Gönderen Konu: güvenlikli cam filmi hakkında...  (Okunma sayısı 10478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: güvenlikli cam filmi hakkında...
« Yanıtla #40 : Şubat 21, 2012, 23:02:45 »
çok iyiymiş ya, ama özenmedim de değil, bi uçan tekme atasım geldi cama, ne güzel vuruyor adamlar, filmin bu kadar mukavemet göstermesi hakkaten çok iyi, bende bir maaliyet araştırmasına girişeyim

kapalı otoparkı olmayan herkeste kesinlikle olmalı..malesef ki bu zamana kadar biri çıkıp da dememişti bana böyle böyle birşey var diye..ben hep dışarıdan insanlar görmesin diye cam film çekiyorlar sanıyordum..video da çok dehşetmiş, sizden farklı olarak benim sinirimi bozdu vallahi, benim aracada böyle vurmuşlardır diye içim gitti, şu sıralar arabayla ilgili ne görsem empati duygularım kabarıyor zaten  :(
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 21, 2012, 23:02:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 21, 2012, 23:06:25 »
Ucuz olmasın, kapı döşemelerini söktürmeden yaptırın hiçbirşey olmaz. Kullandığım bütün araçlarıma çektirdim, hiçbirşeyde olmadı. Dandik marka olmasın yeter. Zaten garantili sökülsede yaptırırsınız bi daha.
Servis dışında yaptırırsanız cam motorlarına birşey olduğunda sıkıntı olabilir, döşemeyi söktürmeseniz bile.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 21, 2012, 23:08:20 »
Ucuz olmasın, kapı döşemelerini söktürmeden yaptırın hiçbirşey olmaz. Kullandığım bütün araçlarıma çektirdim, hiçbirşeyde olmadı. Dandik marka olmasın yeter. Zaten garantili sökülsede yaptırırsınız bi daha.
Servis dışında yaptırırsanız cam motorlarına birşey olduğunda sıkıntı olabilir, döşemeyi söktürmeseniz bile.

döşemeyi söktürmeden yaparsam cam motoruyla ilgili bir sorun oluşacağını sanmıyorum garanti konusunda..sonuçta dokunulan yer garanti kapsamından çıkıyor..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 21, 2012, 23:11:25 »
Haklısınız, sizin için bu durum hayli sıcak şimdi, siz yine metanetinizi koruyorsunuz, ben sizin kadar soğukkanlı yaklaşamazdım bu duruma, arabam çizildiğinde dahi , küçük notlar yapıştırıyorum üstüne, numaramı yazıyorum ve çizenin cesareti olması durumunda beni telden aramasını belirtiyorum. Tekrar geçmiş olsun, bu ve bundan sonraki araçlara ben bu tür bir uygulama yapacağım, renkli film uygulamasına ben karşıyım, ama doğal cam renginde kalıp bu tür bir şey mutlaka uygulanmalı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 21, 2012, 23:14:16 »
Haklısınız, sizin için bu durum hayli sıcak şimdi, siz yine metanetinizi koruyorsunuz, ben sizin kadar soğukkanlı yaklaşamazdım bu duruma, arabam çizildiğinde dahi , küçük notlar yapıştırıyorum üstüne, numaramı yazıyorum ve çizenin cesareti olması durumunda beni telden aramasını belirtiyorum. Tekrar geçmiş olsun, bu ve bundan sonraki araçlara ben bu tür bir uygulama yapacağım, renkli film uygulamasına ben karşıyım, ama doğal cam renginde kalıp bu tür bir şey mutlaka uygulanmalı.

valla alper bey ben de bugüne kadar renkli filme karşıydım ama ateş düştüğü yeri yakıyormuş, sonuçta adamlar camdan içeriyi gördükleri için böyle bir teşebbüste bulunuyorlar..bir derece renkli en hafifinden film cam bence makul artık...bu uğurda polislerle muhatap olmayı bile göze aldım..malum olay tutanagını yanımda tutacam zaten, gak guk ettilermi gösterecem nelerle uğraştığımı..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Şubat 21, 2012, 23:19:45 »
Güvenlikli filmler biraz daha kalın oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 21, 2012, 23:21:14 »
Güvenlikli filmler biraz daha kalın oluyor.

aslında mesele tam da bu noktada başlıyor zaten. 70 ila 100 mikron arası değişiyormuş, haliyle daha kalın olduğundan kapı döşemeleri sökülmeden konulduğunda potluk ve çıkma olasılığı daha yüksek oluyor...
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Şubat 21, 2012, 23:25:50 »
Yani garanti meselesini ondan açmıştım. Fitillerde zorlama yapar, motoru zorlar filan diye ama düşük olasılık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 21, 2012, 23:39:36 »
Yani garanti meselesini ondan açmıştım. Fitillerde zorlama yapar, motoru zorlar filan diye ama düşük olasılık.

evet kalınlaşınca her iki durumda da cam motorunu zorlayabilir, bozabilir..bu detayı düşünmemiştim..ben çok vesveseli biriyim sanırım.. :-\
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 21, 2012, 23:50:17 »
ben çok vesveseli biriyim sanırım.. :-\
   Buradan biraz öyle görünüyor.Yoksa olaydan dolayı mı böyle oldunuz? :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Şubat 22, 2012, 00:04:45 »
işte kapı döşemeleri sökülmüş audi a5 sline buyrun bakın  !!!
bu kulübün en sadık üyüse olarak tüm kaybedenlere (kaybedenler kulübü) yalnızlık ömür boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Şubat 22, 2012, 00:06:46 »
link i unutmuşum  :argh: http://www.facebook.com/people/Highway-Ata%C5%9Fehir/100002084861935#!/photo.php?fbid=132939323452229&set=a.132939260118902.35445.100002084861935&type=3&theater
bu kulübün en sadık üyüse olarak tüm kaybedenlere (kaybedenler kulübü) yalnızlık ömür boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 22, 2012, 00:07:26 »

nereye bakalım selim bey  :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Şubat 22, 2012, 00:09:32 »
nereye bakalım selim bey  :)
okadar çok link yolladımki bunu yollamayı unutmuşum  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 22, 2012, 00:10:49 »
şimdi burdan çıkarmam gereken mesaj şu mu olmalı ''adamlar A5 lerine gözü kapalı neler yapıyor, sen bacak kadar yaris'ine toz kondurmuyosun''  :D
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Şubat 22, 2012, 00:13:28 »
şimdi burdan çıkarmam gereken mesaj şu mu olmalı ''adamlar A5 lerine gözü kapalı neler yapıyor, sen bacak kadar yaris'ine toz kondurmuyosun''  :D
estafurullah o ne demek herkesin malı kandine göre paha biçilemez olur sadece korkulacak bişey değil mesajı  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 22, 2012, 00:17:05 »
estafurullah o ne demek herkesin malı kandine göre paha biçilemez olur sadece korkulacak bişey değil mesajı  :o

vallahi benim kafam iyice karıştı..adamlar A5 lerine yaptırdıklarına göre vardır bir hikmeti diyor insan, bir yandan da gözümün önüne servistekilerin tehditvari bakışları...ben bu işi kotaramayacam sanırım :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 22, 2012, 00:33:24 »
burada (konunun tamamını değil ama ilk sayfayı okudum ) bir yanlış anlaşılma var.yapılan tüm cam filmleri güvenlik amacıyla değil , daha doğrusu istediğiniz güvenliği sağlayacak kadar sağlam değil.daha çok sıcak yaz günlerinde sıcaktan korunmak için ve görüntü olsun diye.birde tabi büyük kazalarda cam kırıklarının içeriye düşmesini engellemek amaçlı.

gerçek anlamda güvenlik cam filmler 3-4 kat oluyor ve herbir katman apayrı malzemeden yapılmış oluyor. gerçekten öyle bir iki hamleyle kırılmıyorlar ve gasp tarzı olaylarda gerçek bir güvenlik sağlamış oluyor...bu işi yapan yerler oldukça az çünkü biraz pahalı oluyor.benim eski aurisimi bilenler olacaktır onun eski sahibi bayandı ve güvenliği için komplesine yaptırmış bana geldiğinde (kazalı almıştım aracı o yüzden 2-3 camı kırıktı) o filmleri sökene kadar canımız çıkmıştı, kat kat sök sök bitmiyordu :)...yoksa piyasada yapılan cam filmleriyle gasptan korunmanız mümkün değil :) anahtarla 3M in filmini kazıyabiliyorsunuz en basitinden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #58 : Şubat 22, 2012, 00:35:14 »
Necati bak yarın konuşacağımız gündem maddelerinden birini harcadın burda :D
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 22, 2012, 04:33:52 »
tamam aracımıza güvenlikli cam filmi taktırdık. kapılarını içerden kilitleyip, yola çıktık ve - Allah korusun - bir kaza yapıp aracın içinde şuursuz bir biçimde kaldık (başbakanın yaşadığı gibi). kaza sonrası araca dışarıdan müdahele edeceklerin elinde balyoz da yok :P şöyle bir  soru akla geliyor; çarpışmanın şiddetine bağlı olarak araçlarımızın kapı kilitleri otomatik olarak açılıyor mu?
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej