Gönderen Konu: Toyota ile tanışma hikayeniz :)  (Okunma sayısı 5356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ile tanışma hikayeniz :)
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2012, 15:24:28 »
La Alpi, Serdar araba olarak görmüyorum derken arabadan daha iyi birşey demek istemiş :lol: :lol:
ahmet abim içimi biliyosun ya :D :) :lol:
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2012, 15:24:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Mart 08, 2012, 15:26:35 »
ilk 2003 senesinde babam babam tarla karsılıgında takas ederek 2001 açık mavi toyota corolla sol special almıstı o zamanlar daha 0 opel vectramız olduğundan yüzüne bile bakmamıstım.:D zaten çok durmadı oda bızde 5-6 gün sonra babam sattı bır defa binmiştim içine, çok alçak bu araba alınmaz demiştim :D 2009 'da  95 xl corollam oldu onuda satınca biriktiridiğim parayla berbaber elimde 22.000 tl  falan param vardı ben punto, megane 2 falan bakarken rahmetli dedem bana çıkma yapıp kendıne 0 araba al ama söz ver annenin beğendığı arabayı alıcaksın dedi. O zaman tam kargaşa oldu, Ben civic diyorum o corolla diyor, Beyaz renk dıyorum, O füme diyor, Ben benzinli diyorum, O dizel diyor dediklerinide yaptırdı :) şimdiki corollamdan çok mutluyum ama :)

büyük sözü dinlemenin faydası:D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 08, 2012, 15:55:11 »
Sene 2003 .. Babamın otomobillere olan merakı sebebiyle kücük yaşlardan beri defalarca farklı marka otomobilleri deneme fırsatımız oldu. 2000 yılında aldığımız Mitsubishi Carisma 'mız garajda yatadursun; Corolla'lara takmıştı kafayı bizim baba. ikinci el temiz araştırıyor falan, derken... ekonomiyi sarsacak endişesiyle vazgeçti bu sevdadan. . gel zaman git zaman, meğer içinden atamamış o sevdayı. 2004 yılı temmuz ayı diye hatırlıyorum. Muğla Ya-Tu'dan katalog almış gelmiş. inceledik falan , kasa makyajlanmış. ön ızgaralar gövde rengi  sis farları kücülmüş vs. kücük değişikliklerle araç çok daha çekici olmuş. fiyatı da çok uçuk değil vesellam. . baba bi hesap kitap yaptı.. destek olurum sana istersen çalışıyorsun sende ödersin sana bu arabayı alalım dedi..
biz tabi spor araba peşindeyiz genç nesil olarak :)

bende bir havalar bir tafralar ki sormayın... o zaman 31 milyar 400 milyon lira idi 1.6 Corolla Sedan , jant TTE olsun , kapı eşiği olsun , bagaj havuzu olsun derken bizim araba oldu mu 33 .500 .000.000 Tl :)  ben deliriyorum tabi. o paraya bmw alırız 3-4 yaşında , mercedes alırız falan diye babama yükleniyorum. .

Babam kararlı ..

araç geldi , biz ilk turlarımızı atmaya başladık. son derece konforlu , bmw , mercedes edasında olmasa da çok kaliteli bir araç olduğunu toyota'nın işte ben o zaman anladım.  aynı dönem avensislere merak saldım. fakat babamı ikna edemedim fiyatı çok uçuktu. neyse; 5 seneyi bulmadı ama ona yakın bi süre kullandık baba oğul.. tabi ben çalışıyorum bi yandan okuyorum falan. ödüyorum taksitleri 2 sene de bitirdik babamında yardımıyla borcu.

2009 yılında sattım..  babam o dönem bir kaza geçirdi falan.. bir süre mitsubishiyi günlük hayatta kullanmaya başladık.

sene 2011 :)  aylardan Kasım :D

sahibinden.com'da geziniyorum :) hedef belli..... Avensis 2.0 Exec. comf. veya Elg.  .. paramızda cebimizde.
O da ne .. :) 2003 Model Pırıl pırıl bir avensis ... istanbulda olduğu için temkinliyim tabi. araştırdım.. sonra galericiyle konuştuk fiyatta da kaba taslak uzlaştık. cuma günü işi bağladık. pazar akşamı bindim ucağa gittim. p.tesi , expertiz yaptırdıktan sonra verdik parayı aldık aracı. derindere de 130 bin bakımını yaptırdım, ertesi gün atladım arabaya, ayvalık - izmir- marmaris geze geze geldim ..

velasılkelam ; 20 li yaşlara girmek üzereyken daha hayalini kurduğum aracı 26 yaşında sahibi oldum. biraz üzdü bizi, motordaki sıkıntısı falan filan ama sonra herşey yerine oturdu. sıkıntılar çözüldü. Kusursuz diyebileceğimiz hale getirdik.  Kazasız belasız sorunsuz , çok keyifli bir otomobile binmenin hazzını yaşamaya başladım. Tabi artık baba yardımıyla almadık bu aracı :) borçsa borç :) ödüyoruz yine nasip olursa ağustos gibi borcu da bitecek.  ondan sonrası Allah kerim.. Bakarsınız bi T-Sport belki de 2007 sonrası bi avensis daha :) Hayırlısı diyelim ölmez sağ kalırsak....

Allah herkese gönlünce versin.. Herkese kazasız , belasız, cezasız hayırlı, keyifli ve güvenli sürüşler dilerim ;)
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 08, 2012, 16:11:14 »
Uzun ama duygulu ve akıcı bir hikaye olmuş Adem Bey :) Allah daha iyilerini nasip eder inşallah.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Mart 08, 2012, 16:12:03 »
La Alpi, Serdar araba olarak görmüyorum derken arabadan daha iyi birşey demek istemiş :lol: :lol:
Farkettim zaten abiş :) Benim de şu ana kadar binip en hasta olduğum Mercedes olduğu için öyle yazdım :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Kilometre: 62000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 08, 2012, 17:21:01 »
Uzun ama duygulu ve akıcı bir hikaye olmuş Adem Bey :) Allah daha iyilerini nasip eder inşallah.

Allah daha iyilerini sizin gibi güzel insanlara nasip eder inşallah :) çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • siz bizim için kıymetlisiniz zaman az yapacak iş ç
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 08, 2012, 23:40:56 »
abim sayesinde tanıştım,,,,,,,,,,,iyiki tanışmışım,,,,auidi den sonra en çok sevdiğim araba,,,,bindiğim arabanın sadece frenlerinden şikayetim var,,,,gerisi çokhoşuma gidoyor...............
siz bizim için kıymetlisiniz, zaman az yapacak iş çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 09, 2012, 08:59:37 »
yine honda arıyordum, 2.4 accord'un 6 aylık vergisini duyduktan sonra yanaşamadım 1038 liraydı galiba. cebime uygun 2.0'lardada sunroof yoktu. bende kardeş markaya bakayım dedim 2.0 executive elegantta istediğim özellikler vardı. gittim aldım ama aklım hala accord'da. bunu satarsam ya vw yada hondaya dönüşüm olacaktır :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 09, 2012, 14:06:47 »
Yıl 2003 babam beyaz full off-road sport bi land cruiser almıştı kaç modeldi hiç hatırlamam ama 4x4 bi araçtı denizde kumsal da dumanını attırıyordu bide şunu hatırlıyorum tüplüydü :) Babam sattı ve arkasından 3 yıl boyunca aradı aracı bulamadı çok pişman olmuştu.. Land cruiser'dan inipte Doğan'a binince doğal olarak arar oldu :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 09, 2012, 15:26:10 »
ilk toyota aracım 2001 corollaydı 2005 yılında ne alıyım diye düşünürken bir anda karşıma çıkıvermişti bordo çelik jant ince rüzgarlık süper bir araçtı gördüm aşık oldum ve aldım :)

İkinci toyotamda şuan kullandığım avensisim oldu
alıcağım zaman çok avensis buldum ya km 60.000 km üzeriydi yada boyalı yada değişeni vardı hergün ilanlara bakmaktan gına gelmişti artık bulsam bitanede alsam diyordumki bir sabah sahibindene bir ilan düştü 2006 avensis 1.6 elegant 27.000 km boyasız değişeni yok deri döşeme 6lı orjinal toyota cd changer ilan düşer düşmez sahibini aradım ve gidip aldım :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 09, 2012, 15:32:34 »
yine honda arıyordum, 2.4 accord'un 6 aylık vergisini duyduktan sonra yanaşamadım 1038 liraydı galiba. cebime uygun 2.0'lardada sunroof yoktu. bende kardeş markaya bakayım dedim 2.0 executive elegantta istediğim özellikler vardı. gittim aldım ama aklım hala accord'da. bunu satarsam ya vw yada hondaya dönüşüm olacaktır :)
Honda sitesinde accordun yakıt testini yapıp videosunu koymuşlar, her türlü zorlamaya rağmen 9 litre yakmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 09, 2012, 15:55:40 »
Honda sitesinde accordun yakıt testini yapıp videosunu koymuşlar, her türlü zorlamaya rağmen 9 litre yakmış

abi fazla binemiyorum arabaya benzin sıkıntı olmuyor o yüzden :)
ama 2.4'ün vergisi çok fazlaydı.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #32 : Nisan 06, 2012, 01:58:48 »
Sanırım 1990lı yıllardı babamla ankaraya gidecektik ve işimiz çok aceleydi o zaman 190 E amg miz vardı yola çıkmadan babamın arkadaşı Toyota Corollayla geldi ve benim arabayla gidelim dedi 0 almıştı efsane dedikleri kasa sanırım arabasına bindik 3 kusur saat sonra ankara dedemanda ben kafaya takmıştım Toyotayı  daha sonra ilk ehliyetimi aldığımda Toyotada aylarca sıra olduğunu öğrenince ve bütçem uymadığından mecburen alamadım daha sonra işimizede gerektiği için mecburen kartal alndı bana o arabadan  nefret ettim ama kullandım daha sonra sırasıyla mitsubishi carizma renault clio renault megane renaut clio Mitsubishi Lancer Evolotion VII Hyundai Santafe Laguna ClioIII Grande Punto ve En Son Corolla E 12 Almadan bir süre önce sanırım Aracımı aldığım aynı fiyata 2008 D4D güncel makyajsız kasa 100 000 de Corolla buldum biraz satıcının icralık zor durumda olmasından birazda istemediğimden Benzinli E 12 yi aldım kime söylesem ne yaptın diyor ama ben çok memnunum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 06, 2012, 07:33:37 »
Önceki kullandığım araçların servis/bakım maliyetlerine inat olsun diye tanıştım :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 06, 2012, 08:49:04 »
benim bpek bir hikayem yok :D 98 yılında birgün bamam eve bi arabayla geldi :) sıfır almış bize sormadan kapının önünde bi efsane vardı lacivert :D süper bişeydi :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 06, 2012, 09:14:16 »
bizim evde hep vardi bir toyota, hala daha toyotaci babam
ilk arabam 1999 yilinda askere giden abimden bana devr olunan '97 GLi gumus gri sonralari bir kac araba degistirdim ama bir tanesi corollayla ayni tadi verdi bana '92 daihatsu appluse ( kendi paramla aldigim ilk arabam :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 07, 2012, 18:40:20 »
2000 yılının hazıran ayıydı yanlıs hatırlamıyorsam.Yan komsumuz 0 model Tempra almıslardı.Annemlere de hava olsun dıye gelın gezelım falan demısler.o zamanlar bızde 92 sahın var :) Annem oyle bı komplekse gırmıs olacak kı ertesı sabahı solugu emın otomotıv de aldık.1995 model mavı gli ve 97 model bordo xli vardı.rengınden olsa gerek bordo xli ' yi aldık.o zamanlar veledim anlamıyorum araba işlerinden.ama sımdı olsa gozum kapalı 95 gli 'yi aldırırdım.xli den memnun olmadıgımdan degıl tam tersıne cok memnun oldugum ıcın gli olmasını ısterdım bı 10 sene daha bınerdık gozumuz kapalı :) sevgıler saygılar kazasız belasız ıyı surusler :)
97 Toyota Corolla XLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 07, 2012, 21:23:29 »
Sene 2008 araba pazarına gittik ben eski kasa megane 1 istiyordum babam 2000 model 14. terra corollayı gördü bu araba çok güzel gel alalım dedi yok dedim çok tipsiz bunun içi dandik buna binilir mi falan filan :) Ama kullandıktan sonra çok sevmeye başladım ve hala gözüm 2000-2001 corollalarda bence corollanın en yakışıklı kasası :) Daha sonra o corolla satıldı yaklaşık 3 sene arabasız kaldık sonra araba almaya niyetlendik yine gittik pazara ben bu sefer corolla istiyordum e 12 sedan :) kısmet oldu pazarda ucuza bulduk hemde sol dü en fulü o gün o kadar mutluydumki anlatamam saanki range rover almışız  o hava vardı bende :) ama yine maddi sıkıntılardan dolayı sattık 11 ay binebildik :( Şimdi hazirana doğru araba alma niyetimiz var Bu sefer Nissan Almera düşünüyoruz bakalım hayırlısı :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 07, 2012, 22:03:54 »
Sene 2008 araba pazarına gittik ben eski kasa megane 1 istiyordum babam 2000 model 14. terra corollayı gördü bu araba çok güzel gel alalım dedi yok dedim çok tipsiz bunun içi dandik buna binilir mi falan filan :) Ama kullandıktan sonra çok sevmeye başladım ve hala gözüm 2000-2001 corollalarda bence corollanın en yakışıklı kasası :) Daha sonra o corolla satıldı yaklaşık 3 sene arabasız kaldık sonra araba almaya niyetlendik yine gittik pazara ben bu sefer corolla istiyordum e 12 sedan :) kısmet oldu pazarda ucuza bulduk hemde sol dü en fulü o gün o kadar mutluydumki anlatamam saanki range rover almışız  o hava vardı bende :) ama yine maddi sıkıntılardan dolayı sattık 11 ay binebildik :( Şimdi hazirana doğru araba alma niyetimiz var Bu sefer Nissan Almera düşünüyoruz bakalım hayırlısı :)
kardeşim bende mı koysam böyle bir resim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 07, 2012, 23:58:39 »
kardeşim bende mı koysam böyle bir resim :)
:) tabi :)
Hospital administrator :)