0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tahir kardeşim performans derken ben aracın 0-100 km/h hızlanmasına bakmam benim için önemli olan uzun yolda rampalarda araç sollarken gazı köklediğinizde araç ileri doğru ani ivmeleniyormu dik ve uzun bir rampada alt vitese geçtiğinizde yığılıyormu yada ileri şahlanıyormu 1.6 132 hp lik Avensisin bunu yapacağını hiç sanmıyorum hele de biraz yüklüyse yoksa düz yolda bu limitlere ulaşması olabilir Avensis fabrika verileri 0-100 km/h 10.4 saniye
Videoyu izleyenlerin dikkat etmesini istiyorum araba 10-15 kmh hızla kalkıyor 0-dan kalkış yapsaydı 9 saniyenin üstüne çıkardı
avensis 0-100km.ye 9 veya 10 saniyede çıkmış bence bu pekte önemli değil çünkü o cüsseye göre kesinlikle tatmin edici. yani tanıtımlarında söylendiği rakamları yakaladığına eminim. şimdi şunu söylemek isterimki; piyasaya yeni bir şey sürdüğünüz zaman daha öncekinden artıları olacakki hakettiği ilgiyi görsün. 2004 avensis 1.6 elegant (babama ait) ile bendeki 2011 avensis 1.6 elegant extrayı bir çok kez karşılaştırdım ve gördümki benim araba resmen hüsran. aynı sınıfta arabaları incelediğimde yine avensis performans yönünden sınıfta kalıyor.yani düşünüyorumda şimdiki teknolojiyle daha atik yapamazlarmıydı. tabi bu benim görüşüm
fehmi bey sanırım sizde yeni kasa avensis var..rica etsem arabanızım artı ve eksilerini özetler misiniz ? avensis'i en iyi sahiplerinden dinlemek lazım bence...kafama takılan sorular şunlar :1- bakım fiyatları pahalı mı ?2- alt devirlerde gerçekten çok mu hantal kalıyor ?3- Genel olarak malzeme kalitesi vs. ile D sınıfı bir araçta olduğunuzu hissettiriyor mu ?Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..
EVET ARKADAŞLAR YENİ VİDEO ÇEKTİM.YOLU GÖRÜYORSUNUZ ÇOK AZ EĞİMLİ 5-10 DERECE GALİBA(UYGUN DÜZ YOL BULAMADIM).BENZİNDE DENEDİM.8.5 SN..(21-29. SN) http://youtu.be/nO-ni-XtKiQ
arabayı ben yapmadım,satmıyorumda.video ortada yolun eğminide söyledim ibrede görünüyor.isteyen istediği gibi yorumlasın.fakat kandırmaca falan gibi çapsız yorum yapmayalım arkadaşlar.belkide doğru söylüyorsun 8.5 deilde 11 sn..avensis düşünen arkadaşlar için kaynak video olsun.
Mehmet kardeşim ben zaten Avensis'in motorunun 132 hp Aurisle aynı motor olduğunu belirtmiştim şahsi görüşüm 1.6 Avensis ne sıfır ne ikinci elde asla düşünmem ama 2.0 d4d şükela olur. 2004-2005 1.6 cc Vectraları bilirsiniz alanın elinde patladı bir sürü örnek daha var bu şekilde bu sınıfta olması gereken motor hacmi en az 2.0 cc olmalıdır.
1-bakım fiyatları normal2-evet alt devirlerde ağırlığından dolayı biraz hantal3-evet d sınıfı bir araç olduğunu malzeme kalitesi kesinlikle gösteriyor
2005 vectram var elimde kalmadı daha yeni aldım desem bilmeden sallamayalım. avensisten 2.eli daha kuvvetli olan araçtır ayrıca yeter ya insignianın 16 lt yakıyor falan yorumları. altımda 180 hp'lik motor var diye redline'da gezerseniz olacağı o. 10 lt yakan adamlarda var istanbulda !
videonun 18. saniyesinde hızlanmaya başlamışsınız ve 29. sn de aslında kadrana göre 100km ve gerçekte yaklaşık 95-96km olan bir hıza gelmişsiniz. Bu durumda 11 saniyede 0-96 km hızlanmanızı gerçekleştirmişsiniz tebrikler. 1 yıl 40.000 km boyunca 2010 avensis 1.6 132 bg kullanmış birisi olarak size bu sevdadan vazgeçmenizi tavsiye ediyorum , avensis performans değil konfor arabasıdır. İyi günler.
teşekkür ederim