Gönderen Konu: avensisime park halindeyken çarpıp kaçmışlar...  (Okunma sayısı 13425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
arkadaşlar merhaba,
bugün öyleden sonra ailece dışarı çıkmak için evin önünde park halinde olan arabamın yanına gittik, aracın bagajına ufaklığın pusetini koyarken, ön tarafa yaklaşan vatandaşın biri geçmiş olsun dedi, ben etrafıma baktım bana mı diyor diye, baktım adam bana bakıp söylüyor tanıdıkta değil, neyse adam sizin araca vurup kaçtılar diyerek sağ ön tamponu gösterdi, baktım sağ farın alt köşe kısmına gelen kısmda baya bir göçük var, far fıskiyesi kırılmış ve sağ farın yan tarafı da içe göçmüş, ayrıca çarpmanın şiddeti ile de kaputun sağ üst köşesi cam kısmına gelen tarafın da simetrisi bozulmuş.

birkaç sorum var:
-aracım kaskolu, polisi aradım tutanak tutturduk. çarpan aracın plakasını sağolsun ordaki dükkanlarda çalışan genç bir arkadaş almış, çarpan aracın plakası da mevcut. şimdi bu hasarı benim kaskom mu karşılar yoksa  karşı tarafın trafik sigortası mı ki araç doğanmış trafik sigortası olduğunu da zannetmiyorum...
-benim kaskom karşılarsa hasarsızlık indirimimbozulur mu?
-servis olarak toyota yetkili servisine mi gideyim, izmirde oturuyorum ve kaskom aksigorta..ayrıca özelbir serviste çalışan arkadaşım da var ama toyota servisi değiller, eskiden özel toyota servisiymişler şimdi daihatsuya bakıyorlar...

ne yapabilirim...ilkdefa böyle bir hasarım oldu, fikirlerinizi bekliyorum....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: avensisime park halindeyken çarpıp kaçmışlar...
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2012, 00:30:48 »
çok geçmiş olsun,bende özel servis sahibi kaporta onarımı konusunda daha önce işçiliğini görmediğiniz bir yere aracınızı yaptırmayın derim kaskodan işlem yapılacağına göre yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2012, 00:35:09 »
geçmiş olsun öncelikle ... vatandaşların plakayı almaları çok iyi olmuş , polis tutanağı da tamam ...

direk kaskoyu devreye sokun yetkili serviste yapsınlar ...ödediğimiz paralar bu gibi şeyler için ... hasarsızlığı bozsa bile bir kademe bozabilir unutmayın ...

selamlar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2012, 00:44:19 »
büyük geçmiş olsun. canınıza bişey olmasın Umut Bey. arabanızın resimlerini çekin. kaskoyu yaptırdığınız sigorta şirketini arayıp ordan bilgi alın derim. en sağlıklı bilgiyi orası verecektir size. elinizde plaka varmış, umarım çarpıp kaçan kişiye ulaşırsınız ve kaçıp çarpmanın bedelini bir şekilde ödetirler ona. tekrardan büyük geçmiş olsun Umut Bey.
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2012, 00:46:18 »
çarpan aracın plakasını sağolsun ordaki dükkanlarda çalışan genç bir arkadaş almış, çarpan aracın plakası da mevcut. şimdi bu hasarı benim kaskom mu karşılar yoksa  karşı tarafın trafik sigortası mı ki araç doğanmış trafik sigortası olduğunu da zannetmiyorum...

Umut Bey geçmiş olsun.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2012, 00:47:15 »
 teşekkürler arkadaşlar, peki yetkili servisi arayıp ak sigorta anlaşmaları olup olmadığın sormam gerekir mi ve randevu alıp mı gitmeliyim yoksa merhaba ben geldim mi demeliyim?

trafikte çok dikkatliyimdir 3 yıldır bu aracı kullanıyorum, ufak tefek sürtmelerim haricinde daha bir kazam olmadı, adam gelip park halinde evin önündeki araca vurup kaçıyor, vuranlar da apaçiler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2012, 00:51:23 »

büyük geçmiş olsun. canınıza birşey olmasın Umut Bey. arabanızın resimlerini çekin. kaskoyu yaptırdığınız sigorta şirketini arayıp ordan bilgi alın derim. en sağlıklı bilgiyi orası verecektir size. elinizde plaka varmış, umarım çarpıp kaçan kişiye ulaşırsınız ve kaçıp çarpmanın bedelini bir şekilde ödetirler ona. tekrardan büyük geçmiş olsun Umut Bey.

Umut bey; geçmiş olsun, Mesut bey ile aynı kanaatteyim, dolayısıyla kasko şirketinizle görüşmeden hareket etmemenizi öneririm.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2012, 00:54:48 »

1 saat önce eve geldim, biraz netten araştırıp bir de sizlerin fikirlerinizi alayım dedim, yarın bir de sigortanın irtibat telefonunu arayıp bilgi alacağım, ondan sonra pztesi bir halçaresine bakarız umarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2012, 01:15:08 »
teşekkürler arkadaşlar, peki yetkili servisi arayıp ak sigorta anlaşmaları olup olmadığın sormam gerekir mi ve randevu alıp mı gitmeliyim yoksa merhaba ben geldim mi demeliyim?

bildiğim kadarıyla ak sigortanın toyota yetkili servislerle anlaşması var.. siz yinede sigorta acentesini arayınız ilk önce durumu anlatıp bilgi alırsınız ordan onlar sizi yönlendirecektir.. ayrıca yetkili servise giderken resimleri ve polisle birlikte tuttuğunuz tutanağı kasko poliçesi ile sunarsınız..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2012, 09:16:32 »
Emin olmamak kaidesiyle savcılığa gidip expertiz yaptırmanız gerekir diye biliyorum. Birde buna ücret ödüyorsunuz. Dava açılıyor vesaire vesaire. Sonunda bu işlemlerin başında expertiz ücretini duyan vazgeçiyor ve kaskoyu deliyor.
Halbuki o apaçi dursa bir rapor tutsanız ,siz karşı tarafın trafik sigortasından yararlanacaksınız ve bu dertlere bulaşmayacaksınız.Can sıkıcı bir durum, geçmiş olsun.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2012, 11:42:18 »
Avensis'lere nazar değdi bu ara.Dün Ümit bey bugün siz,geçmiş olsun her ikinizede.Kaskodan hallolur merak etmeyin.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2012, 11:54:25 »

trafikte çok dikkatliyimdir 3 yıldır bu aracı kullanıyorum, ufak tefek sürtmelerim haricinde daha bir kazam olmadı, adam gelip park halinde evin önündeki araca vurup kaçıyor, vuranlar da apaçiler....

Aracınızı kendi kaskonuz'dan seviste yaptırınız sizin kasko şirketiniz karşı tarafa rücu edecektir (plakası var demişsiniz bunu da hasar dosyasına koydurunuz)sizden bir şey çıkmaz indiriminizde bozulmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2012, 12:43:14 »
Ayrıca konu kasko veya servis değil.Arkadaşımızın arabasına çarpıp kaçan kişi.Arkadaşımızın en uygun çözümü araması son derece doğru.Duruma göre kanuni prosedüre göre çözümlenir.Karşı tarafın tespiti yapılır.Tamirin nasıl yapılacağı belirlenir çözüme ulaşılır.En kötü ihtimal kasko.O da görevini yapar.Kaskolar pert arabanın parasını bile çatır çatır ödüyor.Bu hasar ne ki?Servisler tamirden mi kaçıyor?Yardımcı olalım ama haksız yere kaskolara,servislere sataşmanın anlamı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2012, 13:02:03 »
az önce kasko şirketini aradım bana söyledikleri plakayı biliyorsanız adres tespiti vs. benim yaptırmam gerekiyormuş, adamın trafiksigortası falan varsa ben bulacakmışım, evrakları ben toplayacakmışım....adamın plakası var, görgü tanığı var neden kendileri uğraşmıyor...ya adamın trafik sigortası yoksa o zaman ben ne yapmalıyım, işin içine para mı girecek ne olacak, saçma sapan işler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2012, 13:27:37 »
az önce kasko şirketini aradım bana söyledikleri plakayı biliyorsanız adres tespiti vs. benim yaptırmam gerekiyormuş, adamın trafiksigortası falan varsa ben bulacakmışım, evrakları ben toplayacakmışım....adamın plakası var, görgü tanığı var neden kendileri uğraşmıyor...ya adamın trafik sigortası yoksa o zaman ben ne yapmalıyım, işin içine para mı girecek ne olacak, saçma sapan işler....

Vurup kaçılan kazalar sonucunda kaskolar bozuluyor veya cepten ödeniyor.Sebebi de bu saçma sapan uygulamalar.Vuran da kaçtığı ile kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2012, 13:30:56 »

araç yukardan gelip önce karşı da mercedesin arkasındaki bloğa çarpıp sonra karşıya yönlenip kaldırımı aşıp  benim araca çarpmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2012, 13:35:56 »
Umut bey,

Fara elinizi attığında oynuyormu? Yani tırnakları kırılmışmı? Farda sorun varsa 1800 TL diye biliyorum.Far yıkama olduğuna göre aracın elegant olduğunu varsayarak söylüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2012, 13:38:09 »
Umut bey,

Fara elinizi attığında oynuyormu? Yani tırnakları kırılmışmı? Farda sorun varsa 1800 TL diye biliyorum.Far yıkama olduğuna göre aracın elegant olduğunu varsayarak söylüyorum.
ümit bey far oynamıyor ama birazcık yerinden kaymış...üst köşesi yerinden çıkmış...benim far depo marka ayrıca orjinali çıkardım ;)) malum sebeplerden dolayı...elegant araç doğrudur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2012, 14:21:47 »
Tamponla sağ çamurluk değişecek gibi duruyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2012, 21:55:01 »
Öncelikle geçmiş olsun. Kuş veya değil bir araca vurup kaçan kişi ancak ve ancak ayılık ile tanımlanır. Böyle bir insanı yetiğştiren ailesi de aynı tanımdan nasibini almalıdır. Bütün bu tanımlardan kanuna, kitaba uyan, kişilere saygılı olan, kul hakkı yemeyen (vurduğun aracın sahibinin hakkını yemişsin demektir.) kuş grubu kullanıcılarının alınmasına gerek yoktur. Bu olayı büyütüp oraya buraya çekmenin de anlamı yoktur.

Adres tespitine gelince; plakayı bildiğinize göre polise şikayette bulunmanız yeterli. Anladığım kadarıyla siz sadece tutanak tutturdunuz. Olayın bulunduğu mahaldeki polis karakoluna gidin ve plakayı vererek şikayetçi olun. Yanınızda görgü şahidi de olsun. Sizlerin ifadelerini alacaklar ve daha sonra şikayetinizi işleme koyacaklar. Polisde plaka sahibinin adres ve sigorta bilgileri mevcuttur. Hemen ertesi gün bulacaklardır. Bu arada polislerin işleri çok ve yoğun oldukları için "bir şey çıkmaz, sen uğraşırsıni başın ağrır" gibi şeyler söyleyerek sana şikayetini geri aldırmaya çalışacaklardır. Sen şikayetinde ısrarcı olursan yasal işlemler başlatılacaktır. Mahkeme herşeyden önce vurup kaçana sorgusuz sualsiz 500-600 Tl ceza kesecek. Diğer tutanak ve ifadeler ile de onarım masraflarınızı vurup kaçan kişiden alacaklar ve iflahını keseceklerdir. Mahkemeye gittiğiniz taktirde avukat ve mahkeme masrafları dahil kaçan kişiden tahsil edilecektir. Yeter ki hakkınızı aramaktan imtina etmeyin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,