Gönderen Konu: avensis şanzıman yağı değişimi  (Okunma sayısı 24445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
avensis şanzıman yağı değişimi
« : Mart 05, 2012, 13:17:31 »
Merhaba arkadaşlar aracım avensis 2006 60.000 km de aracımı 2010 da aldım ilk aldığım zamanlardaki vites geçişleri ile son 8 aydır vites geçişleri o kadar farklıki o zamanlar yağ gibi geçiyordu artık yoruyor beni

araç 6 senelik şanzıman yağı değişmemiş hiç değiştirsem faydfası olurmu kimisi şanzıman yağının zamanla alakası yok km ile alakalı km zamanı gelmedsen değiştirmenin anlamı yok diyor

ayrıca şöyle bir durum var araç 2006 da alındıktan sonra 10.000 bakımı 2008 de 20.000 bakımı 2010 un başında yapılmış belki yorum yaparken lazım olabilir diye bunuda not ediyorum

ayrıca vites topuzunun orda mıknatıs gibi birşey varmış toz parçaçıklarının yağa düşmesini engelleyip topluyormuş onları yağ değişiminde oda temizleniyormuş

şanzıman yağını değiştirsem vites geçişlerinde rahatlama olurmu acaba

şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

avensis şanzıman yağı değişimi
« : Mart 05, 2012, 13:17:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis şanzıman yağı değişimi
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2012, 13:58:32 »
Sabahattin bey şanzıman yağı çok önemli kesinlikle fark eder yeter ki uygun yağ olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2012, 17:02:33 »
Bende 2004 model avensis var aynı sorun bende de olmaya başladı aracım117.000 de.daha Yalnız baskı balatam da değişmesi gerekiyor aracımda ilk kalkışta sarsıntı olmaya başladı sanayide usta baskı balatadan demişti ama ben servise gitme taraftarıyım....Baskı balata değiştiğinde yağıda değiştiriyolar o zaman vites geçişleri daha rahat olur diye ümit ediyorum ama hayırlısı bakalım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2012, 00:14:20 »
araç 6 senelik şanzıman yağı değişmemiş hiç değiştirsem faydfası olurmu kimisi şanzıman yağının zamanla alakası yok km ile alakalı km zamanı gelmedsen değiştirmenin anlamı yok diyor

40.000 Km de değiştirmek sünnet 50.000 Km de vacip 60.000 Km de farzdır. Bilginize...   :)

Hele birde otomatik vitesse daha hassas davranmalı.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2012, 19:18:15 »

yağ eskimeyebilir ama normal ömrünü tamamlamış olur. Yani kapınının önünde dursun 1 km dahi yapmasın viskozitesi bozulur yapışma özelliğini kaybeder. Bu yüzden 6 sene bence çok acilen değişmeli.
Özel ustaya giderseniz abi daha gider bu ( rengine bakıp) diyebilir.. Çünkü 45 dakikaya kadar sürebilir değişimi pek yanaşmıyorlar.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2012, 22:21:12 »
Sabahattin bey şanzıman yağı çok önemli kesinlikle fark eder yeter ki uygun yağ olsun.

Bu arada şanzıman yağını değiştirirken şanzıman filtresinide değiştirmekte fayda var. Hatta bence çok gerekli. Ben aksaraydan 45 TL ye 3 ay önce aldım.. Tabii ki yan sanayii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2012, 22:35:10 »
Merhaba arkadaşlar aracım avensis 2006 60.000 km de aracımı 2010 da aldım ilk aldığım zamanlardaki vites geçişleri ile son 8 aydır vites geçişleri o kadar farklıki o zamanlar yağ gibi geçiyordu artık yoruyor beni

ayrıca şöyle bir durum var araç 2006 da alındıktan sonra 10.000 bakımı 2008 de 20.000 bakımı 2010 un başında yapılmış belki yorum yaparken lazım olabilir diye bunuda not ediyorum

ayrıca vites topuzunun orda mıknatıs gibi birşey varmış toz parçaçıklarının yağa düşmesini engelleyip topluyormuş onları yağ değişiminde oda temizleniyormuş

şanzıman yağını değiştirsem vites geçişlerinde rahatlama olurmu acaba

şimdiden teşekkürler

Sabahattin bey;
aracınız otomatik vites değil mi?
sorunu çözdüğünüzde paylaşımlarınızı bekliyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2012, 19:25:01 »
Sabahattin bey;
aracınız otomatik vites değil mi?
sorunu çözdüğünüzde paylaşımlarınızı bekliyorum.

abi otomatik vites olsa geçişler yormaz kii..
Manuel olduğu için geçirmekte zorlanıyor sanki anladığım o valla.
ama bende çözümü bekliyorum.

Bu arada şanzıman yağını değiştirirken şanzıman filtresinide değiştirmekte fayda var. Hatta bence çok gerekli. Ben aksaraydan 45 TL ye 3 ay önce aldım.. Tabii ki yan sanayii.

şanzıman açılmadan filtre değiştirilmez diye biliyorum ben ama ..
Şanzıman açılırsa fiyat direk 400 tl artar tahminimce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2012, 19:43:04 »
Sabahattin bey,

Bu durumda şanzıman yağının hemen değişmesi gereklidir, değişimin yetkili serviste yapılmasında büyük fayda vardır, nasıl olsa aynı ücret ve konacak olan da orjinal yağıdır. Bu vesileyle değişim periyodlarını da öğrenirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2012, 19:54:26 »
şanzıman açılmadan filtre değiştirilmez diye biliyorum ben ama ..
Şanzıman açılırsa fiyat direk 400 tl artar tahminimce.

Yalnış bilgi.
Şanzıman filtresi şanzımanın en altında şanzımanı indirmek gerekmiyor. Karterini açıp - motorun altındaki karter değil şanzımanın altında - değiştirebiliyorsunuz. Takım taklavatı olan arkadaşlar kendisi bile değiştirebilir işin ilmini bilmek kaydıyla . Değişim yapılırken ben oradaydım.
Ben bütün yağları ve bütün filtreleri değiştirtmeme rağmen işçilik 100 TL verdim.
400 TL tumaz . Ama Tekin Bey'in ısrarla gitmemizi istediği yetkili servislerde tutabilir. Ama çalışan biri değil patron olsaydım kesinlikle yetkili serviste yaptırırdım işlemleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2012, 20:10:59 »
Yalnış bilgi.
Şanzıman filtresi şanzımanın en altında şanzımanı indirmek gerekmiyor. Karterini açıp - motorun altındaki karter değil şanzımanın altında - değiştirebiliyorsunuz. Takım taklavatı olan arkadaşlar kendisi bile değiştirebilir işin ilmini bilmek kaydıyla . Değişim yapılırken ben oradaydım.
Ben bütün yağları ve bütün filtreleri değiştirtmeme rağmen işçilik 100 TL verdim.
400 TL tumaz . Ama Tekin Bey'in ısrarla gitmemizi istediği yetkili servislerde tutabilir. Ama çalışan biri değil patron olsaydım kesinlikle yetkili serviste yaptırırdım işlemleri.

Geçen sene yetkili serviste değiştirdiğim 2L şanzıman yağı için KDV dahil 60TL ödemişim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2012, 20:45:47 »
Yalnış bilgi.

Şanzımanın karteri olduğunu tahmin edemedim Alperen bey ..Başka bi markayla kıyasladım diyebilirim. 
Bi arkadaşımın Pejo grubu aracında (otm. vitesden bahsediyorum) yağ değiştikten sonra beyinde bir sıfırlama  yapıldı. Bizim araçlarda varmı acaba böyle bir durum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2012, 20:51:47 »
Geçen sene yetkili serviste değiştirdiğim 2L şanzıman yağı için KDV dahil 60TL ödemişim.

Ben CASTROL TRANSMAX DEX III MULTIVEHICLE litresini 17 TL den aldım. Yarıyarıya fark var anlayacağınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2012, 20:53:26 »
Şanzımanın karteri olduğunu tahmin edemedim Alperen bey ..Başka bir markayla kıyasladım diyebilirim. 
bir arkadaşımın Pejo grubu aracında (otm. vitesden bahsediyorum) yağ değiştikten sonra beyinde bir sıfırlama  yapıldı. Bizim araçlarda varmı acaba böyle bir durum..

Yetkili serviste yaptırmadım. Ama sanmıyorum. Ancak beyin güncellemesinin bazı sorunları çözebildiğini duymuştum daha önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2012, 21:05:59 »
Ben CASTROL TRANSMAX DEX III MULTIVEHICLE litresini 17 TL den aldım. Yarıyarıya fark var anlayacağınız.

Benimki işçilik dahil  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2012, 18:05:38 »
baya güzel yanıtlar gelmiş hepinize teşekkürler :) konuyu açtıktan sonraki sabah şehirdışına çıktım kısmetse yarın yada cumartesi sabahı hallettiricem bu arada serviste fiyat 80 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2012, 20:54:42 »
arkadaşlar benim araç şuan malum kazadan dolayı serviste, araç 94 bnde ben 77 binde aldım hep özel servise götürdüm, bu şanzıman yağı değişimi konusunda bana birşey söylenmedi, acaba hazır serviste iken baktırıp değiştirsem mi? kitabında 90 bin ağır bakımı içinde şanzıman yağı değişimi yazıyor...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2012, 21:16:58 »
baya güzel yanıtlar gelmiş hepinize teşekkürler :) konuyu açtıktan sonraki sabah şehirdışına çıktım kısmetse yarın yada cumartesi sabahı hallettiricem bu arada serviste fiyat 80 tl

Sabahattin bey;
Servis sorununuzun şanzıman yağı değiştirildiğinde geçeceğini söyledi mi?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2012, 00:02:25 »
arkadaşlar benim araç şuan malum kazadan dolayı serviste, araç 94 bnde ben 77 binde aldım hep özel servise götürdüm, bu şanzıman yağı değişimi konusunda bana birşey söylenmedi, acaba hazır serviste iken baktırıp değiştirsem mi? kitabında 90 bin ağır bakımı içinde şanzıman yağı değişimi yazıyor...

Ben yerinizde olsam 90.000 e kadar 2 kere değiştirirdim. Özellikle aracınız otomatikse motor yağı kadar önemli enaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2012, 12:22:29 »
Çetin bey düzeliceğini söylemediler 1 saat önce toyotronic te değiştirttim yağı mobil kullandılar vites geçişlerinde yumuşama oldu biraz ama çıkan yağ kapkaraydı su gibi yağ özelliğini kaybetmişti zamanında değiştirseydim bu zorlanmalar olmıycaktı hiç