Gönderen Konu: Lastik Tercihimize Yardım  (Okunma sayısı 8896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Lastik Tercihimize Yardım
« : Şubat 16, 2012, 15:36:06 »
Corollayı sattıktan sonra astra aldık lastik ölçüleri 205/55/R16. Üzerinde 4 adet kışlık lastik var çokta iyiler fakat havalar düzelmeye başladı ve 4adet yazlık yada mevsimli lastik almamız gerekiyorki uygun olanı mevsimlik lastiktense yazlık lastik gibi... Aradığımız özellikler ise sessiz olsun sarsıntısız ve konforlu olsun yol tutuşu iyi olsun, michelin gibi çokta çabuk erimesin, kalitesiz lastikler gibi parçalanmasın, balon yapmasın ve fiyat çokta müim değil uçuk olmadığı süreyle şimdiden teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Lastik Tercihimize Yardım
« : Şubat 16, 2012, 15:36:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Tercihimize Yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 16:05:22 »
hocam bende yazlık lastiği araştırdım ve bridgestone almak için gittim bayiye ve lassa tavsiye etti bende int. den aldım bayide 170 tl idi lassa netten 145tl aldım 4 lastik şuan kargoda eve teslim bekliyorum şimdi rahatladım
http://www.sahibinden.com/search.php?b=6701698&b[securetrade]=0
 inceleyebilirsin fiyatları uygun da fiyatlar.. hayrılısı artık
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 16:08:13 »
ekonomik açıdan falken öneririm, verim açısındanda toyo veya yokohama, falken düşünürseniz, maddi olarak ciddi kar edeceğiniz kanısındayım, bence michelinden bir eksiği yok, erime ve aşınmaya çok dayanıklı, v kodlusu, defalarca 260+ süratlere maruz kalmasına rağmen, olumsuz bir yüzey bozulma ve diş derinliğinde fazla bir etkilenme yok, kullandığım ebat 205-55-15
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2012, 20:05:02 »
Marka tavsiye ederken model H V falanda tarif ederseniz sevinirim abilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2012, 20:16:05 »
Michelin den şaşmayın. Fransız malı olması insanın canını sıkıyor. Ancak milliyetçi bir yapınız var ise alacağınız başka bir markanın kusurlarını görmemeye gayret edin.
Dunlop, bridgestone ,Continental ve Michelin kullanmış biri olarak kesinlikle Michelin derim. Digerleri de iyi ama mükemmel değil.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2012, 20:18:37 »
Marka tavsiye ederken model H V falanda tarif ederseniz sevinirim abilerim.
falkenin ziex modeli taban yapısı itibariyle, 88 V olarak geçiyor, 240kmh diye hatırlıyorum bu kodta hız sınırını, senin aracın için H kodluda fazlasıyla yeterli olacak düşüncesindeyim, yanılmıyorsam onunda limiti 210kmh tı
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2012, 00:53:57 »
Ben kesinlikle cinturato p7 yi öneririm. Aynı sekilde ben de araştırdım ve sonunda aldım gercekten konfor ve sessizlik konusunda dunyanın en iyi lastiği. Pirelli'nin kendini aştığı lastik bu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2012, 06:58:08 »
Ben kesinlikle cinturato p7 yi öneririm. Aynı sekilde ben de araştırdım ve sonunda aldım gercekten konfor ve sessizlik konusunda dunyanın en iyi lastiği. Pirelli'nin kendini aştığı lastik bu sanırım.
Bu p7 bende takılı. Bundan önce de Continental takılı idi. Ben p7 Yi biraz sert buldum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2012, 07:29:40 »
Bence Mıchelın'ı tarif etmişsin Ardacım.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2012, 12:29:10 »
ümit bey
ben de aynı şekilde conti de kullanmıştım ama daha iyi hissettim p7yi. tabi bu küçük görüş farkları kullanma şekline ve şehrine göre değişiyor olmalı.
şu an itibariyle çok çok memnunum lastiklerimden.
sonuçta artık kötü lastik yok ekstra özellikleri olan lastikler var.
bunların en iyilerini, kendimize en uygun olanını bulup almak mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2012, 21:19:16 »
Pırelliye sağlam lastik değil diyorlar :) diğer marka lastiklere göre daha az tel kullanıyormuş buda sert bir çukur yada yayla yolunda bizi kaldırıp atmasın bir köşeye Allah muhafaza...

Bence Mıchelın'ı tarif etmişsin Ardacım.
Abi haklısın Michelin on numara lastik yıllarca 93 corolladada kullandık 05 corolladada ancak piyasada bir ton lastik markası var ve çok memnun kalınanlar var bir alternatif olabilirmi diyorum cooper tire falan var onlar nasıl acep

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2012, 21:21:13 »
Pırelliye sağlam lastik değil diyorlar :) diğer marka lastiklere göre daha az tel kullanıyormuş buda sert bir çukur yada yayla yolunda bizi kaldırıp atmasın bir köşeye Allah muhafaza...
Abi haklısın Michelin on numara lastik yıllarca 93 corolladada kullandık 05 corolladada ancak piyasada bir ton lastik markası var ve çok memnun kalınanlar var bir alternatif olabilirmi diyorum cooper tire falan var onlar nasıl acep
Anladım Arda,
Ardacım cooper tirelar hakkında pek bilgiye sahip değilim ama memnun kalanı duymadım,yokohama araştırabilirsin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2012, 21:31:02 »
Nokian H serisi
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2012, 21:32:48 »
ben son lastiklerimi(falkenleri) cooper bayiinden aldım, lastik fiyatları çok uygun, yüzey ve yanaklarıda oldukça yumuşak, konforlu olacağını düşünüyorum, pek ciddi bir şikayet duymadım cooper hakkında, 2yıldır aynı yerde satış yapıyorlar, gayet te iyi satıyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2012, 23:54:59 »
   Arda yüksek performans lastikleri alırsanız araçta konfor falan kalmaz.Öncelikle buna dikkat etmelisin.Forumda da denk gelmiştir sana.Yeni Corolla kullanıcıları lastiklerinin çok ses yaptığından şikayetçiydi.Şikayete sebep olan lastikler Dunlop ve Yokohama'nın performans lastiklerinin takılı olmasından kaynaklı.
   Bu arada Kanal D'de Beyaz Show'da Sıla varmış.Ben kaçar.Daha sonra eksikleri tamamlarım :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2012, 01:03:14 »
Yıllardır michelin kullanıyoruz şimdiye kadar öyle eriyip gittiğini görmedim.Şuan 3 serisinin üstünde primacy HP'ler var tavsiye ederim hem konforlu hem yoltutuşu iyi ki şöyle bir kıyas yapabilirim 245 taban Michelin Ps2 (zr) ile baya yüksek hızla girdiğim virajlara 225 taban Hp'lerle (w) de girebiliyorum ki ıslak kuru performansı da gayet güzel. Lastik serisi de v uygundur sanırım corolla için.
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2012, 02:29:44 »
Doğrudur sevgili  ardacim koskoca f1 e lastik tedarik eden firma eksik telli lastik yapiomus hayatımı tehlikeye atiomus :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2012, 13:08:50 »
astra .13 cdti araca performans lastiği gitmez zaten :) Anlaşılan Michelinden başka kapı hep bir tereddüt gibi :)
Doğrudur sevgili  ardacim koskoca f1 e lastik tedarik eden firma eksik telli lastik yapiomus hayatımı tehlikeye atiomus :)
Abi bu benim görüşüm değil bende başka ağızdan duymuştum :) doğrumu değilmi bilmiyorum :) p7 serisine baktımda çokta hoşuma gitti 2012 yılının en konforlu lastiği seçilmiş uzun ömürlüymüş yumşak hamuru ve özel desenleriylede çok iyi performans sunuyormuş ancak fiyatta bayağı ballı geldi :)
Michelin için energy saver var birde primacy HP 3 serisimi ne vardı onlarda iyi gibi sitesinde övülüyor ama fiyatlar yine ballı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2012, 13:59:51 »
Arda merhaba.. aynı arabadan bende de var Astra Hatcback..  şu an arabamın üzerinde GoodYear lastikler var.. hiçbir sıkıntı yok.. yol tutuşu ve frenlemede oldukça başarılı.. eski arabalarımda (Avensis- Corolla - Vectra) hep Michelin kullanmıştım, Michelin daha yumuşak bir lastik, konfor açısından Michelin daha iyidir.. bu arada Astra araçlarda performans lastiğine gerek yok diye düşünüyorum.. kısaca ben GoodYear ve Michelin lastikleri öneririm sana.. yine de karar senin.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2012, 14:02:41 »
ekonomik açıdan falken öneririm, verim açısındanda toyo veya yokohama, falken düşünürseniz, maddi olarak ciddi kar edeceğiniz kanısındayım, bence michelinden bir eksiği yok, erime ve aşınmaya çok dayanıklı, v kodlusu, defalarca 260+ süratlere maruz kalmasına rağmen, olumsuz bir yüzey bozulma ve diş derinliğinde fazla bir etkilenme yok, kullandığım ebat 205-55-15

Alper merhaba.. 260+ sürat çok tehlikeli.. Allah muhafaza arkadaşım.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..