Gönderen Konu: avensisime park halindeyken çarpıp kaçmışlar...  (Okunma sayısı 13427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: avensisime park halindeyken çarpıp kaçmışlar...
« Yanıtla #20 : Mart 04, 2012, 22:07:59 »
az önce kasko şirketini aradım bana söyledikleri plakayı biliyorsanız adres tespiti vs. benim yaptırmam gerekiyormuş, adamın trafiksigortası falan varsa ben bulacakmışım, evrakları ben toplayacakmışım....adamın plakası var, görgü tanığı var neden kendileri uğraşmıyor...ya adamın trafik sigortası yoksa o zaman ben ne yapmalıyım, işin içine para mı girecek ne olacak, saçma sapan işler....

Umut bey;
Kaskonun yaptırılma nedenlerinin en başında sizin başınıza gelen durumlar gelir. Eğer karşı taraf suçluysa ve karşı taraf belli ise, hatasını tazmin edecektir, ister zorunluk trafik sigortası ister kasko kapsamında isterse cebinden. Burada sizin kaskonuzun olması da olmaması da hiç bir şey değiştirmez.

En önemli durum, faailin belli olmadığı durumlar; çarpıp kaçma, hırsızlık, park halinde iken aracın zarar görmesi gibi. Bu gibi durumlarda fail belli olmadığı için kasko yoksa hasarı araç sahibi cebinden ödeyecektir bunun gibi durumlar çok fazla yaşandığından insanları kaskoyu tercih etmektedirler.

Sizin durumunuzda faili görenler var, siz bulsanız faili belki o kabul etmeyecek, siz mahkemelik olacaksınız gibi gibi,  bu çerçevede bence karşı tarafa ulaşmayı bir deneyin, o kişinin kaskosu yoksa bile zorunlu trafik sigortasından ödenecektir (yaptırmışsa, ehliyeti olmama gibi bir durum yoksa gibi gibi). Olmazsa kaskonuzdan yaptırmak zorunda kalacaksınız gibi görünüyor.
Tekrar geçmiş olsun.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 04, 2012, 22:07:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #21 : Mart 04, 2012, 22:12:47 »
Öncelikle geçmiş olsun. Kuş veya değil bir araca vurup kaçan kişi ancak ve ancak ayılık ile tanımlanır. Böyle bir insanı yetiğştiren ailesi de aynı tanımdan nasibini almalıdır. Bütün bu tanımlardan kanuna, kitaba uyan, kişilere saygılı olan, kul hakkı yemeyen (vurduğun aracın sahibinin hakkını yemişsin demektir.) kuş grubu kullanıcılarının alınmasına gerek yoktur. Bu olayı büyütüp oraya buraya çekmenin de anlamı yoktur.

Adres tespitine gelince; plakayı bildiğinize göre polise şikayette bulunmanız yeterli. Anladığım kadarıyla siz sadece tutanak tutturdunuz. Olayın bulunduğu mahaldeki polis karakoluna gidin ve plakayı vererek şikayetçi olun. Yanınızda görgü şahidi de olsun. Sizlerin ifadelerini alacaklar ve daha sonra şikayetinizi işleme koyacaklar. Polisde plaka sahibinin adres ve sigorta bilgileri mevcuttur. Hemen ertesi gün bulacaklardır. Bu arada polislerin işleri çok ve yoğun oldukları için "bir şey çıkmaz, sen uğraşırsıni başın ağrır" gibi şeyler söyleyerek sana şikayetini geri aldırmaya çalışacaklardır. Sen şikayetinde ısrarcı olursan yasal işlemler başlatılacaktır. Mahkeme herşeyden önce vurup kaçana sorgusuz sualsiz 500-600 Tl ceza kesecek. Diğer tutanak ve ifadeler ile de onarım masraflarınızı vurup kaçan kişiden alacaklar ve iflahını keseceklerdir. Mahkemeye gittiğiniz taktirde avukat ve mahkeme masrafları dahil kaçan kişiden tahsil edilecektir. Yeter ki hakkınızı aramaktan imtina etmeyin.

:alkis: +1
Seyit bey size tamamen katılıyorum.
Eğer bunu yapanların yanına kar kalmasını istemiyorsanız izlemeniz gereken yol budur.
Ya da ben uğraşamam yapan da ne hali varsa  görsün derseniz, kaskonuza müracaat edeceksiniz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 04, 2012, 22:39:41 »
Umut bey;
Kaskonun yaptırılma nedenlerinin en başında sizin başınıza gelen durumlar gelir. Eğer karşı taraf suçluysa ve karşı taraf belli ise, hatasını tazmin edecektir, ister zorunluk trafik sigortası ister kasko kapsamında isterse cebinden. Burada sizin kaskonuzun olması da olmaması da hiç bir şey değiştirmez.

En önemli durum, faailin belli olmadığı durumlar; çarpıp kaçma, hırsızlık, park halinde iken aracın zarar görmesi gibi. Bu gibi durumlarda fail belli olmadığı için kasko yoksa hasarı araç sahibi cebinden ödeyecektir bunun gibi durumlar çok fazla yaşandığından insanları kaskoyu tercih etmektedirler.

Sizin durumunuzda faili görenler var, siz bulsanız faili belki o kabul etmeyecek, siz mahkemelik olacaksınız gibi gibi,  bu çerçevede bence karşı tarafa ulaşmayı bir deneyin, o kişinin kaskosu yoksa bile zorunlu trafik sigortasından ödenecektir (yaptırmışsa, ehliyeti olmama gibi bir durum yoksa gibi gibi). Olmazsa kaskonuzdan yaptırmak zorunda kalacaksınız gibi görünüyor.
Tekrar geçmiş olsun.

çetin bey ben de ilk evvela çarpan kişiyi bulma yolunu deniyorum, kendim memur olduğumdan etrafımda polis eşi olan arkadaşlarım var, akşam üzeri bir arkadaşımı aradım eşi polis kendisiyle görüştüm plakayı aldı yarın eşi vasıtasıyla bana bildirecek...karakoldaki polisler ile tutanak tuttuk orda tutanağın sonunda şikayetçiyim ve davacıyım ibrası var, o yeterlimidir yoksa ayriyeten şikayetçi olunması mı gerekli tam olarak ayırtedemedim, dün de aklıma gelmedi...aracın trafik sigortası olduğunu zannetmiyorum ayriyeten, olsaydı olay yerini terketmezlerdi, yada ertesi gün en azından gelip görüşürlerdi.....ben olayı ilk etapta aramızda anlaşarak halletmeye çalışacağım, baktım olmuyor o zaman görgü tanığım da var yasal yollara başvuracağım...ufacık dokundurma olur, gamze yaparsın tamam çek git ama tamponu göçür, çamurluğu yamult, kaputun terazisi bozulsun etraftan araç sahibi kimdir nedir soruşturmadan arkana bile bakmadan çek git...olmaz....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mart 04, 2012, 22:52:25 »
çetin bey ben de ilk evvela çarpan kişiyi bulma yolunu deniyorum, kendim memur olduğumdan etrafımda polis eşi olan arkadaşlarım var, akşam üzeri bir arkadaşımı aradım eşi polis kendisiyle görüştüm plakayı aldı yarın eşi vasıtasıyla bana bildirecek...karakoldaki polisler ile tutanak tuttuk orda tutanağın sonunda şikayetçiyim ve davacıyım ibrası var, o yeterlimidir yoksa ayriyeten şikayetçi olunması mı gerekli tam olarak ayırtedemedim, dün de aklıma gelmedi...aracın trafik sigortası olduğunu zannetmiyorum ayriyeten, olsaydı olay yerini terketmezlerdi, yada ertesi gün en azından gelip görüşürlerdi.....

Şikayetçiyim demiş olmanız başlangıç için yeterlidir, karşı taraf suçu kabul edip, durum polis tarafından tutanakla kayıt altına alındıktan sonra işlem başlar. Dava ancak karşı tarafın suçu kabullenmemesi durumunda açılması gerekecektir.
Karşı tarafın kaçma nedenleri; ehliyetin olmaması, zorunluk trafik sigortası/kaskosunun olmaması, şoförün alkollü olması ya da kaçar kurtulurum diye düşünmüş olması gibi sebeplerden kaynaklanmış olabilir.
Ama sizin için bunların hiç birisi önemli değil; suçu kabul ettiğinde mutlaka zararınız karşı tarafın zorunlu trafik sigortasından/kaskosundan/cebinden bir şekilde tazmin edilecektir. (karşı tarafın mutlaka maddi kaybı olacak; hasarsızlık indirimi/cebinden çıkacak para, bu sebeple kaçmıştır).

Kaskonuzun olması münasebetiyle içiniz rahat olsun, en kötü ihtimalle bu sene hasarsızlık indirimi almazsınız.
Geçmiş olsun.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 05, 2012, 13:11:57 »
aracınızı boyatmadan onarma işlemide yaptırabilirsiniz forumda benim aracım içinde yapılmıştı burdan bakabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37593.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 05, 2012, 13:47:58 »
Arkadaşlar, konun gidişatı beni rahatsız ediyor, lütfen karşılıklı polemiğe girmeyelim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 05, 2012, 14:03:18 »
Kilitleme zamanı gelmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 05, 2012, 14:10:35 »
Kilitleme zamanı gelmiş

Yok, henüz değil :) Aslında yönetim olarak her tartışma çıktığında kilitlemek gibi bir huyumuz yok. Sert de olsa, tartışmanın, üyelerde bir bilgi, görgü tortusu bırakma ihtimali varsa kilitlememek için elimizden geleni yaparız. Zaten burada Umut arkadaşımız da hepimizin başına gelebilecek tatsız bir durumu paylaşmış ve bizim tecrübelerimizden faydalanmak istemiş. Dolayısıyla konuyu kilitlemek en başta ona haksızlık olur.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 05, 2012, 17:23:12 »
evet arkadaşlar tartışıp birbirimizi üzmeyelim...gelgelelim benim konuya...vatandaşın kimliğini daha doğrusunu adını soyadını, nereli olduğunu öğrendik lakin adres bilgilerini vermediler, diyarbakır ikametli imiş bana söylenen, araç 1995 model yeşil doğan ve burası güzel TRAFİKTEN MEN imiş, yani tahmin ettiğim üzere trafik sigortasının olma ihtimali artık yok.... biz ehliyetimizi eskaza evde unutunca tedirgin tedirgin gezelim vatandaş trafiğe men araçla bucanın ortasında fink atar, üstüne bir de kazasını yapıp ardına bile bakmadan çeker gider, derdi tasası bize düşer...bugün karakola gittim tekrar, olay günü tutulan tutanak haricinde sizin burda ne yapabilirim dedim, bana ordaki memurun söylediği bu tutanakla birlikte dava açabilirsin dediler...yani şimdi savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmam gerekiyor her halde...bu trafiğe men araç neden geziyor diyo sordum, bana bundan vatandaşın kendisi sorumludur dendi, yani kurallar ve kanunlar biz vergisini zamanında ödeyen, cezasını geciktirmeyen, halim, adresi belli vatandaşlar için geçerli.diğer .......................... vatandaşlar (boşluğu isteyen istediği şekilde doldursun) 20 yıl boyunca ehliyetsiz araç kullanır, aracı muayene istasyonunun yanından geçmez, farkın teki yanar diğeri çoktaan hakkın rahmetine kavuşmuştur, arka stopları çalışmaz vs...trafiğe çıkmaması için birçok nedeni vardır, ve bu araçlar şehrin göbeğinde gezinir durur, biz aracımızı nizami şartlarda evimizin önüne parkederiz gelir bu vatandaşlardan biri vurur kaçar gider......devlet kuralları ve kanunları nizami birşekilde herkese uygularsa devlet olur, bizde kural var kanun var ama uygulayanı yok...eminim bu tipler polise yakalansalar bile ağızla, yalvar yakar araçlarına ceza bile kestirmeden yollarına devam ediyorlardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 05, 2012, 17:36:26 »
evet arkadaşlar tartışıp birbirimizi üzmeyelim...gelgelelim benim konuya...vatandaşın kimliğini daha doğrusunu adını soyadını, nereli olduğunu öğrendik lakin adres bilgilerini vermediler, diyarbakır ikametli imiş bana söylenen, araç 1995 model yeşil doğan ve burası güzel TRAFİKTEN MEN imiş, yani tahmin ettiğim üzere trafik sigortasının olma ihtimali artık yok.... biz ehliyetimizi eskaza evde unutunca tedirgin tedirgin gezelim vatandaş trafiğe men araçla bucanın ortasında fink atar, üstüne bir de kazasını yapıp ardına bile bakmadan çeker gider, derdi tasası bize düşer...bugün karakola gittim tekrar, olay günü tutulan tutanak haricinde sizin burda ne yapabilirim dedim, bana ordaki memurun söylediği bu tutanakla birlikte dava açabilirsin dediler...yani şimdi savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmam gerekiyor her halde...bu trafiğe men araç neden geziyor diyo sordum, bana bundan vatandaşın kendisi sorumludur dendi, yani kurallar ve kanunlar biz vergisini zamanında ödeyen, cezasını geciktirmeyen, halim, adresi belli vatandaşlar için geçerli.diğer .......................... vatandaşlar (boşluğu isteyen istediği şekilde doldursun) 20 yıl boyunca ehliyetsiz araç kullanır, aracı muayene istasyonunun yanından geçmez, farkın teki yanar diğeri çoktaan hakkın rahmetine kavuşmuştur, arka stopları çalışmaz vs...trafiğe çıkmaması için birçok nedeni vardır, ve bu araçlar şehrin göbeğinde gezinir durur, biz aracımızı nizami şartlarda evimizin önüne parkederiz gelir bu vatandaşlardan biri vurur kaçar gider......devlet kuralları ve kanunları nizami birşekilde herkese uygularsa devlet olur, bizde kural var kanun var ama uygulayanı yok...eminim bu tipler polise yakalansalar bile ağızla, yalvar yakar araçlarına ceza bile kestirmeden yollarına devam ediyorlardır...
Savcılık falan Allah yardımcınız olsun.Kaskodan mı yaptırsanız ne bileyim?Avukat arkadaşlar Betül Hanım yardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 05, 2012, 17:51:04 »
bu aşamada kaskonun hasarsızlığını deldirmemek için yapmam gereken her halde bu...fikri olan varsa buyursun....asıl canımı sıkan para değil bu tiplerin sokakta her türlü halta karışıp ellerini kollarını sallayarak gezinmeleri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #31 : Mart 05, 2012, 18:13:50 »
Geçmiş olsun Umut Bey. Bence hiç uğraşmayın 100 liralık indirimden kurtulcam derken binlerce liralık masrafa girmeyin. Bizim aracımızada vurdular geçen gün. Araç pert hale cıktı. benim avukat arkadaşa sordum napalım dava açalım mı diye. Onun söylediği sözler çok manidardı. kardeşim dedi biz bu adama dava açarız maddi manevi ama devletimiz sağolsun haklının yanında olmaktan çok haksızın yanında o yüzden hiç gerek yok dedi. Biz perte çıkartalım arabayı gerisini salla dedi açıkçası.

bence en güzeli kaskoyu devreye sokun ve yaptırın arabanızı. Bir de şükredin ki sadece bir kaç vuruk delikle kurtarmışsınız. Ya bizim gibi arabanıza evin önünde dururken birisi vursaydı. Arabanız perte çıksaydı, işleriniz yarım kalsaydı, en önemlisi de size vuran komaya girseydi... Boşverin cana geleceğine mala gelsin! Çok çok geçmiş olsun ama yine de saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 05, 2012, 19:40:47 »
Geçmiş olsun Umut Bey. Bence hiç uğraşmayın 100 liralık indirimden kurtulcam derken binlerce liralık masrafa girmeyin. Bizim aracımızada vurdular geçen gün. Araç pert hale cıktı. benim avukat arkadaşa sordum napalım dava açalım mı diye. Onun söylediği sözler çok manidardı. kardeşim dedi biz bu adama dava açarız maddi manevi ama devletimiz sağolsun haklının yanında olmaktan çok haksızın yanında o yüzden hiç gerek yok dedi. Biz perte çıkartalım arabayı gerisini salla dedi açıkçası.

bence en güzeli kaskoyu devreye sokun ve yaptırın arabanızı. Bir de şükredin ki sadece bir kaç vuruk delikle kurtarmışsınız. Ya bizim gibi arabanıza evin önünde dururken birisi vursaydı. Arabanız perte çıksaydı, işleriniz yarım kalsaydı, en önemlisi de size vuran komaya girseydi... Boşverin cana geleceğine mala gelsin! Çok çok geçmiş olsun ama yine de saygılar...

mecburen kaskodan yaptıracağız, başka çare yok....size de geçmiş olsun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 05, 2012, 19:44:58 »
bu aşamada kaskonun hasarsızlığını deldirmemek için yapmam gereken her halde bu...fikri olan varsa buyursun....asıl canımı sıkan para değil bu tiplerin sokakta her türlü halta karışıp ellerini kollarını sallayarak gezinmeleri...

Umut bey;
1. bakış açısı: hiç uğraşmayın kolay yolu seçin kaskonuz ödesin, sizin kaybınız da hasarsızlık indirimi kadar olsun, (kasko şirketine siz haksızlık etmiş olacaksınız hem de o kadar haktan hukuktan bahsederken)

2. bakış açısı: hak, hukuk, adalet, demişsiniz bu çerçevede şikayetçi olun, mahkeme mahkeme, celse celse koşturun, avukat tutun, uğraşın bir ümir davayı kazanın, suçlular cezalarını çeksinler ve sizin masraflarınızı, mahkeme ve avukat masraflarını ve kaçmanın bedelini ve trafikten men edilmiş araca binmenin bedelini ödesinler. (en adil çözüm, biraz meşakkatli ve garantisi yok)

3. bakış açısı: faili bulmuşsunuz, bir şekilde ulaşıp konuşacaksınız, 2. seçenekle korkutacaksınız, "mahkemeye gitmeden bu işi hallet, masrafları adam gibi öde yoksa ben almasını bilirim ama sen çok zararlı çıkarsın" diyeceksiniz. (çarpıp kaçmak ve trafikten men araca binmek cezasız kalacak).

4. bakış açısı: faili bulmuşsunuz, bir şekilde ulaşıp konuşacaksınız, 2. seçenekle korkutacaksınız, " kaskodan ben arabamı yaptırayım, kasko hasarsızlık indirim kaybımı da sen öde" diyeceksiniz (çarpıp kaçmak ve trafikten men araca binmek cezasız kalacak ve kasko şirketine siz haksızlık etmiş olacaksınız hem de o kadar haktan hukuktan bahsederken)

bu 4 seçenekten birini seçin. 
en zoru en doğrusu tercih sizin,
bazen dürüst, namuslu, onurlu olmak çok zor oluyor.
Kaskoda yaptırabilmeniz için aracınızı yalan söylemeniz gerekecek, çarpanı bilmiyoruz diyeceksiniz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 05, 2012, 20:55:47 »
Umut bey;
1. bakış açısı: hiç uğraşmayın kolay yolu seçin kaskonuz ödesin, sizin kaybınız da hasarsızlık indirimi kadar olsun, (kasko şirketine siz haksızlık etmiş olacaksınız hem de o kadar haktan hukuktan bahsederken)

2. bakış açısı: hak, hukuk, adalet, demişsiniz bu çerçevede şikayetçi olun, mahkeme mahkeme, celse celse koşturun, avukat tutun, uğraşın bir ümir davayı kazanın, suçlular cezalarını çeksinler ve sizin masraflarınızı, mahkeme ve avukat masraflarını ve kaçmanın bedelini ve trafikten men edilmiş araca binmenin bedelini ödesinler. (en adil çözüm, biraz meşakkatli ve garantisi yok)

3. bakış açısı: faili bulmuşsunuz, bir şekilde ulaşıp konuşacaksınız, 2. seçenekle korkutacaksınız, "mahkemeye gitmeden bu işi hallet, masrafları adam gibi öde yoksa ben almasını bilirim ama sen çok zararlı çıkarsın" diyeceksiniz. (çarpıp kaçmak ve trafikten men araca binmek cezasız kalacak).

4. bakış açısı: faili bulmuşsunuz, bir şekilde ulaşıp konuşacaksınız, 2. seçenekle korkutacaksınız, " kaskodan ben arabamı yaptırayım, kasko hasarsızlık indirim kaybımı da sen öde" diyeceksiniz (çarpıp kaçmak ve trafikten men araca binmek cezasız kalacak ve kasko şirketine siz haksızlık etmiş olacaksınız hem de o kadar haktan hukuktan bahsederken)

bu 4 seçenekten birini seçin. 
en zoru en doğrusu tercih sizin,
bazen dürüst, namuslu, onurlu olmak çok zor oluyor.
Kaskoda yaptırabilmeniz için aracınızı yalan söylemeniz gerekecek, çarpanı bilmiyoruz diyeceksiniz.

çetin bey benim ilk etaptaki maksadım da sizin 3 ve 4 ncü şıklarda belirttiklerinizdi. ancak adli mercilere başvurmadan kişi hakkında ulaşabildiklerim sınırlı kaldı ki bilgileri verenler tanıdıktı, onlar da belli bilgileri verdiler, daha fazlasının suç teşkil edeceğini söylediler..yazınızın bazı bölümlerinde hak ve hukuk temalarıma vurgu yapmışsınız, burda ev sahibi olarak haktan hukuktan bahsetmem ve buna elimden geldiğince umaya çalışmam hırsızın bunca hukuksuzluğu karşısında göze batmaması gerekir...ben bütün samimiyetimle kasko şirketinin çağrı merkezini arayıp ayrıca durumu izah edip onlardan bilgi de aldım...yine evraklarım arasına olay günü tutturduğum ve arabama çarpıp kaçtığını belirlediğim aracın plakasının da bulunduğu tutanağı da ekliyeceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mart 05, 2012, 22:01:30 »
çetin bey benim ilk etaptaki maksadım da sizin 3 ve 4 ncü şıklarda belirttiklerinizdi. ancak adli mercilere başvurmadan kişi hakkında ulaşabildiklerim sınırlı kaldı ki bilgileri verenler tanıdıktı, onlar da belli bilgileri verdiler, daha fazlasının suç teşkil edeceğini söylediler..yazınızın bazı bölümlerinde hak ve hukuk temalarıma vurgu yapmışsınız, burda ev sahibi olarak haktan hukuktan bahsetmem ve buna elimden geldiğince umaya çalışmam hırsızın bunca hukuksuzluğu karşısında göze batmaması gerekir...ben bütün samimiyetimle kasko şirketinin çağrı merkezini arayıp ayrıca durumu izah edip onlardan bilgi de aldım...yine evraklarım arasına olay günü tutturduğum ve arabama çarpıp kaçtığını belirlediğim aracın plakasının da bulunduğu tutanağı da ekliyeceğim...

Umut bey;
kanunlar, mahkemeler, polisler ve kolluk güçleri vicdansız insanlar için var.
herkes vicdan sahibi olsa konuşarak anlaşmak çok kolay ama maalesef yaşadığımız dünyada hukuksuzluk diz boyu.
İçinde bulunduğunuz zor bir durum, insana vicdanı, kanunlar ve duyguları arasında gel -gitler yaşatıyor bu gibi durumlar.
Ben iletimde şahsi fikirlerime hiç yer vermedim, çünkü açıkçası yerinizde olsam hangi seçeneği seçerim emin değilim (ama iletimde de yazdığım gibi tartışmasız en doğrusu en zoru ve garantisi de yok, (garantisi olsa idi kesinlikle uğraşır bu yolu seçerdim, sizin olayınızda sadece mala gelmiş, cana da gelebilirdi)).

Umarım sizin canınız daha fazla sıkılmadan bu olay çözülür.
tekrar geçmiş olsun.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 05, 2012, 22:24:11 »
Umut bey, vurup kaçan ayının plakası belli olduğuna göre öncelikle savcılığa gidip dava açacaksınız. Çok fazla bir masraf olacağını sanmıyorum. Savcının talimatı ile o aracın sahibi karakola celbedilecek. Öncelikle çarpıp kaçtığı için (şahidiniz de olduğuna göre hiç sorun yok) daha önce de yazdığım gibi 500-600 Tl bir ceza yazılacak. Doğal olarak kazayı kabul etmeyecektir. Ancak sizin şikayetiniz yeterli. Karşı tarafın kabul edip etmemesi önemli değil. Bunu söyleyen trafik polisidir. Daha sonra mahkeme kararı ile sizin masraflarınız karşı tarafa ödettirilecek. Bu kanuni yl biraz uzun sürebilirse de nihayetinde mutlaka sizin lehinize sonuçlanacaktır. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir husus var. O da karşı taraf anlaşıldığı kadarıyla pek kanunla kitapla işi olan birisi değil gibi. Öncelikle sizi tehdit edecek hatta size zarar vermeyi bile göze alacaktır. Bütün bunlara rağmen kararlı olursanız siz kazanırsınız.

2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 06, 2012, 00:07:05 »
Açın davayı öyle uzun sürmüyor 3 ayda tamam. Sürünsün adam, merak etmeyin muz cumhuriyeti değil burası. Arkadaşım yeni açtı dava 3 ay sürdü sürmedi. Adam 150 lira ödeyecekken 2-2,5 bin lirası gitti. Siz adamı bulun, dava açacağınızı söyleyin uzlaşmaya çalışır. Kolay gelsin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 06, 2012, 00:08:14 »
En fazla 2-3 celse sürer, ders olur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 06, 2012, 06:48:54 »

öncelikle geçmiş olsun.

Emin olmamak kaidesiyle savcılığa gidip expertiz yaptırmanız gerekir diye biliyorum. Birde buna ücret ödüyorsunuz. Dava açılıyor vesaire vesaire. Sonunda bu işlemlerin başında expertiz ücretini duyan vazgeçiyor ve kaskoyu deliyor.
Halbuki o apaçi dursa bir rapor tutsanız ,siz karşı tarafın trafik sigortasından yararlanacaksınız ve bu dertlere bulaşmayacaksınız.Can sıkıcı bir durum, geçmiş olsun. İşte bu yüzden Şahin Doğan süren adama ayı diyorlar.

kaskomuzda "hukuksal koruma" adı altında bir kloz var. bu kloz bu işlemleri bizim adımıza yapmıyor mu? bence yetkili servise gidin (aksigorta'nın büyük olasılıkla anlaşması vardır). hukuk işleriyle de kasko uğraşsın. parasını karşı taraftan temin etsin ve hasarsızlığınız bozulmamış olsun.

yetkili servis harici yerlerde sigorta firması parça gereksinimi olduğu yerde, parçayı kendi yolluyor ve yolladıkları parça yan sanayi oluyor. başıma gelen bir olaydır. stop lambasını yan sanayi yollamışlardı kabul etmedim iade ettim. ardında bir sürü uğraşla aracımı yetkili servise götürdüm. experle papaz olduk vs. ama orjinali taktırttım.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)