0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özcan beyin de yardımıyla şimdi araya birilerini soktuk..Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak..Ama bu işin peşini bırakmamaya kararlıyım.. hem axa ya hem kaskoya hem de toyotanın kendisine şikayetlerimi bildiren bir ihtarname hazırlamayı düşünüyorum.
Bu axa ne biçim şirkettirya. Az kaldı bende mahkemelik olucam.Bu olanlari sikayetvar'a yazsana abla.
25 yılın üzerinde bir çok sigorta şirketi ile çalıştım son 4 yıldır aracım Axa kasko sigorta poliçesiyle teminat altına alınıyor hiç bir problem yaşamadım geçen yıl ufak bir hasarım oldu aynı gün exper gönderdiler ve aracım 3 gün içinde onarılıp teslim edildi bir kaç kişinin mağdur olması ile şirketleri karalamayalım lütfen sonuçta iş kasko şirketinden değil acente ile ilgilidir acentanız çok önemlidir aşağı yukarı tüm sigorta şirketlerinin çalışma prensipleri ve teminatları aynıdır daha öncede belirttiğim gibi sigorta poliçenizi çok iyi okumak anlamak gerek bilinçli bir tüketici olmak yönünde mutlaka ufak tefek aksaklıklar olabilir çok fazla önemli değil bu konuda ben Betül hanımın çok fazla mağdur olduğunu düşünmüyorum sonuçta araç tahsis etmişler geri göndermiş yeni bir araç tahsis etmişler
Forum kurallarının buraya neden yazıldığını anlayamadım
Zafer bey, bana tahsis eidlen araç sorulmadan edilmeden başkasına kiralanmış. Son dakka tahsis ettikleri araç kaba tabir olacak ama dandik birşey..Frenlerinde sorun var, kornası çalışmıyor, direksiyon çok sert, zor dönüyor...Bu aracı da axa araya girip de buldu sözde bana..Kusura bakmayın ama burda araç kiralama şirketleriyle anlaşan axa olduğuna göre müteselsil sorumluluk söz konusu,,neden daha iyi şirketlerle anlaşmalı değil, neden bu döküntü araçlara maruz bırakıyorlar bizi..Zaten bugun işe otobüsle geldim aracı kapının önünde bıraktım..Milyon kere sedan araç istemediğimi bildirmeme rağmen dün getirdikleri sedandı ve geç saat oldugu için eve dönüşüm zorlaşak diye kabul edip kullanmak zorunda kaldım. Hem zafer bey bilmem biliyormusunuz ak sigorta anadolu hayat sigorta vs küçük rötüşlardır ıvır zıvır işlemler için kasko bozulmadan işlem yapmaktayken axa bunu 150 TL bir rakamla sınırlamıştır..Yani rötüşunuz çiziğiniz artık her neyse 150 TL nin üstünde bir masrafsa axa kaskonuzu bozuyor..Tabi hep derim ateş düştüğü yeri yakar diye..Zfer bey 3 gündür neler çektiğimi bilmediği için kendi yaşadıklarına kıyasla empati zorluğu çekmekte...
Geçen yıl yaptığım hasar 500 tl ve %40 olan hasarsızlık indirimim %30 oldu bu yıl tüm sigorta şirketlerinden alınan teklif 1100 ile 1200 arasında değişiklik gösterdi Axa 850 tl fiyat çıkardı tabi ki küçük onarım klozu 150 tl sınırlı ama verdiği teminatlar X sigorta şirketinden eksik değil belki fazlası var 40000 tl kadar ihtiyari mali sorumluluk teminatı var bu ne demek karşı tarafa verdiğiniz 40000 tl zarara kadar karşılıyor bu arada şunu da belirteyim bu yıl aracıma en yüksek değeri de Axa verdi üstündeki kapı çıtaları jantları vs vs tüm aksesuarlar teminat dahilinde ve aracın değerinden ayrı olarak ben bir sorun yaşamadığı belirttim sizin kaldığınız bir durumla da hiç karşı karşıya kalmadım yalnız 2000 yılında sigorta şirketi onay vermediğinden aracımı 15 gün geç teslim ettiler kullanım kaybından doğan her gün için tazminat almıştım siz burda Axa sigortanın sizi mağdur ettiğini belirtmişsiniz bu başka bir sigorta şirketinde de olabilir bence bazı aksaklıklar olabilir gayet doğadır size Mercedes tahsis etmelerini beklemiyordunuz sanırım İ30 gayet iyi bir araçtır neden kabul etmediniz ki genelde Accent veriyorlar çünkü yinede tekrar tekrar geçmiş olsun inşallah aynı şeyleri bir daha yaşamamanız dileğiyle
İ30 u kabul etmeme sebebim prensip meselesi Zafer bey .. Bunu anlayabileceğinizi umuyorum..Elbetteki mercedes beklemiyordum ama devamında getirdikleri araç da dökülüyordu..
Pireye kızıp yorganı yaktınız yani İ30 gerçekten çok iyi araçtır ve sizin istediğiniz gibi hatchback sonrasında gelen nasıldır bilemiyorum ama
iyi de Mali abi başıma gelenleri anlatırken nasıl hangi şirket hangi kurum olduğunu belirtmeyeyim ki..Mümkün mü böyle birşey? Ozaman ne anlamı kalır?Nasıl yardım alabilirim nasıl kişiler bana yardım edebilir? Tecrübelerimizi nasıl paylaşabiliriz?
Ama bu işin peşini bırakmamaya kararlıyım.. hem axa ya hem kaskoya hem de toyotanın kendisine şikayetlerimi bildiren bir ihtarname hazırlamayı düşünüyorum.
Betül burada sözüm sadece sana değil elbette.Forum kurallarını hepsini eklemekte tabi ki bir nedenim vardı.Gelelim nasıl kısmına.Sorunlarımızı anlatırken bazen firma isimleri zikretmek durumunda kalırız tamam ama her 20 kelimenin 5 tanesi x şirketi olursa burada bir hata olduğu görülür.Evet kasıt yok ama bu kadar sık kullanmakta gerekmiyor.Mesela sana % 100 katılıdıpım bir konu var ki ...
Tekrar geçmiş olsun Betül Hn., sorması ayıp film işini ne kadara hallettiniz?