böyle bi araba alır mıyım bilemiyorum... sevmedim desem yalan olur, çok şükür sorunsuz ama aklım audi, volvo, bmw de  :P :P
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 08, 2012, 00:17:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Nisan 08, 2012, 02:40:45 »
Ben lise yıllarındeyken dedem almıştı kedigöz corolla. o zaman hayran kalmıştım toyotaya. ara sıra kullandırırdı bana. daha sonra göreve başlayınca ev arkadaşımda corolla ekip arabası vardı, hayranlığım o dönemde daha da arttı. ayrıca Derindere sahibi Ömer amcanın da katkısı yok değil. sağolsun bana çok yardımı oldu öğrencilik yıllarımda ve düğünümde. evlendikten sonra ilk arabamı aldım dizel auristi. 2011 de de sıfır dizel corolla elegant aldım. zannedersem bir daha da vazgeçemicem.
Her söylediğin doğru olmalı fakat her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 08, 2012, 10:43:15 »
1996 yılında orta okula giderken bir arkadaşımın babası sıfır  petrol yeşili1.6 xei almıştı. O yıllarda sanırım fiyatı 2 milyar civarıydı, kendisi o dönemde 15-16  yaşlarındaydı, beni okula almaya geliyordu, ben arka koltukta patron edasıyla oturuken , arka koltuktan beri gözüm o ön kolsoldaydı hep.Çok hoş görünüyordu derken, ileri de bir gün mutlaka almalıyım dedim ve 2004 Eylül de 1999 model  1.6 Terra ile toytacı olduk, şu an 2011 1.33 Corolla bende 2011 Avensis Elagant Extra ailemde var,Bu ikisini almadan önce çok araba araştırdık ama Toyota'dan başka bir araca ısınamadık açıkçası.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 21, 2012, 23:56:22 »
citroen c3 arıordum sahıbınden sıtesınde ..arama motorunda aradığım fıyatlarda tertemız bır beyaz yarıs çıktı..daha önce toyotaya hıç bakmamıştım pahalı dıye ama 1.0 motor olunca biraz fiyat uygun geldı.araç ankara abc peugeot bayısındeydi.31 binde ...aradık saolsun kapora vermeden ayırttılar sahıbı rusyadaydı..1 ay kadar bekledim gelmesini..bu arada satmayın kesın alacaz dıye her 2 güne bir arıordum bayiyi..artık bıkmışlardı benden:)))..sonra babamla gıttık aldık ..hiçbiryere göstermedık araçta nokta kusur yoktu..(yaptığım 5 -6 cm.lik ezik dışında).halen yok.ama motorunda veya başka yerınde nesı var nesı yok halen bılmıyorum:((..baktırmadık olsada sorun yok çok sevıyorum aracımı.canı saolsun başına geçmişte her ne gelmişse bile:).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 04, 2012, 22:09:14 »
Merhaba ben ilk toyotama 1995 yılında bindim 1993 model 1.6 xl idi 1 milyon yüzelli bine aldım   daha önce toros kullanıyordum toyotaya binince uçağa bindim zannetim o arabanın tadı hala damağımda mikalı kırmızı renginde bir arabaydı 6 yıl kullandım hiç problem çıkarmadı sattım yerli gli aldım xl deki  sürüş konforu onda yoktu xl japonyadan ithal idi belli bir sürratten sonra hidrolik direksiyon ağarlaşıyor  arabanın süret esnasında daha güvenli kullanılmasını sağlıyordu toyota yı kullandıktan sonra başka hiç bir arabadan zev alamadım motorunu aksesuarını geç koltuğu bile çoğuna fark atar saygılar
ZAMAN VE SÖZLER DİKKATLİ KULLANILMALIDIR İKİSİDE GERİ ALINMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 05, 2012, 01:08:46 »
tamamen tesadüf babamın kıyağı başka hiç bir nedeni yok skoda octavia bakarken corolla bakalım dedik avensis aldık çıktık :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 05, 2012, 03:04:26 »
'97 yılında Kdz.Ereğli Tüylüoğlu Plazadayız tam bir haşereyim o zamanlar bi arabadan diyer arabaya atlıyorum :D Herneyse peder bey beyaz xei istiyor plazada yok tam hatırlamasam da muhtemelen 1 haftaya gelecek diyorlardı. Babam arabasız duramaz imkanı olsa tuvalete arabayla gider derler ya tam o kafadandır, bekliyemedi ve '97 model metalik gri/yeşil bir corollamız oldu. 2009 yılıda pert olana kadar bizdeydi ve artık araç aileden gibiydi, yahu bir ruhu vardı sanki :) Yeni araba alsak dedik mi corolla dursun yanına alalım yok satmayız gibisinden muhabbetler geçerdi hatta pert olduğunda da sigortayla anlaşıp alsak vb. muhabbetler de geçmişti fakat sigortada anlaşmasını yapmıştı çoktan..
  Öyle gitti bizim canavar 2010'da da Toyotaya ihanet edip Bmw aldık.
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 05, 2012, 05:29:00 »
'97 yılında Kdz.Ereğli Tüylüoğlu Plazadayız tam bir haşereyim o zamanlar bir arabadan diyer arabaya atlıyorum :D Herneyse peder bey beyaz xei istiyor plazada yok tam hatırlamasam da muhtemelen 1 haftaya gelecek diyorlardı. Babam arabasız duramaz imkanı olsa tuvalete arabayla gider derler ya tam o kafadandır, bekliyemedi ve '97 model metalik gri/yeşil bir corollamız oldu. 2009 yılıda pert olana kadar bizdeydi ve artık araç aileden gibiydi, yahu bir ruhu vardı sanki :) Yeni araba alsak dedik mi corolla dursun yanına alalım yok satmayız gibisinden muhabbetler geçerdi hatta pert olduğunda da sigortayla anlaşıp alsak vb. muhabbetler de geçmişti fakat sigortada anlaşmasını yapmıştı çoktan..
  Öyle gitti bizim canavar 2010'da da Toyotaya ihanet edip Bmw aldık.

haince bi plan  :D :D baktin kimse satmaya yanasmiyor pert mi ettin arabayi :) :)
saka biyana gecmis olsun insallah sadece araba pert olmustur sizde bisi olmasinda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 06, 2012, 22:29:12 »
ben bizim broadway ı babama bırakınca araba aramaya başladım tabi. Aklımda renault 19 falan vardı. Tabi epey bir aradık bulamadık. sonra birgün bir ilan buldum 99 corolla mavi 190000 km de. ona giderken dayımı aradım. 11000 TL istiyor nasıl diye. O da o kasanın abs li çift havayastıklı modellerinin o fiyatlarda olduğunu söyldi.  Gitik adamla buluştuk ben koltuğa oturdum abim ve annem de bindi. Ben bir tur attım işte bu dedim.  içim gitti arabaya. Belki benzinli olduğu için çok harika geldi bilemiyorum. Sonra o arabayı almadık.
GÖzümüz başka araba görmez oldu.  artık babam baktığı arabaya toyota değilse almam demeye başladı. Pazarda gezerken şimdiki arabamızı gördük. konuştuk pazarlık vs. derken 12800TL ye veririm dedi. Arabaya bindik test için gidelim dedi adam. ne olduysa geri indik arabadan ve uzaklaştık ordan tabi aradan bir hafta geçti aynı araba orda duruyodu. Adama gittik tekrar ve 12750 ye aldık. O gece uyuyamadım heyecandan. İşin daha da ilginci bir hafta önce 12750 ye olmaz demişti satıcı. Aldık ve her gün adama dua ediyorum. satıcıyla ahbap oılduk konuşuyoruz hatta bazen geri istiyo arabayı geri alayım diye.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 07, 2012, 08:00:00 »
98 model polo classic kullanıyordum onu satıp arkadaşımın uygun fiyatlı 2004 model kırmızı hb polosunu almayı düşünürken babam  "bagajı küçük onun almayalım,ne yapacaksın küçük arabayı.... v.b." şeklinde söylenmeye başladı.
eskiden beri aklımda vede gönlümde 2005 corolla hb vardı ama tüm aramalarıma rağmen bütçeme göre bi araç bulamadım :(
neyse ki makul fiyatlı bir tane buldum internetten,arkadaşlarla görmeye gittim sonradan babamda geldi  ama telefonda konuştuğumuz araçla alakası yoktu kötü durumdaydı araç,eve dönmek için ayrıldık 10 dk sonra babam aradı bi toyota buldum çok temiz gelde gör şunu dedi,yine arkadaşlarla gittik görmeye 2007 model 15500 km'de Yaris terra :) açıkçası o zamana kadar böyle bir aracın varlığından bile haberim yoktu :D ve çok tipsiz geldi gözüme almak istemedim ama arkadaşlar ve özellikle poloya küçük diyen ama yarisi öve öve bitiremeyen babamında ısrarıyla  biraz baktım araca ama hala tipsiz yahu ;) (bu arada efsanelere konu olan şu bayandan temiz dedikleri araçtı bu;15500 km'de banka müdiresinden)
tüm burun kıvırmalarıma rağmen anahtarı verdiler elime "bi tur atta gel" dediler ve benim bütçeyi aşan fiyatına babamın sağladığı destekle Atom karıncamla olan mantık evliliğimiz başladı.aldıktan sonra cam filmi ve spoiler ve boya koruma işlemlerinden sonra mantıkla başlayan ilişkimiz şiddetli bir aşka dönüştü ;) şimdi yolumu kesip "abi sat bunu bize" diyenlere bile olmaz diyorum,
kullanım kolaylığı,ferah iç hacimi,keyifli kullanımı vede düşük yakıt tüketimiyle Atom karıncamı çok seviyorum.
not:aracı alırken babamın hallerine aklıma geldikçe hala gülerim :D
-polo'mu bagajı küçük onun ya,hem ne yapacaksın minicik arabayı....
-baba yariste küçük ??!
-olsun toyota o bi kere :D :D :D
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 07, 2012, 19:08:59 »
ogünkü aile baskısı 0 araç almam yönündeydi seçeneklerden en güzeli auris sport geldi gözüme ama bana kalsa sti yada evo alırdım ha toyotadanda çok memnun kaldım severek kullanıyorum ama hedefim sti yada evoya geçiş yapmak  8-)
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 07, 2012, 20:01:49 »
valla ben internette sahibinden.com da tanistim :)