0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Serviste 178 TL demişlerdi. şanzıman filtresine . yağa ise 143 TL dediler.yan sanayii 45 şanz. filt. 68 şanz. yağı.Bu arada yetkili servis fiyatları AVCILAR SONKAR dan alınmıştır.
Şanzıman yağı değiştirildiğinde filitrede değişmeli. Tam anlamıyla verim alabilmek için ancak serviste pahalı . Ben istanbul aksaraydan 45 TL ye aldım şanzıman filtresini. 4 lt kadar yağ gitti. yağın litresi 17 TL (CASTROL TRANSMAX DEX III MULTIVEHICLE) işçilik hariç maliyetler bunlar. Ben bütün yağ ve filtreleri aracı 3 ay önce aldığımda değiştirttim.
Cam kaldırma modülü ve ileri sürüş güvenlik modülü diye gecen sistemleri cenmax kahramanlar şubesinde taktırdım. Fuarın kahramanlar girişine yakın ( 2 dükkan var aşağıdaki dükkan ) İkisindede cenmaks tabelası var o yüzden bu ayrıntıyı veriyorum...Cam kaldırma malum bilindiği üzere 4 camı kaldırıyor sunroff haric.Kapı kilitleme ise kontağı açınca kilitleme yapıyor kontağı kapatınca açıyor.. ( sistemin - ve + ları var farkındayım..)Abi aslında resim çekecektim ama çok hızlı çalıştılar bide yabancıydım ortama... bir dahaki sefere artık..Cam kaldırma + güvenlik modülü 100 tl 40 tl işçilik verdim.. yukarıda anlattım abi uzun zamandır düşünüyordum sistemi..
Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullan.Bende düşünüyorum.Şu ana kadar ki izlenimlerin nasıl? memnunmusun? güvenlik modülünün -(eksileri) neler?Cam kaldırma kapları kilitlediğinde 4 camı da kaldırıyor mu?
cam kaldırma modülü süper birşey kesinlikle tavsiye ederim özellikle yazın çok işe yarıyacağını düşünüyorum.. Asıl sunroof için olanını istemiştim ben o sadece wv birde bmw tarzı araçlarda geçerliymiş. Bizim araçlarda confort çıkışı yokmuş o yüzden sunroof hariç 4 cam takıldı..Güvenlik modülünün eksileri ise kontağı açınca direk kapıları kilitliyor gecikmesini ayarlayamadık.. Normalde 10 sn sonra olsun istemiştim ben ..Aslında renoultta hareket ettikten sonra 20 km yi geçince kilitliyor sistemin aslı orjinali bu ..Bizim yaptığımız yan sanayisi.
ben de düşünüorum cam kaldırma modülünü, otomatik kapı kilitleme benim gibi küçük çocuğu olanlar için gerekli de süresinin ayarlanamıyor olması iyi değilmiş...en azından belli bir kilometreden sonra kilitlenmesi iyi olurdu..
Avensis'de cam kaldırma modülünün olmaması ilginç, güzel çözüm bulmuşsun.Güvenlik modülü ayrımı? cam modülü ile beraber mi? güvenlik modülüne sıcak bakmıyorum.
baya tuzluymuş servis...bunlar malzeme fiyatları, işçilik dahil değil galiba...
Biraz önce yetkili servisimi arayıp Avensis otomatik şanzıman yağı değişim ücretini sordum,3.5L yağ 100TL + 30TL işçilik = KDV dahil 130TLŞanzıman yağ filtresinin metal süzgeç olarak bulunduğunu, yağ değişimlerinde sadece temizlendiğini, piyasada satılanların kağıt süzgeç olduğunu, tıkanma yaparsa çok büyük problem açabileceğini söylediler.Toyota Fethiye Yetkili Servisi 0.252.6134640
benim araçda 56.300 oldu degiştirmelimiyim ?
Biraz önce yetkili servisimi arayıp Avensis otomatik şanzıman yağı değişim ücretini sordum,3.5L yağ 100TL + 30TL işçilik = KDV dahil 130TLŞanzıman yağ filtresinin metal süzgeç olarak bulunduğunu, yağ değişimlerinde sadece temizlendiğini, piyasada satılanların kağıt süzgeç olduğunu, tıkanma yaparsa çok büyük problem açabileceğini söylediler.Toyota Fethiye Yetkili Servisi 0.252.6134640Dün bende buradaki yatkili servisi aradım 2LT yağ+Tapa contası 60 +40 TL işçilik 100TL fiyat çıkardılar.Acaba telefonda karıştırdılar mı?Bizim araçlar kaç Lt yağ alıyor.
Kerem bey cam kaldırmanız hayırlı olsun.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 12, 2012, 14:05:36Biraz önce yetkili servisimi arayıp Avensis otomatik şanzıman yağı değişim ücretini sordum,3.5L yağ 100TL + 30TL işçilik = KDV dahil 130TLŞanzıman yağ filtresinin metal süzgeç olarak bulunduğunu, yağ değişimlerinde sadece temizlendiğini, piyasada satılanların kağıt süzgeç olduğunu, tıkanma yaparsa çok büyük problem açabileceğini söylediler.Toyota Fethiye Yetkili Servisi 0.252.6134640Dün bende buradaki yatkili servisi aradım 2LT yağ+Tapa contası 60 +40 TL işçilik 100TL fiyat çıkardılar.Acaba telefonda karıştırdılar mı?Bizim araçlar kaç Lt yağ alıyor.Tahminimce 3,5 lt alıyor ama değişim sırasında 2 lt değişiyor diye biliyorum .. Şanzıman tamamen sökülürse ozaman 3,5 lt konuyor die kulaktan dolma bişey hatırlıyorum..Filtre olayına girmemişsiniz bu arada.. Keşke onu sorsaydınız..Yarın bende bi servisimi arayayım sonucu yazarım burdan..