Gönderen Konu: YENİ AVENSİS PERFORMANS TARTIŞMASINA SON NOKTA.  (Okunma sayısı 13635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
YENİ AVENSİS PERFORMANS TARTIŞMASINA SON NOKTA.
« : Şubat 22, 2012, 13:12:47 »
yeni avensisin performansı forumda çok defa konuşuldu ve genelde olumsuz yorumlar yapıldı..2011 1.6 lpg li avensis im ile yaptığım 0-100 denemeyi paylaşmak istedim.bu arada benzinde deneyecektim unutmuşum LPG  deki performans bu. 9 sn hadi bakalım.

http://youtu.be/5whDzVIZnwY

Toyota Club Türkiye

YENİ AVENSİS PERFORMANS TARTIŞMASINA SON NOKTA.
« : Şubat 22, 2012, 13:12:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ AVENSİS PERFORMANS TARTIŞMASINA SON NOKTA.
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2012, 17:19:25 »
Tahir bey şahane performans..ne marka LPG takılı ? Bir de şunu sormak isterim..aracı alır almaz mı LPG taktınız yoksa biraz km yaptıktan sonra mı ? Garanti kapsamı dışı kalması iyi olmaz malesef..Beni de bu düşündürüyor aslında..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2012, 22:00:44 »
-10 derecede mı yaptınız bu hızlanmayı? Tehlikeli :(
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2012, 22:29:22 »
Kerem bey bizim Avensis lerin 0-100km'si kaç acaba?Katalogta 9.5 sn diyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2012, 23:16:38 »
 Arkadaşlar, trafik kurallarını unutmayalım lütfen.

Konu genel nitelikli olduğundan ve somut veri içermediğinden Otomobil - Genel sohbet bölümüne taşınmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2012, 23:20:26 »
Kerem bey bizim Avensis lerin 0-100km'si kaç acaba?Katalogta 9.5 sn diyor.

Can bey 0-100 u test etmedim hiç, otomatik olduğu için 12 sn altına düşeceğini sanmıyorum , asıl trafik kuralları izin versede yurt dışındaki kapalı pistler gibi yerimiz olsada 100-200 ü test edebilsek..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2012, 23:25:34 »
Can bey 0-100 u test etmedim hiç, otomatik olduğu için 12 sn altına düşeceğini sanmıyorum , asıl trafik kuralları izin versede yurt dışındaki kapalı pistler gibi yerimiz olsada 100-200 ü test edebilsek..
İşte bunu bende çok isterim, eminim herkes ister ve çok yararlı olacağından eminim. İstanbul'da bir pist var ve atıl olarak duruyor. Acaba kimler kullanıyordur orayı merak ediyorum.
 Kimi ülkelerde 100 yıllık pistler var. Bunun trafiğe yansıması da ortada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2012, 23:39:00 »
Evet mesela Almanya'da Nürburgring pistinin eski 30km'lik bölümü bu şekilde kullanıyor diye biliyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2012, 00:22:39 »
elinize sağlık, gayet iyi , 1.6 ve lpg li bir araç için gayet başarılı gözüküyor, eğim 0 a yakın ise. 2.0lt otomatik avensisinizin , 100-200kmh süresi yaklaşık 30sn civarında olacaktır., benim aracımın aynısından almanyada kuzenimde var, alman otoyollarının hız limiti bulunmayan bölgelerinde denemeler yaparak videolamış, yaklaşık 28sn sürüyor, atmosferik olduğu ve ağırlığı dolayısıyla benim aracımdan biraz daha yavaş olacağı için avensis bu hızlanmayı, takribi 30-32sn içerisinde tamamlayacaktır. bu rakamlar iddaalı rakamlar olmadığı için firmalar ve dergiler tarafından bu hızlar arasında testler yapılmıyor, ancak supersport lara özgü, 0-100 , 0-200, 0-300 gibi sürelere erişilebiliyor, bizim araçların sadece 0-400mt ve 0-100 , 0-120-130 kmh ivmelenmeleri bilgilerine ulaşılabiliyor. Tabi araçlar belirli modifikasyonlardan sonra, rakamlar iyileşiyor, mesela benim almanyadaki kuzenim yine oto yolların hız limiti olmayan bölgelerinde , benimle aynı modifikasyonlar yapılmış , aynı aracını denediğinde, 100-200kmh ı 19 sn de tamamladı, 9 sn lik bir iyileşme gösterdi, tabi kendisi aracın üzerine çok uğraş vermişti.maalesef ben deneyemiyorum aynı araçla, malum 120 yi geçemiyoruz

Hatırlatma: Türkiye karayollarında izin verilen azami hız; 120 km/s dir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2012, 00:37:23 »
 Öncelikle bu değerlerin ölçümünde kullanılan aletleride belirtmek gerekir. Aksi halde pek anlamlı veriler olmayacaktır. Ayrıca bunlar mevsim, rüzgar vb bağımsız değişkenlerden etkilenen sonuçlardır. ;)

Paylaşımlarımızda da lütfen gerekli trafik kuralları uyarıları yapalım. Trafik kuralları ve sorumluluklarımız bu değerlerden önce gelir!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2012, 00:47:04 »
Öncelikle bu değerlerin ölçümünde kullanılan aletleride belirtmek gerekir. Aksi halde pek anlamlı veriler olmayacaktır. Ayrıca bunlar mevsim, rüzgar vb bağımsız değişkenlerden etkilenen sonuçlardır. ;)

Paylaşımlarımızda da lütfen gerekli trafik kuralları uyarıları yapalım. Trafik kuralları ve sorumluluklarımız bu değerlerden önce gelir!.
tabi, ölçümler gtech le yapılmalı, kişisel yapılan ölçümler sadece yaklaşık değerleri ihtiva eder, gps üzerinden sapmalar ölçülerek correlation(veya her neyse) düzeltme yapılıp, hatalar minimuma çekilir, ama yine de hata mevcuttur. ben imzama yazayım direkt bu hız sınırlarını da, siz yazmak zorunda kalmayın
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2012, 09:45:43 »
Tahir bey şahane performans..ne marka LPG takılı ? Bir de şunu sormak isterim..aracı alır almaz mı LPG taktınız yoksa biraz km yaptıktan sonra mı ? Garanti kapsamı dışı kalması iyi olmaz malesef..Beni de bu düşündürüyor aslında..

hocam 10.000.  km de teleflex gfi taktırdım.fiyatınıda söliim istersen 2200 tl.ben günlük 60-70 km yol yapıyorum benzinli binemezdim.yakıtta çok ekonomik 180 tl  civarı yakıyor karışıkta.( yüzde 70 uzun yol)toyotanın motor garantisi hikaye bence çünkü ihtiyacı yok:).binde 1 ihtimalle garantilik duruma düşerim herhalde bu oranda riske girmeye değer bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2012, 09:47:43 »
-10 derecede mı yaptınız bu hızlanmayı? Tehlikeli :(

yol kuru boş ve geceydi sıkıntı yok:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2012, 09:50:42 »
yeni avensisin performansı forumda çok defa konuşuldu ve genelde olumsuz yorumlar yapıldı..2011 1.6 lpg li avensis im ile yaptığım 0-100 denemeyi paylaşmak istedim.bu arada benzinde deneyecektim unutmuşum LPG  deki performans bu. 9 sn hadi bakalım.

http://youtu.be/5whDzVIZnwY
   bu arada yol eğimsiz düzdü.trafiğe kapalı alanda hız limitleri ihlal edilmeden yapılmıştır:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2012, 10:24:08 »
bence  10 numara daha ne olsun //
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2012, 11:22:43 »
0-100 performansı süper ama burada Fehmi beye katılıyorum bu performansı rampa ve uzun yolda devamlı alabileceğiniz şüpheli 2 ci viteste basarsanız 100km/h çıkar tabi uzun ve dik bir rampada devir ve sürat düşmeye başladıktan sonra bir alt vitese düştüğündeki ivmelenme nasıl ona bakmalı şimdi aynı motor Corolla'da var ağırlık olarak sanırım Avensis daha ağır bir araç ben Corolla'nın rampalardaki performansından çok memnun değilken Avensisi düşünemiyorum sadece şu kadarını belirteyim vergi sorunları nedeniyle düşük hacimli motorları Türkiye'ye getiriyorlar ama bu sınıftaki bir araç benim nazarımda hangi marka olursa olsun en az 2000 cc bir motor hacmi olmalıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2012, 11:40:39 »
0-100 performansı süper ama burada Fehmi beye katılıyorum bu performansı rampa ve uzun yolda devamlı alabileceğiniz şüpheli 2 ci viteste basarsanız 100km/h çıkar tabi uzun ve dik bir rampada devir ve sürat düşmeye başladıktan sonra bir alt vitese düştüğündeki ivmelenme nasıl ona bakmalı şimdi aynı motor Corolla'da var ağırlık olarak sanırım Avensis daha ağır bir araç ben Corolla'nın rampalardaki performansından çok memnun değilken Avensisi düşünemiyorum sadece şu kadarını belirteyim vergi sorunları nedeniyle düşük hacimli motorları Türkiye'ye getiriyorlar ama bu sınıftaki bir araç benim nazarımda hangi marka olursa olsun en az 2000 cc bir motor hacmi olmalıdır
tamda yarama parmak basmışsınız. ben avensisin dıştan göründüğü gibi olmadığını ve performans yoksunu olduğunu defalarca söyledim.(daha almadan test sürüşü yaptığımda bile) arkadaş sollamaya şöyle korkusuzca çıkmaya hasret kaldım. yok efendim yeni sistemmiş yok efendim debriyaj sistemi farklıymış gibi yorumlara kesinlikle katılmıyorum. eski sistemin ne zararı vardı ki. megane 2 gibi naylon bir arabadan sonra avensisten sadece performans yönünden beklediğimi alamadım.
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2012, 11:58:12 »
tamda yarama parmak basmışsınız. ben avensisin dıştan göründüğü gibi olmadığını ve performans yoksunu olduğunu defalarca söyledim.(daha almadan test sürüşü yaptığımda bile) arkadaş sollamaya şöyle korkusuzca çıkmaya hasret kaldım. yok efendim yeni sistemmiş yok efendim debriyaj sistemi farklıymış gibi yorumlara kesinlikle katılmıyorum. eski sistemin ne zararı vardı ki. megane 2 gibi naylon bir arabadan sonra avensisten sadece performans yönünden beklediğimi alamadım.

Avensis 1.6 dan performans beklenmesi bir hayalden öteye geçemez zaten  performans için üretilmiş bir araç değil şimdi burada büyük bir çelişki var Corolla 1.6 0-100 km/h 10.4 saniye fabrika verileri Avensis lpg ve 0-100 9 saniye bana biraz inandırıcı gelmedi açıkçası  aynı motorla Corolla'nın uçması lazım burda benim söylemek istediğim D sınıfı bir araç için olması gereken 2000 cc bir motordur tamamen şahsi görüşüm 1.6 Avensisin yanına yaklaşmam ne sıfırda ne ikinci elde ama 2.0 d4d tadından yenmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2012, 12:25:07 »
arkadaşlar avensis in müthiş performansı olduğunu söylemiyorum .performansının kötü olmadığını göstermek istedim.1.6 motorda türkiyeden başkada pek yoktur herhalde.genelde 2.0 yada 2.2 motorları yaygın yurtdışında.9 sn den şüphe edenler galiba yolun düz olmadığını düşünüyorlar.gündüz vakti yoluda çekerek benzinde bir video daha çekeyim bari..tabi trafiğe kapalı yolda.sizdende bekleriz video paylaşım arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2012, 12:38:19 »
Tahir kardeşim performans derken ben aracın 0-100 km/h hızlanmasına bakmam benim için önemli olan uzun yolda rampalarda araç sollarken gazı köklediğinizde araç ileri doğru ani ivmeleniyormu dik ve uzun bir rampada alt vitese geçtiğinizde yığılıyormu yada ileri şahlanıyormu 1.6 132 hp lik Avensisin bunu yapacağını hiç sanmıyorum hele de biraz yüklüyse yoksa düz yolda bu limitlere ulaşması olabilir Avensis fabrika verileri 0-100 km/h 10.4 saniye