Gönderen Konu: araç kilometre düşürme!  (Okunma sayısı 13534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
araç kilometre düşürme!
« : Şubat 26, 2012, 21:25:42 »
selam arkadaşlar, geçen ay aldığım aracın kilometresinin düşürülmüş olduğunu öğrendim. ve araçtan buz gibi soğudum. eski sahibini aradım. durumu kabul etmedi. bu arada araç ilk sahibinden yani başkasının yapmış olmasına imkan yok. ne yapacağımı şaşırdım. biraz araştırma yaptım ve olayın '' nitelikli dolandırıcılık'' suçu kapsamına girdiğini ve 2-7 yıl hapse kadar gittiğini öğrendim. yakınlarım olayı uzatmamamı, kaderime boyun eğip aracı kabullenmemi istiyor. ama ben depoya bir kibrit çakacak kadar soğudum araçtan. mahkemeye vermeyi düşünüyorum şahsı diyeceğim ama şahıs kelimesi çok insancıl kalıyor. sizlerin de fikrini alayım dedim.

Toyota Club Türkiye

araç kilometre düşürme!
« : Şubat 26, 2012, 21:25:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: araç kilometre düşürme!
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2012, 21:38:24 »
Gerçekten çok zor bir durumda kalmışsınız bence de kolay değil ama yakınlarınıza kulak verin geçmiş olsun mu ne diyeyim bende şaşırdım doğrusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2012, 22:03:28 »
kilometre düşürüldüğü kesin mi? nereden edindiniz bu bilgiyi? servis kayıtları vb gibi kanıtlanabilecek bir durumsa verin mahkemeye gitsin. yok ustanın biri dediyse, ispatı olamayacak bir şeyse durduk yerde mahkeme ile uğraşır para harcarsınız. bir kaç çözüm var şu anda yapabileceğiniz;

1- aracınızı satın, mutsuzlukla kullanılmaz, zevk alınmaz
2- araçta sorun yoksa sıkıntısızsa isterse 1 milyon km olsun, binin gitsin.
3- mahkemeye verin
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2012, 22:16:27 »
 Öncelikle çok geçmiş olsun Murat. Otomobil satışlarında ilk sene bu farkedilir ve ispatlanırsa, aracı satan kişi o aracı, aynı meblağdan geri almak zorunda diye biliyorum.
Açıkçası durum hakkında detayları paylaşırsan, eminim herkes için faydalı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2012, 22:27:26 »
Geçmiş olsun.
Aracınızın modeli kaç? km aldığınızda kaçtı? orjinal km si kaçmış?
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2012, 22:41:24 »
Geçmiş olsun diyorum...Araçtan soğudunuzsa artık bu geri dönüşü olmayan bir yol ısınamazsınız tekrar o araca bence aracı aldığını kişi ile görüşüp bu nitelikli dolandırıcılık olayını anlatınız ve hakkınızı arayınız derim sonuçlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2012, 22:46:02 »
teşekkürler arkadaşlar. araç 2004 fiat marea, ilk sahibinden ve bayandan , 38000 km de diye aldım. araç sanırım 90000 km de şu anda.bayan olunca şüphelenmedim ama sadece anladığım kadarıyla ruhsat bayan üzerine imiş. aracı aldıktan sonra temizlerken aracın içerisinde bir yerde yağ değişim kartı buldum. almadan 1 ay önce 10000 bakımı yapılmış. 80000 km de iken. kartı bulunca aracı olan bir adam vardı hemen aradım inkar etti. içime bu kuşku düşünce servise sordum en son 20000 km de kaydı çıktı. sanırım inandırıcı olsun diye km yi de ona göre düşürmüşler. sonra tüvtürk te çalışan bir arkadaşım aklıma geldi. muayene istasyonunda da araçların km si yazdığı için ona sordum. 2009 mart ayında aracın 51000 km de kaydı görünüyor. bunu da duyunca iyice sinir oldum.  aracı satayım dedim ilan verdim. arayan arayana, daha sonra içim elvermedi aracı bu haliyle satsam onların yaptığı suça, işlediği günaha  ortak olacağım diye arayanlara fiyat kırmadım hatta caydırdım. daha sonra da ilanı 2. gününde sildim. araç kullanılmayacak değil ama adamların yaptığını içime sindiremiyorum. araç 80 binde olsa satılmayacakmı?sessiz kalsam bunların yaptıkları yanlarına kar kalacak. birkaç avukatla konuştum. 4-5 ay içerisinde paramın tamamını hemde %9 faizle alabileceğimi söylediler. faizi geçtim bu durumun onlara ders olması bana yeter de artar bile.sanırım yarın avukata yetkiyi verip davayı açtıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2012, 22:51:30 »
Ne biçim insan bunlar yahu. 2004 model 90000 de gayet normal. 1000 TL ucuza sat. Çoluk çocuğunun boğazından haram geçirme.

Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2012, 22:56:27 »
teşekkürler arkadaşlar. araç 2004 fiat marea, ilk sahibinden ve bayandan , 38000 km de diye aldım. araç sanırım 90000 km de şu anda.bayan olunca şüphelenmedim ama sadece anladığım kadarıyla ruhsat bayan üzerine imiş. aracı aldıktan sonra temizlerken aracın içerisinde bir yerde yağ değişim kartı buldum. almadan 1 ay önce 10000 bakımı yapılmış. 80000 km de iken. kartı bulunca aracı olan bir adam vardı hemen aradım inkar etti. içime bu kuşku düşünce servise sordum en son 20000 km de kaydı çıktı. sanırım inandırıcı olsun diye km yi de ona göre düşürmüşler. sonra tüvtürk te çalışan bir arkadaşım aklıma geldi. muayene istasyonunda da araçların km si yazdığı için ona sordum. 2009 mart ayında aracın 51000 km de kaydı görünüyor. bunu da duyunca iyice sinir oldum.  aracı satayım dedim ilan verdim. arayan arayana, daha sonra içim elvermedi aracı bu haliyle satsam onların yaptığı suça, işlediği günaha  ortak olacağım diye arayanlara fiyat kırmadım hatta caydırdım. daha sonra da ilanı 2. gününde sildim. araç kullanılmayacak değil ama adamların yaptığını içime sindiremiyorum. araç 80 binde olsa satılmayacakmı?sessiz kalsam bunların yaptıkları yanlarına kar kalacak. birkaç avukatla konuştum. 4-5 ay içerisinde paramın tamamını hemde %9 faizle alabileceğimi söylediler. faizi geçtim bu durumun onlara ders olması bana yeter de artar bile.sanırım yarın avukata yetkiyi verip davayı açtıracağım.

Aracı aldığınız kişi ile tekrar görüşüp aracı verdiğiniz para karşılığında geri almasını yoksa dava açacağınızı belirtiniz bakalım yaklaşımı nasıl olacak ondan sonra avukata vekalet verip dava açarsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2012, 23:12:13 »
murat abi tez zamanda hakkın olanı alman dileklerimle...Benim sorum şu sen bu aracı tüvtürk e muayene için götürmüş olsan son muayene yapılan  kilometreden düşük olduğu için sanırım cezai işlem varmı var ise sana mı uygulanmış olacak?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2012, 23:41:27 »
arkadaşıma onu da sordum. kilometrenin herhangi bir kriter olmadığını söyledi. sadece onlar aracın o an kaç km de olduklarını yazıyorlarmış. keşke kmsi düşürülen araçları bir şekilde kontrol edebileceğimiz bir yol olsa. mesela yakıt alırken, muayene, sigorta yaptırırken.... gerçi yapacak olan insan diyemeyeceğim yaratıklar onun da bir çözümünü bulurlar herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2012, 23:48:54 »
ben aracımı satarken alan arkadaş arkamdan beddua etmesin diye asla en küçük eksi yönü bile gizlemem. aracı alıp gittikten sonraki günlerde bile beni arayıp aklına takılan birşey olursa sorması konusunda ısrar ederim. örneğin daihatsu yrv turbomu antalyadan almıştım. allah arkadaşıtan razı olsun aracı alalı 2 yıl olacak, arasıra o beni arar ben onu ararım. araba değil arkadaş, dost edindik. arabamı ankaradan bir arkadaş aldı minicik taş izine varana kadar hepsini anlattım gelmeden önce. arkadaş giderken evine, temiz bir araç almanın mutluluğu ile ayrıldı yanımdan. sonrasında yine ben aradım araç hakkında bilgi almak için. memnunmu diye. bunun hesabını diğer tarafta nasıl verecekler acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2012, 10:12:09 »
Hassasiyetini çok iyi anlıyorum Murat Hocam, içine sinmeyecek bir aracı kullanman konusunda ısrarcı olamayız. Fakat davayı açmadan önce hukuki olarak muhatap olacağın kişilerin ne tür insanlar olduğunu ve davayı kazanman durumunda alacağının tahsil kabiliyetinin olup olmadığını da iyi araştır lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2012, 10:14:21 »
tük yaa pis bir durum,satın bir an önce bence üç aşağı beş yukarı..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2012, 16:28:11 »
Bu aracı alırken bir yerlerde aldığınız km yazıyormu_ Elinizde belge var mı? Zira mahkemde km yi kendisi düşürmüş bana çamur atıyor demesi işten değil.Bence de mahkemeye gitmelisin ama önce ön hazırlık yapmak şart.Yukarıda yapılan tüm uyarıları dikkate alıp hareket etmekte fayda var.Benim halen mahkemeye ödediğim 66 bin tl var ve elimde resmi ödeme makbuzları var ama gel gör ki borçluda bir şey yok.Hayırlısı olsun.Bu konuda ben de sonucu öğrenmek isterim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2012, 16:52:02 »
eğer ispatını sağlayabilecekseniz (ki anlattıgınıza göre kayıtlarda gerçek km si yazıyor) sizin yerinizde olsam derhal yasal haklarımı kullanırım..Bunula ilgili Tüketicinin korunması hakkında kanunun 4. maddesini inceleyin. Zaten borçlar kanununun genel sözleşmeye aykırılık hükümlerinden de faydalanabiliyorsunuz..Zararınızı tazmin edin.Hatta kişisel kanaatim manevi tazminat (cüzi sembolik bir rakam olarak) da talep edebilirsiniz..Neticede size yalan söylenmiş, itibarınızı zedeleyebilecek bir durum da oluşmuş olabilir..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2012, 17:31:25 »
tüvtürk muayne istasyonunda aldığınız kağıtla direk davayı açın. akılları başlarına gelsin.
bende sultanbeylinde bir araba bulmuştum yazın. 90 binde görünüyordu. 40 tane yere telefon en son bakımları yapıldığı bayiye kadar buldum. tüv istasyonu hiç aklıma gelmemişti nedense :D araba 2007 yılında 79bin bakımına girmiş ne hikmetse 2 yılda 79 bin yapan araba 4 senede 11 bin km yapmış :) adamlar uyanık tabi vites körüğü pedal lastiklerini ve koltukları adam akıllı düzeltmişler. adama söylediğimde ise benden yüzlü çıktı... :)
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2012, 18:50:47 »
Geçmiş olsun. Bugün ahstane sırasında, 60 yaşlarında bir teyze bir kişinin önüne geçebilmek için yalan söyledi. Teyze doktorun yanından çıktığında, zar zor bir cümle sitem ettim. Kan beynime sıçramıştı. Haysiyet, karakter, şeref iki paralık olmuş malesef.

Mehmet Ali abiye katılıyorum. Aracı bu km de aldığınızın bir kanıt var mı? Dava durumunda, sizin paranızı geri almak için km yi düşürdüğünüz iddia edilebilir.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2012, 19:20:10 »
siz daha bilirsiniz tabiki ama ben olsam ,minimum aldığım fiyata satardım.içime sinmezdi yani.tabi sizin tercihiniz   !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2012, 20:11:52 »
Geçmiş olsun arkadaşım. Hakkınızı  arayın  bence. Ama  arkadaşların da dediği  gibi aracın eski sahibine  aracın iadesini talep edin ilk önce, olmadı  yasal yollara  başvurun.

Buradan yola çıkarak, noterde  resmi  satış  gerçekleşirken satış metnine aracın kilometresinide ekletsek  nasıl  olur  acaba. Yani araç satış sözleşmesindeki  metin matbuu bir şey değildir  herhalde. Olsa olsa  noteri  araca  kadar  götürüp kilometreyi görmesi için ikna  etmek biraz  zor  olabilir. Ama  insan bu gibi olayları  görünce  aklına her türlü güvenlik tedbiri  geliyor.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -