0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzinli M/Mler düz vitesten az yakıyor. Fabrika verileri öyleydi ben alırken.
Burada otomatik daha fazla yakıyor nasıl otomatik daha az yakıyormuş anlamadım artı son süratler ve 0-100 hızlanmalardaki fark bariz ben şahsen hiç otomatik araç tercih etmedim bundan sonra da etmem Motor özellikleriYakıt TüketimiYakıt türü Benzin Benzin Birleşik 7 lt/100km 7,1 lt/100km Şehir dışı 5,8 lt/100km 5,9 lt/100km Şehir içi 9,2 lt/100km 9 lt/100km MotorSupap mekanizması DOHC Dual VVT-i DOHC Dual VVT-i Motor hacmi 1598 cc 1598 cc Maksimum güç 124/ 6000 PS/dd 124/ 6000 PS/dd Maksimum tork 157/5200 Nm/dd 157/5200 Nm/dd ŞanzımanVites Kutusu 6 ileri düz 4 ileri Otomatik PerformansMaksimum hız 195 km/sa 185 km/sa Hızlanma (0-100 km/sa) 10,4 sn 11,9 sn
Tekin bey otomatik Civic'i test ettim ve beğenmedim benim aracım agresif kullanımda seri kalkışlar ve ani hızlanmalarda şehir içinde 100 km 8.5 lt gördüm.Fotoda da 9.0 ama malum kış ben 3500-4000 devir aralığında vites değiştirim ki bazen bu devir daha yüksekte olabilir bu şekilde kullanmaktan bahsediyorum bu yakıt değerleri de bu şekilde kullanımdadır.
bende 1.6 mmt kullanıyorum. araca alışana kadar sollamalar ve ani hareketler insanı şaşırtıyor. hatta bir ara çok sinir olup satmayı bile düşünmüştüm. alıştıktan sonra hiç sıkıntı yaşamadım çünkü mmtye alışan adam sadece gaz pedalına basış hızı ve açısıyla vites değiştirebiliyor. sollamaya çıkarken direksiyondan vites küçülüyorum yada sollamaya çıkmadan 1 sn önce gazı köklüyorum ve araç gayat seri olarak hareket ediyor. ben aracı çok seri kullanırım mmt benim kadar elbette seri değil ama etrafımdaki insanların %80den daha hızlı vites değiştirdiği kesin.en önemli husus otomatik vites insanı ister istemez daha sakin kullanmaya yönlendiriyor çünkü yüksek devirlere çıkmadan vites büyültüyor. buda cebinizi koruyor. 1 hafta manuel vites araç kullanmak durumunda kaldığımda trafik canavarı olduğumu hatırladım bence arabayla aynı dilden konuşana mmt yeterli gelicektir. mmt farkı 2binlira iken DSG farkı 7 binliraları buluyor. toyota ucuza ekonomik vites sunuyor. ne kadar ekmek o kadar köfte