Gönderen Konu: 2008 Corolla MMT fiyat ve araç değerlendirmesi  (Okunma sayısı 5205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2008 Corolla MMT fiyat ve araç değerlendirmesi
« : Şubat 21, 2012, 13:22:31 »
Merhaba Arkadaşlar,

Yakın bir dostum 2008 MMT 1.6 benzinli Corolla almak üzere bana fikrimi sordu. Toyota hakkındaki izlenimlerimi aktardım ama Corolla ve  MMT hakkında detaylı bir bilgim yok. Piyasa değeri ve Kullanım hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum saygılarımla...
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Toyota Club Türkiye

2008 Corolla MMT fiyat ve araç değerlendirmesi
« : Şubat 21, 2012, 13:22:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla MMT fiyat ve araç değerlendirmesi
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2012, 15:00:05 »
ben bu mmt şanzıman yüzünden toyota markasına küsmüştüm direkt, ama 15gün önce denediğim multidrive  şanzımanla tekrar barıştım. bence düz versiyonlara bakın, eğer tatbik ettiğim yaris ve corolladaki gibiyse, ki öyledir. Azap maalesef, kimse kimseye bu kötülüğü yapmamalı. Ha tabi tamamen beğeni meselesi, hiç araba sollamayan, arabanın esnekliğine önem vermeyen biriyse arkadaşınız, kullanabilir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2012, 15:30:14 »
Kusura bakmayında bu devirde sürdüğün ferrari değilse düz vites hammallık ben mmt den çok memnunum corollayla ne esnekliği yapacaksınız slalom arabası değilki... gerçi manuele alıp direksiyondan kumanda edip sporda sürebilirsin izmirde 10-11 litre yakıyor yanlız... yokuşta manuele aldıktan sonra sıkıntı yok nasıl olsa stop etmiyor aralık gibi 30-32 civarı teklifler vardı reno fluence alcaktım dizel vaz geçtim bu daha 30000 üstünü yeni gördü confort modele+ çelik jant var lastikler yeni
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2012, 15:41:12 »
siz kullanıcı olarak, şanzımanı benden çok daha iyi tanıyorsunuz, aracıda benden çok daha uzun süre kullanmışsınız, sizin yorumlarınız tabiki benimkine göre daha doğru olacaktır. Esneklikten kastım, belli viteste, belli hızlar arasındaki hızlanma, ben yaptığım deneme sürüşlerinde ve , istanbul - eskişehir arasında yaptığım 320km yolda, aracın bana solllamalarda, ani hızlanma gereksinimi olacak durumlarda güven vermediğini hissettim, ki corolla güçlü bir araç, eski kasa yariste durum iyice içler acısıydı, 1.vitesi 38kmh hızda tamamlayan araç, 2.vitese geçene kadar 30kmh a kadar düşüyor ve çekişini tamamen kaybediyordu, benim üstünde durduğum nokta bu, zaten performans konusunda fazla beklentisi olmayan birinide aracın üzmeyeceğini belirttim
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2012, 16:28:24 »
siz kullanıcı olarak, şanzımanı benden çok daha iyi tanıyorsunuz, aracıda benden çok daha uzun süre kullanmışsınız, sizin yorumlarınız tabiki benimkine göre daha doğru olacaktır. Esneklikten kastım, belli viteste, belli hızlar arasındaki hızlanma, ben yaptığım deneme sürüşlerinde ve , istanbul - eskişehir arasında yaptığım 320km yolda, aracın bana solllamalarda, ani hızlanma gereksinimi olacak durumlarda güven vermediğini hissettim, ki corolla güçlü bir araç, eski kasa yariste durum iyice içler acısıydı, 1.vitesi 38kmh hızda tamamlayan araç, 2.vitese geçene kadar 30kmh a kadar düşüyor ve çekişini tamamen kaybediyordu, benim üstünde durduğum nokta bu, zaten performans konusunda fazla beklentisi olmayan birinide aracın üzmeyeceğini belirttim

Alper bey, 1. vitesten 2. vitese geçerken süratinizin yavaşlama nedeni vites değişim sırasında ayağınızı gaz pedalından kaldırmış olmanız yada aynı veya daha fazla basınç uygulamadığınızdan dolayı oluşma ihtimali çok büyük gibi görünüyor, zira ilk defa MMT araç kullanan insanlar hep aynı şekilde davranış sergiliyorlar.

Performans konusu ise daha çok aracın motor gücüyle ilgili bir olaydır. MMT lerde ayrıca Es modu da vardır, yüksek performans istiyorsanız bu düğmeye basabilirsiniz, eğer bu performansta yetersiz gelirse o zaman manuele geçip tam performans üretebilirsiniz, kısaca MMT şanzımanlarda diğer hiç bir şanzımanda olmayan bir özellik vardır o da 3 farklı modda kullanabilme özelliğidir buna birde kış modunu ilave edersek 4 moda ulaşır.

Otomatik şanzımanlar hakkında alttaki linkten faydalanabilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39667.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2012, 16:35:32 »
bahsettiğiniz modların çok daha çeşitlileri 95 yılı üretim araçlarında dahil uygulanıyor, 2000model volvomda, gaz tepkimesi hızlandırıcı veya ekonomik sürüşü destekleyen modlar mevcut, otomatik bir araçta vites değişiminde kesinlikle ayağımı gazdan çekmem, şimdiye kadar tatbik etmiş olduğum, kara düzen otomatik şanzıman, dsg, cvt, smg, selespeed,  ve aklıma gelmeyen çok fazla şanzıman arasında en yavaş şanzıman maalesef MMT,  bende bir toyota fanatiği olarak, maalesef bir türlü sindiremiyorum bunu.

vermiş olduğunuz linki inceliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2012, 10:53:49 »
Tamam şanzımanımız muhteşem değil ama ben geçen sene mersin-izmir-konya yaptım yaptım sıkışık trafikte tam otomatikten daha rahat araba solladım... çünkü tam otde kickdown yapmanız lazım vites düşürmek için bunu araba anlar anlamaz ama ben otomatik modda dahi olsa direkdiyondaki kulakcıklarla vitesi anında düşürebiliyorum ve kendimi tehlikeye atmadfan araba sollayabiliyorum (aynı yolu tam otomatik şavrole aveo ilede gittim)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2012, 12:59:17 »
Her ne kadar MMT denilsede bende önermiyorum sollama yaparken bir manuel araçla debriyajı ayarlayıp birden uzamak var birde mmt gibi kendi kendine devir kazanması toparlaması var bu süreç ben ayağımı gaz pedalından çekmediğimde bile yavaş gerçekleşiyor..Bu bariz farkedilcek bir olay bende vites değişimlerinde ayağımı gazdan çekmem bu olay mantıksız yeterince güç kaybeden bir araç zaten..
Ben önermem çeşitli sıkıntıları sürekli devam eden bir şanzıman tipi..
Serdar abi ferrari olmucaksa düz vites hamallık demişsinde ferrariyi alıp o kadar para veripte asıl ben manueline binmem..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2012, 14:05:15 »
Her ne kadar MMT denilsede bende önermiyorum sollama yaparken bir manuel araçla debriyajı ayarlayıp birden uzamak var birde mmt gibi kendi kendine devir kazanması toparlaması var bu süreç ben ayağımı gaz pedalından çekmediğimde bile yavaş gerçekleşiyor..Bu bariz farkedilcek bir olay bende vites değişimlerinde ayağımı gazdan çekmem bu olay mantıksız yeterince güç kaybeden bir araç zaten..
Serdar abi ferrari olmucaksa düz vites hamallık demişsinde ferrariyi alıp o kadar para veripte asıl ben manueline binmem..

Alper bey,

MMT şanzıman 2000cc veya üzeri bir motora uygulansa inanın bu isteklerinizin tamamı fazlasıyla karşılanabilir.
Uygulanmamasının sebebi de, madem 2000cc veya üzeri araç için okadar para ödeniyor, yakıt içinde biraz daha fazla ödenebilir ve buna ilave konforda üretmek için farklı kavramalı otomatik şanzıman uygulanmaktadır.
F1 araçlarda dahi MMT çift kavramalı sistem uygulanmaktadır.

MMT ve diğer markalarda farklı isimle pazarlanan bu otomatik şanzıman türünden kimlerin şikayet etmediklerine dikkat ederseniz, aracından yarış arabası performansı beklemeyen, vites değişiminin diğer otomatiklerden farklı bir his yaratmasını şikayet etmeyen ve özellikle ekonomik tüketimleri ön planda tutan sürücüler olduklarını göreceksiniz. Bu tarz düşündüklerini bildiğim 2 kişiye de aldırdığım MMT'li Corolla'dan kendileri hala çok memnunlar.

Uzun yol için şunu örnek vermek isterim, her türlü yol şartında, her türlü yokuşlarda daha büyük hacimli benzinli/diesel-otomatik/düz araçlardan hiçte geri kalmamakta, sadece otobanlarda son süratinin bittiği yerde yenilmektedir. Bu örnek 1.4L'lik motorla uygulanmış MMT şanzımanın performansı konusunda umarım yeterli açıklama yapmıştır. Unutmayınız, aynı At'ı farklı seyisler kullanır ve farklı sonuçlar çıkar. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2012, 16:35:29 »

Ben mmt kullanmıyorum herhalde. Ya da 6 ileri olanlar mmtden sayılmıyor.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2012, 16:44:07 »
Ben mmt kullanmıyorum herhalde. Ya da 6 ileri olanlar mmtden sayılmıyor.

Sinan bey, M/M şanzımanlarda kasnak/kayış sistemli bir düzenek var, aynı kinetik mobiletlerdeki gibi, kendisi küçük yaptığı iş büyük cinsinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2012, 14:09:42 »
Tekin abi bu bir gerçek ki 124 hp lik bir araç bu şanzıman tipinden dolayı varlığını hissettiremiyor..
Sinan abi benimkisi eski tip 5 ileri + senin aracın 132 lik bir auris bariz olmasada ağırlık farkı corollanın sedan oluşunun aerodinamik gibi farklı unsurları var, tabi ki corolladan daha yüksek bir performansa sahip aracın..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2012, 17:47:49 »
Tekin abi bu bir gerçek ki 124 hp lik bir araç bu şanzıman tipinden dolayı varlığını hissettiremiyor..

Güç aktarımının en az kayba uğradığı aktarma sistemi, baskı-balata/dişli vites sistemidir, biliyorsunuz.

MMT şanzımanda da aynı sistem uygulandığından dolayı, motor hacmi, beygiri ne olursa olsun, en verimli aktarma sistemi budur.

Zannedersem sizi üzen asıl mesele, motorunuzun gücünün size az gelmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2012, 18:00:10 »
Güç aktarımının en az kayba uğradığı aktarma sistemi, baskı-balata/dişli vites sistemidir, biliyorsunuz.

MMT şanzımanda da aynı sistem uygulandığından dolayı, motor hacmi, beygiri ne olursa olsun, en verimli aktarma sistemi budur.

Zannedersem sizi üzen asıl mesele, motorunuzun gücünün size az gelmesi.
tekin bey, yorumlarınız dan takip ettiğim kadarıyla aktarma sistemleri hakkında ciddi bilgiye sahipsiniz, benim o konuda yeterli mühendislik bilgim yok, kullanıcı açısından baktığım zaman, kaybın minimum seviyede olduğunu söylüyorsunuz, peki performans verileri söz konusu olduğunda , takip ettiğim toyota modellerinin düz vites modelleriyle, mmt şanzımanları arasındaki ivmelenme sürelerinde ciddi farklar var. testlerde ciddi farklar var, ve firmanın sunduğu fabrika verilerinde dahi çok fark var, ki bu farkın oranı eski sistem tam otomatik şanzımanlar dan bile fazla, günümüzde de audi, bmw, vw firmalarında yer alan, dsg , smg , vs. gibi şanzımanların bir çoğu düz vites olan aynı araçlardan daha iyi bir performans sergiliyor. toyotada yaris ve corollada yanılmıyorsam şu an mmt yi kullanmayı bıraktı ve multitronic benzeri multidrive a geçti, bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir. sonuç olarak benim kullanıcı olarak aldığım verim önemli, ki testleri gerçekleştiren test pilotları kadar hiç bir zaman arabayı yüksek verimle kullanmam olası değil, onların kaydettiği veriler mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2012, 18:41:21 »
kullanıcı açısından baktığım zaman, kaybın minimum seviyede olduğunu söylüyorsunuz, peki performans verileri söz konusu olduğunda , takip ettiğim toyota modellerinin düz vites modelleriyle, mmt şanzımanları arasındaki ivmelenme sürelerinde ciddi farklar var. testlerde ciddi farklar var,
toyotada yaris ve corollada yanılmıyorsam şu an mmt yi kullanmayı bıraktı ve multitronic benzeri multidrive a geçti, bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir. sonuç olarak benim kullanıcı olarak aldığım verim önemli, ki testleri gerçekleştiren test pilotları kadar hiç bir zaman arabayı yüksek verimle kullanmam olası değil, onların kaydettiği veriler mevcut.

Alper bey,

MMT şanzımandaki güç aktarımındaki kayıp düz vitesli kadar olduğu gibi, akselerasyon konusundaki farkıda ancak testler aşamasında görebilirsiniz. Eğer yarışıyorsanız yada test aşamasındaysanız, düz vitesli araçta ayağınızı daha çabuk debriyajdan çekersiniz ve bu da konfor bozukluğuna sebep verir, zaten o safhada kimse konforuda istemez. Fakat normal kullanımlarda her türlü yol şartlarında ki tepkiler en az düz vitesli bir araç kadar mükemmeldir, yokuş yukarı araç sollamalarında dahi hiç bir sorun oluşturmamaktadır, bu şanzıman ekonomi konusunda en başarılı otomatik şanzıman olduğundan Toyota da kullanmaya karar vermiştir.

Diğer taraftan şöyle düşünün, ürettiğiniz bir ürünün kullanımından ve konforundan çok şikayet alırsanız siz üretmeye devam edermisiniz? MMT'nin şimdilik uygulanmasından vazgeçilmesinin sebebi performans değil konforudur. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2012, 20:05:15 »
Km ye 290 - 320 krş yakıyor aracım..Bana anormal geliyor bu durum bizim burda lojmanda d-4d corolla mmt var, ş.içi 250-270 krş yaktığını söylüyor..Düz vitesli araçların bizden daha az yakıt oranına sahip olduğu düşüncesindeyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2012, 20:40:40 »
Km ye 290 - 320 krş yakıyor aracım..Bana anormal geliyor bu durum bizim burda lojmanda d-4d corolla mmt var, ş.içi 250-270 krş yaktığını söylüyor..Düz vitesli araçların bizden daha az yakıt oranına sahip olduğu düşüncesindeyim..

Alper bey, sizin aracınız zannedersem benzinli, MMT'mi? AT'mi?

Sonuç olarak hangisi olursa olsun, otomatikler düzlerden daha az yakmaktalar, fabrika verileri öyle diyor,

Eğer benzinliyse kendi aracınızı dizel araçla karşılaştırmayınız, benimkide bulunduğum yerde.. ki bugünlerde sabahları 3 derece olabiliyor, 5km'lik mesafelerde kullandığım halde 5.8L/100km civarlarında oynuyor.

Her 5000km'de bir Enjektör temizleyici kullanınız, lastik basınçlarınızı 36psi olarak basınız, şanzıman yağı değişim periyodlarını aksatmadan yetkili serviste değişimini sağlayınız, rot ve balans ayarlarınızı her 20.000km'de kontrol ettiriniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2012, 21:09:19 »
Alıntı
Her 5000km'de bir Enjektör temizleyici kullanınız, lastik basınçlarınızı 36psi olarak basınız, şanzıman yağı değişim periyodlarını aksatmadan yetkili serviste değişimini sağlayınız, rot ve balans ayarlarınızı her 20.000km'de kontrol ettiriniz.

yarım litre az yaksın diye uğraş dur, servise yolun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2012, 21:31:29 »
yarım litre az yaksın diye uğraş dur, servise yolun :D

Aslında bir araca az yakıt harcattıramazsınız ama basit kontroller ve bakımlarla fazla yakması önlenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2012, 12:41:10 »
Sonuç olarak hangisi olursa olsun, otomatikler düzlerden daha az yakmaktalar, fabrika verileri öyle diyor,
Öncelikle bu düşünceye katılmıyorum..
Aracımız benzinli MMT Tekin abi tabikide dizelle kıyaslama yapmıyorum sadece hem dizel hem benzilide ki mmt manuel karşılaştırmasında manuel vites olan araç daha az yakıt tüketimine sahipler vurgulamak istediğim buydu..