0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araç 6 senelik şanzıman yağı değişmemiş hiç değiştirsem faydfası olurmu kimisi şanzıman yağının zamanla alakası yok km ile alakalı km zamanı gelmedsen değiştirmenin anlamı yok diyor
Sabahattin bey şanzıman yağı çok önemli kesinlikle fark eder yeter ki uygun yağ olsun.
Merhaba arkadaşlar aracım avensis 2006 60.000 km de aracımı 2010 da aldım ilk aldığım zamanlardaki vites geçişleri ile son 8 aydır vites geçişleri o kadar farklıki o zamanlar yağ gibi geçiyordu artık yoruyor beni araç 6 senelik şanzıman yağı değişmemiş hiç değiştirsem faydfası olurmu kimisi şanzıman yağının zamanla alakası yok km ile alakalı km zamanı gelmedsen değiştirmenin anlamı yok diyor ayrıca şöyle bir durum var araç 2006 da alındıktan sonra 10.000 bakımı 2008 de 20.000 bakımı 2010 un başında yapılmış belki yorum yaparken lazım olabilir diye bunuda not ediyorum ayrıca vites topuzunun orda mıknatıs gibi birşey varmış toz parçaçıklarının yağa düşmesini engelleyip topluyormuş onları yağ değişiminde oda temizleniyormuş şanzıman yağını değiştirsem vites geçişlerinde rahatlama olurmu acaba şimdiden teşekkürler
Sabahattin bey;aracınız otomatik vites değil mi?sorunu çözdüğünüzde paylaşımlarınızı bekliyorum.
Bu arada şanzıman yağını değiştirirken şanzıman filtresinide değiştirmekte fayda var. Hatta bence çok gerekli. Ben aksaraydan 45 TL ye 3 ay önce aldım.. Tabii ki yan sanayii.
şanzıman açılmadan filtre değiştirilmez diye biliyorum ben ama .. Şanzıman açılırsa fiyat direk 400 tl artar tahminimce.
Yalnış bilgi. Şanzıman filtresi şanzımanın en altında şanzımanı indirmek gerekmiyor. Karterini açıp - motorun altındaki karter değil şanzımanın altında - değiştirebiliyorsunuz. Takım taklavatı olan arkadaşlar kendisi bile değiştirebilir işin ilmini bilmek kaydıyla . Değişim yapılırken ben oradaydım. Ben bütün yağları ve bütün filtreleri değiştirtmeme rağmen işçilik 100 TL verdim.400 TL tumaz . Ama Tekin Bey'in ısrarla gitmemizi istediği yetkili servislerde tutabilir. Ama çalışan biri değil patron olsaydım kesinlikle yetkili serviste yaptırırdım işlemleri.
Geçen sene yetkili serviste değiştirdiğim 2L şanzıman yağı için KDV dahil 60TL ödemişim.
Şanzımanın karteri olduğunu tahmin edemedim Alperen bey ..Başka bir markayla kıyasladım diyebilirim. bir arkadaşımın Pejo grubu aracında (otm. vitesden bahsediyorum) yağ değiştikten sonra beyinde bir sıfırlama yapıldı. Bizim araçlarda varmı acaba böyle bir durum..
Ben CASTROL TRANSMAX DEX III MULTIVEHICLE litresini 17 TL den aldım. Yarıyarıya fark var anlayacağınız.
baya güzel yanıtlar gelmiş hepinize teşekkürler konuyu açtıktan sonraki sabah şehirdışına çıktım kısmetse yarın yada cumartesi sabahı hallettiricem bu arada serviste fiyat 80 tl
arkadaşlar benim araç şuan malum kazadan dolayı serviste, araç 94 bnde ben 77 binde aldım hep özel servise götürdüm, bu şanzıman yağı değişimi konusunda bana birşey söylenmedi, acaba hazır serviste iken baktırıp değiştirsem mi? kitabında 90 bin ağır bakımı içinde şanzıman yağı değişimi yazıyor...