Gönderen Konu: araç kilometre düşürme!  (Okunma sayısı 13535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: araç kilometre düşürme!
« Yanıtla #40 : Mart 09, 2012, 13:41:21 »
biraz araştırılırsa bu konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek,birileri bulunur diye düşünüyorum,danışmanlık hizmeti ile davanın süreci ve maliyeti ile ilgili hesaplamalar yapılır ve zaman/imkan olanakları doğrultusunda dava açılır yada açılmaz.

Tanıdık insanlarla bu tip işler yürümüyor,10 yıllık komşumuz avukat olmasına rağmen belirteceğim hususta davı kabul etmedi, sizin davanızdan para kazanmak isteyen bir avukat bulmak lazım.bunun benzer bir örneğini yaşadım.müsatakil konutlardan oluşan bir sitede oturuyorum 1992 den beri,köpek beslediğim için bir site sakini beni mahkemeye vermiş,köpeğimin,saldırdığını,havladığını,site içerisine tuvaltini yaptığı gibi gibi türlü şikayetlerde bulunmuş,Köpeğimin cinsi de golden retriever, en az 25 30 avukat yanına gittim kimse davayı üstlenmek istemedi,en son hayvan haklarını koruma derneğine gittim onlar bana bir kaç avukat önerdiler,ilk gittiğim avukat sağ olsun,beni çok iyi yönlendirdi,dediğini ne varsa yaptım ve sonunda davayı biz kazandık.bu süre zarfı içinde,evime 2 defa bilirkişi heyeti geldi(5 kişi) her gelmeleri  ayrı bir masraf,ama en sonunda davayı kazandım,sonrasında bütün masraflar karşı tarafa ödetildi,sonrasında da tazminat davası açtık, 6000 tl tazminat aldım,bu paraya da kilolarca köpek maması,ilaç kuru bakliyat alıp Ankara da ki hayvan barınaklarına  yardımda buunmaya çalıştım.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: hakkınızı koruma mücadeleniz bir yana hayvan sevginiz için sizi sonsuz tebrik ediyorum....
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 09, 2012, 13:41:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 09, 2012, 14:00:26 »
teşekkür ederim. Gittiğim diğer avukatlar köpeğin mahkemesi olur diye pek ilgilenmemişlerdi,ama hayvan besleyenler iyi bilirler,bir süre sonra ailenin bir parçası olduğu kesinlikle doğru.kendimi bildiğimden beri evimizde hayvanlarımız hep oldu.ondan vazgeçemezdik üstelik yalan yanlış şikeyetler yüzünden,onun için uğraştık ve kazandık.

Maalesef insanlarımız gerek maddi sebeplerden dolayı,gerek zaman bulamadıklarından dolayı ama bence en çok çekindiklerinden ve başımıza bir iş gelirse diye düşündüklerinden dolayı haklarını aramıyorlar. haklıysanız ve haksızlığa uğruyorsanız sessiz kalmak bunu tekrar yaşamanıza neden olacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 09, 2012, 14:11:40 »
teşekkür ederim. Gittiğim diğer avukatlar köpeğin mahkemesi olur diye pek ilgilenmemişlerdi,ama hayvan besleyenler iyi bilirler,bir süre sonra ailenin bir parçası olduğu kesinlikle doğru.kendimi bildiğimden beri evimizde hayvanlarımız hep oldu.ondan vazgeçemezdik üstelik yalan yanlış şikeyetler yüzünden,onun için uğraştık ve kazandık.

Maalesef insanlarımız gerek maddi sebeplerden dolayı,gerek zaman bulamadıklarından dolayı ama bence en çok çekindiklerinden ve başımıza bir iş gelirse diye düşündüklerinden dolayı haklarını aramıyorlar. haklıysanız ve haksızlığa uğruyorsanız sessiz kalmak bunu tekrar yaşamanıza neden olacaktır diye düşünüyorum.

zaten ekonomik imkansızlıklar için devletin de yargı yolunda sağladığı kolaylıklar var.Tüketicinin Korunmasına dair kanunun 23 maddesi ''Tüketici mahkemeleri nezdinde tüketiciler, tüketici örgütleri ve Bakanlıkça açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır'' demekte..dava sonunda tüketici haklı çıkarsa bu harçlar ve tüm masraflar da karşı taraftan alınmakta..Ayrıca avukat tutmaya gücü olmayanlar için bulundukları ildeki barolara başvurarak adli yardım hizmetinden faydalanabilirler, böylelikle ücretsiz avukat tutma hakkına sahip olurlar ve adli müzaheret kararı çıkartılabilirse de tüm dava masraflarından muhaf tutulurlar (tabbi tüm bunlar için yasanın aradığı koşulların oluşması gerek)
 Zaman konusuna birşey diyemeyeceğim çünkü bu tamamen kişiye bağlı, yine de idealist yaklaşmak gerektiğine inanıyorum...
tevazu erdemdir...