Gönderen Konu: arabam gasp edildi...  (Okunma sayısı 22383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam gaspedildi...
« Yanıtla #60 : Şubat 18, 2012, 23:02:03 »
   Çok çok gecmis olsun.Okuyunca sok oldum.Allah beterindn saklasın.Otomobil hırsızlığından cok yedek parça kaynaklı hırsızlık daha çok revaçta.Sipariş üzerine yapılan bu hırsızlıklar tereyağı-kil iliskisi gibidir.Hava yastığı,orjinal teyp,motor beyni,camurluk,on göğüs gibi siralanabilir.Taylan'in da dediği gibi bunu çalmaya çalışan şerefsiz,kanı bozuk şahsiyet ekranın orjinal olduğunu bilmeden girişmiş bu ise.Ve serefsiz,kanı bozuk kisi acemi hırsız.Hırsızlar islerini zorlamayacak,kolay olanlarını tercih ederler.2009 yılında Esenyurt'ta bizim Passat'in teybi çalındığında tavanda çok daga değerli Alpine marka tavan tv vardı.Montajı ve sökmesi zor olduğu için ona dokunmamislardi.Dvd ve güneş gözlüğünü alıp gitmistiler.Ve maalesef hangi muhitte hangi grup hırsızlık yapıyor polis bunu açık ve net biliyor.Bilmesi ve yakalaması da hiç bir şeyi değiştirmiyor.Çünkü yakalanan ya savcı tarafından hemen serbest bırakılıyor ya da 2-3 sonra serbest bırakıldı.
   Betül Hanim zaten mesleği gereği her şeyi açık ve net biliyor.Kendisininde belirttiği gibi cezalar caydırıcı degil.Hırsızlık konusunda şeriat kurallarının uygulandığını düşünün.Kimse kolay kolay hırsızlık yapmaz.

tüm emniyet tedbirleri derken;  sadaka verip  hayır işleri de yaptınızmı
   Kemal abi sadaka vermeye inanmiyormusun?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 18, 2012, 23:02:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 18, 2012, 23:03:45 »
geçmiş olsun üzüldüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 18, 2012, 23:13:17 »
günah almayayım ama otoparkcılar yaptırmış olabilir mi? bi ara lastikçiler işsiz kaldığında hırsızlara lastikleri bıçaklatıyorlardı,verın gerisini siz düşünün artık " burası istanbul hacııı" diyen çok olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 19, 2012, 02:03:46 »
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 19, 2012, 10:43:35 »
Hergün yüzlerce gaspın,hırsızlığın tecavüzün yaşandığı bir ülkede yaşamak artık bizlere normal geliyor.Artık bu ülkede hiçbir şeye güvenim yok.Betül hanımın başına gelenler maalesef bunlardan sadece bir tanesi.Yazık bir bayan alınteri ile çalışıp borç harç bir araba alıyor kendine daha birkaç ayı dolmadan araç gasp ediliyor.Ben buradan emniyete soruyorum,her mahalleye yüzlerce kamera kurup insanların üzerine psikolojik bir baskı gibi çöken bu sistemler neden sıradan vatandaşlar söz konusu olduğunda bir sonuca ulaşamıyor.Bu devletin çivisi çıktı arkadaş.Herkes takkeyi önüne alıp düşünsün arkadaş.Siz daha en az üç yapmaya devam edin bunlar daha iyi günleriniz.
Size çok geçmiş olsun diliyorum Betül hanım tüm kalbimle.Sıkmayın canınızı lütfen.

Sağolun Emre bey iyi dilekleriniz için..Söylediğiniz her cümlenin de altına imzamı atarım malesef sonuna kadar haklısınız...Artık kanıksanmış bu hırsızlık olayları..Üstelik kanıksayan alışkanlık haline getiren hırsız değil polis..Devletin kendisi yani..Aslında onlar da yasalar çerçevesinde hareket ediyorlar ama mesleki sorumluluk duygusundan ne kadar yoksun olduklarını da görebiliyoruz..Neyse hepimizin canı sağolsun..Yarın aracın teslimatının kaç gün süreceğini öğrenecem. Bazı arkadaşlar parça türkiyede yoksa çoooookk uzun süre bekleyebileceğimi söylediler..Özellikle o ortadaki ekran yüzünden...:(.Sanırım kasko dan araç kiralamak zorunda kalacam...
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 19, 2012, 10:50:02 »
Kasko 6 gün ücretsiz araç temin ediyor Betülcüm bilgin olsun...
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 19, 2012, 10:53:22 »
Kasko 6 gün ücretsiz araç temin ediyor Betülcüm bilgin olsun...

evet işte yarın gidecem zaten servise, kaç günde teslim edebilecekler öğrenecem, neler yapacaklar edecekler fln, ondan sonda da araç kiralayacam ücretsiz..Bir hafta bir haftadır...inşallah aracımı bi kaç günde teslim edebilirler de ugraşmam emanet arabayla..Hiç sevmediğim birşey çünkü..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Şubat 19, 2012, 11:02:18 »
evet işte yarın gidecem zaten servise, kaç günde teslim edebilecekler öğrenecem, neler yapacaklar edecekler fln, ondan sonda da araç kiralayacam ücretsiz..Bir hafta bir haftadır...inşallah aracımı bi kaç günde teslim edebilirler de ugraşmam emanet arabayla..Hiç sevmediğim birşey çünkü..

Muhakkak!!!  Yanlız verecekleri aracın otomatik vties alacağını sanmıyorum onuda bir konuş istersen hangi servise gitti aracın?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 19, 2012, 11:03:15 »
Geçmiş olsun Betul.Üzüldüm ya buluşma konusuna kırmızıya nazar değidi yazmıştım ama ben arıza filan sanmıştım.Sistemlerdeki sorun sebebi ile bir kaç gündür intenette sorunyaşıyordum ve bu konuyu görmemişim.Tekrar geçmiş olsun.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 19, 2012, 11:04:49 »
Muhakkak!!!  Yanlız verecekleri aracın otomatik vties alacağını sanmıyorum onuda bir konuş istersen hangi servise gitti aracın?

arabayı aldıgım yere yine derindere'ye..başka yere gitmiyorum zaten..eğer otomatik vites vermezlerse oranın müdürünü tanıyorum ona bildiririm durumu..Düz vites kullanamıyorsam öleyim mi yani..Valla zaten metanetimi koruyacam diye içime ata ata gerildim..Bir cinnetle yıkarım servisi :)))
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Şubat 19, 2012, 11:07:03 »
arabayı aldıgım yere yine derindere'ye..başka yere gitmiyorum zaten..eğer otomatik vites vermezlerse oranın müdürünü tanıyorum ona bildiririm durumu..Düz vites kullanamıyorsam öleyim mi yani..Valla zaten metanetimi koruyacam diye içime ata ata gerildim..Bir cinnetle yıkarım servisi :)))

:) Valla sen yaparsın. :lol: Ortaköyde olsaydı bizzat ben ilgilenirdim neyse kısmet :)

Geçmiş olsun Betul.Üzüldüm ya buluşma konusuna kırmızıya nazar değidi yazmıştım ama ben arıza filan sanmıştım.Tekrar geçmiş olsun.
+1
Aynı şekilde bende görmemiştim konuyu , kusuruma bakma çok özür dilerim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 19, 2012, 11:08:00 »
:) Valla sen yaparsın. :lol: Ortaköyde olsaydı bizzat ben ilgilenirdim neyse kısmet :)
+1
Aynı şekilde bende görmemiştim konuyu , kusuruma bakma çok özür dilerim.

yok sercancım ya kusura fln bakarmıyım..Tahmin ettim zaten konuyu görmediğinizi..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 19, 2012, 11:43:39 »
Toyota kaskonun klozlarında ikame araç verilebilmesi için aracın sürülerek servise kadar gelemeyecek durumda olması ve olayın servisten sanırım 45 km den daha uzata olmuş olması gerekiyor...Öncelikle poliçenizdeki klozları bi incelemeniz gerekiyor...Gerçi  servisle tanışıklığınız varsa sempatik kanaldan başka bi araç temin eebilirler...Otomatik konusu biraz sıkıntılı...Hatta başka bir marka bile olabiliyor...Yapım süresi için bişey demedilerse tahminim 2 günlük iş gibi duruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 19, 2012, 11:44:32 »
emniyet tedbirleri derken zaten sadaka ve hayır işlerini ima etmiştim, daha önemli başka emniyet tedbiri varmı ki kemal bey amca? umarım siz de bu emniyet tedbirlerini hiçe saymıyosunuzdur.[/color]
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 19, 2012, 11:49:23 »
Geçmiş olsun Betül Hanım. Allah beterinden saklasın.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 19, 2012, 11:49:46 »
Toyota kaskonun klozlarında ikame araç verilebilmesi için aracın sürülerek servise kadar gelemeyecek durumda olması ve olayın servisten sanırım 45 km den daha uzata olmuş olması gerekiyor...Öncelikle poliçenizdeki klozları bi incelemeniz gerekiyor...Gerçi  servisle tanışıklığınız varsa sempatik kanaldan başka bi araç temin eebilirler...Otomatik konusu biraz sıkıntılı...Hatta başka bir marka bile olabiliyor...Yapım süresi için bişey demedilerse tahminim 2 günlük iş gibi duruyor...

Ya aslında poliçeler arabada kaldı..O panikle şokla unuttum içinde..Kaskom toyotadan, o yüzden arıza çıkaracaklarını sanmam..bir de beni ve abimi iyi tanıyorlar..Ama zaten bana 2-3 günlük iş derlerse araç fln kiralamak için üstelemem..Geçen yıla kadar toplu taşımalardaydım zaten yabancısı değilim arabasızlığın..:) Gelin görün ki dün otosanayide çalışan arkadaşlarla konuştum, çok mu felaket tellallığı yaptılar yoksa gerçekçi mi davrandılar bilmiyorum ama, parçalar ellerindeyse minimum bir hafta, değilse 20 günü gözden çıkart dediler, resmen gerildim.. :blink:
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 19, 2012, 12:18:51 »
Ya aslında poliçeler arabada kaldı..O panikle şokla unuttum içinde..Kaskom toyotadan, o yüzden arıza çıkaracaklarını sanmam..bir de beni ve abimi iyi tanıyorlar..Ama zaten bana 2-3 günlük iş derlerse araç fln kiralamak için üstelemem..Geçen yıla kadar toplu taşımalardaydım zaten yabancısı değilim arabasızlığın.. :) Gelin görün ki dün otosanayide çalışan arkadaşlarla konuştum, çok mu felaket tellallığı yaptılar yoksa gerçekçi mi davrandılar bilmiyorum ama, parçalar ellerindeyse minimum bir hafta, değilse 20 günü gözden çıkart dediler, resmen gerildim.. :blink:

Neticede kaportalık bi iş yoksa ve parça ellerindeyse.(İstanbul'da parça temini, kargolama süresi ve diğer servislerle de bağlantılarının oluşunu düşünürsek ,temin süresi Anadoludaki servislerden daha kısa sürer). Zaten aracı dün teslim etmişsiniz ,onlar parçaları o gün itibariyle istemiştir ,pazartesiyede ellerinde olur....Bence 2 ,azami 3 günde bu iş tamam...Alarm hakkında yazdıklarımı dikkate alırsanız  faydanıza olacaktır. Kaskonuz Gümüş mü ? Altın mı? Söylerseniz aynı şartlara haiz forumdaşlar, klozlar hakkında size bilgi verebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 19, 2012, 12:25:18 »

Neticede kaportalık bi iş yoksa ve parça ellerindeyse.(İstanbul'da parça temini, kargolama süresi ve diğer servislerle de bağlantılarının oluşunu düşünürsek ,temin süresi Anadoludaki servislerden daha kısa sürer). Zaten aracı dün teslim etmişsiniz ,onlar parçaları o gün itibariyle istemiştir ,pazartesiyede ellerinde olur....Bence 2 ,azami 3 günde bu iş tamam...Alarm hakkında yazdıklarımı dikkate alırsanız  faydanıza olacaktır. Kaskonuz Gümüş mü ? Altın mı? Söylerseniz aynı şartlara haiz forumdaşlar, klozlar hakkında size bilgi verebilir...

şimdi alarmı başka yerden taktırsam ''vay efendim dokunduğu parçalar garantiden çıkar'' laflarıyla karşılaşacam..Zaten dediğiniz gibi aşırı hassas ya da aşırı kazma olarak 2 kademeliyse ben aşırı hassasta kullanırım..  benim 500 metre ilerimde sağda solda 2 karakol merkezim var  ben ışklandırmanın olduğu  işlek caddedeyim, ve buna rağmen güvenliğim sağlanamıyorsa kendi güvenliğimi bu şekilde sağlayıp ben o hassas kademeyi kullanırım..Kimin ne diyeceği de umrumda da değil. Ateş düştüğü yeri yakar..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 19, 2012, 12:35:07 »
parça ellerindeyse kısa sürer..ancak şunu söyleyim benim iç dikiz aynam titriyordu o bile japonyadan geldi..anlamadım gitti yani bu alj elinde hiç mi parça tutmuyor
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 19, 2012, 13:13:09 »

ikame araç 2 türlü edinilebiliyor
1) servis tahsis ediyor, ki her şeyde olduğu gibi bundada olmadık problemler çıkarıyorlar, aracın çekilerek servise getirilmesi gibi
2)kasko poliçenizde varsa , sorunsuz ve çok kaliyeli bir hızmet

ben aracımı tamponu boyanması için servise bırakmıştım, emanet arabayı pek sevmem ama o tarihte ihtiyacım vardı kaskonun
ikame araç klozundan yararlandım, Rent car dan bir görevli arayıp "düz vites kullanabilirmisiniz" dedi,
ben onaylayıca aracı eve yolladılar, 2011 model daha 16 binde yepsyeni bi hyundai geitrdiler, oysaki ben hurda bir şey bekliyordum
araç 1 haftalığına verildi, ama 2. günün sonunda arabam hazırdı, firmayı aradım, aracı erken vermek istediğimi söyledim
"nereden teslim almamızı istersin" diye sordular...    bu kısmı çok hoşuma gitti, servisten almalarını söyledim, servise gittiğimde görevi bekliyordu,
aldı gitti aracı, bende kendi "capon kızıma" kavuştum....mutlu ssooooonnnn
rent car hangi firmaydı bimiyorum ama  kaskom axa idi