0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tahir kardeşim performans derken ben aracın 0-100 km/h hızlanmasına bakmam benim için önemli olan uzun yolda rampalarda araç sollarken gazı köklediğinizde araç ileri doğru ani ivmeleniyormu dik ve uzun bir rampada alt vitese geçtiğinizde yığılıyormu yada ileri şahlanıyormu 1.6 132 hp lik Avensisin bunu yapacağını hiç sanmıyorum hele de biraz yüklüyse yoksa düz yolda bu limitlere ulaşması olabilir Avensis fabrika verileri 0-100 km/h 10.4 saniye
Bu aracı 1000 3000 devir arasında ekonomi için kullancan araç ani hızlanmaz gaza tepki vermez bu devirlerde ama anlık yakıt tüketimini 5 lt olarak görünce mutlu olursun . araba 3000 devirden sonra belki şahlanmıyor ama koltuğa yapıştırıyor ve devir saymak gerçekten güzel oluyor ama performans istiyorsanızda anlık yakıt tüketimine bakmıycaksınız . araca gerçekten alışmışsanız performansı gerçekten tatmin edici . 3000 devirden sonra bu araba rampa falan dinlemiyor.6. vites 100 km hızla giderken tabiki araba sollamıycaksınoz sonuçta. 1.6 motor 1.5 ton atmosferik bir araba ama 2 vites birden düşürmekte bir sakınca olmuyor araç 3.500 gibi bir deviri yakalıyor ve sollamaktan kesinlikle korkmuyormusunuz.
Abi motor corolla ile aynı değil malesef avensis te 132 bg lik valvematic motor var corollada ise 124 bg sanırsam vvti motor var
0-100 performansı süper ama burada Fehmi beye katılıyorum bu performansı rampa ve uzun yolda devamlı alabileceğiniz şüpheli 2 ci viteste basarsanız 100km/h çıkar tabi uzun ve dik bir rampada devir ve sürat düşmeye başladıktan sonra bir alt vitese düştüğündeki ivmelenme nasıl ona bakmalı şimdi aynı motor Corolla'da var ağırlık olarak sanırım Avensis daha ağır bir araç ben Corolla'nın rampalardaki performansından çok memnun değilken Avensisi düşünemiyorum sadece şu kadarını belirteyim vergi sorunları nedeniyle düşük hacimli motorları Türkiye'ye getiriyorlar ama bu sınıftaki bir araç benim nazarımda hangi marka olursa olsun en az 2000 cc bir motor hacmi olmalıdır
opel insignia 1.6 180 hp turbo eğer 100 kmde 12 Lt yakıt yakmayı düşünüyosanız iyibir seçenek
12 lt ile kalmıyor malesef şehir içlerinde 15 lt . Ve opel forumlarındada incelemeiştim
Bu mesajında corolla ile aynı diye belirtmişsin senin mantığınla abi passat 1.4 tsı lara ne olacak acaba . kıyaslaığın motor 1.6 100 bg lk bir motor arada yüzde 32 lik bir fark var.Tabiki şahsi görüşün bu ama dediklerime dikkat ederek bir kullanmanı ve ondan sonra yorumlamanı tavsiye ederim.Bence demek yerine . artık eskilerde kaldı büyük motor büyük güç bu motor bu kasayı kaldırmaz mantığı v.s sayglar.
Mehmet kardeşim senin alıntı yaptığın mesajımla ilgili yazmıştım orada 132 hp olduğunu belirtmişim ayrıca kıyasladığım aracın motoru 124 hp 100 hp yanlış yazdın sanırım bu arada turbolu araçlardan bahsetmiyoruz dediğiniz Passat da benim gözümde hiç bir değeri yok
yapmayın ya, tam ziyanmış, ben volvo standart değilken bile şehirler arası 95-100kmh sabit hızla , 6.2-6.3lt leri tutturuyordum, şehir içide 13lt yakıyordu, ki araba 230ps ler civarındaydı, gerçi yazılımında , yakıt tüketimine baya olumlu etkisi oluyor ayrı konu
aboooo hocam biz 15 lt motorinle tahminimce 250 km geçeriz ş.içi sakin kullanımla
dediğinize katılıyorum, arada 8 hp lik bir fark mevcut, muhtemelen aynı şanzıman kullanılıyordur, ve avensis biraz daha ağırdır, bunlar göz önüne alındığında, aynı üretim yılı olan corolla ile avensis birbirlerine çok yakın performans gösterecektir. fabrika verileride bunu destekliyor zaten
İşte bunu bende çok isterim, eminim herkes ister ve çok yararlı olacağından eminim. İstanbul'da bir pist var ve atıl olarak duruyor. Acaba kimler kullanıyordur orayı merak ediyorum. Kimi ülkelerde 100 yıllık pistler var. Bunun trafiğe yansıması da ortada.
Bu hep tartışılmıştır ama bende Zafer bey gibi düşünüyorum.Birçok kere sırf sollama stresinden ve güvenliğinden dolayı 2.0 tercih ettim.