0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ermeni para birimine de benzerliği olduğu haberleri çıktı. açıkçası bende pek begenmedim.
değeri yok, sembolü olsa ne yazar
Avrupada hiç bir ülkenin bankasında TL kuru yokTL bozdurmaya gitseniz yüzünüze uzaylıymışsınız gibi bakıyorlar
Orak gibi olmuş. Hiç beğenmedim. Acaba yarışmada tersten mi seçtiler, yanlışlık yapıp. Önce 5TL ile 50TL yi farklılaştırsınlar. Bakan, para üstü kr ları alın diyor ve bence haklı da ama piyasada 1kr yok.
Kemal Bey, Türkiye'de Dolar veya EURO dışında bir parayla bankalara gittiğinizde de aynı problemle karşılaşabilirsiniz. Biz daha o kadar olmadık Beğenmediğimiz Avrupa Birliği'nin toplam gayri safi milli hasılası 17 trilyon dolar, Amerika'nınki 16 trilyon dolar. Bizimkisi 750 milyar Dolar. Fakat 4 ay önceki İngiltere seyahatimde kredi kartı kullanımlarımda "TL mi ödemek istersiniz, sterlin mi" şeklinde sorularla karşılaştım. Havalimanlarındaki döviz bürolarının TL alış satış kurları gayet iyi idi. Bunlar TL'nin hiç olmazsa gerçek anlamda kovertibl para olmayı başardığını gösteriyor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_dram_sign Ermeni para birimi sembolü olduğu konusunda hemfikirim.....inanmayanlar için yukarda linki mevcut.... Bu da gönlümde yatan aslan .....keşke böyle olsaymış....ya da Ters lale yapsalarmış keşke....