Gönderen Konu: araç kilometre düşürme!  (Okunma sayısı 13536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: araç kilometre düşürme!
« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2012, 08:13:34 »
teşekkürler arkadaşlar. adamların sahibinden.com üzerinden verdiği ilanda aracın kilometresini belirtmişler. ama ben sayfanın çıktısını almamıştım. geçen hafta sahibinden.com'a mail attım. onlar da savcılık kanalı ile başvurursam ilanın örneğini gönderebileceklerini yazmışlar. yani elimde adamların aracın kilometre bilgisini yazdıkları ilan var. bana sen düşürmüşsün diyemezler. tüvtürkten aldığım muayene kağıdı, araç içinde bulduğum yağ değişim kartı, hepsi kesin delil, bunun yanında araştırmalarıma göre mahkeme bilir kişi tayin ediyor, o da büyük ihtimal fiat yetkili servis birmot sanırım. adamlar aracı alınca herşeyi ispatlamış olurum.
ama hakkı hemşerimin de söylediği gibi, ailem de adamların bana zarar verebilme ihtimalinden korkuyorlar. adamları ben de tanımıyorum. ne yapacağımı şaşırdım. mantığım, allah'ından bulsunlar derken, kalbim bırakma kan emicilerinin yanlarına diyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2012, 08:13:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 28, 2012, 08:18:28 »
Keşke hukuk sistemimiz, haklıyı bulmaya yönelik olsa idi. Hırsızlık kabahat suçu iken, ben bu ülkede sırtımı hukuka dayamaya korkarım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 28, 2012, 08:37:19 »
bir arkadaşım da sizin gibi yorumladı vedat hocam. '' sen haklı olduğunu biliyorsun, adalete gidip hak istiyorsun, o güvendiğin adelet senin hakkını vermezse ne olur '' dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 28, 2012, 08:44:40 »
Kimsenin hakkı, kimsede kalmaz. Her işte bir hayır vardır. Bence kendinizi maddi sıkıntıya sokmayın. En azından maddi olarak telafi edebilecek duruma gelince tekrar düşünün. Yok eğer "Ben binemem bu arabaya" diyorsanız ve durum müsaitse gerçek kmsi üzerinden fiyatlandırın aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 07, 2012, 12:34:03 »
aynı olay benim başıma geldi 2006 model toyota corolla aracımı 95 bin km de die aldım. servise götürdüm 200 bin km de çıktı . aynı şekilde araötan soğudum. eski sahibini aradım olayı kabullendi. geri alırım arabayı dedi ama param yok şimdi fln uydurdu. bende gittim aldığım fiyata galeriye sattım bi miktar üstüne koydum. hatasız aaraba aldım şimdi içim rahat galeriye sorun aldığınız fiyatı verirse satın gitsin derim ben .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 07, 2012, 20:53:21 »
 Bu yüzden hep söylediğim gibi ikinci el araç satışı da kurmsallaşmalı.
 Bir sene içinde 3 defa araç satan için de vergi hesaplanacak artık.
 Bildiğim kadarı ile aracın Ecu'su zaman ve km bilgisi de içeriyor. Bunu servisler pek bilmeyebilir ama bilirkişi kolayca tespit edebilir bence.
 Maalesef hukuk haklının yanında yeterince değil. İşini doğru yapan mağdur oluyor. İşin daha da kötüsü bu, toplumun içine de işliyor ve sözüm ona işini bilenlere!, dışlanacağı yerde değer veriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 08, 2012, 08:39:34 »
Bir sene içinde iki diye duydum Hakan Abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 08, 2012, 09:03:35 »
Arkadaşlar, konuyla ilgili aşağıdaki sorum hakkında bilgisi olan var mı?

Araçlarımızın ECU sunda sadece tek toplam km sayacı mı var? ayrıca silinemeyen/değiştirilemeyen toplam km bilgisi bulunmuyor mu?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2012, 09:14:47 »
teşekkürler arkadaşlar. adamların sahibinden.com üzerinden verdiği ilanda aracın kilometresini belirtmişler. ama ben sayfanın çıktısını almamıştım. geçen hafta sahibinden.com'a mail attım. onlar da savcılık kanalı ile başvurursam ilanın örneğini gönderebileceklerini yazmışlar. yani elimde adamların aracın kilometre bilgisini yazdıkları ilan var. bana sen düşürmüşsün diyemezler. tüvtürkten aldığım muayene kağıdı, araç içinde bulduğum yağ değişim kartı, hepsi kesin delil, bunun yanında araştırmalarıma göre mahkeme bilir kişi tayin ediyor, o da büyük ihtimal fiat yetkili servis birmot sanırım. adamlar aracı alınca herşeyi ispatlamış olurum.
ama hakkı hemşerimin de söylediği gibi, ailem de adamların bana zarar verebilme ihtimalinden korkuyorlar. adamları ben de tanımıyorum. ne yapacağımı şaşırdım. mantığım, allah'ından bulsunlar derken, kalbim bırakma kan emicilerinin yanlarına diyor.

Çok güzel kanıtlar elde etmişsiniz ve korkmanıza gerek yok. Siz, hakkınız olmayan bir şey istemiyorsunuz ki!

Eskilerin söylediği çok güzel bir sözü hatırlatmak isterim, "Haklıysan mücadeleden korkma".
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 08, 2012, 09:23:59 »
Arkadaşlar, konuyla ilgili aşağıdaki sorum hakkında bilgisi olan var mı?

Araçlarımızın ECU sunda sadece tek toplam km sayacı mı var? ayrıca silinemeyen/değiştirilemeyen toplam km bilgisi bulunmuyor mu?
Mercedeslerde var ama diğer markalar hakkında bilgim yok.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 08, 2012, 10:20:57 »
2004 bir araca göre 90 binde normal bence tabi kandırıldığını düşünerek  araçtan soğumak ayrı bi durum
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 08, 2012, 18:05:58 »
öncelikle çok geçmiş olsun.. kandırılmış olmanın, karşıdaki insanı "tenzih ederek söylüyorum" aptal yerine koymak hazmedilebilir bir durum değil..

bir zamanlar bir arkadaşımında başına gelmişti hemde öyle 15-20 bin liralık araçta değil 75 milyar liralık  2002 model bir Bmw M3 idi..

orjinal km 150 bin civarında imiş, koltuk derileri yenilenmiş baskı balatasından fren disclerine kadar bir çok parça yenilenip km düşürülmüştü. aracı aldığında o kardeşimiz 60 bin km de diye almıştı.. borusan da  kayıtları mevcuttu ve kanıtlanabilir demişti o zamanlar bir avukat arkadaşımız.tabi o ara eski sahibiyle görüşüyoruz falan dünyanın yalanını atıyor haysiyetsiz. şöyleydi böyle oldu falan.. inandırıcı değil tabi hiç bir söylediği..

neyse, şikayetçi olacağız diyince bu bir dayılandı.. asarım keserim moduna geçti. E bizde bunlara boyun eğecek göz var mı? geri vites yapmadık tabi ne olacaksa olsun dedik avukatla tekrar görüştük. davanın uzun sürebileceğinden bahsetti, hatta muğla da görevli bir savcımızla irtibata geçtik danıştık. aynı şeyi söyledi. uzun sürer uğraşmaya değer mi bilemiyorum dedi.

sonuç olarak, dava açılmadı telefonda küfürleşmeler sürdü.. bu şahıslar bir daha karşımıza çıkmadılar numaralarını değiştirdiler. bizde lanet olsun , coluğundan cocuğundan cıksın dedik çektik sineye mecburen.

Size nacizane tavsiyem şahıslarla birebir polemiğe girmeyin. canınızı sıkmayın.. ailenizle ilgili kaygılarınızı anlıyorum. hukuk devletimiz(!) de sistemin nasıl işlediğini de iyi biliyoruz hepimiz.. en önemlisi bu süreçte nasıl davranacağınızı ve kararlılığınızı tekrar gözden geçiriniz. kararınız ne olursa olsun, doğru karar verdiğinizi düşünüyorsanız vazgeçmeyin..

Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 09, 2012, 07:57:38 »
arkadaşlar, dün bir arkadaşım vasıtası ile bir avukatla durumu enine boyuna konuştum. aynen şunları söyledi. hocam, sen yabancı değilsin, başkası olsa açalım davayı kazanırız deyip adamdan dava masrafı, avukatlık ücreti vs alır açarım davayı dedi. ama uğraştığına değmez. haklısın dava senin lehine sonuçlanır, anaparanı da alırsın 2,3 bin tl de tazminat alırsın, ama mahkeme ortalama 1 yıl sürer, bu arada aklın sürekli takılı kalır. mahkemeye yapacağın masrafı sayarsan çektiğin eziyet yanına kar kalır. uğraşma. bakalım adamlardan tekrar parayı tahsil edebilecekmi mahkeme, dedi. allah belalarını versin böyle insanların. çocuklarından değil kendilerinden çıksın acıları..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 09, 2012, 08:51:44 »
arkadaşlar, dün bir arkadaşım vasıtası ile bir avukatla durumu enine boyuna konuştum. aynen şunları söyledi. hocam, sen yabancı değilsin, başkası olsa açalım davayı kazanırız deyip adamdan dava masrafı, avukatlık ücreti vs alır açarım davayı dedi. ama uğraştığına değmez. haklısın dava senin lehine sonuçlanır, anaparanı da alırsın 2,3 bin tl de tazminat alırsın, ama mahkeme ortalama 1 yıl sürer, bu arada aklın sürekli takılı kalır. mahkemeye yapacağın masrafı sayarsan çektiğin eziyet yanına kar kalır. uğraşma. bakalım adamlardan tekrar parayı tahsil edebilecekmi mahkeme, dedi. allah belalarını versin böyle insanların. çocuklarından değil kendilerinden çıksın acıları..

1 yıl mı? iyimser bir meslektaşmış  :) bunun bir de yargıtay süreci olacaktır çünkü...
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 09, 2012, 10:12:17 »
ben bu ülkede hiç bir tüketici şikayeti sebebiyle açılan davanın 1 senede tamamlandıığını duymadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 09, 2012, 10:29:37 »
ben bu ülkede hiç bir tüketici şikayeti sebebiyle açılan davanın 1 senede tamamlandıığını duymadım :)

ben de 5 yıllık avukatım böylesini şimdiye kadar görmedim duymadım  :) dedim ya iyimser bir avukatmış :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 09, 2012, 11:03:21 »
ben de 5 yıllık avukatım böylesini şimdiye kadar görmedim duymadım  :) dedim ya iyimser bir avukatmış :)

harika bi hukuk sistemimiz olduğundan  :D

murat bey, dediğiniz gibi allah belalarını versin. siz bundan sonra yapacaklarınızın kararlarını almaya bakın. satacakmısınız kullanacakmısınız? inşallah en az zararla bu sıkıntınız hallolur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 09, 2012, 11:32:58 »
Bence bu tip insanların yaptıkları yanına kar kalmamalı,sonuna kadar hukuki yollar la hakkınızı arayınız evet Türkiye de adalet biraz aksayarak ilerliyor ama ilerliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 09, 2012, 13:23:22 »
Bence bu tip insanların yaptıkları yanına kar kalmamalı,sonuna kadar hukuki yollar la hakkınızı arayınız evet Türkiye de adalet biraz aksayarak ilerliyor ama ilerliyor.

çok haklısınız fakat yurdum insanının ekonomik durumu malum (çoğunluğun) .. insanlar bu tip şeylerle mi uğraşacaklar .tabi ki haddini bildirmek gerekir hukuk çerçevesinde fakat,  bunun için insanların zamanı da olmayabilir , parası da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 09, 2012, 13:38:41 »
biraz araştırılırsa bu konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek,birileri bulunur diye düşünüyorum,danışmanlık hizmeti ile davanın süreci ve maliyeti ile ilgili hesaplamalar yapılır ve zaman/imkan olanakları doğrultusunda dava açılır yada açılmaz.

Tanıdık insanlarla bu tip işler yürümüyor,10 yıllık komşumuz avukat olmasına rağmen belirteceğim hususta davı kabul etmedi, sizin davanızdan para kazanmak isteyen bir avukat bulmak lazım.bunun benzer bir örneğini yaşadım.müsatakil konutlardan oluşan bir sitede oturuyorum 1992 den beri,köpek beslediğim için bir site sakini beni mahkemeye vermiş,köpeğimin,saldırdığını,havladığını,site içerisine tuvaltini yaptığı gibi gibi türlü şikayetlerde bulunmuş,Köpeğimin cinsi de golden retriever, en az 25 30 avukat yanına gittim kimse davayı üstlenmek istemedi,en son hayvan haklarını koruma derneğine gittim onlar bana bir kaç avukat önerdiler,ilk gittiğim avukat sağ olsun,beni çok iyi yönlendirdi,dediğini ne varsa yaptım ve sonunda davayı biz kazandık.bu süre zarfı içinde,evime 2 defa bilirkişi heyeti geldi(5 kişi) her gelmeleri  ayrı bir masraf,ama en sonunda davayı kazandım,sonrasında bütün masraflar karşı tarafa ödetildi,sonrasında da tazminat davası açtık, 6000 tl tazminat aldım,bu paraya da kilolarca köpek maması,ilaç kuru bakliyat alıp Ankara da ki hayvan barınaklarına  yardımda buunmaya çalıştım.