0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkür ederim..Can bey sağolun.Tahminimce 3,5 lt alıyor ama değişim sırasında 2 lt değişiyor diye biliyorum .. Şanzıman tamamen sökülürse ozaman 3,5 lt konuyor die kulaktan dolma birşey hatırlıyorum..Filtre olayına girmemişsiniz bu arada.. Keşke onu sorsaydınız..Yarın bende bir servisimi arayayım sonucu yazarım burdan..
şanzıman yağı değişti hala bir yumuşama yok acaba dişlileri aşındımı nedir bilmiormki :S
ayrıca debriyaj hidroliğini kaputu açtığım zaman görebiliyormuyum kontrol ve değişimi kendim yapabiliyormuyum acaba
Debriyaj hidroliği kutusu, Fren hidrolik bölgesinde bir yerlerde konumlandırılmaktadır, seviyesini kontrol edebilirsiniz ama değişimini yetkili bir yerlerde yaptırmakta fayda vardır.
debriyaj hidroliğinin değişimi vites geçişleri için önemli bir unsurmu ?
Muhtemelen önemlidir zira ; debriyaja basıldığında baskı plakalarını ayırır .Yağın özelliğini kaybetmesi debriyajda ağırlaşmaya sebeb olabilir. Tam ayrılmayan plakalar vites geçişlerinde balatara zarar verir , geçişi zorlaştırır. Gerçi en doğru yorumu Tekin bey verecektir. Benimki düz mantık .. Aklımca cevaplamaya çalıştım.
araç 60000 bakımına kadar daha önce 10 bin bakımlarında debriyaj hidroliğinin değiştiğini hatırlamıyorum kotrol ettiricem bu güzel bilgiler için çok teşekkür ediyorum
Biz teşekkür ederiz Sabahattin bey yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.. (Tekin bey kızmaz umarım çoğul kullandım ama , affına sığınarak )
Kerem bey, adımı yazdığınız için ben de cevaplamak zorunda kalıyorum, benim adımada teşekkür etmenize niye kızayım, bende size teşekkür ederim, burada bir araya gelmemizin sebebi bilgi alışverişi ve hoş vakit geçirmek, bilgiyi kimin verdiğinin önemi yok, mühim olan doğru bilgilendirmeler yapıp insanlara boş masraflar çıkarttırmamak. Herkese mutluluklar diliyorum.
Tekin bey in bahsettiği kutu 7x7 boyutlarında westinghause'ın üstüne bağlı bir yerlerde olmalı...
westinghause nedir hocam yerini bulamadım bir kutu var sağ üstte görünürde ama o fen hidroliği galiba
Tekin bey bu debriyaj hidrolik yağ seviyesine bakıcağım kutuyu bulamadım tam olarak nerededir bu
yani sonuç olarak benim aracımda ayrıyeten debriyaj hidrolik kutusu yokmu fren hirdoliği ile aynı yerdenmi besleniyor ?