0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Babam bayiden aldı, uzun yola çıktı. 6,5-7 arası yakıyor dedi. 5.000 sonra az bir şey daha düşmüş.
Jetta 1.4 122hp 2009(ötv indirimli)
aurise şehiriçi 11-12lt yaktırmayı başaranın heykeli dikilir, yani beyefendi sizin toyota kataloglarında resminizin mutlaka görüntülenmesi lazım. Passat 7.0lt yakabilir, çünkü passatın yakıtı tüketecek bir motoru yok nerdeyse, 1.4araba sonuçta, gariban turbosuyla çırpınma halinde, benim arabam 9lt yakmıyor ki, max. yakıt tükemini sağladığım sürüşlerde, aurisin o kadar lt yi yakma imkanı yok, fabrika verilerinin en fazla 1lt üzerine çıkabiliyorsunuz standart araçlarda, ama sizin aurisde dereceli egzantrik, headers, downpipe, düz boru, açık hava filtresi, kısa şanzıman vs.vs. gibi donanımlar varsa, 150-160ps gibi güçler alırsınız, o yakıtlarıda tüketmeniz doğal, başka türlü imkanı yok.
Bugün bir arkadaşa VW Golf almak için Mersin Opat'a gittik..Oradaki satış sorumlusuna sordum TSI'lara LPG uygulanıyor mu diye,evet dedi,2500 tl gibi bir maliyeti varmış. Belli seri numaralı motorlarda yüzde yüz başarılı oluyormuş..Diğer sıralı sistemlerden farklıymış çalışma prensibi,belli bir devirden sonra benzine geçiyormuş falan..
Şehir içi yakıt tüketim verileri benim için bir anlam ifade etmiyor. Küçük bir aktarma yapayım. Akşam üstü araçla Eminönü-Beşiktaş istikametinde, sahilden gidiyorum. Dolmabahçe camii'ne 150m kala arkadaşım aradı. Aynı şekilde bulunduğum yeri kendisine söyledim. 17-18 dakika sonra yine aradı, nerede olduğumu sordu. Dolmabahçe camii'nin önündeyim dedim.
satıcıların lpg takılıyor muhabbetine pek aldırış etmemek gerek,abime ix35 alırken satıcı gdi motora 1 ay sonra lpg kitleri takılacak diyordu ,aradan 1.5 yıl geçti hala gelecek fsi motora takan çok nadir olsada var ama dez avantajı sistem belli bir devre kadar benzinle çalışıyor ,devir yükselince lpg ye geçiyormuş, yani sürekli benzin ve lpg kokteyli bir yakıt kullanıyor,o yüzden yapılan tasarruf kitin parasını bile çıkarmıyormuş.tsi aracına lpg taktıran şimdilik hiç görmedim .
FSI - Fuel Strait Injection - Doğrudan Yakıt (Benzin) PüskürtmeD4 - Direct 4 - Doğrudan 4 Silindire Yakıt PüskürtmeYani ikiside aynı sistem, D4'e LPG uygulanabiliyorsa FSI'ye de uygulanabilmelidir, yada tam tersi.
fsi motora lpg takılıyor onda bir sorun yok ama sağladığı yakıt tasarrufu önemli bir seviyede değilmiş ,bu işlem için motor bloğu delinip lpg enjektörleri direk silindir başını görecek şekilde monte ediliyormuş, lpg kiti aşırı ısıya maruz kalan lpg enjektörünü arada benzin kullanarak soğutuyormuş,bu bilgileri brc 2-a dan almıştım,bir dönemler 1,6 fsi passata lpg taktırmak istedim ama söylediklerini duyunca vazgeçmiştim