0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
siz kullanıcı olarak, şanzımanı benden çok daha iyi tanıyorsunuz, aracıda benden çok daha uzun süre kullanmışsınız, sizin yorumlarınız tabiki benimkine göre daha doğru olacaktır. Esneklikten kastım, belli viteste, belli hızlar arasındaki hızlanma, ben yaptığım deneme sürüşlerinde ve , istanbul - eskişehir arasında yaptığım 320km yolda, aracın bana solllamalarda, ani hızlanma gereksinimi olacak durumlarda güven vermediğini hissettim, ki corolla güçlü bir araç, eski kasa yariste durum iyice içler acısıydı, 1.vitesi 38kmh hızda tamamlayan araç, 2.vitese geçene kadar 30kmh a kadar düşüyor ve çekişini tamamen kaybediyordu, benim üstünde durduğum nokta bu, zaten performans konusunda fazla beklentisi olmayan birinide aracın üzmeyeceğini belirttim
Her ne kadar MMT denilsede bende önermiyorum sollama yaparken bir manuel araçla debriyajı ayarlayıp birden uzamak var birde mmt gibi kendi kendine devir kazanması toparlaması var bu süreç ben ayağımı gaz pedalından çekmediğimde bile yavaş gerçekleşiyor..Bu bariz farkedilcek bir olay bende vites değişimlerinde ayağımı gazdan çekmem bu olay mantıksız yeterince güç kaybeden bir araç zaten..Ben önermem çeşitli sıkıntıları sürekli devam eden bir şanzıman tipi..Serdar abi ferrari olmucaksa düz vites hamallık demişsinde ferrariyi alıp o kadar para veripte asıl ben manueline binmem..
Ben mmt kullanmıyorum herhalde. Ya da 6 ileri olanlar mmtden sayılmıyor.
Tekin abi bu bir gerçek ki 124 hp lik bir araç bu şanzıman tipinden dolayı varlığını hissettiremiyor..
Güç aktarımının en az kayba uğradığı aktarma sistemi, baskı-balata/dişli vites sistemidir, biliyorsunuz.MMT şanzımanda da aynı sistem uygulandığından dolayı, motor hacmi, beygiri ne olursa olsun, en verimli aktarma sistemi budur.Zannedersem sizi üzen asıl mesele, motorunuzun gücünün size az gelmesi.
kullanıcı açısından baktığım zaman, kaybın minimum seviyede olduğunu söylüyorsunuz, peki performans verileri söz konusu olduğunda , takip ettiğim toyota modellerinin düz vites modelleriyle, mmt şanzımanları arasındaki ivmelenme sürelerinde ciddi farklar var. testlerde ciddi farklar var, toyotada yaris ve corollada yanılmıyorsam şu an mmt yi kullanmayı bıraktı ve multitronic benzeri multidrive a geçti, bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir. sonuç olarak benim kullanıcı olarak aldığım verim önemli, ki testleri gerçekleştiren test pilotları kadar hiç bir zaman arabayı yüksek verimle kullanmam olası değil, onların kaydettiği veriler mevcut.
Km ye 290 - 320 krş yakıyor aracım..Bana anormal geliyor bu durum bizim burda lojmanda d-4d corolla mmt var, ş.içi 250-270 krş yaktığını söylüyor..Düz vitesli araçların bizden daha az yakıt oranına sahip olduğu düşüncesindeyim..
Her 5000km'de bir Enjektör temizleyici kullanınız, lastik basınçlarınızı 36psi olarak basınız, şanzıman yağı değişim periyodlarını aksatmadan yetkili serviste değişimini sağlayınız, rot ve balans ayarlarınızı her 20.000km'de kontrol ettiriniz.
yarım litre az yaksın diye uğraş dur, servise yolun
Sonuç olarak hangisi olursa olsun, otomatikler düzlerden daha az yakmaktalar, fabrika verileri öyle diyor,